Sevgiliyken bütün parasını ailesine veren erkek evlenince değişir mi?

Erkek arkadasiniz da aklını kullansın kendini böyle somurmelerine izin vermesin. Benim bi tanıdığımin uzun yıllar görüştüğü kız vardı daha nisan yapmadan çocuk beyaz eşyasını kendi aldı. Yani erkek arkadaşın evlilik düşünüyorsa kendine para ayırsın.
Ha değişir mi derseniz değişmez.
Adam sömürdüklerini düşünmüyo bence. İnşallah değişir ama bu tipler ömrünün sonuna kadar ailesine yaranmaya çalışır eşi umrunda olmaz

Değişebilir de, ama şuan sinyaller geliyor. O istediğiniz şey sizin için önemliyse taviz vermeyin. Bakalım kimden feragat edecek

Benim eşim de yeni evlendiğimizde evli ablasının telefon faturasını ödüyordu.. Şaka gibi değil mi tepkimi net koydum bu ne böyle dedim bir daha konusu bile açılmadı. Gel işten izin al arabayla beni akrabaya gezmeye götür diyen abla şimdi yerini mesafesini biliyor bilmek zorunda

Devam eder. Hatta bir şey söylersen bi de sen kötü olursun annem babam kardeşim tabii yardım edicem der. Burda neler görüyoruz. Evlenene kadar tamam her şey istediğin gibi olur tabi böyle devam etmez, evlendikten sonra sen kim oluyorsun sanane. Bu gözler ne iyiler gördü her şey yolunu aşırana kadar.. Ben olsam arkama bakmadan kaçarım daha ufacık bir isteğini yerine getirmekten imtina ediyor... Şimdi yapmıyor evlenince elde edince hiç yapmaz. Çok çok iyi düşün taşın...

Evlenince daha cok artabilir. Ben olsam o istediğim sey yapilmiyorsa kiyameti koparirim artik paralarin konuşulması gerekiyor, oturup konuşun, biz ayni hayatı paylaşıcaz, evlendikten sonra nasil olacak her ay kardeşine o parayi vermesinin sizi zorlayacağını artık sizinde bir evinizin ve giderlerinizin olacağını anlatin bakalim ne diyecek

Tabiki evlenmek zorunda değilim ama işte gönül. Bunu konuştum hatta bu şekilde olmaz kardeşinin okulu bitene kadar bekleyelim dedim. Biz evlendikten sonra herkesin parası kendine herkes kendi ailesine bakacak dedi ama bilemiyorum
Ev taksidini tak diye kesebilecek mi evlenince?
Yada kardeşine ben sana para gönderemem evlendik diyebilecek mi?
Tabi ki hayır.
Size diyecek ama bu borca ben girdim,bu bitince alırız ev,şu bu.
Maddi durumları kötü olsa anlarim ama bu aile bu imkanlara rağmen cebinde sadece sigara parası bırakacak hale getiriyorsa nişanlınızı,evlenince de"aman oğlumuz evlendi destek olalım"noktasına gelmezler kolay kolay. Bizim evlerden birinde oturun ev alana kadar bile dememişlerken baska türlüsü olmaz sanmıyorum.

Ben de nişanlınız gibi tüm maaşımı dört yıl boyunca aileme verdim. Evlenince çat diye kestim. Beş yıl küs kaldık bunu kaldırabilir mi nişanlın? Çok zor zamanlardı K Kizilgonca

Küs mü kaldınız neden küstü aileniz? Evlendikten ayrı eve cıktıktan sonra ciddi ciddi tüm maaşı yine vereceğinizi düşünmüş olamazlar 🥺

Merhaba hanımlar
Eski konularımı okuyanlar bilir bir erkek arkadaşım var nisanın sonuna doğru nişan yapılacak aileler tanıştı bir iki sorun vardı onlar aşıldı. Benim maddi durumum yerlerde şu an asgari ücretle ev geçindiriyorum. Erkek arkadaşım ise iyi bir maaş alıyor. Ailesinin durumu da şu şekilde; babası memur, 3 tane evleri var, fıstık arsaları var eminim daha bilmediğim şeyler vardır. Allah daha çok versin tabiki. Bu güne kadar erkek arkadaşıma parasını nasıl harcadığını hiç sormadım beni ilgilendirmezdi çünkü. Nişan olayları ortaya çıkınca nişanda yapmasını istediğim birşeyi ona söylemiştim o da tabiki yaparım demişti. (absürt birşey değil her genç kıza yapılabilen birşey, heleki bizim gibi doğuda yaşayanlar için standart birşey) Neyse geçenlerde konusu açıldı bana yapamayacağını söyledi neden diye sorduğumda kız kardeşi özel üniv'de okuyor ayda en az 3 bini ona yolladığını söyledi. Bu arada aldıkları evin taksidini erkek arkadaşım ödüyor, babasının arabasını yeniledi, eve yüklük yaptırıyormuş. Yani anlayacağınız sadece sigara parası kalıyor cebinde. Evlenince de evlerden birini bize asla vermeyecekler kirada oturacağız bu arada. En azından bir iki yıl toparlanana kadar kira ödemememiz için bu fedakarlığı yapabilirlerdi diyorum. Vermek zorunda tabiki değiller. Kız kardeşi de 3 yıl sınava girmiş 250 puanı geçememiş, şu an istanbulun en lüks semtlerinden birinde tek başına evde kalıyor özel ünivde okuyor. Kendime hiç yakıştıramıyorum ama keşke o şartlar bende olsaydı, kpssye bile hazırlanamadan aileme bakmak durumunda buldum kendimi... Şimdi size sorum biz evlendikten sonra da böyle mi devam eder yoksa evlenince artik kendi ailesinin olduğunun farkına varır mı?
... Böyle devam etmez tabiii ..hem kendi verir..hem senin paranı da yarın bir gün vermeye başlar . Nikahlanincs o hakkı görüyorlar malesf .. sneinki o yolda gidiyor..dikkat et önlemini başta almazsan çok sıkıntı çekersin

