Seviyor sevmiyor

Sana ciddi ciddi birşey söyleyeyim, boşver o çocuğuda boşver başkasınıda boşver, sınavına sayılı günler kalmış, daha çok asıl derslere, gir sınava kurtar hayatını... Karşına daha ne çocuklar çıkacak, ama şu dönemin geri gelmeyecek, hem sana birşey söyleyeyim mi, hislerinden emin olmayan birisine güvenme hiç, bir öyle bir böyle diyorsa dinlen dinlen kaç, abla tavsiyesi olsun sana, bende böyle bir şey yaşadım hatta burada konuyuda açtım fakat anladım ki vakit kaybı olmuş benim için... Dedim ya sanada karşı taraf hislerinden emin değil, oynuyır resmen, boşver ondan , okudun yorumlarıda nasıl olsa kapat şimdi bilgisayarı çalışmaya devam et, motivasyon, sınavlarla ilgili sorunun olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, başarılar dilerim...

Kimse kimseyi kırmasın bu konuda, ben dahil çoğumuz yaşıyoruz bunu ve bu kızda bizlere danışmak istemiş, daha yolun başındayken bizde fikirlerimizi söyleyebiliriz arkadaşa, eminim çalışmalarına devam edecektir zaten

Benim fikrim 2 ay sonra gireceği bir sınav sonrası Allah nasip eder de üniversiteyi kazanıp giderse yüzünü bile hatırlamayacağı birisi için kafa yormaması gerektiği yönündeydi.
Sadece çok net,detaylandırmadan aktardım ilk yorumumda.

Haklısınız doğru düşünüyorsunuz, hepimizin söylediği bu zaten, ben mesajımı kişisel yazmadım, yanlış anlamayın beni lütfen..

Cok tuhaf ya ben artık kalmamıştır diye düşünüyordum otur dersine çalış diyen tiplerden. Bilmiyorum farkında mısınız ama karşınızda muhtemelen 18 yaşlarında üreme çağında hormonları aktif olarak çalışan bir kadın var. Mümkün mü olduğunu sanıyorsunuz karşı cinsle ilgili tüm duygularını hayatından çıkartmasının? Kendini bilen mantıklı bir insanın başarısına hiç de olumsuz bir etkisi olmaz böyle ilişkilerin, tam tersi olumlu etkiler. Hayatsadece akademik başarıdan ibaret değil bu gencin ileride cinsel duygusal anlamda sağlıklı bir kadın olması için bunları da yaşaması lazım.

Konuya gelince de bence senden hoşlanıyor ve seni kıskandırmak için öyle bi şey söylemiş bence. Olgun bi erkek yapsa bu hareketi yanlış yorumlardım ama acemiliğine verdim ben bu saçma hareketini. Bence cesaretlendiricek adımlar atarsan o da net bi adım atacaktır

Kusura bakmayın ama farkındaysanız 2 ay sonra gireceği önemli bir sınav var, ve karşısındaki kişide 18 yaşında üreme çağında bir çocuk.. İkiside 2 ay sonra biririni tanımayacaklar.. Birde bu konuya ok benzer bir konu ben yaşadım, sonuç ne fos yani.. Şu durumda bu kızın sınavlara çalışması daha önemli.. Sizinde değiniz gibi elbet duyguları cinsel yaşamıda önemlidir bir kişnin ama şu an akademik hayatı dahada önemlii

Haklısınız doğru düşünüyorsunuz, hepimizin söylediği bu zaten, ben mesajımı kişisel yazmadım, yanlış anlamayın beni lütfen..

