Sevmediğim insanlarla aynı ortamda bulunmak ölüm gibi geliyor.

Annem yaşlı ve dul bir kadın ama hiç bir zaman bunu acındırmak için kullanmaz, ama kaynana her türlü duygu sömürüsü yapar, dul olmadığı halde
Benim annem de hasta çok hastalıkları var
Evleri çok büyük koca evde ikisi yaşıyor
Annemin bir geliri de yok
İşi gücü babam ve biz çocukları
Kv kocası 45 yasında kızı ve iki torunu İle Yaşar
Kendi emekli ve geliri de var

Ama sürekli aynı şekilde acındırma halinde

Ben de bazen susuyorum karsimdaki cevabını almasi gerektigi yerde almiyor benim yuzumden. Bi an basiretim bağlanıyor sonradan düşününce keske şöyle deseydim diyorum
Benim söylediğim zamanlar da oluyor kv deme
Ama işi yüzsüzlüğe vuruyor o zaman da çok sinir oluyorum
Hiiiiiç bozulmuyor

Sevmediğim birileriyle aynı ortamda olunca içime sıkıntı giriyor, saatler geçmek bilmiyor sanki. Bizde ailelerden uzak oturuyoruz, farklı şehirde olunca yatılı misafir olayı oluyor mutlaka. Ne bende kalınmasını nede kendim başka evde misafir kalmayı seviyorum. İnsan kendi ailesiyle eş ailesini de bir tutmayı istiyor, eşit davranmak istiyor ama karşı tarafında iyi niyetli olması lazım. Kendi ailem mesela varken benim gözüme batmıyor bir şey, hatta uzun kalsalar sevinirim bile. Eşim de belki onlardan rahatsız oluyordur ama gözlemlediğim kadarıyla erkekler zaten evde fazla durmuyor ki kadının ailesi ne yapabilir erkeğe rahatsızlık verecek. Benim kv bir gece bile kalsa resmen biran önce zaman geçsin diye beklediğim olmuştur, görümcemle görüşmediğimiz halde sürekli ondan ve torunundan bahseder. İki lafından birisi odur,biz görüşmüyoruz eşim de görüşmüyor. Merak da etmiyoruz kendi kendine sürekli onlardan bahsediyor bize, iyidir normalde öyle lafı sözü yoktur gibi durur ama bu konuşmaları falan benim sinirimi bozuyor. Yada aşırı sakinliği, hiç kırılmaz takmaz gibi durur ama surat asar yada kendini geri çeker, haksız da olsa mağdur görünerek herkeste haklı izlenimi uyandırır.Eşime desem görümcemi anlatıyor sürekli diye,sen takıyorsun der anlamaz, o yüzden ona da artık dert yanmıyorum. Mümkün olduğu kadar az görüşüyorum, mesela görümcemle görüşmüyoruz sonuçta,niye onu konuşuyorsun sürekli bize. Birkaç kere güzelce uyardım, ama bir sonraki görüşmemizde yine aynı tas aynı hamam. Bir şey demiyorum artık insanlar değişmiyor ,aile olunca atılmıyor da maalesef.
Evet benim kv dem de öyle
Görümcemi sevmediğimi bilir bana sürekli onu anlatır
Aynı evde yaşıyorlar
Hamile kalınca beni aramadı bile gecmıs olsun diye
İki ameliyat oldum aramadı
ÜErine doğum yaptım aramadı ama kocaman bir yüzsüzlük İle doğumdan snr gelip iki gün evimde kaldı
Ve görümcem eşimi sürekli görüntülü arar bebeğim için
Bu konuşmalarda da hep eşime beni iyiler
Victor’y e iyi bak
Onun uykuya ihtiyacı var
Morale ihtiyacı var
Sanane ya anma arkadaş benim adımı
Kv de de aynı şekilde bana sürekli
Kızımın selami var der
Cevap bile vermem biraz anla DEĞİL mi
Ben soruyor muyum onu size ?

