• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

çok tş ederim, tercihler konusunda şuan 0 rım resmen , okula yada halk eğitim merkezine gidip bilgi almak istiyorum.
çocuklarımı bırakmak benmde içime sinmiyor ama, iş hayatı o kadar acımasızki, direk üni mezunu vs diyerek konuya giriyorlar.

Oyle tabi ama inanin sizin durumunuzda olsa ailem mani olmasa gunduz temizlige gider aksam okula giderim

Ne kadar dogru bilmiyorum ama temizligin getirisi iyi diyorlar cocuklar ve masraflar varken bence insan cok secici olmamali

Bakin siyle soyleyeyim elinizde baraji gececek puan olduktan sonra illa bi bolume yerlesebilirsinuz ama onemli olan ise yarar bi bolume yerlesmek

Babam problemli biri yoksa ben bi sure calisip birikim yapip ozel bi universitedede
Iyi bir bolum okumak isterdim

Bence sizde varsa cevrenizde ogretmen falan bi danisin iyi bi tercih yapin

çok tş ederim, tercihler konusunda şuan 0 rım resmen , okula yada halk eğitim merkezine gidip bilgi almak istiyorum.
çocuklarımı bırakmak benmde içime sinmiyor ama, iş hayatı o kadar acımasızki, direk üni mezunu vs diyerek konuya giriyorlar.

Oyle tabi ama inanin sizin durumunuzda olsa ailem mani olmasa gunduz temizlige gider aksam okula giderim

Ne kadar dogru bilmiyorum ama temizligin getirisi iyi diyorlar cocuklar ve masraflar varken bence insan cok secici olmamali

Bakin siyle soyleyeyim elinizde baraji gececek puan olduktan sonra illa bi bolume yerlesebilirsinuz ama onemli olan ise yarar bi bolume yerlesmek

Babam problemli biri yoksa ben bi sure calisip birikim yapip ozel bi universitedede
Iyi bir bolum okumak isterdim

Bence sizde varsa cevrenizde ogretmen falan bi danisin iyi bi tercih yapin

Küçük zaten yeni bir hayata başlayacak o sıkıntı olmaz

Büyük belki şehir vs değişirse sıkıntı yaratır ama kabullenir

Başka şehre giderseniz geçim sıkıntı olur ama çocukları neden bırakasınız olmaz öyle

Anne okumaya gidip çocuklar anneanne babaannede kalamaz

Onlar da sen de okula gideceksin part time da olsa iş bulacaksınız nafaka vs varsa oldu bitti

kızım bana çok düşkün, oğlumda tam ergen yaşlarda :(
babam, maddi anlamda bir miktar destek olabilir.
nafaka kısmı yaş, adamın cebinde 5 kuruşu yok. yurt dışına kaçtı.. gerçi çalışmaya gidiyorum diyerek gitti. tam anlamıyla kurtulamadım bile hödükten..

Küçük zaten yeni bir hayata başlayacak o sıkıntı olmaz

Büyük belki şehir vs değişirse sıkıntı yaratır ama kabullenir

Başka şehre giderseniz geçim sıkıntı olur ama çocukları neden bırakasınız olmaz öyle

Anne okumaya gidip çocuklar anneanne babaannede kalamaz

Onlar da sen de okula gideceksin part time da olsa iş bulacaksınız nafaka vs varsa oldu bitti
Teoride kolay ama
tam olarak böyle düşünüyorum ama, amalar çok acımasız..
iş aradım, bulamadım ve tercihleri 4 yıl .üni
muhasebe mezunuyum bende.. bu sebepler beni bu düşünceye itiyor.
onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için.. bilmiyorum dedim ya, üzülsemmi, sevinsemmi bilemedim.
Açık ogretim fakültesinde var bölümün hem okursun bu arada bir iş bulursun insallah.cocuklarimiza gelecek hazırlayalım derken annesiz 4yıl bilemedim.ben gidemezdim.

Sırf okumuş olmak için bı bölüm okumayin. İllaki 4 senelik olmak zorundada değil bence iş için. Çok güzel cokda kolay iş bulunabilen 2 senelik bölümler yazın.ben şahsen 4 senelik okuduguma pişmanım iş yok çünkü.tercihlerinizi iyi düşünüp yaparsanız sorun olmaz bence.baska şehir olursa çocukların okul kayıtlarını falan aldiramaz mısınız sizde sabahtan akşama kadar derse girmiceksiniz sonucta bı şekilde idare edilebilir.

okumuş olmak için, okumak istemiyorum.
2 evladıma iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum.
31 yaşında yine, yeniden diyerek sınava girdim.
17 18 yaşındaki gençlerle :D sınıftaki tek orta yaş bendim :)
iş bulabilme açısından, 2 senelik hangi bölümü seçmeliyim ? önerebileceğiniz bölümler varmıdır ?

