sevilmeyen kayınvalideye nasıl davranılmalı?

sanki benim durumumu anlatmışsın yazında canım
kaynananda aynı benim kaynana gibi
oturup sohbet edecek bir insan değil
bişey desem tersinden anlar yanına ekler söylemedik kimse kalmaz
kaynanam benden iş bekler
bizde uzaktayız senede 3 defa anck görüşürüz
gittiğim zaman enfazla 3-4 gün kalırız
benden tam teşekküllü temizlik bekler
sofra kurmaya kaldırmaya bulaşık toplamaya yıkamaya
çay demleyip ikramlar hazırlamaya elbette yardım ederim
ama o bu yaptıklarımı beğenmiyor dahada fazlasını bekliyor
yaparım evi toplayıp silip süpürmek zor değil en fazla 2 saatini alır
ama kadın ne eline sağlık der nede yaptığını beğenir daha fazlasını ister
yaptıkça fazlasını ister doymaz kullandıkça kullanır
bense kullanılmak istemiyorum .....
sana tavsiyem ortada duracaksın ben öyle yapıyorum
oturup kalma bir kenarda o mutfaktaysa sende mutfağa gir
o oturuyorsa sende otur....
diğer konu ise her erkekte olan düşünce ben dışarı çıkayım işimi halledeyim sen annemle otur
erkek ince düşünemiyor
yok oturmam dediğin zamanda sen annemle neden oturmak istemiyor neden soğuk davranıyorsn
bende cok duyuyorum bu lafları
bi çok defa beni anasıyla başbaşa bırakıp dışarı gitmişliği var
bende tatile gelmişim benimde değişikliğe ihtiyacım var
annesiyle oturacaktım madem hiç tatile gelmeseydim evdede oturuyorum...
benim " anne" "baba" dememi beğenmiyorlarmış
candan anne baba demiyormuşum
yahu bu nasıl bir düşünce siz dediğime şükredin demi.....
birde fırsatını buldumu eşimi bana karsı dolduruyor
huzurumuzu kaçırıyor
bütün bunlar oluyorken ben nedense sıcak davranamıyorum
benim sıcak candan davranabilmem için aynı şekilde onun da bana tıpkı annem gibi davranması gerekmezmi
tepkiye tepki
kaynana anne gibi olmuyor arada elbet ince bir çizgi oluyor

ayol bayramdan bayrama gördüğün kadını mı konu yapıyorsun. ben bayramdan bayrama görsem kucağımda gezdiririm valla.

yazdiginiz seyleri okuyunca bana cok tuhaf geldi kusura bakmayin.Misafir gibi gidip geleyim mi diyorsunuz?birisi de öyle bir ögüt vermis ki sastim kaldim .her neyse.Eslerimizin ailesini sevmek zorunda degiliz elbette ki.ama sayg göstermek mecburiyetindeyiz her seyden önce.Esiniz atbi ki ailesiyle iyi gecinmeizi ister,Siz istemez misiniz allahaskina?attiginiz her adimda kendinizi karsi tarafin yerine koyun lütfen.Acaba bizim gelinimiz olsa (belki böyle bir sansinbütüiz yoktur bilemem orasini) bizim eve gelse ,ve benim annem gelinin etrafinda dönse,oda öylece otursa annem ne hissder?Ben ne hissederim?
Örnekler cogaltilabilir.Arkadasim tabak canak toplayip,is yapmakla kimse ölmemis..Eger ölseydi annenelerimiz,ninelerimiz ölürdü.
Bunda gecin bir kenara´, esiniz sizin her seyini paylastiginiz kisi degil mi?en mahrem sirlarinizi paylastiginiz kisi yani?O kadar yakinsiniz ama hepimiz yakiniz bende dahi.ama en ufak bir kriz aninda ailesini tutabiliyor.annesini kayirabiliyor.Bu bir doga kanunu.Bunu siz böyle yaratmadiniz.allah her insani böyle bir durum üzerine yaratti.Siz ve bizler bütün inasanlar sadece yaratilaniz.Yani hic bir seyiz..
Biz bu dünyaya sinav icin geldik..Bence bunu hic aklinizdan cikarmayin..allah yar ve yardimciniz olsun..

