Sevilmeyi bilmiyorum..

Oyledeguzel

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013
752
8
16
İstanbul
Demin bir konuda özgüven sorununu okuyunca sabahtan beri aklımda olan bi derdimi açmak istedim.

Benim sevgisiz bir babam vardı.
Annem ise babamla çatışmalarından, evliliğinin dertlerinden ne benimle ne kardeşimle ilgilenemedi çok.
Babam çalışmadığı için annem sırtlandı evin yükünü çoğu zaman.
Biz kardeşimle ortalıklarda büyüdük gibi birşey.
Hani sokaklarda kaldırım kenarlarında yırtık üstbaş kirli el yüzle oturan çocuklar görürsünüz ya hah işte onlardandık biz.

Çok şükür ikimizde çalışmaya başladık da annem de babam da rahat ettiler.
Babamı emekli ettik falan maddi sıkıntı kalmadı ama, manevi sıkıntılar diz boyu.

Öyle bir boşvermişlik ve sevgisizlik ki şimdi kiminle karşılaşsam bir panik sevilmeyeceğim diye.
Hayır sevilmek içinde çabalamıyorum.
Hani çalıkuşu var ya tam onun gibiyim.
Biri bunu farkedecek diye hırçınlaştıkça hırçınlaştım.

Sevdiklerimi kırıyorum bile bazen ve inanır mısınız aklımdaki şu "zaten bir gün hayatımdan çıkacak"
Annem için bile böyle diyorum bazen.
Oysa ölüm var dünyada reva mı bu sevdiklerime.

Diğer yandan bazen de dengesizleşip kendimi sevdirmek için yapılmayacak şeyler yapoıyorum.
Bir telaş bi stres ki sormayın gitsin.

Özetlersem sevilmeyi bilmiyorum bunu nasıl yapacağım hiç bir bilgim de yok...
Ne güzel insanlar var özenli ve naif.
Ben ise bazen bencillik bile yapıyorum bu yüzden..

Çok konuşuyon sen yahuuu
Bdv senin konularınla dolduu
Gelelim yeni konunuza...
İnsan küçükken ne yaşıyorsa bunun etkisinde çok kalıyor malesef
Benim oğlum mesela anne baba bir ortamda büyümedi doğduğundan beri, ayrıldık çünküü boşandık..
Bilinç altına yerleşiyor işte bazı şeyler, bakalım ilerde bu durum oğlumu nasıl etkiledi görücez..
Babadan we anneden fazla ilgi şevkat görmediğiniz için bu şekilde düşündüğünüzü düşünüyorum ben..
Dengesizleşip yapılmayacak şeyler yapıyorum derken neyi kasdettin canım, napıyosun ki mesela

Bak bugün açtığın iki konunu da okudum, gayet sevimli, içten, doğal geldin bana. Buradan sevdim ben seni.

Takma bu kadar; takılma geçmişe. Şartlandırma kendini. Sen içinden geldiği kadar sev herkesi, sevilmeye de açık ol, yeter. Sonuçta Rab severek, özenerek yaratmış seni değil mi?

BDV dertleşeseniz, derdinizi, sıkıntınızı anlatasanız diye açılmış bir bölüm ama buranında kuralları var, mesela konu tekrarı yapılması, benzer içeriklerle bir konununun devamı sayılabilecek konular açılması, burası daha fazla okunuyor mantığıyla her konunun buraya açılması yasaktır.

Siz benzer içerikli bir konu açmışsınız zaten, neden o konudan devam etmediniz?
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/666095-sevgisizligi-uzerimden-atamiyorum.html
Buraya hergün her konuyu açmak yerine, kuralları dikkat edip, açacağınız konuları uygun bölümlere açınız lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…