- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.963
- 798
Size bir şey söyleyeyim mi, ruhsatta şoför dahil 5 kişi yazan arabada 6 kisi seyehat ederken kaza da yapsanız sigorta kaza parasını karşılamaz. Ya da sizin hasarınizi karşılamaz. Hatta daha da beteri kalabalık arabada kaza geçiren bir yolcuya şirketler ulaşır, sigortadan para alacağız diye vekalet alır. O kişi sigortadan elli atmış bin, kaç paraysa hakkını alır. Sigorta da ruhsat sahibine icra davası açıp parayı alır (rücu eder yani)
çalıştığım şirkette bu tarz olaylara sık sık denk geliyorum.
Yani 6 kişilik aile için öyle bir araba her anlamda çok riskli. Bence imkanlarınizi zorlayın, daha büyük bir araba alın.
Bu arada çocuklardan biri 4yasindan küçükse araba koltuğu,4-12 yaş arasındakiler de yükseltici
Zorunluluğu var.
Cezasi da 132 lira.
Ayrıca cezası evlatlarinizi kaybetmek de olabilir.
İnsanlar hiç dikkat etmiyorlar ama bunlar hayati etkili.
Bakın ,ben iş gereği çok fazla kaza tespit tutanagi okuyorum. Kimin arabasında bu koltuklardan varsa çocuk sapasağlam, millet yaralansa bile çocuğa bir şey olmuyor. Kimin arabasında çocuk kucakta ya da bir başına arkada duruyorsa en çok hasarı o çocuk alıyor. Küçücük çocukların kemikleri kırılıyor. Hatta vefat ediyorlar
Neden? Anne babasının sorumsuzluğundan, para harcamak istememesinden, aman ne olacak demesinden.
Yani bu ihtimali sakın atlamayın. Haberlerde de mi görmüyorsunuz, her bayram seyran şehirler arası yollar kan gölüne dönüyor. Demek ki yollar tehlikeli.
Trafik koronadan çok daha tehlikeli.
Lütfen şu istatistiklere bakın . Bir senede 7 bin kişi ölmüş ülkede kazadan. Peki sizi ve sizin ailenizi koruyan bir güç var mı? Neden bu 7 bin kişide siz olmayasınız?
6 kişi gittiniz köye. 12 yaş altı hangi çocuğunuz yükseltici ve kemer takacak? 4 yaş altı hangi çocuğunuz oto koltuğu takacak?
Elinizi vicdanınıza koyun ve bir cozum yolu düşünün. Çünkü her şey için geç olabilir.
4 çocuklu ailenin 5 kişilik arabayla yıllar geçirmesi akıllı insan işi değil
Aynı şeyi yazacaktım. 4 çocuk oto koltuksuz hem de 800 km nasıl gidecek?
4 oto koltuğu arkaya nasıl sığacak?
Büyük kızımın sınıf arkadaşı trafik kazasında annesiyle hayatını kaybetti, arka koltuktayken ve kemersizken. Öndeki babayla çocuğa birşey olmadı.
Markete giderken bile kemer takıyoruz.
800 km. Koltuksuz kemersiz
Anlayamıyorum...