Mesafe her zaman iyidir...Hele kaynanalarla

Bende baştan beri mesafeliyim ikiside 70 küsürler ama hiç birşey yappmak içimden gelmiyor.

Giderim,misafir gibi durur gelirim arada bulaşık yıkarım bazen yapma derler hemen bırakırım.

Bayramda eşime sen git bari gelin kalsın diyor kaynanam eşim biliyo beni yok anne duramaz diyo ki o demesede aslakalamam.

Bugüne kadar 4 sene olucak evleneli eşim olmadan orda tek kaldığımı hatırlamam.eşim sağolsun istemediğimi bilir...

KURAL 1:MESAFELİ OLUNMALI:):)

KURAL 2:EŞİNE HEP AİLENE SAYGILIYIM ASLADA SAYGISIZLIK YAPMAM İMAJI VERİLMELİ:):)

KURAL 3:KAYNANAYLA YALNIZ KALMAMALI:):)

KURAL 4:İÇİNDEN GELMEYEN ŞEYİ ASLA YAPMA:):)

KURAL 6:EŞİNİ HEP POHPOHLA:):)

KURAL 5:YAPMAYACAĞIN ŞEYLEREİ BİLE YAPARMIŞSIN GİBİ SÖYLE.YANİ HER ZAMAN ANNENE YARDIM EDERİM O BENİM ANNEM SAYILIR AŞICAMZAMANLA BUNLARI DE SALLA:):)

((kural 5 le 6 yer değişitrdi öyle kalsın:):):)

siznki gine yemeğe çağırıomuş benimki yer içer bende ne yardım eder ne biş otrun kalkın dua edin hemde hergün

Sonuna kadar katılıyorum, gayet seviyeli ve etkili taktikler, tebrik ediyorum şekerim

bence fazla yüz göz olma madem ısınamadın çok fazla gitme ayda bi falan ne biliiim ama gittiğinde de üstüne düşeni yap yardım et

bence misafir gibi oturmak yanlış bizim ailede bir gelin vardı her geldiğinde ayağına kahvesi çayı getirilirdi tabağını mutfağa bile götürmezdi.
sofrayı kaldırmak çay demlemek falan bence bunlar normal şeyler ama temizlik nedir yani sanki hizmetçi bekliyormuş gibi... bence herşey dozunda olmalı

ayol bayramdan bayrama gördüğün kadını mı konu yapıyorsun. ben bayramdan bayrama görsem kucağımda gezdiririm valla.

aynen öyle çok az gördüğüm birisini konu yaptım. iyi ki de yapmışım. bu kadar az görmeme rağmen çok değil bir kaç gün öncesine kadar eşime beni psikologa götür diye ağladığımı ben tek başıma çözüm bulamıyorum aklımı kaçırmak üzereyim dediğimi biliyorum. ama sağ olsun buranın çok faydasını gördüm. gördüm ki bir tek ben sorun yaşamıyorum, gördüm ki biraz politik ama her zaman mesafeli davranmak gerekli gördüm ki eşine bu konular için huzursuzluk yaşatmamalı... benim için yardım eden herkese teşekkür ederim.

kayınvalidemin evine gidince de ön yargılı gitmeyeceğim. gerektiği yerde yardım edeceğim fazla abartmamak kaydı ile sen yapma diyorsa yapmayacağım -çok da umrumda sanki yardım etmek- ters cevap vermek yok, eşimin yanında özellikle dikkat edeceğim ve deee en önemlisi onunla yalnız kalmamaya eşimi de bu konu hakkında ikna etmeye çalışacağım! ben bir şeyleri göze alıp değiştirmeye çalışıyorsam o da biraz beni alttan alıp yalnız bırakmasın canım nolcak! =)

valla canım aynen sana katılıyorum. kendileri bize nasıl davranıyorlar bizden nasıl davranış bekliyorlar. aslında büyük insan görmüş geçirmişsin. sen de yeni gelin olmuşsun.. sen yeni gelin olunca neler hissettin, bizim neler hissedip içimizde kopan fırtınaları neden anlamak istemiyorlar.. bırakın gençleri rahat bak o zaman herşey ne güzel oluyor =))

haklısın! sanırım orada bulunduğum ya da iş yapmak zorunda kaldığım zaman bunu kayınvalidem için değil Allah rızası ve eşim için yaptığımı düşünmem gerekiyor. çünkü kayınvalidem için hiç birşey yapmak gelmiyor içimden.. öyle bir kırgınlıklar var ki içimde arada eşim olmasa yol da görsem yüzüne bakmam ama işte eşimin annesi malesef =((

bu kuralları sevdim =) teşekkür ederim =) işte eşimi bizi yalnız bırakmama konusunda ikna etmek gerekli.. bakalım onu da bir daha ki gidişimize ya da görüşmemize yakın konu eder ve gerekli durumu ayarlamaya çalışırım inş. =)

