teşekkür ederim. Allah'a şükür biz farklı şehirlerde oturuyoruz. ben anlaşamayacağımızı anlayınca şans da benden yana olunca farklı bir şehirde yaşama kararı aldık en azından şimdilik. ancak bayramlarda gittiğimizde mecbur orada kalmak durumunda oluyoruz. ben de ne etliye ne sütlüye misali hiç bir şeye karışmıyorum, doğru düzgün konuşmuyorum bile. ama şimdiye kadar eşim çok üzüldüğü için biraz daha ılımlı davranmak en azından ters cevaplar vermemek ve eşim ile sürekli bunları konuşup annesini kardeşini şikayet etmemeye karar verdim. şikayet ettikçe bizim huzurumuz kaçıyor başka da bir şey olduğu yok. işte bu sefer de yok biz de misafir gibi oturuyor bizi bir türlü benimseyemedi gibi duygu sömürüsü yapar mı eşim de bu durumda nasıl davranır bilmiyorum. çünkü eşim de istiyor ki biz annesi ile iyi geçinelim ben gittiğim zaman ona yardımcı falan olayım. ama ben istemiyorum ki =(
ayol bayramdan bayrama gördüğün kadını mı konu yapıyorsun. ben bayramdan bayrama görsem kucağımda gezdiririm valla.
7x24 görüyorum da kendisini :)))
canim fazla yüz göz olmaa gittimmi 2 saatten fazla oturma hep toplu yani esinin yannda otur mümkünse yemek yemeye degil aksam caya nebilim kisa ziyaret (misafirliginde kisa olani makbul) bulasik falan varsa yika ama mümkünse kaynanla yanliz kalma cok fazla hizmet etme esinin gözünü boyayacak kadar olsun yeter hafta 1 veya 2 kere ziyaret edin fazla gitme bahaneler uydur.. sana diyeceklerim bunlar daha dogrusu benim kendim icin aldigim kararlari sanada yazayim dedimm belki yardimci olur beni kaynananla evimin arasi yürüyerek 10 dk ve bunlari uygulamaya karar verdimm... haaa birdeen önemlisi esine sakin annesini sikayet etme cok önemlileri söyle ve ailesiye konusmak istersede engel olma annesisyle konusurken hep esinin yaninda ol sana bunlari tavsiye ederim zamaninda cünkü cok kafam agridi simdi bunlari uyguluyorum ve kafam rahat
simdi actigin konulara baktimda ayni seyleri yasiyoruzz bende senin gibi bikmis durumdayim ve anne demek inan icimden gelmiyor esinin hatrina katlan direk anne demek zorunda degilsin isimini söyle anne de gitsin en azindan arada mesafe belli olurr...
bir kaç gündür burada kayınvalidem ile ilgili problemlerimi ve eşim ile olan huzursuzluklarımı dile getiriyorum. sağolsun yardımcı olan arkadaşlarım sayesinde şimdi daha ılımlı ve politik davranmaya karar vermiş durumdayım. ki hala anne deme konusunda hiç de iyimser düşünemiyorum. onlara gittiğimiz zaman misafir gibi otursam, bulaşık, çay ne bileyim sofra hazırlama gibi hiç bir işe karışmasam diyorum. bu sefer de karın bizi benimsemiyor bize gelince misafir gibi mi oturuyor durumuna düşer miyim? bir türlü nasıl davranmam konusunda karar veremedim. artık onun tarafından bize laf söz gelip de huzurumuz kaçmasın istiyorum. ama kaynana değil mi ne diyeceği belli olmuyor. ben taviz verdikçe alttan aldıkça ya hep daha fazlasını isterse?
ayol bayramdan bayrama gördüğün kadını mı konu yapıyorsun. ben bayramdan bayrama görsem kucağımda gezdiririm valla.
