Sevmek ve farklı kültüre sahip olmak

unpretending

Minyon..
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013
481
95
118
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar içimin çok daraldığı ve acı çektiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum eminim bu konu hakkında yaşamış olan yada deneyim sahibi olup en azından beni telkin edebilicek birileri vardır aranızda. Konuyu şöyle açıklamak istiyorum benim bir süredir konuştuğum birisi vardı kendisi bolulu benden ailesine bahsetmiş bende aslen diyarbakırlı olduğum için ailesi özellikle babası eğer o kızla illa evlenmek istiyorum diyosan ben razı değilim demiş böyle söylediği için kendisi ayrılma yolunu seçti bende kararına saygı duydum. Babası diyarbakırlılara karşı önyargılı daha önce ablası bi diyarbakırlıyla evlenmiş boşanmışlar bu yüzden benim içinde aynı şeyleri düşünüyor ve diyarbakırlı biriyle asla olmaz diye üzerine vurgulamış bu benim çok zoruma gitti sonuçta her yerin iyisi kötüsü var illa birisi kötü çıktı diye o yerin hepsini kapsayacak durum söz konusu değil bende zaten çocuğa birşey demedim diyemedim ailesini dinlemesi evet belki yerinde bir durum ama bu şekilde beni gözden çıkarmış olması babasının sırf doğuluyum diye böyle sözler sarf etmesi beni gerçekten çok kırdı aranızda böyle bir durum yaşayan varmı bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim üzerimden cevaplarınız için teşekkür ederim

Yapilacak birşey yok babası öyle demiş olsada adam bırakmış sonuçta sizi artık önünuze bak8n kafaniza da takmayın zira seven adam babasının bur lafiyla gitmezdi

Merhabalar arkadaşlar içimin çok daraldığı ve acı çektiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum eminim bu konu hakkında yaşamış olan yada deneyim sahibi olup en azından beni telkin edebilicek birileri vardır aranızda. Konuyu şöyle açıklamak istiyorum benim bir süredir konuştuğum birisi vardı kendisi bolulu benden ailesine bahsetmiş bende aslen diyarbakırlı olduğum için ailesi özellikle babası eğer o kızla illa evlenmek istiyorum diyosan ben razı değilim demiş böyle söylediği için kendisi ayrılma yolunu seçti bende kararına saygı duydum. Babası diyarbakırlılara karşı önyargılı daha önce ablası bi diyarbakırlıyla evlenmiş boşanmışlar bu yüzden benim içinde aynı şeyleri düşünüyor ve diyarbakırlı biriyle asla olmaz diye üzerine vurgulamış bu benim çok zoruma gitti sonuçta her yerin iyisi kötüsü var illa birisi kötü çıktı diye o yerin hepsini kapsayacak durum söz konusu değil bende zaten çocuğa birşey demedim diyemedim ailesini dinlemesi evet belki yerinde bir durum ama bu şekilde beni gözden çıkarmış olması babasının sırf doğuluyum diye böyle sözler sarf etmesi beni gerçekten çok kırdı aranızda böyle bir durum yaşayan varmı bu psikolojiyi nasıl atlatabilirim üzerimden cevaplarınız için teşekkür ederim
Birebir olmasada benzerini yaşadım ama ikimizde vazgeçmedik ve şuan bir senelik evliyiz birlikten kuvvet doğar derler eşimde bende vazgeçmedik ve bişeyleri yoluna koyup evlenmek için iki seneyi aşkın çabaladık yıpranmadık mı evet yıprandık çok zor durumlarda kaldık psikolojikmen çok kötü şeyler yaşadık ama bitti gitti çok şükür şimdi çok mutluyuz ben bu ön yargılı insanları anlamıyorum hiç.. Seni ve ne hissettiğini anlıyorum ama. allah yardımcın olsun ferahlık versin

Adamın karaktersizligi. Benim eşi Nijeryalı ve guneykoreli olan kız arkadaşlarım var. Türkiye'de bir kiz, gayrimüslim ve başka ülkeden , farklı Irktaki adamlar
Yine de alttan girip üstten çıkıp ailesine (kavga dövüş) kabul ettirdiler. Şimdi gayet de mutlular.
İş insana bitiyor, yeter ki istesin. Erkek arkadaşınız babasının ağzına bakan biriymis demek. Böylesinden koca olmazdı zaten.
Sevin ayrildigina^^
Benim de annem çok ırkçı bir insan. Türkiye'nin bir kısmı onun gözünde kötü. Akrabalara bile karışır. Çocuğu o taraflardan biriyle evlenmek isterse. Ama benim umrumda bile değil. İstedigim ırkta ya da dinde biriyle evlenebilirim, aileme de kabul Edip benimsemek düser

