Sevmeden evlenmek ve cinsellik

bız mutaassıp bı aıleyız benım almanyada bı kuzenım var 2 yıl once tr ye geldıklerınde ona yakın davrandım kuzenım falan dıye asık oldu oglan bana evlenmek ıstedı yok dedım

sonra bu konu uzadı oglan yanı kuzenım kara sevdayla baglandı bana kabul et dıye etmedım

bu sıradada 2 yılda hayatıma 2 kısı gırdı bız her yıl koyumuze gıderız. bu kısılerde akraba tanıdık flan herkes bırbırını tanır zaten

ve o kısılerle aramda gecenler duyuldu sunu sevıyomus sunla konusuyomus falan dıye..
benım hakkımda..

bana sureklı oku kızım dedı aılem okumak ıstemedım unıye calısmadım.. 20 yasıma geldım.. bızım orda 20ysen evde kaldın ki bız baska sehıre kız bıle vermeyız sulalecek..

yanı demek oluyokı benım kendı koylumle evlenebılmem hayal..

ben bu kadar baskıya ragmen kuzenımı ıstemedım.. teyzemın oglu oluyo.. teyzemgıl kustuler kavga dovus 2 yıldır zaten herkes ustume ustume gelıyodu.

yanı evlenmem lazım aılede huzur kalmadı..

arkadasim kusura bakma ama su son dedigin cok yanlis!!!!!!!!!!!!!!!!!kötükedihüso ailede huzur kalmadi diye evleneceksen vay haline!!! bi dusun sende de huzur olmayacak!:1no2: sakin sevmedigin kisiyle evle
nme cunku dedigin gibi dokunamazsin ona, hic birseyden zevk almazsin! Bu oyun degil bi omur boyu onunla birlikte olacaksin BI OMUR!!!!!fisfisfis

annem bı tarafta aglıyo bacımla kotu ettın benı dıye alsan nolcaktı dıye heryerden bı çanı takıp geldın dıyo

haklı...

ask hayatım cok kotu

kımı sevdıysem herkes duydu

dalandı budaklandı

sımdıde bunlar sılınmesı ıcın evlenmelıyım

babam benım yuzumden o cok sevdıgı koyune gıdemıyo:çok üzgünüm:

Anneni kesinlikle hakli bulmuyorum kesinlikle! insan kizini dusunur kendini degil!:oklava: sen desene annene evlendikten sonra mutlu olamadigin zaman kendisi kardesiyle mutlu olacakmi??????????????????????? seni dusunen yok yaaaaaaaaaaaakötükedihüso

bence insan sevmedigi kisiyle hic birsey paylasamaz. affedersin ayni yatakta yatmak istemez, sana dokundugunda mutlu olmazsin cunku ona karsi birseyler hissetmiyorsun....... IYI DUSUN KARDESIM EVLILIK BU OMUR BOYU BIRLIKTELIK BERABERLIK...Allah yardimcin olsun

bencede üniversite sınavlarına gir, tahsiline devam et. yaşın daha 20. herşeyi bir yana bırak bu yaşta ne evlenmesi....bakarsın bu arada ortalık yatışır, millet dedikodusunu yapıp bitirir. tabi sende yeni dedikodulara mahal verme, madem etrafın böyle insanlarla çevrili.. daha dikkatli davran bundan sonra...

bence geç de olsa ailen de istiyomuş sen uni.ye hazırlan ayrıca pardon geç meç değil yani okumanın yaşı olmaz kurtar kendini

Bence kuzeninle ilerde mutlu olabilme olasılığının olduğunu düşünüyorsan düşünme bile, hemen evlen. İlerde sana çekici geleceğini, ondan iğrenmeyeceğini , mutlu bir evlilik olabileceğini düşünüyorsan hiç durma. Benim annemle babam da akraba evliliği yapmışlar, kuzenlermiş, ama onlar birbirlerini sevip evlenmişler (her ne kadar benim aklım almasa da). Yani kuzenler mutlu olamaz diye bir kural yok.

Ama gerçekten onunla mutlu olmayacağından eminsen, kesinlikle yapma bunu. Bu senin hayatın. 5 milyar yıllık dünyanın 100 yıllık bir süresinde 6 milyar insnala birlikte yaşama şansı verilmiş sana. Yalnızca bir tek yaşamın var, bir ikincisi yok. "Bu hayatımda mutlu olamadım, neyse bir dahakinde olurum" diyemezsin. Unutma ki sen varsan var bu dünya, güneş hergün senin için doğuyor. Sen yaşama gözlrini kapadığında bunların hiçbir anlamı olmayacak. 80 yaşına geldiğinde dönüp yeniden yaşamk istersen gençliğini, kimse sana böyle bir imkan vermeyecek. yaşadığın (veya yaşayamadığın) mutluluklar ve üzüntüler yanına kar kalacak.

