- 20 Kasım 2018
- 13.858
- 52.248
- 598
- 35
Aa öyle miymiş? Ben de uçak yolculuğu yapacağım ama okumadım öyle bir şey, siz nerede gördünüz? Havayolunun kendi sitesinde mi?Bir de uçaklar tam dolu olacakmış. Sosyal mesafe uçakta geçerli değil.
Aynen . Arabada mesafe koyacağız. Tedbirler bizim için . Ama bu biraz tuhafAraçta kişi sayısı kısıtlaması ticari araçlar için diye biliyorum. Çünkü bununla alakalı yayımlanmış bi genelge yok. Çok baktım bulamadım. Zaten mantıken evde dipdibe olan bi aile arabada 1 koltuk mesafesi koyması çok mantıksız
Havayollarının talebi, asla istemiyorlar boş kalsın. %100 dolu uçmak istiyorlar.Aa öyle miymiş? Ben de uçak yolculuğu yapacağım ama okumadım öyle bir şey, siz nerede gördünüz? Havayolunun kendi sitesinde mi?
Çocuklar küçük , aracaımız da büyük. 6 kişi sıkıntı olmuyor.
Kiralık araç sıkıntı değil de , benim uzun yolda tecrübem yok, kullanamam . Bir de aracı teslim etmeye eşim tekrar getirecek. Otobüsle dönecek.
Yani iki ay boyunca aracı kiralayacak bütçemiz yok malesef. Daha önce hiç kiralamadık. Nasıl oluyor hiç bilmiyorum . Ben böyle düşündüm.
Dün haberlerde gelen sorular üzerine thy öyle açıklama yaptı diye söylediler. Eşim sitesinde okuduAa öyle miymiş? Ben de uçak yolculuğu yapacağım ama okumadım öyle bir şey, siz nerede gördünüz? Havayolunun kendi sitesinde mi?
Ne kadar sacma.Ne anladım ben o isten.18 yaş altı, ebeveynleriyle beraber seyahat edebiliyor.
Evet gerekli. Tarla, bağ , bahçede çalışacak genç birinin yardımı gerek .Kücükler nasıl gidecek?18 yas altı hala yasaklı?
Ayrıca cok mu gerekli memlekete gitmek simdi
Havayollarının talebi, asla istemiyorlar boş kalsın. %100 dolu uçmak istiyorlar.
Hmm ben kaçırmışım onu. Bilet fiyatları o yüzden patlamadı demek ki.Dün haberlerde gelen sorular üzerine thy öyle açıklama yaptı diye söylediler
Aa öyle miymiş? Ben de uçak yolculuğu yapacağım ama okumadım öyle bir şey, siz nerede gördünüz? Havayolunun kendi sitesinde mi?
Ben yasaklar kalkınca uçak kapasiteleri düşeceği için fiyatlar fırlar diyordum, demek o yüzden fırlamamış.Orta koltuk bos birakilsa dahi 1.5 metre aralik saglanmis olmuyor. Sosyal mesafe demek her 3lu koltuga 1 kisi oturmasi demek bu da %30-35 ucak dolulugu demek, ucus maliyetini karsilayamaz ucak firmalari. Biraz da HEPA filtre sistemine guveniyorlar.
Kişi sayısı önemli en fazla 3 kişi olacak. Önde şöför. Arkada cam kenarları 2 kişiNasıl yani seyahat yasağı kalkınca herşey seebest değil mi.
Ben annem babam eşim beraber bize dönecektik olmuyor mu
Ben çok seri kullanamıyorum. Ancak ezberledğim yol işe gidip geliyorum.Siz araba kullanabiliyor musunuz? İki küçüğü siz alsanız, iki büyüğü babaları alsa?
800 km arkada dört çocukla bu dönemde sıkıntı çünkü her yerde durup indiremezsiniz. Sık mola verebileceğinizi sanmıyorum.
Bundan korkuyorum ben deBüyük bir şirketten kiralarsınız internetten araştırın burdan kiralayıp orda teslim edersiniz. Bu arada uzun yol şehir içinden daha kolaydır. Ben hep uzun yolda alıştırma yapmıştım. Bunların dışında her kontrol noktası ayrı ayrı ceza yazıyor aynı arabaya bilin istedim
Araçta 3 kişi seyahat edebilir kuralı var. Başka sıkıntı yokKim, kiminle, ne kadar uzağa, hangi zamanlarda gidebiliyor anlamaya çalışırken beynimden yanık kokuları gelmeye başladı. Az kaldı beyaz tahtada çizerek çalışacağım ya. O yüzden konunuzu takipteyim. İki küçük çocukla biz de yazlığa gitmeyi planlıyoruz. İnin cinin top oynadığı bir yer, hiçliğin ortasında bir vaha, o yüzden ama corona varcılar üstüme gelmesin.Şimdi pazartesiden itibaren herkes dağılabiliyor mu?
