Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Seyrelen saclarim (resimli) yardim eder misiniz

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Nazarlik20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
112
17
38
35
Ankara

Arkadaslar merhaba 20 yasindayim
Resimde gordugunuz gibi saclarim hic bir genc kiz gibi saglikli havali degil
Cok uzuluyorum anlatamam... Simdi boyleyse ileride cocuk dogursam,boyatmak istesem nasil olacak kim bilir. Dusundukce kafayi yiyorum. Sokaktaki okuldaki gur guzel sacli kizlara bakip ic geciriyorum
Doktora da gittim pan plus hap kullandin cesitli sampuanlar kullandim ama hic biri fayda etmesi gunden gune de artti.
Sizin gercekten sonuc aldiginiz bir sey olduysa paylasir misiniz?

Ben gereğinden fazla gür saçlıyım aöa vitamin falan kullanıyorum saçlarım döküldüğü zaman ama ben iyi beslenmiyorum. Beslenme düzenin nasıl?

Hiç doğal bakım yağlarını denedinmi? Ben son 2 haftadır herzaman kullandığım karışık yağa sarımsak ve yılan yağıda eklemeye başladım birde bu forumda okuduğum karanfil suyunu kullanıyorum, eskisine nazaran daha bi dolgunlaştı dipten yeni çıkan saçlar flnda var kuruturken dikiliyolar. Hiç denemedisen tavsiye ederim :)

Karanfil suyuna basliycam insallah:)
Yaglari denedim fakatt benim sacim o kadar cok yaglanan bir sac ki... Iyice betee oldu.
Normalde sabah yikarim aksam 6 gun yikanmamis gibi durur. Yag kullaninca diplere hepten kotu oldu yani zaten az yaglaninca daha az duruyor. Uzun lafin kisasi yaglarin hic bir faydasini goremedim sac tipim dolayisiyla.
Sadece bakim icin uclara argan suruyorum.

Peki sen karanfili kaynatip mi uyguladin yoksa suda bekletip mi?
Ve dus oncesi mi sonrasi mi?

Ben gereğinden fazla gür saçlıyım aöa vitamin falan kullanıyorum saçlarım döküldüğü zaman ama ben iyi beslenmiyorum. Beslenme düzenin nasıl?

Beslenme duzenim fena degil cok da sagliksiz degil...
Saç dökülmem için takviye hap kulllanıyorum panplus diye..:2:

On tarafta dokulmeye baslamis saclarin. Kadin tipi dokulmen var gibi gozukuyor.

Cilt doktoruna gittim ama pek ilgilenmedi bence...

Hmm evet seyrelme var saç dökülmesi şampuanı yaziyim bi de hap dedi.
Sonra da mezoterapi yapıyomus ondan bahsetti ama mezoterapıde çok sac kaybı yasayan var eldekin de olmayayim diye yaptırmaya cekiniyorum...

yok kaynatmadım suda bekletip yaptım. 1 gün arayla genelde gece yatmadan önce bi güzel fısfıslayıp masaj yapıyorum 1-2 dk sonra tarayıp bırakıyorum öyle, yalnız yağlandırıyor gibi biraz o yüzden duştan önce yap istersen yada son durularken karanfil suyu kullan.
Birde şampuanına çam terabentin ekliyormusun? Yağlanmasını dengeliyor, dökülmeyede iyi geliyor en olmadı sarımsaklı şampuan deniyebilirsin, geçen hafta yağ almaya gittiğimde görmüştüm aklımdaydı aldım hemen ama biraz kuruttu gibi saçımı ki ztn bu ara soğuklardan dolayı kuru o yüzden kullanamadım yaza inş ama tavsiye ederim :)

Önereceğiniz şampiyon var mı elseve ve head&shoulders dışında saçı doğal. Bukle yapan

Son düzenleme:
canım beslenmene cekı duzen ver..bol vıtamınlı seyler ye.. bir de bugun bir arkadasım sampuana dogum kontrol hapı atılınca saca ıyı gelıyor dedı ..tv de duymus ..ben uygulamadım bir arastır ıstersen...

mezoterapıde sac dokulmesı olmazkiiii aksıne sac dokulmasını durdurmak cın yapılıyo mezoterapı benım gıttıgım bı yer var nıantasıında estelit medıkal uzmanları cok ıyı cok ıı yonlendırıyo sonuc alamayacaksan emın ol yapmazlar bı gıt görüş bılgı al derım ben cok memnun kaldım görüşmeleri ücretsız .... numaraları

Son düzenleyen: Moderatör:

1)Öncelikle saç için gerekli olan besinleri örneğin yoğurt gibi hergün menünüzde olmalı.
2)Tahlilerinizde herhangi bir sorun çıkmadıysa güvendğiniz bir doktor yada eczacıyla görüşerek gıda takviyesi alabilirsiniz.(pantogar,ducray,priorin vb.)
3)Yeni saç oluşumu için serum kullanabilirsiniz.(vicy,kerastase,minoxil vb.)
4)Saçınıza en az zararı veren kullandığınız serum ile uyum sağlayan bir şampuan kullanmalısınız.
Benim uyguladığım tedavi bu şekilde yıllardır saç dökülmesiyle uğraşıyorum saç seyrekliğim sizinkiyle benzer durumda umarım kısa zamanda gür saçlara kavuşursunuz.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben hint yağı , tatlı badem yağı ,ısırgan otu yağı ,çörek otu yağ , sarımsak yağını kullandım. hepsinden bir cay kaşığı koyup karıştırdım ve 1-2 sürmemde saçlarımın dibi elime batıyo ve dökülme yok saçlarımda . kullanımı haftada 3 kere . bir gece önceden sürüp yatın etkisini ben böyle gördüm ;-)..... lütfen sizde kullanın . okuyanlar MAŞALLAH derse sevinirim

hapların ve şampuanların dışında kafanın içinin de rahat olması lazım yani ne stres ne sıkıntı olmaması lazım. bende dün gittim kaş ve saç dökülmesnden bende üzülüyorum fakat ama bakalım sonucunda ne olcak dediğim gibib canm canını sıkma kafaya bişey takma

öncelikle geçmiş olsun 8aydır bende bu saç dökülmesiyle boğuşuyorum ilk başta boyadan dedim ama sonra kepek dsen değil saç derime yapışık beyaz bişeyler var tırnağımla kazıyorum nerdeyse öle çıkıyor benım bu sebepten dökülüyor belli yerden değil heryerden seyrelmeye başladı benımde senın gibi ön çizgim belirginleşerek açılmaya baslıyo. öncelijkle sebebini bulmalısın saçın çok yağlı demek buda saçı döker dökülen saçlar genelde daha erken yağlanır benım 4 5 gun yıkamasam anca yağlanmaya başlardı sebum uretimi fazla saçlı deride buda gözenekleri tıkıyor deriye yapışık göremediğin kepek olablir yada seberoik dermatit denen illet olabilir umarım bu dertten ceken herkes çaresini bulur :2:

Son durumun nasil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…