Küs mü kaldınız neden küstü aileniz? Evlendikten ayrı eve cıktıktan sonra ciddi ciddi tüm maaşı yine vereceğinizi düşünmüş olamazlar 🥺

Daha insaflılardı (!) tüm maaş değil takriben maaşın üçte biri sanırım.. Yarısı da olabilir,onların da durumu gayet iyiydi. Velhasıl kuruş vermedim ama konuşmadılar benimle,haklarını ellerinden almışım gibi davrandılar. Ben de yoksaydım onları,beş yılın sonunda tamam kuruş verme ama nolur bizimle görüş diye pes ettiler. Şuan gayet normaliz hatta bana karşı çok iyiler valla. Ben ölene dek küs kalıcaz sanıyordum,şuanki durum bana göre mucize.

Daha insaflılardı (!) tüm maaş değil takriben maaşın üçte biri sanırım.. Yarısı da olabilir,onların da durumu gayet iyiydi. Velhasıl kuruş vermedim ama konuşmadılar benimle,haklarını ellerinden almışım gibi davrandılar. Ben de yoksaydım onları,beş yılın sonunda tamam kuruş verme ama nolur bizimle görüş diye pes ettiler. Şuan gayet normaliz hatta bana karşı çok iyiler valla. Ben ölene dek küs kalıcaz sanıyordum,şuanki durum bana göre mucize.
Maddi durumları iyiyken sizden neden para almak istediler? Anne ve babanız mı bunlar?

Tabiki evlenmek zorunda değilim ama işte gönül. Bunu konuştum hatta bu şekilde olmaz kardeşinin okulu bitene kadar bekleyelim dedim. Biz evlendikten sonra herkesin parası kendine herkes kendi ailesine bakacak dedi ama bilemiyorum
Yaa kimsenin geleceğine karışmamak adına bu tarZ konularda yorum yapmam ama Allah aşkına şu yazını bi daha oku..
Adam zaten sana sorduğun sorunun cevabını vermişşşşşşş!!! Evlendikten snra da kendi aileme bakcam,sen de kendi ailene bakarsın,ev arkadaşı gibi geçinir gideriz demiş açık açık..Sizin ayrı bi aile olacağınızın bile farkında değil..Hiçkimse vazgeçilmez değildir, evliliği aceleye getirme, hatta bence bu adam evlenilecek adam da değil de neyse. Gözünü aç kardeşim.

Benim bildiğim doğulusu da batılısı da nişanı kınayı kız tarafı yapar belki ondan kabul etmemişlerdir

Bu cocukla evlenirsen, bile bile yangınlara yuruyen Bihter zıyagılden farkın kalmaz.
Sonunda Bihter e ne oldugunu bılıyosun

Tum kadınlar Degısmez demıs, bana kalırsa dinle burdakılerı.

Önceki konunda nişanlım ailesiyle oturmak istiyor demıstın, yorum yapan arkadaslardan bırı sormus hallettin mi o mevzuyu diye hayır demıssın.

peki nişanlınıza sormadınızmı biz evlenince nasıl geçineceğiz.cebinde sadece sigara parası kalıyor?
Bak seni üzmek istemem ama senin istediğin bişeyi imkanı olduğu halde yapamam diyen erkek sana yeterli değeri vermiyor demekki.
Şart koy.
Evlerden birinde oturmak istiyorum diyin eğer öyle olacaksa.
Duruma görede kararını verirsin

Çok mu pasif görünüyorsunuz sanki? Lütfen yanlış anlamayın cevaplarınız pasif gösteriyor. Çok tölerans ve anlayış göstermenin karşısında size ve sizin düşüncelerinize saygı duyulmuyor gibi.
Sevmek güzel bir şey fakat ask sevgi faturaları ödemiyor maalesef.
Cevabım, değişmez. Ve değişmeyecekte.
Biraz bekleyin, gözlemleyin zaman tanıyın birbirinize. Herşeye anlayış göstermeyin.

Back
X