Sevgiliyle ailevi problemler paylaşılmalı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi jiji1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

jiji1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2025
12
9
1
27
Merhaba, 27 yaşındayım yaklaşık 6 senelik ciddi düşündüğümüz ve yavaştan evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim var. Maalesef uzak mesafedeyiz. Ve ailemden de uzak yaşıyorum çalışmak amacıyla. Benim annem ve babam yaklaşık 15 senedir birbirleriyle küsler. Ve maalesef aynı evin içinde küsler. Kavga gürültü pek olmaz ama evde soğuk bir sessizlik hakimdir. Hiç ailecek oturup güzel bir sohbet ettiğimizi hatırlamam mesela. Annem ve babam ayrı odalarda yaşıyorlar. Aralarındaki problem ise asla bir ceviz kabuğunu doldurmaz. Çok şükür aldatma vs. gibi asla affedilmeyecek şeyler değil. Sadece babaanne dede gibi 3. şahıslar sebebiyle ortaya çıkan meseleler. Erkek arkadaşımın ise benimkilerin aksine güzel mutlu bir ailesi var. Artık ciddi adımların atılmaya başlayacağı bu yolda ona bu detayları söyleme cesareti bulamadım. Söylemeli miyim yoksa yaşadıkça mı öğrenmeli bilemiyorum. Çünkü hiç bu tarz konuları konuşmadık ve çok çekiniyorum bana bakış açısı aileme bakış açısı değişir diye korkuyorum

onun senden böyle bir şeyi saklamasını ister miydin? yargılar mıydın? sevgin biter miydi?
seni gerçekten tanımıyorsa ve kendi gerçeğini paylaşmak için güvenemiyorsan ilişki 6 sene olsa ne yazar?

Annenizi babanızı gerekirse ayrı ayrı, gerekirse birlikte karşınıza alın ve sevgilinizle görüşüleceği zaman aile tablosu çizmelerini isteyin. Ruh eşiniz, dünya üzerindeki en iyi koca adayı olsa dahi ileride sizi aileniz üzerinden üzebilir, bir lafı gelir zaten aile de böyle der falan. Asla gerek yok. Zaten uzakta yaşıyormuşsunuz, sürekli git geliniz de olmayacak.

Merhaba, 27 yaşındayım yaklaşık 6 senelik ciddi düşündüğümüz ve yavaştan evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim var. Maalesef uzak mesafedeyiz. Ve ailemden de uzak yaşıyorum çalışmak amacıyla. Benim annem ve babam yaklaşık 15 senedir birbirleriyle küsler. Ve maalesef aynı evin içinde küsler. Kavga gürültü pek olmaz ama evde soğuk bir sessizlik hakimdir. Hiç ailecek oturup güzel bir sohbet ettiğimizi hatırlamam mesela. Annem ve babam ayrı odalarda yaşıyorlar. Aralarındaki problem ise asla bir ceviz kabuğunu doldurmaz. Çok şükür aldatma vs. gibi asla affedilmeyecek şeyler değil. Sadece babaanne dede gibi 3. şahıslar sebebiyle ortaya çıkan meseleler. Erkek arkadaşımın ise benimkilerin aksine güzel mutlu bir ailesi var. Artık ciddi adımların atılmaya başlayacağı bu yolda ona bu detayları söyleme cesareti bulamadım. Söylemeli miyim yoksa yaşadıkça mı öğrenmeli bilemiyorum. Çünkü hiç bu tarz konuları konuşmadık ve çok çekiniyorum bana bakış açısı aileme bakış açısı değişir diye korkuyorum
Evlenseniz bile paylaşmayın bence. Gerek yok bazı şeyler aile içinde kalmalı bence

Hayır paylaşılmamalı. Sorunlar varsa ıncığına cıncığına kadar anlatmaya gerek yok hatta hiç anlatılmamalı bence. Erkeklere güvenim yok sağları solları belli olmaz ilerde geçmişle ilgili bir olayı yüze vurabilir.

Annenizi babanızı gerekirse ayrı ayrı, gerekirse birlikte karşınıza alın ve sevgilinizle görüşüleceği zaman aile tablosu çizmelerini isteyin. Ruh eşiniz, dünya üzerindeki en iyi koca adayı olsa dahi ileride sizi aileniz üzerinden üzebilir, bir lafı gelir zaten aile de böyle der falan. Asla gerek yok. Zaten uzakta yaşıyormuşsunuz, sürekli git geliniz de olmayacak.
Ben de böyle düşünmüştüm. Arada büyük bir problem olmadığı için belki benim vesilemle biraz da olsa yakınlaşırlar belki bile diye düşünüyorum. Ne sevgilime ne ailesine aralarındaki sorunu yansıtmamaları en iyisi gibi

6 senelik uzak mesafe ilişkisinde ne kadar görüştünüz peki? Ne sıklıkla görüşüyorsunuz?

