• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seyahat meselesi

elvan7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
1.066
1.963
83
Merhaba hanımlar,
Seyahat yasağı kalktı. Biz de sosyal mesafe , hijyen kurallarına uyarak memlekete gitmeyi düşünüyoruz. En az iki ay kalacağız. Oraya gittiğimizde de yine toplum sağlığı için tüm kurallara uymaya titizlikle devam edeceğiz.
Gel gelelim derdime . Benim dört çocuğum var. Kendi aracımızla seyahat edeceğiz. İki yetişkin toplam altı kişi olacağız. Çocukların yaşları küçük. Aynı araçla 6 kişi , aynı aile olduğumuz için gidemez miyiz?

Son düzenleme:
Cocuklar kucukse arkada hepsi gidemez mi? Biraz zor olur uzun yol oldugu icin kavga falan ama yine de mola vererek gidilir diye dusunuyorum.bugun okudum cocuklar ebeveynleriyle seyahat edebileceklermis ceza yazmazlar heralde oyle olunca.

Araçta kişi sayısı kısıtlaması ticari araçlar için diye biliyorum. Çünkü bununla alakalı yayımlanmış bi genelge yok. Çok baktım bulamadım. Zaten mantıken evde dipdibe olan bi aile arabada 1 koltuk mesafesi koyması çok mantıksız

Bence bir süre daha bekleyip öyle gidin. Çocuklar için yasak bütün yaz sürmez zaten, birkaç hafta sonra kalkar diye düşünüyorum. gitmeme seçeceğini eşim eledi diyorsunuz, madem kesin gidilecek en mantıklısı ertelemek diye düşünüyorum.

Siz araba kullanabiliyor musunuz? İki küçüğü siz alsanız, iki büyüğü babaları alsa?

800 km arkada dört çocukla bu dönemde sıkıntı çünkü her yerde durup indiremezsiniz. Sık mola verebileceğinizi sanmıyorum.

Cocuklarin yaslari kac?
Allah korusun o kdr yol hastalik olmasa da o kdr kalabalik gitmek riskli degilmi
Araba kiralasaniz?
Orda teslim edersiniz ordan kiralar burda teslim edersiniz?
Çocuklar küçük , aracaımız da büyük. 6 kişi sıkıntı olmuyor.
Kiralık araç sıkıntı değil de , benim uzun yolda tecrübem yok, kullanamam . Bir de aracı teslim etmeye eşim tekrar getirecek. Otobüsle dönecek.
Yani iki ay boyunca aracı kiralayacak bütçemiz yok malesef. Daha önce hiç kiralamadık. Nasıl oluyor hiç bilmiyorum . Ben böyle düşündüm.

Cocuklar kucukse arkada hepsi gidemez mi? Biraz zor olur uzun yol oldugu icin kavga falan ama yine de mola vererek gidilir diye dusunuyorum.bugun okudum cocuklar ebeveynleriyle seyahat edebileceklermis ceza yazmazlar heralde oyle olunca.
Evet gidebiliyor. Sıkıntı araçtaki kişi sayısı. Bir araçta en fazla 3 kişi seyahat edebiliyor. Bu kısıtlama devam ediyor hala

Coronada
Ben ikinci dalganın çok daha fazla yayılacağını düşünüyorum ya hayde hayırlısı:kahve:
Alıştım ben bu hastalığa heee:KK53:
Meseleye gelince uçak yolculuğu daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum
En azından siz ve küçükler için
Ya herşeye bir bahane buluyor gibi olmasın da. Buradan memlekete sadece aktarmalı yolculuk var. Fiyat biraz tuzlu.
Bir de uçaklar tam dolu olacakmış. Sosyal mesafe uçakta geçerli değil. Açıklamasını okudum. Güvenli olur mu ? Bu bir seçenek aklımda kalsın

Çocuklar küçük , aracaımız da büyük. 6 kişi sıkıntı olmuyor.
Kiralık araç sıkıntı değil de , benim uzun yolda tecrübem yok, kullanamam . Bir de aracı teslim etmeye eşim tekrar getirecek. Otobüsle dönecek.
Yani iki ay boyunca aracı kiralayacak bütçemiz yok malesef. Daha önce hiç kiralamadık. Nasıl oluyor hiç bilmiyorum . Ben böyle düşündüm.
Büyük bir şirketten kiralarsınız internetten araştırın burdan kiralayıp orda teslim edersiniz. Bu arada uzun yol şehir içinden daha kolaydır. Ben hep uzun yolda alıştırma yapmıştım. Bunların dışında her kontrol noktası ayrı ayrı ceza yazıyor aynı arabaya bilin istedim

Siz araba kullanabiliyor musunuz? İki küçüğü siz alsanız, iki büyüğü babaları alsa?

800 km arkada dört çocukla bu dönemde sıkıntı çünkü her yerde durup indiremezsiniz. Sık mola verebileceğinizi sanmıyorum.
Her sene gittiğimiz için alıştık. Sıkıntı çıkarmıyorlar. Bir ya da iki kez mola veriyoruz. Şimdi zorunda kalmadıkça vermeyiz herhalde. Çoğunlukla uyuyarak geçiyor. Gece yolculuk yapıyoruz. Arabada uyuyorlar.

En kucuk iki cocuk + anne = Ucak yolculugu
En buyuk iki cocuk + baba = Araba yolculugu
Herkes icin en rahati bu olur. Ucakta size maske cocuklara da siperlik takarsiniz, bir sey yiyip icmezsiniz. Zaten 3 koltugu da siz dolduracaginiz icin yaniniza tanimadiginiz biri oturmaz. Ucaklarda HEPA filtre kullaniliyor ayrica damlacik yayilimini da engelliyor.

En kucuk iki cocuk + anne = Ucak yolculugu
En buyuk iki cocuk + baba = Araba yolculugu
Herkes icin en rahati bu olur. Ucakta size maske cocuklara da siperlik takarsiniz, bir sey yiyip icmezsiniz. Zaten 3 koltugu da siz dolduracaginiz icin yaniniza tanimadiginiz biri oturmaz. Ucaklarda HEPA filtre kullaniliyor ayrica damlacik yayilimini da engelliyor.
En güzeli bu olacak herhalde. Ben ikizlerle uçakla gideceğim.Hepa filtreyi bilmiyordum. Öğrendiğim iyi oldu.
Büyükler baba ile

Back
X