Canim ayakkabinin bagcigi dahi kopsa allahtan isticeksinancan allaha yurekten teslim olup duanin hikmetini bilenler anlar beni belliki kalp gozun kapali yazik vahhh allah isl
Garibanim ya senin icin dua edecegim unutma bu iyiligimi
Belli meksikalisin madem musluman degilsin hos musluman olmayanlarda gayet guzel inaniyor sanane benim dua et diye yonlendirmemden allah allah ya cattik ha isin yokmu guzelim git kahvalti yap senSanane benim fatihamdan Kuranımdan arkadaş ya... Ben Müslüman bile değilim, senin inandığına inanmam. Ne diye konuyu dine getirdin. Konu başka hanım.
Kendi önerini söylerken "diğer yorumcuları takma" vs demeyeceksin o zaman. Elaleme bulaşmadan uslu uslu yorumunu yap madem. Burada kimsenin yorumu diğerinden daha geçerli değil. Senin dinin filan da buna dahil. Seni bağlar, başkasını değil.Belli meksikalisin madem musluman degilsin hos musluman olmayanlarda gayet guzel inaniyor sanane benim dua et diye yonlendirmemden allah allah ya cattik ha isin yokmu guzelim git kahvalti yap sen
Afiyet olsun guzel bayan isin gucun yoktur kesin bi kiliseye falan git azcik ayin dinle belki imana gelirsin byee ha afiyet olsun bu aradaKendi önerini söylerken "diğer yorumcuları takma" vs demeyeceksin o zaman. Elaleme bulaşmadan uslu uslu yorumunu yap madem. Burada kimsenin yorumu diğerinden daha geçerli değil. Senin dinin filan da buna dahil. Seni bağlar, başkasını değil.
He he Meksikalıyım, şu an burada gece cicim, uyuyacağım. Sen yap kahvaltını. :))
Ya şimdi bir şey dicem, banlanacam. İçimden diyorum o yüzden.Afiyet olsun guzel bayan isin gucun yoktur kesin bi kiliseye falan git azcik ayin dinle belki imana gelirsin byee ha afiyet olsun bu arada
Şu gen havuzunu batırmaya kimin ne hakkı var ama değil mi?
Benim özene bezene yetiştireceğim oğlumun ( gelecekteki) arkadaşı falan olacaklar, yavrumu kötü etkileyecekler.
İşin şakası bir yana bir doktor nasıl böyle olabilir ya
Canim ayakkabinin bagcigi dahi kopsa allahtan isticeksinancan allaha yurekten teslim olup duanin hikmetini bilenler anlar beni belliki kalp gozun kapali yazik vahhh allah isl
Yani allahi ananlar zihtiyeti bozukmu oluyor eminim kalbin fesat kiskanc ici kurt kaynayan gercek hayatta pasif kendini ifade edemeyen evde kaldigin kesin zaten burda millete salla gitsin
böyle gördünüz,babanız da annenizi dövüyordu ve muhtemelen "çocuklarım için " diyerek boşanmadı değil mi? siz de böyle gördünüz ve aynısını yapıyorsunuz..adam dövse de sövse de kocamdır başımın tacıdır diyerek kabul etmek ,boşyere düzeltmeye çalışmak..Ben inanirim boyle seylere. Ama kim neden boyle bisey yapsin ki. Ben hic bi zaman disari yansitmam yasadiklarimi. Acaba kiskanip mi yaptilar. Kavga etsem de kimsenin yaninda tavirli durmam esime karsi. Belki de yaptigim iyi bisey degil ama ben boyle gordum boyle yapiyorum
Tevekkül diye bir şeyden haberiniz var mı sizin? Hani üstüne düşeni yapıp sonra dua etmekten?bak canim su saatte yaziyorum sabah namazimi kildim burada allaha yurekten teslim onemli basimiza ne gelirse allah bizi koca evlat mal yada hastalikla sinav eder dimi
peygamperler sahabeler ne zorluklar yasadida allah yardim etti belliki inancin saglam degil ne diyeyim ne desem bos
Tevekkül diye bir şeyden haberiniz var mı sizin? Hani üstüne düşeni yapıp sonra dua etmekten?
E iyi o halde yemek yemeyin dua ediverin, karnımı doyur diye.
Siz daha olayı çözememişsiniz ben size ne anlatayım ki şimdi?
Kitabın ilk emri oku iken nasıl bu kadar umarsız kalabiliyorsunuz hayretler içindeyim. İlim de ibadetten sayılır, ne ararsan kendinde ara denmiş önce bir kendin ne yapabileceğine bak, içine dön, yapabileceklerini yap sonra Tanrı'ya sığın. Yok öyle armut piş, ağzıma düş olayı. Öyle olsaydı zaten dünyada işin yoktu. İmtihan imtihan diyorsun ama eline kalemi almadan bön bön kağıda bakıyorsun, sıfır alacaksın haberin yok.
Bu arada ünlü dini oluşumların genelinde kadına saygı vardır, çünkü nesilleri kadın biçimlendirir. Kutsaldır, annedir. Buradaki kadın hamileyken bile şiddet görüyor farkında mısınız? Valla Mune banlamayacak olsa hiç yapmayacağım bir şeyi yapar, ayet ayet hadis hadis size bakış açınızın ne kadar boş olduğunu gösterirdim.
Son söz olarak geldiğimiz bu yerde yemeği bile çiğnemeden yutamıyoruz bu da demektir ki burada biz çalışacağız, çabalayacağız.
Bu işlerin pirleri Yunus, Bektaş bile benim dememişken hanım abla haykırıyor resmen. Bu da yetmez gibi milletin dini inancını sorgulayıp, deyim yerindeyse aşamasını belirliyor. Bu ne cürretse artık onu da bilemiyorum. Çok büyük yanılgılar içinde haberi yok. Kibirden kıvranıyor resmen.O degil de eski konularinda kocam beni begenmiyor diye bir konusu var. Insan merak ediyor acaba konu acacagina bilmem kac tane esma niye cekmemis? Hatta botoks falan yaptiracakmis halbuki yeterince dua etseydi guzellesebilirdi belki. Demek ki kendi inanci da saglam degil.
Tovbest...
O degil de eski konularinda kocam beni begenmiyor diye bir konusu var. Insan merak ediyor acaba konu acacagina bilmem kac tane esma niye cekmemis? Hatta botoks falan yaptiracakmis halbuki yeterince dua etseydi guzellesebilirdi belki. Demek ki kendi inanci da saglam degil.
Tovbest...
madem herhangi bir inancın yok, kendi inancını ifade edip buna göre yorum yapandan sanane.Ya şimdi bir şey dicem, banlanacam. İçimden diyorum o yüzden.
Yav ben senin gibi dine imana takık değilim. Hadi sen git imanına be. Pff. Zaten konusu şiddet olan konuyu dine imana bağladın iyice.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?