Okuyun tabi ki kaçar mı bu fırsat? Istanbula taşınmak zorunda mısınız? Sizin kazanacaginiz okula göre çocuklar da sizinle gelse? Bence deneyin yapamazsınız bırakırsanız ama en azından denemedim diye pişman olmazsınız.

Meslek edindirme kurslarına baksanız.
2 çocuk var ortada biraz üni okumak istiyorum diye çıkmak onları göz ardı etmek gibi olur sanki. Bi işe girip açıköğretimden istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz. Şimdi bir çok bölümü açıktan okuyabiliyorsunuz zaten

tercihler konusunda pek bilgim yok.
bunu araştıracağım kolay iş olanağı sağlayan 2 yıllık açıköğretim, nedir ne değildir.

Açıköğretim okuyabilirsiniz. Hem bir yandan calisirsiniz. Sağlık bölümlerinden birisi ya da sosyal hizmet gibi. Eskisi gibi değil açıköğretim de puanla alıp sinavlari da baya zorluyor artık. İki çocuk annesine en çok ihtiyacı olacak yastalar. Evli olup da örgün okuyacagim deseniz okuyun derdim ama şu durumda şartları çok zorlamış olacaksınız.

tercihler konusunda pek bilgim yok.
bunu araştıracağım kolay iş olanağı sağlayan 2 yıllık açıköğretim, nedir ne değildir.
Gerçekten hevesinizi kırmak istemem. Okumak isteyeni sonuna kadar desteklerim. Ama mesela şimdi kaç puan aldınız sıralamanız nedir?
Ygs den yüksek bi puan almadan girilebilecek bölümler çok sınırlı.
Ben lisans mezunuyum ama iş bulamadım aylardır mesela. Şuan acelem yok bekliyorum ama çocuklar olunca ortada beklentiyi kısa vadede gerçekleştirebilecek işlere yoğunlaşmak daha mantıklı.

Okuyun tabi ki kaçar mı bu fırsat? Istanbula taşınmak zorunda mısınız? Sizin kazanacaginiz okula göre çocuklar da sizinle gelse? Bence deneyin yapamazsınız bırakırsanız ama en azından denemedim diye pişman olmazsınız.

ailem istanbulda, boşanıp yanlarına gidicem.
annem çocuklarıma bakacaktı, ben çalışacaktım,
sınavı kazanamayacağımdan o kadar emindilerki, aylardır konusu bile açılmadı..
nihayetinde kazandım. 14 yıl aradan sonra bilgilerim sıfır iken taban puanın üstünde aldım.

2 çocukla bilmediğim bir şehir, ders saatleri nasıl olur, çocuklarım okuldan gelince tek başlarına..
hastalığı var sağlığı var, kime nereye bırakabilirim.

18yaşında, annem bana lise bitince hiççç heveslenme, üni sıvanında istanbul içinde okul kazanırsan okursun, farklı bir şehire asla gidemezsin dedi ve bendeki herşeyi bitirdi, aman aman çalışkan bir öğrenci değildim, bide kocam olacak hödükle aşığım seviyorum saçmalıkları, geleceğimden vazgeçmişim haberim yokmuş.
31 yaşında bu şansı yakalamışken, çocuklarım var diye vazgeçmek :(

Bu tip insanlara sinir oluyorum.
Hayatınızdaki her şeye negatif yorum yapmayı pek biliyorlar.
Sallamayın.
Ben öyle kadınlar gördüm ki bana umut oldular.
İsteyen dünyayı da geziyor, kariyer de yapıyor bir yandan çocuğunu da büyütüyor.

Ben lisedeyken, ilk seneler derslerim iyi değildi.
Bir yabancı dilim iyiydi.
Çünkü çalışmıyordum, sallamıyordum.
Bana hocalarım, arkadaşlarım bile kazanmayacaksın psikolojiyi, yabancı dilden girsen mesleğin olurdu, çok pişman olacaksın dediler.
Çok üzülmüştüm.

Ama kafaya koydum ve bölümüme 2. olarak girdim.
Üstelik de Türkiyenin eski psikoloji bölümlerinden birisi.
Çok da güzel mezun da oldum, psikolog da oldum.
Şimdi herkes görsün bak araştırmacı da olacağım, bilimkadını da olacağım :)
Hatta dünyayı da gezeceğim bunları yaparken, herkes görsün
İnsanın içinde olsun yeter ki!

maşşallah kız oku tabı ama bunu yaparken cocuklarını bırakmayı dusunme bı cozum ara cocuklarınla gıt okula bı ogrencı evı tut bı yandan oku bı yandan cocuklarını okut annelık yap bence olmayacak borsey degıl ıkı yıllık bı bolume gıtme ogretmenlık yada tıp gıbı bolumler oku kı okul bıtınce emegınjn karsılıgını alabılesın

Bence cocuklari birakip baska sehre gitmeyi dusunmeniz bile sacma. 6 yasinda birinci sinifa baslayacak bir kiz evlat var. Bi kac yil icinde sinavlari baslayacak ergenlgin dibinde bir erkek evlat var. Ama aciktan okuyabilirsiniz, meslek kurslarina gidebilirsiniz, veya bulundugunuz sehirde iki yil okuyabilirsiniz. Artik o cocuklar yokmus gibi hareket edemezsiniz. Ailenize sorumluluk yukleyemezsiniz.