onun senden böyle bir şeyi saklamasını ister miydin? yargılar mıydın? sevgin biter miydi?
seni gerçekten tanımıyorsa ve kendi gerçeğini paylaşmak için güvenemiyorsan ilişki 6 sene olsa ne yazar?
Güvenemiyor değilim, sadece annem ve babamın arasında olan bir sorunu paylaşıp bana bakış açısını değiştirmek istemiyorum. Belki sorun bile etmeyecek ama bunca yıldır paylaştığımız bir hayat var ve benim elimde olmayan ve düzeltmek için çocukluğumu bile yaşayamadığım bir şey yüzünden şimdi çok güzel giden bir şeyi berbat etmek istemiyorum

İlk 3 senesi uzak mesafe değildi aynı şehirdeydik sonra iş vs. durumlarından dolayı taşınmam gerekti artık en kötü 2-3 ayda bir görüşüyoruz
Bence söz nişan vs olmadan önce anne ve babanızla ayrı ayrı bir konuşun bu meseleyi. En azından sizin için o gün bir araya gelsinler.

Sakın paylaşmayın. En melek erkek bile gün gelir bunu size silah olarak kullanabilir!

Konuyu okumadan başlığa istinaden, asla ve asla paylaşılmamalı. Ne zaman suratınıza vurulacağını bilemezsiniz.

Bence söz nişan vs olmadan önce anne ve babanızla ayrı ayrı bir konuşun bu meseleyi. En azından sizin için o gün bir araya gelsinler.
Zaten beraber yaşıyorlar ama aynı evin içinde farklı hayatları var gibi. Bir arada oturmuyorlar odaları ayrı. Mecbur kalmadıkça konuşmuyorlar ama aynı evin içinde mecburen konuşmaları gerekiyor vs. Söz nişan vs gibi günlerde normal hallerinden biraz daha samimi davranabilirlerse günü kurtarabilirim gibi

Sevgili ya da eşe ailevi problemler anlatılmaz, aileye de eş ya da sevgili problemleri anlatılmaz, iki tarafta birbirine saygısını yitirmesin ilişkiler lackalasmasin diye bazı şeylerin gizli kalmasi daha iyi... Hayat memat meselesi değilse tabii.

Güvenemiyor değilim, sadece annem ve babamın arasında olan bir sorunu paylaşıp bana bakış açısını değiştirmek istemiyorum. Belki sorun bile etmeyecek ama bunca yıldır paylaştığımız bir hayat var ve benim elimde olmayan ve düzeltmek için çocukluğumu bile yaşayamadığım bir şey yüzünden şimdi çok güzel giden bir şeyi berbat etmek istemiyorum
aile olacağın insan ile aranda mesafe olmamalı diye düşünüyorum asıl herkesten çok onunla paylaşman gerekir böyle şeyleri
ben dürüstlükten yanayım ve aile olacağım insanla evcilik oynamaya evlenmiyorum gerçekten aile oluyorum birbirine destek olmaktır tanımaktır bu
bence özelini anlatman sana bakış açısını değiştiriyorsa sıkıntı vardır

Zaten beraber yaşıyorlar ama aynı evin içinde farklı hayatları var gibi. Bir arada oturmuyorlar odaları ayrı. Mecbur kalmadıkça konuşmuyorlar ama aynı evin içinde mecburen konuşmaları gerekiyor vs. Söz nişan vs gibi günlerde normal hallerinden biraz daha samimi davranabilirlerse günü kurtarabilirim gibi
Evet anne babanız daha samimi yakın davranırsa sorun olmaz fakat eninde sonunda sevgiliniz ve ailesi evinize ziyareti arttırdıkça, muhabbet devam ettikçe arada bir soğukluk olduğunu anlayabilirler. Bu da sorun değil anlarsa anlasınlar. Ama siz sevgilinize özel detayları anlatmayın, yalan da söylemeyin.

aile olacağın insan ile aranda mesafe olmamalı diye düşünüyorum asıl herkesten çok onunla paylaşman gerekir böyle şeyleri
ben dürüstlükten yanayım ve aile olacağım insanla evcilik oynamaya evlenmiyorum gerçekten aile oluyorum işte
bence özelini anlatman sana bakış açısını değiştiriyorsa sıkıntı vardır
Dediğim gibi belki de bakış açısı değişmeyecek. Yaşadıkça annemle babamın arasındaki soğukluğu tabiki o da farkedecek ama evlilik yoluna girmeden ona bunu açmalı mıyım konusunda endişelerim var. Çünkü bu saatten sonra değiştirebileceğimiz bir şey değil ailemizle de birlikte yaşamayacağımız için bizi çok etkiler mi bilemiyorum. Bu güne kadar ondan hiçbir şey saklamadım ama hiç kimseyle paylaşamadığım sadece çok yakınlarımızın bildiği bu durumu sevgilime açmak zor geliyor

Back
X