Çok eskiden bir zamanlar buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti. Sevgilimin ailesi istemiyoruz demişti ki ben o zaman evlenmeyi bile düşünmüyordum yuh ne evlenmesi diyordum, ona sürekli ben harçlık veriyordum sanki benim çocuğummuş gibi falan düşünüyorum da ne saçma bir işmiş aslında :) neyse bana söyledi, ben de paşa gönlün bilir niyetim zaten evlenmek değil demiştim :) ayrılmıştım. Ondan uzun zaman sonra da eşimle tanıştım. Sadece iyiki diyorum. Sizin her şer bildiğinizde bir hayır vardır, üzülmeyin. Elbet karşınıza daha iyisi çıkacaktır sizi siz olduğunuz için kabul eden. :KK66:
Kültürel anlaşmazlık sorun oluyor bazı insanlarda. Kimseyi yargılamamak lazım ama önemli olan burda sevgilinin size tutumu, kendisi hemen pes etmiş, değmezmiş.
Bana göre aşkın önüne hiçbir şey geçemez. Benim dedem anneannemle evlenmek için neler yapmış. Anneannem yabancı :KK66:

Bende de oldu öyle bi durum ben gumshaneliyim Üniv aşkım vardı malatyali Babam istemedi ayrıldık. O bırakmıştı beni Gurur yaptı kendince bnde çok acı çektim ama ne bilim zamn sonra atlatdim zamn diyorum

Geçmiş olsun bence bitmesine sevinmelisin. Babasının iki lafına sevdiğini bırakan ya gerçekten sevmemiştir ya da aşırı ailecidir. Üniversitede bir arkadaşım vardı, trabzonlu. Sevgilisi ile aynı köydenlerdi. İki aile arasında evlilik çoook olup da hepsi boşanma (gerçek anlamda bir ya da iki çift hariç) ile bittiği için ne yapacaklarını düşündüler yıllarca. Arkadaşımın dedesi ölmeden önce evlenmelerini vasiyet etmiş, öyle evlenebildiler anca.

Yani demek istediğim bazen önyargı memlekete de bakmıyor. Tanıdığın, efendi olarak gördüğün biri olsa da değişmiyor yani. O yüzden sen kendini oyalayacak, aklını meşgul edecek ve seni mutlu edecek şeyler bulmaya bak bence.

Yapilacak birşey yok babası öyle demiş olsada adam bırakmış sonuçta sizi artık önünuze bak8n kafaniza da takmayın zira seven adam babasının bur lafiyla gitmezdi
Birebir olmasada benzerini yaşadım ama ikimizde vazgeçmedik ve şuan bir senelik evliyiz birlikten kuvvet doğar derler eşimde bende vazgeçmedik ve bişeyleri yoluna koyup evlenmek için iki seneyi aşkın çabaladık yıpranmadık mı evet yıprandık çok zor durumlarda kaldık psikolojikmen çok kötü şeyler yaşadık ama bitti gitti çok şükür şimdi çok mutluyuz ben bu ön yargılı insanları anlamıyorum hiç.. Seni ve ne ghissettiğini anlıyorum ama. allah yardımcın olsun ferahlık versin
Allah razı olsun sağolun, bende kesinlikle emek verirdim vazgeçmezdim ama karşımda babamı bu yaşıma kadar kırmadım kıramam diyen birine hadi çabalayalım demek bu yola yalnız baş koymak gibi gelicekti Allah mutluluğunuzu daim kılsın

Farklı kültürlerin evlilikleri biraz zor olsa da bu ön yargıyı kırmak gerek tabi aileleri bazı düşüncelerinden döndürmek te zor. Sen kendini kötü hissetme bu sadece onların düşüncesi

Sevgilin hiç mi diretmemiş, ikna etmeye calısmamıs? Pek sevmiyormus demek.
Böyle bir adamla evleneceğine ayrılmanız daha uygun olmuş.
Ama genelde neyi istemezse o karsısına cıkıyor insanın.
Benim babam da bir memlekete takık. Kardeşimin sevgilileri hep oralı oluyor.
Kısmet.

Allah razı olsun sağolun, bende kesinlikle emek verirdim vazgeçmezdim ama karşımda babamı bu yaşıma kadar kırmadım kıramam diyen birine hadi çabalayalım demek bu yola yalnız baş koymak gibi gelicekti Allah mutluluğunuzu daim kılsın
Yokk zaten öyle adamdan ayakların titina vurarak kaç arkana bakma bile babası ile yaşasın böyle adamlar kendi kendine karar alamazlar baba anasının gölgesinde yaşar giderler o yüzden sevin sadaka ver iyi ki olmamış diye

babasına gelene kadar oğlunda iş yokmuş.
ne kadar şanslısın. kendi fikri zikri olmayan babasının ipiyle oynayan bir kukladan kurtulmuşsun.
dert edeceğine şükret. ya evlenseydin ?

