• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevinc ve endise

Gelin ata binmis ya nasip demis. Bu ozel duyguyu evlendikten sonraya saklasaydiniz daha farkli bir heyecan olurdu.

Olan olmus, bunu yazmamdaki amac burayi okuyan diger genckizlar. Dikkatli olun, kendinizi koruyun. Evlendikten sonra bile binbir belayla ugrasiyor insan. Sevgiliyken "aaa askim, helalim, bebegimin annesi" der erkek evlendikten sonra siz bebekle bogusurken o aldigi sorumlulugu! Kaldiramaz uzaklasir. Ha birde aile etkenleri, evliligin sikintilari eklendiginde kaldirilmaz olur.

Evlilik disi iliski yasayipta mutlu olan kac kisi var ki bu hayatta ? Hep sonu sizlanma oluyor. Hele evlilik disi cocuk..

Tepkiler v.s umrumda degil diyemem umrumda olur, cunku boylelikle vahim durum ortaya cikar.

Ha sevgilisin ha evlenmek uzeresin. Ikisindedeevlenme vaadiyle birlikte olunuyor. Tarih alindi diye net birsey yok.
Pardon gormemisim mesajinizi kopya cekmis gibi oldum

O bu değil de ben bu celiskiyi anlayamadim acikcasi. Hem nisanlimla yasiyorum dedin. Hem amcamlarda kaliyorum dedin. Hem haberi yok dedin hem de harika şeyler soyledi dedin.
Anlayamadım.
Ayrica neden herkes karşıt görüşleri beklemis ki?
Onlar olmadan yorum yapamiyor musunuz ?

Bir bebek sorumluluğuna bu kadar açık olmak sağlam cesaret gerçekten. Evliliğin sorumluluğunu henüz almamışken hem de...
Eşimle uzun yıllar flört ettik fakat evliliğe de oturması için zaman verilmesi kanaatindeyim ben. Aynı yaşam alanını saygıyla-sevgiyle paylaşmak ve bunları temelin sağlam birer parçası haline getirmek biraz süreç gerektiriyor diye düşünüyorum.
Fazla ince düşünüyorum bu konuda belki de.
İstem dışı hamile kalacağım diye zaman zaman tedirgin oluyorum, yepyeni bir bireyin sorumluluğu bambaşka geliyor bana çünkü. Bir bebek agucuktan ibaret değil sadece. Mühim olan karakterli, sağlam bireyler yetiştirmek topluma.
Ebeveyn olmak var, ebeveyn olmak var.
Bunun bilincindeyseniz ne mutlu.

Son düzenleme:
Karın problem değil saklanırda bulantılar ne olacak ? O stres bebeğe ne kadar zarar verecek ? Nikahsız beraberlikten dopan çocuk olacak. O şu an hissediyo herşeyi.

Bir bebek sorumluluğuna bu kadar açık olmak sağlam cesaret gerçekten. Evliliğin sorumluluğunu henüz almamışken hem de...
Eşimle uzun yıllar flört ettik fakat evliliğe de oturması için zaman verilmesi kanaatindeyim ben. Aynı yaşam alanını saygıyla-sevgiyle paylaşmak ve bunları temelin sağlam birer parçası haline getirmek biraz süreç gerektiriyor diye düşünüyorum.
Fazla ince düşünüyorum bu konuda belki de.
İstem dışı hamile kalacağım diye zaman zaman tedirgin oluyorum, yepyeni bir bireyin sorumluluğu bambaşka geliyor bana çünkü. Bir bebek agucuktan ibaret değil sadece. Mühim olan karakterli, sağlam bireyler yetiştirmek topluma.
Ebeveyn olmak var, ebeveny olmak var.
Bunun bilincindeyseniz ne mutlu.

Konu sahibi bile isteye yapmamış muhtemelen. Yanlışlıkla hamile kalmış. (Bu yanlışlıkla kısmına çok kızıyorum, bir gün başıma gelecek). Evliliğin oturması, bilinçli ebeveyn olma gibi konular üzerinde düşündüğünü sanmıyorum. Allah verdi, kısmeti buymuş, nasıl olsa evlencez, doğuralım bari diye düşünüyor bence.

Şimdi burda kınayanlar olacak ama evlenmeden önce hamile kalsaydım nişanlı dahi olsam aldırırdım muhtemelen. Hazır olmadığım bir evlilik, hazır olmadığım bir bebek sahibi olmak istemezdim. Hem bana hem evleneceğim adama hem de doğacak bebeğe yazık edeceğimi bilirdim. Konu sahibi umarım bu konuda duygularıyla değil mantığıyla hareket ediyordur.

Konu sahibi bile isteye yapmamış muhtemelen. Yanlışlıkla hamile kalmış. (Bu yanlışlıkla kısmına çok kızıyorum, bir gün başıma gelecek). Evliliğin oturması, bilinçli ebeveyn olma gibi konular üzerinde düşündüğünü sanmıyorum. Allah verdi, kısmeti buymuş, nasıl olsa evlencez, doğuralım bari diye düşünüyor bence.