Not, bende yanliz annenin cocuguyum. Ve en cok kiziniza uzuldum. En ozel zamanlarinda yanliz kalacak gecen zaman geri gelmiyor.

Gerçekten hevesinizi kırmak istemem. Okumak isteyeni sonuna kadar desteklerim. Ama mesela şimdi kaç puan aldınız sıralamanız nedir?
Ygs den yüksek bi puan almadan girilebilecek bölümler çok sınırlı.
Ben lisans mezunuyum ama iş bulamadım aylardır mesela. Şuan acelem yok bekliyorum ama çocuklar olunca ortada beklentiyi kısa vadede gerçekleştirebilecek işlere yoğunlaşmak daha mantıklı.

dediğim gibi, tercihler hakkında bilgim yok, nereye kaç puanla girerim vs hiç bilmiyorum
ygs 236 puan aldım, 150 önlisans baraj, 180 lisans.
şuan üni mezunlarının bile iş bulmakta zorlandıklarını biliyorum ama, başvurduğum yada vurmak istediğim yerler lisans öncelikli vs vs diye devam ediyor.
iş konusunda kolaylık sağlayacağını düşündüğünüz bölümler hangileridir ?

2 ay sonra, ist yerleşeceğim, kardeşim, ist de 4 yıllık ünilerin puanları çok yüksek abla, tutturamazsın dedii.
o yüzden, farklı bir il olursa çocuklarımı bırakıp gidebilirmiyim, bilemiyorum :KK43:
cocuklarını bırakma acıkögretim yap. yada 2 yıllıkları yaz. veterinelrlik oku ?

Bence cocuklari birakip baska sehre gitmeyi dusunmeniz bile sacma. 6 yasinda birinci sinifa baslayacak bir kiz evlat var. Bi kac yil icinde sinavlari baslayacak ergenlgin dibinde bir erkek evlat var. Ama aciktan okuyabilirsiniz, meslek kurslarina gidebilirsiniz, veya bulundugunuz sehirde iki yil okuyabilirsiniz. Artik o cocuklar yokmus gibi hareket edemezsiniz. Ailenize sorumluluk yukleyemezsiniz.

Not, bende yanliz annenin cocuguyum. Ve en cok kiziniza uzuldum. En ozel zamanlarinda yanliz kalacak gecen zaman geri gelmiyor.

neden saçma ??bunu onlara , iyi bir gelecek sağlamak için düşünüyorum.
hayatımın en zor zamanlarını, evlatlarım var diyerek çektim. hiç bir zaman onları yok saymak gibi bir düşüncem olmadı.

2 yıllık sağlık bölümlerden seçebilirsiniz.acil tıp teknikerligi (att) ,anestezi ,laboratuvar ,röntgen teknikerligi vs.eğer iyi iş imkanı olan bir bölüm kazanabilecek seniz 2 yıl yada 4 yıl çok uzun bir zaman değil.zaten yine çocuklarınız için okuyorsunuz.ikinci öğretim yazarsınız yada özel bi üniversite de iyi bir 2 yıllık yazarsınız.bi an önce iş sahibi olursunuz.bölümler için iyi bir araştırma yapın gözü kapalı gitmeyin.cocuklarinizada okuduğunuz sürede mümkün olan tüm vaktinizi ayırın.onlar uyuyunca ders çalışırsınız.çocuklarınızı hiç bir yere göndermeyin.zor güç yine anneniz baksın.sizin yanınızda olsunlar.Allah a emanet

cocuklarını bırakma acıkögretim yap. yada 2 yıllıkları yaz. veterinelrlik oku ?

canım dediğim gibi, bölümler , tercihler hakkında pek bilgim yok, okula ve halk eğitim merkezine gidip bilgi alacağım.
benim bölümüm muhasebe, lakin farklı bir bölüm seçmek istiyorum.
neye, nasıl karar vereceğim şuan bilmiyorum pek. onları bırakmak düşüncesi bile nefesimi kesiyo :(

dediğim gibi, tercihler hakkında bilgim yok, nereye kaç puanla girerim vs hiç bilmiyorum
ygs 236 puan aldım, 150 önlisans baraj, 180 lisans.
şuan üni mezunlarının bile iş bulmakta zorlandıklarını biliyorum ama, başvurduğum yada vurmak istediğim yerler lisans öncelikli vs vs diye devam ediyor.
iş konusunda kolaylık sağlayacağını düşündüğünüz bölümler hangileridir ?
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Çok net bilgilere sahip değilim yanlış yönlendirmek istemem

Back
X