Bana da sevmediğim insanlarla aynı ortamda bulunmak zulüm gibi gelir. Hiç yapmacık davranamam. Ne evimde rahat olmaları umrumda olur ne de temiz olmamaları. Bunların hepsini görmezden gelebilirim. Hiç sorun değil basarım domestosu olur biter. Bunlar gözüme batmaz ama tabi insan sevmeyince her şey gözüne batıyor, anlayabiliyorum.. Bu şehirde iki tane tane görümcem var. Evlerine gittiğim zaman böğrüme bir taş oturuyor adeta. Evin içindeki o sevgisiz ve soğuk atmosfer beni o kadar bunaltıyor ki.. Kendime gelemiyorum uzun bir süre. İlk zamanlar eşimle aramızda tartışma sebebiydi, artık aştık. Ben sadece bayramlarda gidiyorum. Eşim tek gidiyor, hatta şu an orda. Çıkınca beni arayacak öyle gideceğim yanına. Normalde böyle şeylere aşırı önem veren bir adam, gidelim gelsinler ister ama 5 senedir konuşarak derdimi anlatabildim. Ben eğer hoşlanmıyorsam kendi aile bireylerimle bile mesafe koyarım. Benim için bir insanla görüşmek için karşılıklı sevgi ve dostluk bağı elzemdir. Sırf aileden diye varlığına tahammül edemiyorum hoşlanmadığım bir insanın, duygularımı da hemen belli ediyorum, bu da hoşuma gitmiyor. Bana yaptıkları kasıtlı bir art niyet de yok. Hatta aksine severler de kendilerince. Ancak dediğim gibi kah çocuklarına karşı aşırı gaddar oluşları, kah aşırı cimri oluşları vs soğuttu beni tanıdıkça. Yoksa sevse idim de sifon çekmeselerdi, veyahut ellerini bişeye sürmeselerdi, bunları görmezden gelebilirdim, ki böyle davranan ve çok çok sevdiğim yeğenleri var, başımın üstünde yerleri var. Bu şehre gelince ilk benim evime gelirler yenge yenge diye deli olurlar.
aynen kelimesi kelimesine katılıyorum.benim de 4görümcem var ikisini pek severim eşimin yeğenleri de deli olurlar bana.ama evli olmayan diğer ikisi sürekli laf çarpar kızımın bakımında kusur bulur evde ikram yapamamdan yakınır..bende basta eşim için yuttum ama inanın katlanamayacak derecede olunca ben de tartıştım.karşılıklı sevgi saygı olmayınca olmuyor.zorlamayla ve eşin dostun hatrına ilişki yurumez..
birde eğer buyuklerimiz bile olsa bebeğin anne babasının istekleri dinlenmezse de çok sinir oluyorum.bu doğrudan bana ve babaya saygısızlık.eğer kucucuk bebeğin yanında saçma sapan ateşle oynanıyorsa el yıkanmıyorsa bu aslında sadece bebeğe değil bebeğin annesine babasına da saygısızlık.benim de görümcem bebeğin yanına parfüm sıkıp gelince patlamıştım ben de.saygısızlığı alttan almanın anlamı yoktur.bebeğe yapılanı hele hiç.

Benimde eltilerim benle uğramıştı biz alt üst kaynana ile oturunca onlar gelince kaynanaya hamfendiler benimde aşığıda onlarla ve kaynana ile olmam mecburmuş gibi konuşmuşlar ondan dolayı bizim eve çıkmıyorlarmış sonra bunu eşime söylemiş çünkü o aşağa inerdi ben canım istediğimde inerdim bu alt üst oturma o kadar sıkıntılı ki kimseye tavsiye etmem, kira da sürünün ama huzurunuzda ödün vermeyin , sonra eşimle kaynana ve kayınbaba tartışmıştı, tabi eşim beni kayırmıştı, sonrada kızıma demişler ki annen yukarıda ne yapıyor gibi, kızım gelmiş, ki o zaman cahil ergen benimle tartışmıştı, bende kızıma dedim ki onlar gezmeye geliyor ama ben gezmeye gelmiyorum benim evim burası, beni çok merak ediyorlarsa, evime gelirler kızımı da üstüme saldılar çok politik ve 2 yüzlü eltilerim var,
Sevmem ama küsmem de benim gözümde bit kadar değerleri yok, ki o kocalarını da
Benim sayemde bulmuş kişiler

Benimde eltilerim benle uğramıştı biz alt üst kaynana ile oturunca onlar gelince kaynanaya hamfendiler benimde aşığıda onlarla ve kaynana ile olmam mecburmuş gibi konuşmuşlar ondan dolayı bizim eve çıkmıyorlarmış sonra bunu eşime söylemiş çünkü o aşağa inerdi ben canım istediğimde inerdim bu alt üst oturma o kadar sıkıntılı ki kimseye tavsiye etmem, kira da sürünün ama huzurunuzda ödün vermeyin , sonra eşimle kaynana ve kayınbaba tartışmıştı, tabi eşim beni kayırmıştı, sonrada kızıma demişler ki annen yukarıda ne yapıyor gibi, kızım gelmiş, ki o zaman cahil ergen benimle tartışmıştı, bende kızıma dedim ki onlar gezmeye geliyor ama ben gezmeye gelmiyorum benim evim burası, beni çok merak ediyorlarsa, evime gelirler kızımı da üstüme saldılar çok politik ve 2 yüzlü eltilerim var,
Sevmem ama küsmem de benim gözümde bit kadar değerleri yok, ki o kocalarını da
Benim sayemde bulmuş kişiler
:(

