- 12 Eylül 2018
- 761
- 1.045
- 113
- 37
SağolunGeçmiş olsun. Annenize Allah rahmet eylesin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
SağolunGeçmiş olsun. Annenize Allah rahmet eylesin.
Bu süreçte kurallara harfiyen uyduk. 90 gündür dışarı çıkmadık. Geçen hafta sokağa çıkma izninde yarım saat dışarıda güneş aldık geldik. Eşim , maske ile sosyal mesafeye uyarak , sadece markete gidip geliyor. Zorunlu ihtiyaçlarımızı almak için. Seyahatimiz de keyfi değil. Kurallar hepimizin sağlığı için. Kimsenin benim yüzümden hasta olmasını istemem. Ama kendi aracımla, aynı evde yaşadığım çocuklarımla, en güvenli olduğunu düşündüğüm yolculuğu yapamıyorum.Bu kurallar kime uygulanıyor anlamadım zaten. Yazlıklar dolu, istanbulda ünlü kalmadı nerdeyse. Millet çekinmeden fotoğraf da paylaşıyor. Aynı aile yan yana niye olmasın onu anlamadım. Hiç birşeyi düzgün yapmıyoruz, kimin kime gücü yeterse.
Evet, ama seyahat için genelgede düzeltme var.0 18 yas arası sokaga cıkma yasagı devam ediyor.
Nasıl?Evet, ama seyahat için genelgede düzeltme var.
Size yönelik söylemedim zaten. Bahsettiğiniz türde bir yolculuk trafik tehlikesi dışında bana tehlikeli gelmedi. Avm lerin açıldığı bir dönemde açık havaya hasret bırakılmak insanlık dışı. Ben de bugün ilk defa çocuğumu çıkardım, tenha bir yerde yürüdü, çocuk dışarda yürümeyi unutmuş. En başından beri çok sıkı bir şekilde kurallara uydum, ilk vaka görülmeden oğlumu kreşden aldım, bekliyordum bugünleri yani. Ama herkesin bilmem kaç metrekare bahçesi, bahçesinden havuzu yok. Yalnız yaşayan yaşlılar evlerinde ölmeye başladı, bilinmiyor bunlar. Yazlık yerlere seyahatler açıldı, uçaklarda koltuk aralarında boşluk bırakmak gereksiz dedi bir yetkili bugün. Anlam veremiyorum, sadece size tavsiyem gittiğiniz yerde inş kendi ayrı eviniz vardır.akraba buluşmaları falan herkes için riskli. Küçük yerlerde, tatil yörelerinde yayılması benim korkum. Memleketime gitmeye korkuyorum, en riskli yerlerden birindeyim, memleketim küçük yazlık bir yer, şu an vaka yok deniyor ama olucak. Kardeşim yazlıklar doldu abla dedi. Yani o kadar emek, fedakarlık çöpe gidicek diye üzülüyorum. Bu da bir iç döküştü konu sahibi. Size yönelik değil yani.Bu süreçte kurallara harfiyen uyduk. 90 gündür dışarı çıkmadık. Geçen hafta sokağa çıkma izninde yarım saat dışarıda güneş aldık geldik. Eşim , maske ile sosyal mesafeye uyarak , sadece markete gidip geliyor. Zorunlu ihtiyaçlarımızı almak için. Seyahatimiz de keyfi değil. Kurallar hepimizin sağlığı için. Kimsenin benim yüzümden hasta olmasını istemem. Ama kendi aracımla, aynı evde yaşadığım çocuklarımla, en güvenli olduğunu düşündüğüm yolculuğu yapamıyorum.
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "18 Yaş Altı ve 65 Yaş Üzeri Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.Nasıl?
Geçenlerde polis çevirmesine yakalandık. Arabada eşim ve ben vardık. Sosyal mesafe olmalı diye beni önden indirip arka koltuğa geçirtti polis. Bana görede aynı evde yaşıyorsak aynı arabada da olabiliriz ama polis sosyal mesafe gözetebilir. En iyisi polisten bilgi almak galiba. Karakoldan falanmı izin alsanız.
4 çocuk nasıl uyuyorlar ya? Biz yeni 2 cocukla 8 sat geldik gece cıktık iksi zor uyudu yani bilemedim benHer sene gittiğimiz için alıştık. Sıkıntı çıkarmıyorlar. Bir ya da iki kez mola veriyoruz. Şimdi zorunda kalmadıkça vermeyiz herhalde. Çoğunlukla uyuyarak geçiyor. Gece yolculuk yapıyoruz. Arabada uyuyorlar.