Şimdi burda kınayanlar olacak ama evlenmeden önce hamile kalsaydım nişanlı dahi olsam aldırırdım muhtemelen. Hazır olmadığım bir evlilik, hazır olmadığım bir bebek sahibi olmak istemezdim. Hem bana hem evleneceğim adama hem de doğacak bebeğe yazık edeceğimi bilirdim. Konu sahibi umarım bu konuda duygularıyla değil mantığıyla hareket ediyordur.
bile isteye olup olmaması muamma bana göre:KK14:,düşünsene evleneceksin kocanla hevesini almadan,istediğin gibi hareket edemeden hamilelik sıkıntıları yaşayacaksın,belki hamilelikten eşine bile yaklaşamayacaksın,ne olduğunu anlamadan doğum yapıp üstüne de lohusa depresyonu yaşarsan mükemmel evlilik olur.:KK51:

bile isteye olup olmaması muamma bana göre:KK14:,düşünsene evleneceksin kocanla hevesini almadan,istediğin gibi hareket edemeden hamilelik sıkıntıları yaşayacaksın,belki hamilelikten eşine bile yaklaşamayacaksın,ne olduğunu anlamadan doğum yapıp üstüne de lohusa depresyonu yaşarsan mükemmel evlilik olur.:KK51:
Valla 30uma merdiven dayadım, hala çocuk konusu çok düşğndürüyor beni.
Bu saydıklarınız oturmuş bir evlilikte bile kafa kurcalayan şeyler. Yeni evlilerin kaldırabilceğini sanmıyorum bende.

Tebrik ederim iyi cesaret.2 yillik evliligmde daha cocuk fikrine yeni alistim:)uzanmis yatagmdan yaziyorum bulantilar,uyku hali,kusmalar halsizlik icinde dugun hazirligi nasil yapardmki.esime bile vakit ayiramiyorum.en guzel evlilign ilk yillarini doya doya gezip eglenerek gecirseydnz keske.cunku hamilelikte basliyr cocuk indeksli yasamak.umarim rahat bir hamilelik donemi gecirirsiniz.kendinizi cok yormayin bol dinlenmeye calisin.annenizlede paylasirsaniz bu surecte en yakin yardmcnz olur.mutluluklar

Bana tepki gosteren arkadaslarima karsilik yaziyorum.
ben sadece ornek verdim.ha biraz uc noktadan vermisim okuyinca anladim.dini nikah olmadan bazi seyler yasamak bana dogru gelmiyor.kldiki bir de cocuk var ortada.ben bu tip olaylarin evlendikten sonra yasanmasi taraftariyim. dugun gunu dugnden cayan sevgi pitircigiyken kanli bicakli olan aileler var etrafimizda olayin bir de bu kismi var.herkes bu.kisma zaten deginmis.ben de dini kisma deginmek istedim..

Bu tür endişelere sahip birinin ben tedbirli olacağına inanıyorum zaten.
Hem ilişki anında hamileliğe mahal verecek bir durum gerçekleşirse ertesi gün hapı kullanılabilir, kürtaj aşamasına gelmeden.
Konu sahibesini zor günler bekliyor gibi.

Heh işte, benim de kastetmeye çalıştığım ifadelerden bir kısmı da bunlardı aslında. :KK52:

Bana tepki gosteren arkadaslarima karsilik yaziyorum.
ben sadece ornek verdim.ha biraz uc noktadan vermisim okuyinca anladim.dini nikah olmadan bazi seyler yasamak bana dogru gelmiyor.kldiki bir de cocuk var ortada.ben bu tip olaylarin evlendikten sonra yasanmasi taraftariyim. dugun gunu dugnden cayan sevgi pitircigiyken kanli bicakli olan aileler var etrafimizda olayin bir de bu kismi var.herkes bu.kisma zaten deginmis.ben de dini kisma deginmek istedim..

Resmi nikah olmadan dini nikah olmaz. Bir yolunu bulup resmi nikahsız dini nikah kıydıran da her istediğini yaşasın yani öyle mi ? Bakış açınıza kocaman bir PES...