Ben artık erkek ailelerinin magarada yasayıp ogulları evlenince cıktıklarını düsünüyorm🤣
Arkadas hakketen hep sorunlu erkek tarafı😣
Kız anaları da hep aileyi toplama derdinde😏
Esiniz uyaracak yapacak bisey yok
Gelip uzun oturmalarını engelleyecek
Baska cıkarı yok😔

Ben artık erkek ailelerinin magarada yasayıp ogulları evlenince cıktıklarını düsünüyorm🤣
Arkadas hakketen hep sorunlu erkek tarafı😣
Kız anaları da hep aileyi toplama derdinde😏
Esiniz uyaracak yapacak bisey yok
Gelip uzun oturmalarını engelleyecek
Baska cıkarı yok😔
Evet evet aynen öyle
😂😂😂
Eşim senede bir kere görüyor ailesini
Farklı şehirlerdeyiz biz
Eşim iş güçten dolayı gidemiyor
Şimdi bebek olunca onlar gelmeye başladı

Benim annem de hasta çok hastalıkları var
Evleri çok büyük koca evde ikisi yaşıyor
Annemin bir geliri de yok
İşi gücü babam ve biz çocukları
Kv kocası 45 yasında kızı ve iki torunu İle Yaşar
Kendi emekli ve geliri de var

Ama sürekli aynı şekilde acındırma halinde
aynen kelimesi kelimesine katılıyorum.benim de 4görümcem var ikisini pek severim eşimin yeğenleri de deli olurlar bana.ama evli olmayan diğer ikisi sürekli laf çarpar kızımın bakımında kusur bulur evde ikram yapamamdan yakınır..bende basta eşim için yuttum ama inanın katlanamayacak derecede olunca ben de tartıştım.karşılıklı sevgi saygı olmayınca olmuyor.zorlamayla ve eşin dostun hatrına ilişki yurumez..
birde eğer buyuklerimiz bile olsa bebeğin anne babasının istekleri dinlenmezse de çok sinir oluyorum.bu doğrudan bana ve babaya saygısızlık.eğer kucucuk bebeğin yanında saçma sapan ateşle oynanıyorsa el yıkanmıyorsa bu aslında sadece bebeğe değil bebeğin annesine babasına da saygısızlık.benim de görümcem bebeğin yanına parfüm sıkıp gelince patlamıştım ben de.saygısızlığı alttan almanın anlamı yoktur.bebeğe yapılanı hele hiç.
:KK43:

Ne kadarlık evlisin ?
Benim eş ailesi de böyle
Eşim eskiden çok sinir olurdu bu davranışlara
5 senelik evliyiz
Son bir senedir ses etmiyor hiç onlara
Bizde de anne sürekli baban ölse bana kim bakar
Kimseden kimseye fayda yok
Bilmem kimin evladı çok hayırsız çıktı
Ya kadın pilatese yüzmeye turlara gidiyor
Kendini seviyor benden dinç
Hep acıtasyon
İşte sen evlendin eşini tercih ettin
Ah be oğlum sen de gittin ya hayatta kimseye güvenim kalmadı ablası arar
Annemize babamıza iyi bakalım
Anacın geldi mutlu musun koynuna sarıl uyu
Eşimin iki yeğeni var
Bu ablanın çocukları yani görümcemin
Çocuklar eşim evlendiğinde 10
yaşındaydı
Şimdi 16 yasındalar
Eşime sürekli bir baskı
Sen evlendin diye bu çocuklar sana çok kırgın
Senin yokluğuna alışamadılar
5 -6 senedir bu laflari dinliyorum
Ailecek gerizekalı Gibiler
Bence gibiler değil.Direk
gerizekaliymis bunlar.Bnun bir alt modeli.bende var.Omrumu curutuyolar resmen

Herkes akraba zulmü çekiyor çekmeyen yok, çekmiyorum diyen de yalan konuşuyor, bulunduğumuz çoğrafyamız ın kültür yapısı bu,
İleri doğru düzelir ancak ben diyeyim 100 yıl sen de 200 yıl sonra :KK51:
Yani hem doğru hemde abartılı ön yargı var bence...
Yani teze göre konu sahibinin çocuğu olduğuna göre ortalama 25 yıl sonra gelini konu açacak"evime geliyorlar üstüne bir de üçlü koltuğa uzanıyor " diye

Yani hem doğru hemde abartılı ön yargı var bence...
Yani teze göre konu sahibinin çocuğu olduğuna göre ortalama 25 yıl sonra gelini konu açacak"evime geliyorlar üstüne bir de üçlü koltuğa uzanıyor " diye
Kimsenin evine gidip uzanmam
Bizde uzanılacaksa misafire ayrılan odaya gidilir
Salona ulu orta uzanmaz misafir

