Sevineyim Mi Üzüleyim Mi

Ahan da been:)

anam ben de 18 yaşındayken 4 senedir devam eden bir ilişkim vardı, tüm sülalem ve sülalesi biliyordu...

Allahın sevgili kuluymuşum ki o zamanlar evlenecem diye tutturmak yerine okuyacam diye tutturmuşum... Onunla evlendiğimi düşünemiyorum bile şimdi, hemi de maddi gücüm olmadan aman yarebbi faciaya bak:))))

insanın seneler geçtikçe evleneceği insandan beklentileri farklılaşıyor, çünkü hayata bakışın değişiyor, gelişiyorsun, çevreni, çevrendeki ilişkileri analiz ediyorsun, hayattan ne istediğine karar veriyorsun...

İyi ki evlenmemişim... Üniversite okumuşum...

Çoğu kişi aynı şeyi söylemiş zaten eğer sen eğitimine devam etmek istersen, ananın, babanın ve akrabalarına gözükecem korkusu olmadan nasıl gezebildiysen sevdiceğinle, aynı cesaretle babanın karşısına dikilip;

--- evet biz beraberiz, birbirimizi seviyoruz fakat şu an evlenmeyi düşünmüyoruz okuluma devam edeceğim diyebilirsin.

haa yok benim okumakla işim yok diyorsan, ya memeleketimde üniversite mezunları bile zar zor iş bulduğu durumda lise mezunu olarak iş bulacağın kadar şanslı olduğunu düşünüyorsun ya da eşin veya sizin taraf çok zengin okumaya gerek yok diyorsundur.

ikinci ihtimalde bence hiç canını sıkma tutarsınız bir kadın yapar herşeyi, sen de yavaş yavaş öğrenirsin ona bakarak hiiç sıkma canını çiçeğim...

Mutluluklar canım.

çok haklısın insanın gözü o zamanlar göremiyor malisef bende öyle diyorum gerçi ben hiç evlenme meraklısı olmadım :) hatta evlenme teklifi aldığım zaman bile evet diyemedim çok garip.birde üniversite okumak sadece iş bulmak için değildir okuyupta işsiz olan çok haklısınız bence üniversite ufkunuzu açmak hayatı tanımak için kesinlikle gerekli...

ah ahh bende senın yasındayken evlenıyordum..babalar gırmıstı araya,babam tutturmustu evlendırıcem senı dıye..bana soran eden yok..ıkı baba oyle uygun gormuslerdı o zaman..annemle aglasıp duruyorduk..ıstemıyorum dıyemıyordum ıstıyorum da dıyemıyordum..ne ıstedıgımı bılmıyordum..aklımda tek bır soru vardı;unıversıte ne olacak?kı ben okuldan oldum olası nefret eden bırıydım :) evlendırmeye calıstıkları cocuga da asıktım,oluyordum bıtıyordum..aslında sevınmem gerekırken ben uzuluyordum ve unıversıte dıye aglıyordum...
sımdı donup baktıgımda,Allah ın sevdıgı kuluymusum da evlenmemısım dıyorum..ya evlenseydım,okuyamasaydım(suan da calısmıyorum,calısmayı da dusunmuyorum ama o dıploma var ya elımde..2 yıllık ama olsun,sonucta unıversıte dıploması)ne olurdum nasıl bır halde olurdum...muhtemelen bosanmıs kucagımda cocuk annemın evınde annemle yasıyor olurdum..
cunku o an asık oldugum gozumde 1 numara olan ınsan suan kesınlıkle bana gore degılmıs dıyorum..yasın ılerledıkce beklentılerın,aradıgın krıterler vs hepsı ama hepsı degısıyor..babam 'aklın bır karıs havada hayal alemındesın' derdı hep ne kadar dogruymus..o yaslarda herseyı toz pembe goruyor ınsan..evlı-mutlu-cocuklu olacagını ve sonsuza kadar mutlu yasayacagını falan dusunuyor..para falan hıkaye gıbı gelıyor..ama sımdı oyle mı?alakası yok..
cok erken cok kucuksun..ha bu yaslarda evlenıp mutlu olanlar da var ama dıyebılırsın..evet var belkıde ama bundan da emın olamayız degıl mı?4 duvar netıcede..
bu yas ılerledıkce karsındakınden beklentılerın degısecek lafı senın ıcın gecerlı degıl sadece..karsındakı ınsan ıcın de gecerlı tabııkıde..
umarım bu beklentılerınız degısmez ıkınızınde..ve bır sekılde okursun dıplomanı alırsın..

