Yatılı misafirlik 3 günü geçmemeli , bana kalırsa kimsenin evinde yatılı kalınmamalı.Ne kalırım ne de evimde kalınsın isterim.Millet olarak başkalarının evine sokulmayı severiz , milletin mahremine kadar girmeye bayılırız.Sevmiyorum bu tür durumları.Eşimin ailesi de kötü değiller babası babacan ve ince fikirlidir ama annesi ve kızkardeşini hiç kafam almıyor , zengin ve çalışmayan kadın muhabbetlerine maruz kalıyorum hem görümcemden hem kayınvalidemden.İkisinin de eli boş gönlü hoş olduğu için kendilerine muhabbet edecek insan arıyorlar , kafam bazen gürültüyü kaldırmıyor okuldan gelmiş oluyorum.Anlayamıyorlar , empati kurmuyorlar sabahtan akşama kadar evde durdukları için gönül şenliği arıyorlar.Bense dışarıdan bıktığım için evime atıyorum kendimi.Kafamı dinlemek istiyorum.
Akşam oturmasına gelmek isterler , geldiklerinde de dizi izliyorlar muhabbet de edilmiyor yani öyle derinlikli.Sadece benim vaktimi bağlıyorlar.Onlar evdeyken işlerimi de yapamıyorum , esir gibi hissediyorum kendimi.Eşim anlayışlıdır , ben söylemeden anlar bazı şeyleri.Geçen aradılar müsaitseniz gelicez diye işimiz var dedi bana sormadan.Bilmiyorum bu aralar eşimin ailesine karşı doldum.Eşim melek gibi iyi adam olmasa çekilecek gibi değiller aslında.Eşi de anlayışsız olan kadınlar ne yapıyor valla çok zor.
Birinin evinde orta yere uzanmak bence de doğru değil.Kendileri için ayrılan odada uzansın ama salonda uzanmak bana da doğru gelmiyor mesela.Ama bunu çoğu insana anlatamazsın.Adın gelin olur.O yüzden bu seferkinde sabret ama bir daha evine sokmamakta dirençli ol.Sinirini bozamasınlar.İyi insan sevilmiyor zaten , kötü ol boşver.Gerçi zaten beni sevmiyorlar diyosun , bari kötü ol da bir sebeple sevmesinler.
Bir de kanepeye uzanabilir oğlunun evi yazanlar olmuş.Orası yalnızca oğlunun evi değil oğlunun ve gelininin evi.Herkes ölçüsünce davranmalı.Başkasının evinde içki sofrası kurmak abestir.Ha herkes içer bir sofra kurulur da kendi başına kurup içki içmek olmaz.Bir hafta içmese ölmez sonuçta.Bu arada burda oğlunun evi salona uzanabilir yazanların kesin oğlu var.