Şimdi size dünyanın en absürd şeyini söyleyeceğim. Bir yakınım Ankara da polis, bu cezaları neye göre kesiyorsunuz diye sordum, keyfimize göre dediBen seri araç kullanamadığım için araçla gitmem gereken yerlere hep eşim götürmek zorunda kaldı. Doğal olarak kızımızda yasak olmasına rağmen dışarı çıktı. Ankaradayız. Hep çevirmeye yakalandık ama polisler hepimizde maske olduğunu görünce bir şey demediler. Arabanın içine bakıp geçin dediler her defasında. Neye göre ceza kesiyorlar acaba
Şimdi size dünyanın en absürd şeyini söyleyeceğim. Bir yakınım Ankara da polis, bu cezaları neye göre kesiyorsunuz diye sordum, keyfimize göre dedi
nasıl yani dedim, lüks arabası var ve kuralları ihlal ediyorsa kesiyoruz, garibansa kesmiyoruz dedi. Tiplerini beğenirsek kesmiyoruz, beğenmezsek kesiyoruz dedi.
yani bu olayda da keyfi uygulama var maalesef. ( hatta ve hatta seyahatin yasak olduğu bu süreçte istersem beni şehirlerarası seyahat ettirebileceğini de söyledi ama kabul etmedim tabiki)
Işte bu konu muallak. Bence eşiniz 155i arayıp öğrensinAynen . Arabada mesafe koyacağız. Tedbirler bizim için . Ama bu biraz tuhaf
aynı şeyi ben de merak ediyorum tragik polisi tanidığı olan yok mu bi sorsa öğrense keşke2 yaşında bebek ve 3 yetişkin olarak 5 kişilik arabada ceza yermiyiz acaba ? bebek ve 2 yetişkin arkada şoför önde tek oturduğunda![]()
Biz gezengil ailesi. Her sene 3000km,4000km geziyoruzdur. Anne karnındayken de gezdiler.Bir aylık bebekken de. Şubatta tatili ve yaz tatlinde diyar diyar gezince alıştılar.4 çocuk nasıl uyuyorlar ya? Biz yeni 2 cocukla 8 sat geldik gece cıktık iksi zor uyudu yani bilemedim ben
En güzeli emniyete falan gidip danışmak. Bir aileye ait üyelerin aynı araca binememesi çok saçma. Çocuklar evde aynı odada yatsın ama araca gelince sosyal mesafeBiz gezengil ailesi. Her sene 3000km,4000km geziyoruzdur. Anne karnındayken de gezdiler.Bir aylık bebekken de. Şubatta tatili ve yaz tatlinde diyar diyar gezince alıştılar.
Deliksiz uyuyorlar demiyorum. Ama uyanan eziyet etmiyor. Ara sıra yer kavgası, ağız dalaşı da elbet yapıyorlar. Arada telefon , tablet oynuyorlar. Önceden hazırladıkları müzik dinliyorlar. Bazen camdan etrafı seyredip, sohbet ediyorlar. Cips, börek vs varsa onlardan yiyorlar. Sabaha doğru yol üstü bir yerde mola veriyoruz. Bir ağaç altı, bir nehir kenarı vs . Orada kahvaltı yapıyorlar. (Yani bu eskidendi. Ne güzel günler) . Yolculuğun çoğunu uyuyarak geçiriyorlar ama.
Dört çocukla yolculuk elbette kolay değil. Belki bu sefer çok daha zor olacak. Ama mecbur. Onu göze aldık. Çocuklarıma eziyet etmeden , olabildiğince güvenliklerini koruyarak yolculuk edeceğiz.
Ben otomobilde 3 kişiden fazla binebilir miyiz? Bilgisi olan var mı? Binemiyorsak alternatiflerimiz neler olabilir ? diye yardım istedim.
canim bizde gitmeyi düşünüyoruz eşim ve iki çocukla 3 aydir gün yüzü görmedik desem yeri yani bu 3 kişi kuralini ilk defa duydum dogrulugu varmi acabaBiz gezengil ailesi. Her sene 3000km,4000km geziyoruzdur. Anne karnındayken de gezdiler.Bir aylık bebekken de. Şubatta tatili ve yaz tatlinde diyar diyar gezince alıştılar.
Deliksiz uyuyorlar demiyorum. Ama uyanan eziyet etmiyor. Ara sıra yer kavgası, ağız dalaşı da elbet yapıyorlar. Arada telefon , tablet oynuyorlar. Önceden hazırladıkları müzik dinliyorlar. Bazen camdan etrafı seyredip, sohbet ediyorlar. Cips, börek vs varsa onlardan yiyorlar. Sabaha doğru yol üstü bir yerde mola veriyoruz. Bir ağaç altı, bir nehir kenarı vs . Orada kahvaltı yapıyorlar. (Yani bu eskidendi. Ne güzel günler) . Yolculuğun çoğunu uyuyarak geçiriyorlar ama.
Dört çocukla yolculuk elbette kolay değil. Belki bu sefer çok daha zor olacak. Ama mecbur. Onu göze aldık. Çocuklarıma eziyet etmeden , olabildiğince güvenliklerini koruyarak yolculuk edeceğiz.
Ben otomobilde 3 kişiden fazla binebilir miyiz? Bilgisi olan var mı? Binemiyorsak alternatiflerimiz neler olabilir ? diye yardım istedim.
6 kişi aynı araçta 800 km mesafe korona olmasa bile gitmek için çok sıkıntılı. Sosyal mesafeyi nasıl sağlamayı düşündüğünüzü hiç anlamadım zaten. Zaten çocuklar için seyahat yasağı kalkmadı onlar için devam ediyor, arkadaşımın annesi torunuyla yazlığına gitmek için izin istedi bugün, reddedildi.
Hem ne saçmalık.ilaci yok tedavisi yok.saldim çayıra mevlam kayira.Ne kadar sacma.Ne anladım ben o isten.
Otursun herkes evinde yahu![]()