Hemen evlen yerimseniben
Çocuk yap, hayatın kocan ve çocukların üstüne kurulu olsun.
Ev gacısı ol yerimseniben
Evli mutlu çocuklu şarkısı söyler durursun eşinle...
Mübarek evcilik oyunu sanki... :umursamaz:
Büyüyün biraz büyüyün.
Evlilik öyle kolay mı?
Hayat toz pembe hayallerden oluşmuyor maalesef...
Siz de peri kızı değilsiniz...
Gökten 3 elma da düşmeyecek...
Kimse sonsuza kadar hep mutlu da olmayacak! yasakkelime
...

Başlıktaki soruna cevap vereyim müsadenle...

Evet, üzül... Ama kendine. :delphin:

Geç bile kalmışsın sen evlilik için, keşke en başında baban tamam deseydide o zaman evlenseydin... :delphin:

Daha 18 yaşındasın ve dert ettiğin şeylere bak. Temizlik bilmiyorum, yemek bilmiyorum, evlenince napıcam ben. peeeeh:umursamaz:

Okumak istiyorum, mesleğim olsun, kocamın eline bakmayayım, daha gençliğe yeni adım atmışken tadını çıkarayım, kendime güveneyim, söz hakkım olsun demiyorsunda derdine düştüğün şeylere bak.

Allahım sana geliyorum yarebbimakannehir

Anandaki babandaki ne akıl yani, daha lise bebesisin ve seni evlendirmeye çalışıyorlar. Niye?? sen istiyorsun diye. Allahım Allahım, evlere şenlik:umursamaz:

Şimdiden bunları kendine neden dert ediyorsun ki. Sen şu anı yaşamana bak. 2 sene sonrasında evleneceğin için şimdiden telaş yapman sana hiçbir şey kazandırmaz. Bir de annen dahi olsa herkesin söylediklerinden çok etkilenme. Yani kendi mantığından geçirmeden etkilenme. Erkek arkadaşını seviyorsan sorun yok önünüzdeki 2 yılda fikrin değişmezse evlenirsiniz ne güzel. Ev işiydi, temizlikti onların hepsi zamanla olur iş başa düşünce.

başa gelince yapılıyor canım. ben de bişey bilmiyordum ama bir süredir sevgilimin evinde temizlikten yemeğe, çamaşırdan bulaşığa hepsini yaptım :/ evet zor oluyor ama alışılır herhalde.

yine de 18 yaşındasın, üniversiteyi düşünsene..

Bana göre 20 yaşında evlenmen çokta erken sayılmaz... Sonuçta bu senin olgunlugunla alakalıdır canım...
Zaten ailende onay veriyormuş bundan olayı rahatsın...
Şimdi hiç korkma canım...
2 yılın var daha...
Derslerini ihmal etmediğin sürece arada kalan vakitlerinde anneni salona yolla sende gir mutfaga ac bir yemek tarifi kitabını başla yapmaya ama ilk kolay olanlardan başla canm...
Belliki annen de biraz sni bu konuda korkuttugundan bilinç altına herşey zor olarak yerleşmiş
Evet evlilik kolay değil tamamen sorumluluktur...
Ama korkma kim iş bilerek doğuyor ki?
İçini ferah tut mutlu iyi hissettiğin zamanlarda gir mutfağa ütüye...

kuzum ne kadar doğru soylmissin..
ama anne baba da karsı çıkınca bu sefer kötü oluyor,kız kaçıyor,ya da cocuğa daha çok bağlanıyor vs vs..
ooof anne baba nin ısı de kolay değil ki..
18 yaşındaki kızım ben evlenicem diye tuttturcak...tek şartla derim;üniversiteye gidersen..

Bana göre 20 yaşında evlenmen çokta erken sayılmaz... Sonuçta bu senin olgunlugunla alakalıdır canım...
Zaten ailende onay veriyormuş bundan olayı rahatsın...
Şimdi hiç korkma canım...
2 yılın var daha...
Derslerini ihmal etmediğin sürece arada kalan vakitlerinde anneni salona yolla sende gir mutfaga ac bir yemek tarifi kitabını başla yapmaya ama ilk kolay olanlardan başla canm...
Belliki annen de biraz sni bu konuda korkuttugundan bilinç altına herşey zor olarak yerleşmiş
Evet evlilik kolay değil tamamen sorumluluktur...
Ama korkma kim iş bilerek doğuyor ki?
İçini ferah tut mutlu iyi hissettiğin zamanlarda gir mutfağa ütüye...

katılıyorum:emir_bebek:
her ikisinide proglamlayarak idare edebilirsin sıkma bence kendiniboshayallersmile

Back
X