Bilincsizce cocuk sahibi oluyorsunuz, sizin gibi insanlara cok kiziyorum...ne eski konunuzu okudum nede diger yorumlari, belliki sorunlu bi nisanlilik dönemi var, erkek tarafi sizi istemiyor, kaynana söylemeden ben söyleyim, adami elden kacirmamak icin hooooppp birlikte olmussunuz, dörtyüzdört gibi yapismak icinde hamile kalmissiniz....yazik o cocuga... Gelin ata binmis ya nasip demisler... Eger bilincli sekilde evli bekar fark etmez birliktelik yasayip cocuk sahibi olanlara helal derim ama siz herseyden bi haber laylaylom yasiyorsunuz... Cocuk bu oyuncak degil.... Hepsini gectim daha evlenmemissiniz insan biraz tadini cikartir, cocuk evliligi zorlar hatta yipratir, ne kadar basite aliyorsunuz.... Allah o günahsiz yavrunun yaninda olsun, insallah sizin akilsizliginizin cezasini o yavru cekmez...:KK14:

eski konunuzu okudum da cesaretinizi tebrik ediyorum.. sizi zerre kadar sevmeyen ve her defasında aşağılayan bir aile, kendi düğün tarihini bile istediği güne alacak kadar ailesine laf geçiremeyen bir nişanlı ve hamile siz.. ya düğün ertelenirse, ya evlenemezseniz falan falan kısmını geçiyorum, bir ömür boyu eşinizin ailesinin imalarıyla nasıl yaşayacaksınız onu bilemiyorum.. siz "bakalım siz neler alabileceksiniz" lafına ağlıyorsunuz henüz.. hele hele ortada cin ali bir görümce varken kimse bebeğin erken doğduğuna falan da inanmaz.. ortada bir doğum kilosu, gelişim cetveli vs olacak..

şimdiden kolay gelsin diyelim..

Resmi nikah kismiyla alakali bir sey yazmadim.Fark ettiyseniz dugun gunu ayrilan ciftlere herkes deginmis diyerek resmi nikahin.onemine de bir gonderme yaptim.
Resmi nikah olmadan dini nikah olmaz. Bir yolunu bulup resmi nikahsız dini nikah kıydıran da her istediğini yaşasın yani öyle mi ? Bakış açınıza kocaman bir PES...

Bilincsizce cocuk sahibi oluyorsunuz, sizin gibi insanlara cok kiziyorum...ne eski konunuzu okudum nede diger yorumlari, belliki sorunlu bi nisanlilik dönemi var, erkek tarafi sizi istemiyor, kaynana söylemeden ben söyleyim, adami elden kacirmamak icin hooooppp birlikte olmussunuz, dörtyüzdört gibi yapismak icinde hamile kalmissiniz....yazik o cocuga... Gelin ata binmis ya nasip demisler... Eger bilincli sekilde evli bekar fark etmez birliktelik yasayip cocuk sahibi olanlara helal derim ama siz herseyden bi haber laylaylom yasiyorsunuz... Cocuk bu oyuncak degil.... Hepsini gectim daha evlenmemissiniz insan biraz tadini cikartir, cocuk evliligi zorlar hatta yipratir, ne kadar basite aliyorsunuz.... Allah o günahsiz yavrunun yaninda olsun, insallah sizin akilsizliginizin cezasini o yavru cekmez...:KK14:

Diger konuyu okusaydin, konu sahibi iki ayda nisanlanip evlenmek istiyormus. Yani yangindan mal kaçirir gibi evlenmek istiyormus. Nisanlisinin ailesi üstelik zenginmis. Zaten o davranis ile bile kv'desi bu kizin sirf malvarligi için evlendigini düsünmüstür. Ki zengin olsun, olmasinlar, 2 ayda nisanlanip evlenmek nedir alasen? Bende o kadinin yerinde olsam, bende oglumun bu sekilde evlenmesini istemezdim.

Simdi konu sahibi hamile ve o "para için evlenen kiz" imaji ancak daha çok büyüyor. Ve isin iliginç tarafi, konu sahibi kv'desinden nefret etmesine ragmen, kayinpederin sirketinde çalisçakmis, müstakbel esi ile beraber. Yani hem nefret ediyor, hem resmen ekmek parasi için ellerine bakiyor.

Yani bu kv'de simdi ne düsünecek bu kiz hamile kaldigini ögrenince? Artik sirkettende atar. Bakalim oglu parasizliga gelirmi? Ondan sonra konu sahibin nisanlisin tepkisini göreriz. Bide parasizlikla, yeni ev paylastigin biri ile çoçuk yetistirek nasilmis bir görsün...

Ben evlilikten önce cinsellige hatta çoçuga bile karsi degilim. Dedigin gibi bunlar bilinçli sekilde olursa, fakat bilinçsiz bir sekilde, sirf bir erkegi sana baglamak için, hiç beraber onun ile ayni evi, hayati paylasmadigin halde bebek yapmak,.. Yani bunlarin sonu hüsran olacagi ne yazikki çok belli :KK14:

yalniz benim bi arkadas vardı 3 aylık hamileyken evlendi. bebek dogdunda erken dogum diyecekti6- 7 aylik dogdu diyecekti. bebek gerçekten de oyle dogdu tabi herkes anladi evlendi 3 bucuk ay sonra doğum yapti:) tabi sizin cevreniz aileniz nasil karsilar bilemem :)

Back
X