sanki benim durumumu anlatmışsın yazında canım
kaynananda aynı benim kaynana gibi
oturup sohbet edecek bir insan değil
bişey desem tersinden anlar yanına ekler söylemedik kimse kalmaz
kaynanam benden iş bekler
bizde uzaktayız senede 3 defa anck görüşürüz
gittiğim zaman enfazla 3-4 gün kalırız
benden tam teşekküllü temizlik bekler
sofra kurmaya kaldırmaya bulaşık toplamaya yıkamaya
çay demleyip ikramlar hazırlamaya elbette yardım ederim
ama o bu yaptıklarımı beğenmiyor dahada fazlasını bekliyor
yaparım evi toplayıp silip süpürmek zor değil en fazla 2 saatini alır
ama kadın ne eline sağlık der nede yaptığını beğenir daha fazlasını ister
yaptıkça fazlasını ister doymaz kullandıkça kullanır
bense kullanılmak istemiyorum .....
sana tavsiyem ortada duracaksın ben öyle yapıyorum
oturup kalma bir kenarda o mutfaktaysa sende mutfağa gir
o oturuyorsa sende otur....
diğer konu ise her erkekte olan düşünce ben dışarı çıkayım işimi halledeyim sen annemle otur
erkek ince düşünemiyor
yok oturmam dediğin zamanda sen annemle neden oturmak istemiyor neden soğuk davranıyorsn
bende cok duyuyorum bu lafları
bi çok defa beni anasıyla başbaşa bırakıp dışarı gitmişliği var
bende tatile gelmişim benimde değişikliğe ihtiyacım var
annesiyle oturacaktım madem hiç tatile gelmeseydim evdede oturuyorum...
benim " anne" "baba" dememi beğenmiyorlarmış
candan anne baba demiyormuşum
yahu bu nasıl bir düşünce siz dediğime şükredin demi.....
birde fırsatını buldumu eşimi bana karsı dolduruyor
huzurumuzu kaçırıyor
bütün bunlar oluyorken ben nedense sıcak davranamıyorum
benim sıcak candan davranabilmem için aynı şekilde onun da bana tıpkı annem gibi davranması gerekmezmi
tepkiye tepki
kaynana anne gibi olmuyor arada elbet ince bir çizgi oluyor
yazdiginiz seyleri okuyunca bana cok tuhaf geldi kusura bakmayin.Misafir gibi gidip geleyim mi diyorsunuz?birisi de öyle bir ögüt vermis ki sastim kaldim .her neyse.Eslerimizin ailesini sevmek zorunda degiliz elbette ki.ama sayg göstermek mecburiyetindeyiz her seyden önce.Esiniz atbi ki ailesiyle iyi gecinmeizi ister,Siz istemez misiniz allahaskina?attiginiz her adimda kendinizi karsi tarafin yerine koyun lütfen.Acaba bizim gelinimiz olsa (belki böyle bir sansinbütüiz yoktur bilemem orasini) bizim eve gelse ,ve benim annem gelinin etrafinda dönse,oda öylece otursa annem ne hissder?Ben ne hissederim?
Örnekler cogaltilabilir.Arkadasim tabak canak toplayip,is yapmakla kimse ölmemis..Eger ölseydi annenelerimiz,ninelerimiz ölürdü.
Bunda gecin bir kenara´, esiniz sizin her seyini paylastiginiz kisi degil mi?en mahrem sirlarinizi paylastiginiz kisi yani?O kadar yakinsiniz ama hepimiz yakiniz bende dahi.ama en ufak bir kriz aninda ailesini tutabiliyor.annesini kayirabiliyor.Bu bir doga kanunu.Bunu siz böyle yaratmadiniz.allah her insani böyle bir durum üzerine yaratti.Siz ve bizler bütün inasanlar sadece yaratilaniz.Yani hic bir seyiz..