Adamın karaktersizligi. Benim eşi Nijeryalı ve guneykoreli olan kız arkadaşlarım var. Türkiye'de bir kiz, gayrimüslim ve başka ülkeden , farklı Irktaki adamlar
Yine de alttan girip üstten çıkıp ailesine (kavga dövüş) kabul ettirdiler. Şimdi gayet de mutlular.
İş insana bitiyor, yeter ki istesin. Erkek arkadaşınız babasının ağzına bakan biriymis demek. Böylesinden koca olmazdı zaten.
Sevin ayrildigina^^
Benim de annem çok ırkçı bir insan. Türkiye'nin bir kısmı onun gözünde kötü. Akrabalara bile karışır. Çocuğu o taraflardan biriyle evlenmek isterse. Ama benim umrumda bile değil. İstedigim ırkta ya da dinde biriyle evlenebilirim, aileme de kabul Edip benimsemek düser
Yorumunuz için çok teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyorum kaldıki benim ailemde öyle önyargı yoktur şuan kiminle evlenmek istediğimi söylesem memleketini hiç birşeyini sormaz karakterini insanlığını sorarlar benimde çok tuhafıma gitti böyle düşünmesi

babasına gelene kadar oğlunda iş yokmuş.
ne kadar şanslısın. kendi fikri zikri olmayan babasının ipiyle oynayan bir kukladan kurtulmuşsun.
dert edeceğine şükret. ya evlenseydin ?
Çok haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için henüz babasına durum gelmeden önce kendisini görmeniz lazım kendi kararlarını kendi veren ağırbaşlı efendi lafımı ikiletmeyen biriydi ta ki babası duyana kadar durum bu raddeye geldi

babası bir suçluysa sevgilin on suçlu. hadi adamın ağzı yanmış saçmalamış da babasının bi lafına senden ayrılıyosa seni sevmemiş demektir.

sırf dogukusun dige degil daha önce adam olumsuz bir tecrube yasamıs rabiki düsüncesi yanlıs

ana hakkınızda hayırlısı olsun ilerde sorun olacaktı belki aileler arasında sizinde huzurunuz kalmayacaktı

Çok haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için henüz babasına durum gelmeden önce kendisini görmeniz lazım kendi kararlarını kendi veren ağırbaşlı efendi lafımı ikiletmeyen biriydi ta ki babası duyana kadar durum bu raddeye geldi

sen yine seversin elbet ve mutlu olursun.
ama o mutlu olabilir mi meçhul.
babasının uygun gördüğü ile evlenecek kendi seçimini kendi yapamayacak, hayatını kendi istediği şekilde kuramayacak kadar aciz çünkü.

Seni anlıyorum. Ama zamanla iyi ki diyeceksin emin ol. Ve emin ol eğer devam etseydi bu adam arkanda hiç durmayacaktı. En baştan bitmesi senin için iyi olmuş. Ben karadenizliyim sizin gibi eşim Diyarbakırlı. Ben de cok sorun yaşadım ön yargılardan lakin şu anda cok mutluyum. Bir kere daha gelsem şu dünyaya gene aynı kişi evlenirim tereddüt etmem. Allah karşına güzel adamlar çıkarsın. Arkanda duran mert adamlar. Sadece biraz zaman.

Canım sen tek başına bişey yapamazsın ki zaten ilişki iki kişilikse madem mücadelede iki kişilik olacak tabiki de.. Kaldı ki Senden vazgeçmiş biri için ne diye mücadele edeceksin ki ailede atılmaz tamam bu bi gerçek biz attık mı tabiki hayır ama pes etmedik ve bi şekilde kabul ettiler biz vazgeçmeyince benim eşimde düzceli bu arada yani hayır ben bu kızı istiyorum demek babayı atmak demek değil bence sana sevgisine sahip çıkmak demek seni üzmek istememem ama ben sevgi göremiyorum ondan yana sende üzme kendini o gittiyse daha iyisi seni bekliyordur belkide

Son düzenleme:
Seni anlıyorum. Ama zamanla iyi ki diyeceksin emin ol. Ve emin ol eğer devam etseydi bu adam arkanda hiç durmayacaktı. En baştan bitmesi senin için iyi olmuş. Ben karadenizliyim sizin gibi eşim Diyarbakırlı. Ben de cok sorun yaşadım ön yargılardan lakin şu anda cok mutluyum. Bir kere daha gelsem şu dünyaya gene aynı kişi evlenirim tereddüt etmem. Allah karşına güzel adamlar çıkarsın. Arkanda duran mert adamlar. Sadece biraz zaman.
Allah razı olsun Allah mutluluğunuzu daim etsin inşaAllah

Back
X