Bu gibi yaşlı ve dedikoducu kadınlar toplumun ilerlemesini sağlamaz aksine geriletir bu tiplerden çok var
Birde herşeyi bildiğini sanır oysaki ne yaşamışlığı var ne okumuşluğu sadece yaşlı işte

Bu gibi yaşlı ve dedikoducu kadınlar toplumun ilerlemesini sağlamaz aksine geriletir bu tiplerden çok var
Birde herşeyi bildiğini sanır oysaki ne yaşamışlığı var ne okumuşluğu sadece yaşlı işte
Evet her konuda fikri de var kv demin

Kızlar ben de hem kv hem de elti faktörü var. Elti kötülükte kv ye beş basar. Kv yılın 5 ay ı köyde. Köyden İstanbula evine dönmüş inanın bana stres basıyor. Şimdi evine gidip goşgeldin ziyareti yapmak gerek. Eşim gidelim deyince gidiyorum mecburen. Annesi neticede. Bazen hiç görüşesim gelmiyor kendi kendime bu adamı çocuk esirgemeden almadın diyerek kendimi motive etmeye çalışıyorum. Bize el muamelesi yapıyorlar dediğiniz gibi eşimiz için el değiliz. Onlar da bizim için el. En çok ta eşlerimize yazık, arada kalıyorlar.

Evet benim kv dem de öyle
Görümcemi sevmediğimi bilir bana sürekli onu anlatır
Aynı evde yaşıyorlar
Hamile kalınca beni aramadı bile gecmıs olsun diye
İki ameliyat oldum aramadı
ÜErine doğum yaptım aramadı ama kocaman bir yüzsüzlük İle doğumdan snr gelip iki gün evimde kaldı
Ve görümcem eşimi sürekli görüntülü arar bebeğim için
Bu konuşmalarda da hep eşime beni iyiler
Victor’y e iyi bak
Onun uykuya ihtiyacı var
Morale ihtiyacı var
Sanane ya anma arkadaş benim adımı
Kv de de aynı şekilde bana sürekli
Kızımın selami var der
Cevap bile vermem biraz anla DEĞİL mi
Ben soruyor muyum onu size ?
Anlamazlar canım, yüzsüzlük var çünkü böyle insanlarda. Biz görümcemle hiç görüşmüyoruz, eşimde görüşmüyor. Eşimin kardeşiyle zaten arası bozuktu, ben normal konuşuyordum ama eşime olan siniri yüzünden bana da saçma sapan davranışlar sergileyince bende kestim konuşmayı. Kv kızını haklı görmese bile ona demesi gerekenleri asla demiyor, bana geldiğinde de sürekli onu anlatıyor. Bizim derdimiz nedir sormaz konuşsa da beş dakika sonra konuyu yine kızına bağlar. Ben çözüm bulamadım, uzak duruyorum gerektikçe görüşüyorum. İlk zamanlar kv min suçu yok kızında hata derdim ama baktım o yüzü veren sert tavır göstermeyip dengeyi kuramayan benim kayinvalidem.kv yüzünden kızı da yüz buluyor. Bunu anladığımdan beri de kayinvalideme olması gereken saygıyı gösteriyorum o kadar, ötesi yok. Sende sohbet muhabbet etme fazla, havalar iyice soğumadan al bebeğini yürüyüşe falan çık iyi hissediyorsan kendini. Onlar takılsın kendi hallerinde.

Anlamazlar canım, yüzsüzlük var çünkü böyle insanlarda. Biz görümcemle hiç görüşmüyoruz, eşimde görüşmüyor. Eşimin kardeşiyle zaten arası bozuktu, ben normal konuşuyordum ama eşime olan siniri yüzünden bana da saçma sapan davranışlar sergileyince bende kestim konuşmayı. Kv kızını haklı görmese bile ona demesi gerekenleri asla demiyor, bana geldiğinde de sürekli onu anlatıyor. Bizim derdimiz nedir sormaz konuşsa da beş dakika sonra konuyu yine kızına bağlar. Ben çözüm bulamadım, uzak duruyorum gerektikçe görüşüyorum. İlk zamanlar kv min suçu yok kızında hata derdim ama baktım o yüzü veren sert tavır göstermeyip dengeyi kuramayan benim kayinvalidem.kv yüzünden kızı da yüz buluyor. Bunu anladığımdan beri de kayinvalideme olması gereken saygıyı gösteriyorum o kadar, ötesi yok. Sende sohbet muhabbet etme fazla, havalar iyice soğumadan al bebeğini yürüyüşe falan çık iyi hissediyorsan kendini. Onlar takılsın kendi hallerinde.
Etmiyorum sohbet
O konuşunca kısa cevap veriyorum hiç anlamıyor

Back
X