Biz bu dünyaya sinav icin geldik..Bence bunu hic aklinizdan cikarmayin..allah yar ve yardimciniz olsun..
yazdiginiz seyleri okuyunca bana cok tuhaf geldi kusura bakmayin.Misafir gibi gidip geleyim mi diyorsunuz?birisi de öyle bir ögüt vermis ki sastim kaldim .her neyse.Eslerimizin ailesini sevmek zorunda degiliz elbette ki.ama sayg göstermek mecburiyetindeyiz her seyden önce.Esiniz atbi ki ailesiyle iyi gecinmeizi ister,Siz istemez misiniz allahaskina?attiginiz her adimda kendinizi karsi tarafin yerine koyun lütfen.Acaba bizim gelinimiz olsa (belki böyle bir sansinbütüiz yoktur bilemem orasini) bizim eve gelse ,ve benim annem gelinin etrafinda dönse,oda öylece otursa annem ne hissder?Ben ne hissederim?
Örnekler cogaltilabilir.Arkadasim tabak canak toplayip,is yapmakla kimse ölmemis..Eger ölseydi annenelerimiz,ninelerimiz ölürdü.
Bunda gecin bir kenara´, esiniz sizin her seyini paylastiginiz kisi degil mi?en mahrem sirlarinizi paylastiginiz kisi yani?O kadar yakinsiniz ama hepimiz yakiniz bende dahi.ama en ufak bir kriz aninda ailesini tutabiliyor.annesini kayirabiliyor.Bu bir doga kanunu.Bunu siz böyle yaratmadiniz.allah her insani böyle bir durum üzerine yaratti.Siz ve bizler bütün inasanlar sadece yaratilaniz.Yani hic bir seyiz..
Biz bu dünyaya sinav icin geldik..Bence bunu hic aklinizdan cikarmayin..allah yar ve yardimciniz olsun..
Mesafe her zaman iyidir...Hele kaynanalarla
Bende baştan beri mesafeliyim ikiside 70 küsürler ama hiç birşey yappmak içimden gelmiyor.
Giderim,misafir gibi durur gelirim arada bulaşık yıkarım bazen yapma derler hemen bırakırım.
Bayramda eşime sen git bari gelin kalsın diyor kaynanam eşim biliyo beni yok anne duramaz diyo ki o demesede aslakalamam.
Bugüne kadar 4 sene olucak evleneli eşim olmadan orda tek kaldığımı hatırlamam.eşim sağolsun istemediğimi bilir...
KURAL 1:MESAFELİ OLUNMALI:):)
KURAL 2:EŞİNE HEP AİLENE SAYGILIYIM ASLADA SAYGISIZLIK YAPMAM İMAJI VERİLMELİ:):)
KURAL 3:KAYNANAYLA YALNIZ KALMAMALI:):)
KURAL 4:İÇİNDEN GELMEYEN ŞEYİ ASLA YAPMA:):)
KURAL 6:EŞİNİ HEP POHPOHLA:):)
KURAL 5:YAPMAYACAĞIN ŞEYLEREİ BİLE YAPARMIŞSIN GİBİ SÖYLE.YANİ HER ZAMAN ANNENE YARDIM EDERİM O BENİM ANNEM SAYILIR AŞICAMZAMANLA BUNLARI DE SALLA:):)
((kural 5 le 6 yer değişitrdi öyle kalsın:):):)
Sonuna kadar katılıyorum, gayet seviyeli ve etkili taktikler, tebrik ediyorum şekerim
bir kaç gündür burada kayınvalidem ile ilgili problemlerimi ve eşim ile olan huzursuzluklarımı dile getiriyorum. sağolsun yardımcı olan arkadaşlarım sayesinde şimdi daha ılımlı ve politik davranmaya karar vermiş durumdayım. ki hala anne deme konusunda hiç de iyimser düşünemiyorum. onlara gittiğimiz zaman misafir gibi otursam, bulaşık, çay ne bileyim sofra hazırlama gibi hiç bir işe karışmasam diyorum. bu sefer de karın bizi benimsemiyor bize gelince misafir gibi mi oturuyor durumuna düşer miyim? bir türlü nasıl davranmam konusunda karar veremedim. artık onun tarafından bize laf söz gelip de huzurumuz kaçmasın istiyorum. ama kaynana değil mi ne diyeceği belli olmuyor. ben taviz verdikçe alttan aldıkça ya hep daha fazlasını isterse?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?