Ayrıca bir düşün, sence bacınla küs kalmak veya köyüne gidememek mi daha büyük bir kayıptır yoksa bir ömür boyu sevmediğin, aşık olmadığın, dokunmaktan hoşlanmadığın birisiyle istemediğin bir evliliği sürdürmek mi? Senin yaptıklarında büyük bir kabahat görmüyorum ben, çevrendekilerin bakış açısı bu, senin de bunu benimsemeni ve kabullenmeni sağlamışlar. Olabilirsin, insansın, sevebilirsin, sen de Allah'ın verdiği yürekle sevdin, ne olmuş yani suç mu? Asıl suçlanması gereken böyle şeyleri hala sorun yapabilen insanların, kendilerini sorgulamamaları, bakış açılarını yenilememeleridir.

Kimin bunu ne olarak nitelendirdiği umurumda değil, fakat bu feministlik cart curt değildir. Bunlar insan olan herkes için geçerlidir, kimse başkalarının kurallarına göre yaşamamalıdır bence, üzerindeki baskıyı anlayabiliyorum fakat sonuçta bu evliliği SEN yapacaksın, annen, baban veya köylülerin değil.

"70 sene sonra olmayacağımdan eminim; ama şu an kesinlikle varım. Bugünlerde yürüdğüm yollarda 70 yıl sonra türkü söyleyerek, ıslık çalarak gezme ihtimalimin olmayacağını bile bile hayatımın kontrolünü başkalarına verecek kadar cömert olamam. Başkaları benim için ne düşünür, ne der diyerek geçiremem ömrümü. "

Yukarıdaki sözler bir feministe falan değil, Erdal DEMİRKIRAN'a ait, kendini "Dünyanın En Akıllı İnsanı" olarak notere onaylatan adama. Kimileri onun hakkında başka hiçbir şey öğrenmeden "çatlak" falan gibi önyargılı yorumlar yapabiliyor fakat ben onun dünyanın en akıllı insanı olduğunu düşünmesem de gerçekten çok akıllı olduğunu biliyorum, fikirlerini çok beğeniyorum ve Atatürk ile Oktay Sinanoğlu'ndan sonra kendime örnek aldığım 3. insandır kendileri.

Eğer kuzenini eşin olarak sevebileceksen son yazdıklarımı dikkate bile alma. Ama yok sevemem diyorsan işe bir kitapçıya gidip Erdal DEMİRKIRAN'ın ikinci kitabı olan "Adam Dediğin Benim Gibi Olur" u alıp okuyarak ve hayatına yeni bir yön vererek başlayabilirsin. Senin yerinde olsam, önüme hedefler koyardım, ailemin ve çevremin üzerimde kurduğu baskılara ve sıkıntılara göğüs gererdim, dişimi sıkardım, başkalarını hata olarak gördükleri şeyleri daha iyi bir yolla telafi etmek için bazı arkadaşların da dediği gibi bir dersaneye kaydolur, çok değil hayatımın bir senesinde adamakıllı ders çalışır, bütün zamanımı buna ayırır, iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü kazanır, hayatımın ilerleyen kısımlarında kendi ayaklarım üzerinde durabilmeyi başarırdım( Ki inan bu hiç zor bir şey değil, hayatımın bir senesini buna ayırdım ve şimdi her zaman istediğim yerde, ODTÜ Mimarlıkta okuyorum, birgün ben dünyanın en iyi mimarı olduğumda bana zorla tıp yazdırmaya çalışanlara dönüp gülüp geçeceğim). Küslükler geçer, laf söz unutulur. Varsın küslükler geçmesin, laf söz unutulmasın, hayatına böyle bir yön verdikten sonra başkalarının ne dediğini niye umursayasın, artık senin daha geniş bir dünyan olacak.

Belki bu dünyada senin için yaratılmış, senin için bekleyen, doğru zaman ve doğru yerde karşına çıkacak birisi var. Bu kişi kuzenin de olabilir, ama ya değilse?