Şöyle düşün, o senin hiçbirşeyin değil, sadece kocanın annesi. Dolayısıyla yaptıkları, söyledikleri hiç umrunda olmasın. Sadece bir büyük olduğu için saygını göster, gerisini salla gitsin. Sokakta gördüğün herhangi bir yaşlı teyze gibi farzet. Ben öyle yapıyorum O zaman gerçekten takmamayı daha çok başarırsın

bir hikaye vardır.bilmem bilir misin.
kadın kayınvalidesi hiç sevmiyor.aynı evde yaşıyorlar. kayınvalidesi nasıl desem dili biraz uzun.herşeyine karışıyor.
bir gün kayınvalidesi hasta yatıyor.ama lafını da esirgemiyor o haliyle.kadın ilaç verip öldürmeyi planlıyor.
eczaneye gidip zehir istiyor.eczacı şüphelenip vitamin veriyor. kadın bir anda öldürmeyip azar azar vereyim diyor.
kayınvalidesinin yemeklerine az az katıyor.bu süre zarfında ona iyi davranıyor.hem şüphelenmesinler, hem de güya vicdanen rahat olsun diye.
kayınvalidesine iyi davrandıkça araları düzeliyor.artık kadının dilinden, kızım, canım, yavrum sözleri dökülüyor. kocası annesi ile karısının araları düzeldi diye çok mutlu oluyor.
günler geçiyor.kadın acaba haksızlık mı yapıyorum diyor.yakında ölecek oysa biz ne güzel anne-kız olduk !!
yaşlı kadın birkaç gün sonra ağırlaşıyor.doktora götürüyorlar. kadın ölecek diye ağlamaya, annemi kurtarın diye yalvarmaya başlıyor.
kan sonuçları alınıyor. doktor kan değerleri çok iyi.sanırım vitamin desteği alıyordu. biraz üşütmüş, iyi birkaç güne birşeyi kalmaz diyor.
hepbirikte eve dönüyorlar. genç kadın eve gelip ilaca baktığında vitamin olduğunu görüyor ve evelerindeki huzur yıllarca devam ediyor.

bu hikaye tabi. sen neler yaşadın.nelere üzüldün, kırıldın bilemem.
benim kayınvalidem iyidir.arkadaşım gibidir.annemden ayırmam. belki seni yeterince iyi anlayamam.
bana kalırsa biraz sukut et.alttan al. yuvan için, kendin için.
belki zamanla herşey yoluna girer. kırılan kalpler eski haline dönemez belki ama en azından kayınvaliden belki yaptıklarını anlayıp kalbini tamir etmek ister.
Allah yardımcın olsun. yuvanı daim etsin.Amin

Son düzenleme:

Hiç kimse kayınvalidesine bayılmaz. ama el gibi de oturmak bence doğru olmaz. ha dip köşe girmessin de , üstünkörü yaparsın. yapma etme, herkez bir gün çeker. sende çekersin. biraz daha ılımlı ol. her ne olursa olsun.

bak ben kayınvalideme bayılmam iyi insandır. kızıyla beraber 3 tane bayan olduğumuz halde ben girer paklarım. heryeri çamaşır suyuyla ocaklar, tencereler dolaplar. bana her zaman der evlatlarında sana yapsın. gelinlerinde sana yapsın. allah senden razı olsun. sen gelince 1 ay mutfak temizlemiyorum diye. beni bu dualar alır götürür. allah rızası için yap. bende iki tane çoçuk, hemde çalışan bir insanım sadece pazarım var yinede herkezden önce ben kalkarım yaparım.

allah rızası için, evlatlarım için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…