Şeyin elinde kalsın emi...

Bir rahatsızlığı varmış, annesi de belirtmiş. Özür dilemiş. Bunun için ahkam kesemezsiniz bence. Sağlıklı bir birey olsa zaten devamlı yapacağını sanmıyorum ki hadi yaptı , o zaman ahkam kesilebilir ama şu durumda yapılan yorumların bazıları çok sert. Bin bir çeşit zihinsel rahatsızlığı olanlar var. Bunun için eğitim merkezleri var tabi ki ama rahatsızlığı tamamen ortadan kaldıramıyor bir çoğunda. Temel ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayabilecek ve zekasını el verdiğince en üst seviyeye taşımak için. Allah başa vermesin.

Hanımlar,
lütfen polemiğe girmeyiniz ve hasta insanlarla ilgili biraz daha özenli kelimeler seçiniz böylece benzer durumda olan insanları kırmamış olursunuz, belki adam zihinsel engellidir bilemeyiz, ki hasta denmiş büyük ihtimalle zihinsel bir sorunu var, ne yaptığını bilmiyor, bizim çok yaşlı bir komşu teyzemiz vardı, Alzeheimer oldu, ziyaret için eve gelen herkesi rahmetli eşi sanıp uygunsuz tekliflerde bulunuyordu, torunlarını dahi tanımıyor, onları da eşi sanıyordu düşünün artık, o yüzden sağlıklı insanların bilinçli yaptığı şeylerle bir tutmayın hasta insanları;)

Bizim apartmanimizda yabanci kimse yok aile apartmani ve esimin amca gelinleri var onlarda olayi fark etmisler. Apartmanda tek bnm cocugum ufak digerleri genc kiz genc delikanli oldular. Ama kimsede cikip konusmuyor perde cekmekle balkona cikmamakla bu is çözülür mü? Normal bi insan gibi ictigi sigarayi bile kül tabagina atiyor. Ama gel gelelim ki her balkona cikisinda elini pantolondan iceri atip karistiriyo. Anlik yapsa yine iyi dakikalarca oynuyo...

O dakikalarca oynarken sizde dakikalarca seyrediyosunuz ozmn cikmayi verin balkona kis gunu balkonda ne isiniz var soguk usursunuz allah muhafaza :KK53: her ciktigini her oynadigini göruryorsaniz sizde hep orayi gözluyosunuz herhalde.. ailesi hasta oldugunu söylemis daha ne HASTA. hastaya bakmak kolaymi?benimde amcamin 2 ogluda hasta biri zihinsel biri fiziksel.yukarda yormlarda sigara icebiliyorsa onuda yapmayiversin diye bi yorumda bulunmus..amcamin ogluda ayni sigarayi hic söndurmeden icer kullukte söndurur ama bu degistirmiyor onun hasta oldugunu. Ne oldum demeyecen ne olacam diyecen....Perdeyi kapatacan balkonada gerekmedikce cikmayacan cocugunuda baska seylere yönelt orasini oynadigini anlayabiliyorsa bunun hastalik oldugunuda anlayabilir...

hanımefendi hayatınızda hiç zihinsel engelli bir birey görmediğiniz çok açık ortada...
lütfen görmediğiniz bir durum için böyle ahkamlar kesmeyin...

eğitim verilir;
çocuk bunun hangisini alır, hangisini uygular, hangisini umursar, hangisini umursamaz kimsenin elinde değildir..

siz öğrettim sanırsınız, bir iki defa size öğrendiğini gösterecek davranışlarda bulunur
sonra bir bakarsınız her şey unutulup gitmiş..

yani öyle sandığınız kadar basit şeyler yaşamıyor zihin engelli bireylere sahip aileler...
öğretsinler demek hiç kolay değil..
bir beceriyi kazandırmak yıllar sürebiliyor...

türlü zeka dereceleri var.. konusu geçen bireyin tam olarak tanısını bilemiyoruz...
ama en kötü ihtimalini düşünerek yazıyorum yazdıklarımı ve sanıldığı kadar onu eğitmek kolay olmaya bilir..
Durumu ya benim gibi yakından görmüssünüz ya da baya iyi arastırmıssınız. Her kelimesi ayrı ayrı dogru yazdıklarınızın. Elinize saglık.

hanımefendi hayatınızda hiç zihinsel engelli bir birey görmediğiniz çok açık ortada...
lütfen görmediğiniz bir durum için böyle ahkamlar kesmeyin...

eğitim verilir;
çocuk bunun hangisini alır, hangisini uygular, hangisini umursar, hangisini umursamaz kimsenin elinde değildir..

siz öğrettim sanırsınız, bir iki defa size öğrendiğini gösterecek davranışlarda bulunur
sonra bir bakarsınız her şey unutulup gitmiş..

yani öyle sandığınız kadar basit şeyler yaşamıyor zihin engelli bireylere sahip aileler...
öğretsinler demek hiç kolay değil..
bir beceriyi kazandırmak yıllar sürebiliyor...

türlü zeka dereceleri var.. konusu geçen bireyin tam olarak tanısını bilemiyoruz...
ama en kötü ihtimalini düşünerek yazıyorum yazdıklarımı ve sanıldığı kadar onu eğitmek kolay olmaya bilir..

Zihinsel engelli de psikolojik hastada çok gördüm ama böylesini görmedim
Ailesi akrabası bilir hastalığını davranışlarını ama dışardakiler bilmez
Elleme hastalığı olsa sizi gelip ellese Bukadar rahat mı karşılarsınız ?
Bence hayır
Tabiki annesi ablası yorulabilir ama balkonu engeller
Pimapen üstüne takılan kilitler var onlardan takar olur biter
Hasta diyerek geçiştirmezler

Zihinsel engelli de psikolojik hastada çok gördüm ama böylesini görmedim
Ailesi akrabası bilir hastalığını davranışlarını ama dışardakiler bilmez
Elleme hastalığı olsa sizi gelip ellese Bukadar rahat mı karşılarsınız ?
Bence hayır
Tabiki annesi ablası yorulabilir ama balkonu engeller
Pimapen üstüne takılan kilitler var onlardan takar olur biter
Hasta diyerek geçiştirmezler

siz sadece görmüş ama anlamamışsınız...
anlamış olsaydınız böyle yorumlarda bulunmazdınız..

fakat bahsi geçen konu bireyin etrafındakilere ellemesi değil, kendi vücudundan tatmin olması...
siz çevresindekilere ellerse ihtimali konusunda konuşmak istiyorsanız bu başka bir konu olur. o konu da da fikirlerimi merak ederseniz dile getiririm...

bireyler engellenemez, hele ki saldırgan değilse, kendi öz bakımını kendisi giderecek yeterlilikteyse o birey için bahsettiğiniz pimapen kilidi işe yaramayacaktır..

Back
X