Son düzenleyen: Moderatör:
lim 10 a sonuna kadar katılıyorum insan sevmediği bi insanla sırf millet mutlu olsun küslükler gitsin die kendi ömrünü feda edemez...bu çok büyük bi fedakarlık ama bu senin hayatın oyuncak değil yap boz hiç değil...yha daha sonra daha kötü olursa boşanmak zorunda kalırsan o zaman daha kötü küzlükler olacak bencede yaşın çok geç değil hayata okuma hayatına yeniden başla...herşeye...sıfırdan...unutma bi tane daha sen yok nu dünyada.....
umarım herşey gönlüne göre olur....:1hug:

senin sonucun belli ya evleneceksin yada baskı altında duracaksın. anladığım kadarıyla nişnada yapmışsınız. baştan yüz vermiyeektin çocuğa neden böyle bişey yaptınki. benimde yurtdışında akrabalarım var ve onların çocuklarıda zaman zaman yaklaştılar ama ben kibar bir şekilde kardeş olduğumuzu anlatmaya çalıştım. ailemden istediler ailem onlar kardeş olmaz öyleşey dediler. baştan tavrınızı koyacaktınız iş işten geçmiş. kusura bakma ama ailenide mutsuz etmeye hakkın yok.

yorumların hepsini okuyamadım..öncelikle geçmiş olsun diyorum
ama sebep ne olursa olsun bi insan sevmediğiyle evlenmeye mecbur tutulamaz
ailende çok anlayışsızmış hep zaten el ne der lafı ile ne kadar kızın canına kıyıyolar, kıydırıyolar..yazık ya yazık bu kadar cahillikte olmaz

sevmediğin adamla nasıl evleniceksin nasıl koynuna giriceksin nasıl geziceksin vs vs ..o ailen seninle her sıkıntını paylaşıcakmı acaba bi sorun olduğunda..
evlendikten sonra da boşanmak istesen bu kız artık kız değil kimse almaz derler(bu yapıdalar sanırım)
ama her halukarda olan sana olacak
bu senin yaşamın seçimini iyi yap
Allah kolaylık versin

ya hangi zamanda yaşıyoruz ..............
kim kimi zorla evlendirir.........
olabilir başka birileriyle filört edebilirsin.........
hangi zamanda yaşıyoz canım daha küçüksün................

yaparım diyorsan evlen madem bu kadar kendini mecbur hissediyorsun..........

kusura bakmada tek kelimeyle gerilik .........

köyün nasıl bir yerki böyle baban gidemiyor utancından sen sanki namussuzlukmu yapmışsın

Herkes kendi kaderini kendisi belirler sen de okumamayı seçerek kaderini belirlemişsin bence alışmanın bir yolunu bul çünkü o aile etrafında olduğu sürece senin farklı bir hayat yaşaman mümkün değil ama eğer biraz ders çalışıp üniversiteye gitseydin o mutaasıp ailenden uzaklaşır kendi ayaklarının üstünde durur her yönden kendini geliştirir sonra da gerçekten sevebileceğin doğru erkekle evlenir mutlu olurdun. üzgünüm gerçekler acıdır insanı acıtır.

kızlar cok kotuyum nası alışılır ya benı evlendırmek ıstıyolar evlenmemde gerekıyo detaya gırersem sayfalar yetmez.. yanı evlenmem lazım 1 yıl sonra olur bu sene nısan olur.. nası alışcam varmı aranızda sevmeyerek evlenen? cınsel acıdan olmazkı ya yapamam gıbı gelıyo dokunamam ona:çok üzgünüm:

kesin baskı yapıyorlar sana. ama ne yap ne et sevmediğin biriyle ilgilenme

bencede cok sacma yani iki insala konustuğun duyuldu diye bunları yasaman gerekmez aileni al karsına konus böyle bir evliliğin seni çok etkileyeceğini anlat onlara

arkadaş evlendinmi hiç yazmıyorsun?
şaka bi yana aklıma mesajlarını okuyunca Çalıkuşu romanı geldi hani nefret ediyodu teyze oğlu kamranı sonra aşık olduğunu anlıyordu ya senide seviyormuş belki sende aşık olursun ona?olamazmı bence olur=)

anlaşamayıp boşanırsanız hele bir de çocuk olursa aileler de siz de daha perişan olursunuz
aklını başına al!

kendini feda edip hayatını karartman ne kadar mantıklı lütfen iyi düşün.Yaşın daha çok küçük.Bir ömür bunun acısını çekersin aklını başına al.

Back
X