sevmediğiniz biriyle evlenirmisiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet bunun adı mantık evliliği... Olabilir neden olmasın??...

sevmeden birine katlanmak çok zor evlilikse bu dahada zor aynı evin içinde seviceksin ki bazı fedakarlıklar yapıcaksın sevmeden insan birgün severim diye evlenmemeli.

sevmediğiniz biriyle bazı karakter yönlerini beğeniyorsunuz diye evlenirmisiniz?evlenince insan karşısındakini sevebilirmi?

tabiki canim ben mesela buna bir ornegim, ilk basta hoslanma oldu sonra uzun zamandir hayal ettigim kisilik ve karaktere acaip sahipti ve 1hafta icinde evlenme karari arkasindan 1ay sonra dugun,ee hemende sevgi olmuyor zamanla hayati paylastikca aramizdaki sevgi baglari cogaliyor gercektende sevgi baglari bi zincir halkasi gibidir onemli olan onlari kopartmamak... arada bi kiskanclik sonra o insani iyice ogrenene kadar bu halka iyice sallanabiliyor...
s.gif
e.gif
v.gif
g.gif
i.gif
l.gif
e.gif
r.gif

sevmediğin biriyle evlenmek mi?olmaz bence insan sevdiğiyle evlenince dahi sorunlar yaşarken,sevmediğin biriyle evlenirsen hayatın zindan olur.bana göre evlendim demek için evlenmiş olursun.ki sevdiğin kişinin bazı davranışlarını görmezden gelebilirsin ama sevmediğin kişinin tüm davranışları sana batar.
olmaz güselim yaa çok zor bence..
:1no2:

sevdiğin insanın seni sinir eden bir çok davranışına katlanabiliyorsun, hoşgörebiliyorsun ama sevmediğin bir insanın her hareketi batar insana diye düşünüyorum. ama zamanla alışıp seversen o ayrı. sevip evlenmek varken neden evlenip de sevelim ki.

sevdiğin insanın seni sinir eden bir çok davranışına katlanabiliyorsun, hoşgörebiliyorsun ama sevmediğin bir insanın her hareketi batar insana diye düşünüyorum. ama zamanla alışıp seversen o ayrı. sevip evlenmek varken neden evlenip de sevelim ki.

sana tamamen katılıyorum.sevmeden katlanmak zor gibi geliyo:1rolleyes:

tabi büyük konuşmamak lazım...

asla. öyle şey olmaz ya çok büyük zorluk. allah kimsenin başına vermesin. bunu tek yönlü maktık evliliği deyip kesip atmak olmaz birsürü şey var.

hayır zannetmem ..zaten sadece karakterini beğenmek bazen yeterli olmuyo hoşş tam anlamıyla tanıyanıyamıyorsunda hiç birzaman...ben evlenmedim ama böle bişey yaşadım olmuyo!.......sevdiğin o karakterde de bazı hayal kırıklığı yaşarsan bu sefer hiç birşey kalmıyor geriye.......

boyle biseyi asla yapamazdim heralde, gercekten sevmedigim birine katlanamam uzucekse sevdigim uzsun. ya bide onla evliyken baskasina asik olursam? ne yapicam ozmn? hayatta beceremedigim teksey mantigimla degil duygularimla hareket etmek a.s.

ben sevmediğim biriylen evlenmedim
ama bana göre mümkündür. Evlinebilinir. Birini seviyorsun diye onunla bir ömür boyu mutlu olacan anlamina gelmiyor malesef. Örnekleri herkes bilir, çok seven iki kişi evlenirler ama 1 sene sonra duymusunuzki boşanmişlar. Eeee bu halde sevginin ne önemi kaliyor??Nice aşkından ölen çiftleri gördüm ancak kavga ediyorlar.
Bence mantık evliliği çok ta kötü bişey değil. İnsan evlendikten sonra zaten daha çok ısınıyor birbirine. Sevmeden evlensede insanlar hemen pat diye evlenmiyor zaten bi tanıma süreci geçiyor. Ve birbirinlen güzel vakit geçirdiklerini anliyorlarsa, ve düşünceleri fikirleri uyuşuyorsa yani kafa dengi iseler bence bi sakıncası yok. Benim ailemde görücü uslu ile evlenenler çok var, annem ile babam ise severek evlenmişler. Vallah aralarında fark göremiyorum. Hepsi ayni derece mutlular.

sevmeyipte evlenerek pisman olacagima...
severek evlenir öyle pisman olurum daha iyi ...
sonuçta sevdigim adamla evlenemedim diye içimde kalmaz... :D

Sevmeden bir yuva kurulurmu hic ya.Ne kotu bir durum.Insan sevdigi icin esinin herseyine katlanabiliyo.Sevmediginde nasil olur nasil yurur bilmem.CADIARZU

bence sevgi cok önemli.insan sevmedigi biri ile bir ömürü nasil paylasir.yani düsünün hic sevmedigin bir yemegi her ögün yimek zorunda kalmak gibi bir sey.bence bastan yalnis önce sevgi sonra evlilik cünkü evlilik cok ciddi bir kurum.

Mantik ve sevginin dengelenmesi gerek diye dusunuyorum,ama soruya gelince;evlendim bile maalesef...

sevgi fedakarlığı getirir.evliliktede fedakarlık olmalı.bu nedenle evlenmezdim

evet en başta sevmiyorsunuz çünkü tanımıyorsunuz ama daha sonra sevebiliyorsunuz buna mantık evliligi deniyor yalnız herkez benim kadar şanslı olmayabilir

aradığım insanı bulmamış olsayım belki derdim....
ama şimdi düşünüyorumda olmaz ya bana göre değill mantık evliliği

ben sevmediğim biriyle aynı evde yaşamayı bile düşünemem insan sevdiğine bile sısrası gelince katlanamıyor evlilik mi olamaz

Back
X