2 çocuğum var benim. Ay birileri ticari araç filan dedi. Bütün gün suratıma yapışık yaşayan iki veledimle aynı araçta olmak bana mesafe kazandırır. Tüm analar gibi. =)) Ne saçmalık ya. Bunu araştırayım bir. Çünkü cidden saçmalık.Araçta 3 kişi seyahat edebilir kuralı var. Başka sıkıntı yok
aynen2 çocuğum var benim. Ay birileri ticari araç filan dedi. Bütün gün suratıma yapışık yaşayan iki veledimle aynı araçta olmak bana mesafe kazandırır. Tüm analar gibi. =)) Ne saçmalık ya. Bunu araştırayım bir. Çünkü cidden saçmalık.
Eşime söyleyeyimGeçenlerde polis çevirmesine yakalandık. Arabada eşim ve ben vardık. Sosyal mesafe olmalı diye beni önden indirip arka koltuğa geçirtti polis. Bana görede aynı evde yaşıyorsak aynı arabada da olabiliriz ama polis sosyal mesafe gözetebilir. En iyisi polisten bilgi almak galiba. Karakoldan falanmı izin alsanız.
O kadar doğru ki yazdıklarınız. Çocuklar için araba koltuğu zorunlu olmalı. Kim ne yaparsa yapsın nasıl alirsa alsin. Belki o zaman bakabilecek kadar çocuk yaparız ülkece. Memlekete gittiğimizde ailemin aracında çocuk koltuğu olmadığı için çok zorlanıyorum. Kiralık oto koltuğu olsa keşke her şehirde. Tamam kader ama benim sorumsuzluğum yüzünden cocuguma birşey olursa yani vesilesi sorumlusu ben olursam allah korusun ne yaparımSize bir şey söyleyeyim mi, ruhsatta şoför dahil 5 kişi yazan arabada 6 kisi seyehat ederken kaza da yapsanız sigorta kaza parasını karşılamaz. Ya da sizin hasarınizi karşılamaz. Hatta daha da beteri kalabalık arabada kaza geçiren bir yolcuya şirketler ulaşır, sigortadan para alacağız diye vekalet alır. O kişi sigortadan elli atmış bin, kaç paraysa hakkını alır. Sigorta da ruhsat sahibine icra davası açıp parayı alır (rücu eder yani)
çalıştığım şirkette bu tarz olaylara sık sık denk geliyorum.
Yani 6 kişilik aile için öyle bir araba her anlamda çok riskli. Bence imkanlarınizi zorlayın, daha büyük bir araba alın.
Bu arada çocuklardan biri 4yasindan küçükse araba koltuğu,4-12 yaş arasındakiler de yükseltici
Zorunluluğu var.
Cezasi da 132 lira.
Ayrıca cezası evlaarinizi kaybetmek de olabilir.
İnsanlar hiç dikkat etmiyorlar ama bunlar hayatı etkili.
Bakın ,ben iş gereği çok fazla kaza tespit tutanagi okuyorum. Kimin arabasında bu koltuklardan varsa çocuk sapasağlam, millet yaralansa bile çocuğa bir şey olmuyor. Kimin arabasında çocuk kucakta ya da bir başına arkada duruyorsa en çok hasarı o çocuk alıyor. Küçücük çocukların kemikleri kırılıyor. Hatta vefat ediyorlar
Neden? Anne babasının sorumsuzluğundan, para harcamak istememesinden, aman ne olacak demesinden.
Yani bu ihtimali sakın atlamayın. Haberlerde de mi görmüyorsunuz, her bayram seyran şehirler arası yollar kan gölüne dönüyor. Demek ki yollar tehlikeli.
Trafik koronadan çok daha tehlikeli.
Lütfen şu istatistiklere bakın . Bir senede 7 bin kişi ölmüş ülkede kazadan. Peki sizi ve sizin ailenizi koruyan bir güç var mı? Neden bu 7 bin kişide siz olmayasınız?
6 kişi gittiniz köye. 12 yaş altı hangi çocuğunuz yükseltici ve kemer takacak? 4 yaş altı hangi çocuğunuz oto koltuğu takacak?
Elinizi vicdanınıza koyun ve bir cozum yolu düşünün. Çünkü her şey için geç olabilir.
4 çocuklu ailenin 5 kişilik arabayla yıllar geçirmesi akıllı insan işi değil
Aaa ama sizin 4 çocuk nereye oturacak gerçekten, araba ayrıntınızı kaçırmışım. Seyahat yasaklarından daha büyük bir sorun bu.aynen
Eşime söyleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?