Estağfurullah ben de aslında size ithafen yazmadım tam açıklayıcı bir şey yazacakken bir üst mesaj sizin olduğu için tesadüf oldu. :)

Aynı durumdayız
Bende mezunum ve aklımı karıştıran biri var
Önceleri onu gormezden gelmeyi başarırdım çünkü ilgisi belli belirsizdi
Ama su an her şey netlesmek üzere
İsin garibi ben kaçmaya çalıştıkça daha da bulaşıyorum
Ayni ortama denk gelmeyelim diye uğraşıyorum ama mesela sesini duyuyorum ya dışardan çıkasım geliyor sınıftan
Neden bilmiyorum ama ona göstermek istiyorum kendimi,unutmasin istiyorum
Üzgünüm,tekrar hazırlanma kararı alırken hesaba katmayı aklımın ucundan geçirmedigim şey başıma geldi
Ha ben çalışmıyor muyum,çok çalışıyorum
Ayrıca ondan hoşlandığım zamandan beri bazı şeyleri daha az takar oldum
Arkadaşlarım bile farkediyor bunu
Ama bir yandan da çok korkuyorum çünkü bu böyle gitmeyecek biliyorum.Bir karar vermek zorunda kalacağım yakin zamanda
Sınav öncesi olduğu için reddedeceğim onu denemeyi çok istesem bile
O zaman canım çok acıyacak iste

Allah sizi inandırsın ben de okuduğunu anlayamayanlara çok şaşırıyorum mesela. Karşı cinse dair tüm duygularını yok et,cinselliği falan unut asexuel ol diye bir tabir kullanmadığımız halde böyle cevaplar almak insanı nasıl şaşırtıyor bilemezsiniz.
10 yıldan fazladır öğretmenlik yapıyorum.Sınav grubunun motivasyonunu ve konsantrasyonunu iyi bilirim merak etmeyin.
Her duygunun, her sürecin belli evreleri vardır.
O aşk meşk dediğiniz kavramlar öyle hormonları tetikliyor ki beynin bazı bölgeleri düşünmeye üşeniyor o hormonlar yüzünden.
Sınav sistemi,üzerine bilgisizce yorum yapılamayacak kadar farklı bir kavram.

Nerden biliyorsunuz iki ay sonra birbirlerini tanımayacaklarını. Belkı de muhteşem bi gelecekleri olacak. Hiç okumuyorsunuz galiba aldatılan, eşinden şiddet gören avukatları doktorları. Mutluluk sadece akademik başarı demek değildir. Ki zaten bi ilişki ile dagılacak kadar zayıf bi insansa hayatının hiç bi döneminde başarılı olamayacaktır. Kendine güvenen, ruhsal anlamda sağlıklı bir birey sırf kötü bi ilişki yaşadı diye hayatını mahvetmez, bütün hayatına buna bağlamaz.

Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla yola cikarak sizden hoslanmis (yoksa ona ne ki whatsappte ne yaptigin neden baksin ki) ama ayni anda baska kiz(lar) ile de ilgileniyor. Hani kisaca oltayi denize attim kac tane balik cikarsa sansima en güzelini yiyecegim diyor galiba...

ne iş yaptığımı ve sınav sistemi ile olan yakın ilıskımı bilseniz emin olun yerin dibine gırerdınız kime neyi anlatıyorum diye

Siz bence bizim yazmak istediklerimizi anlamak istemiyorsunuz, farklı çıkarımlarda bulunuyorsunuz... Yada hiç büyütmeyelim bu konuyu siz kendi doğrunuzu savunun ona göre hareket edin, ben kendi doğruma göre hareket edeyim... Ama şunuda söyleyeyim hayat bir çizgide gitmiyor bir insan düşebiliyor sonra geri yükselise çıkabiliyor, yani başarı bir dalgalanmaya bağlı değildir

ne iş yaptığımı ve sınav sistemi ile olan yakın ilıskımı bilseniz emin olun yerin dibine gırerdınız kime neyi anlatıyorum diye

En fazla rehberlik ya da bakanlığa bağlı soru hazırlama birimlerinde görevlisinizdir.
Bunlar da sizi bu konuda(sınav başarısı) uzman yapmıyor :)
Profesyonel olarak öğrenci koçluğu yapıyorum ve sizin titriniz beni yerin dibine sokmaya hele ki sınav gruplarında yetmez.
İşiniz her neyse bence öğrencileri aşka meşke değil de sınavlarına odaklayın.
Hayat akademik başarıdan ibaret değil cümlesi dostane bir yaklaşımdan ziyade öğrenciyi psikolojik kaymaya iten bir söylem çünkü

*Konuyu gereksiz işgal ettiğim için üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…