Seytan diyor defol git !

ViolettaM

Pfff çokTa TıNN:p
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
634
196
323
Canim burnuma geldi 10 gün önce doğum yaptım.İlk hamile kaldığım günden beri isim kavgamiz var.Eşimin açık açık ve ailesinin kapalı baskıları sonucunda ismini koydurdu kp!

İki ismi var bunlar göstermelik olarak ailemin yanında iki isim söylüyorlar. Ama lanet olası telefonda ve kendi içlerinde hep kp ismini söylüyorlar.
Hergün arayip x nasıl demesinden eşimle kavga etmekten kendi annemlerin yanında ağlama krizlerine görmekten bıktım. Bu işin içinden nasil cikicam bilmiyorum aklımda hep boşanmak ve aileden kurtulmak var şeytan diyor al cocugu bin git bi otobüse cehennemin dibine kadar.
Annem babamın esimin ağzında sürekli aynı laf ayda 2 3 görecekler bırak öyle desinler sen ne ogretirsen onu soyleyecek ilerde vs vs.. tamam da bu artık bi inat malzemesi oldu gorumcelere ve kaynanaya. .Eltim dede aynı sorun var kaynanamin adı onunkide sadece o ismi söylüyorlar çocuk. 2 yaşında bide onla aynı binadalar o çocuk diğer ismini bilmiyor bile ..
Eşime binlerce kere istemedigimi söyledim ama maddi olarak (düğün zamani doğum gibi zaruri seylerde) filan kp den destek aldığı için ki onuda alma dedim benim ailem onların yaptığının on katını yapıyor ama nedense gözükmüyor.

Bana bi akıl verin yalvaririm dayanamiyorum sinirimden kafayi yicem çocuğum la ilgilenemiyorum yüzüne baktıkça kp geliyor aklıma lohusaligim hamileligimi evlilifim hayatım zehir oldu..Eşim iki taraflı idare ediyor net bı tavrı yok beni bu hale getirdiği için ondan da sogudum artık. .kaderime lanet olsun

Sizce ne yapim bu insanlara gittigimde surat asip hep soğuk mu durayim
Eşime ya git konuş iki isim söylesinler yada bosanalim deyip onu mu araya koyayim

dur sakin ol,
sadece bu boşanma sebebi olur mu hiç,
onlar inadına yapıyorlar, herkes yapıyor bunu, ne anlıyorlar anlamıyorum.
eğer istemiyorsan sinir krizi falan geçireceğine, benim oğlumun adı "hasan hüseyin" de, sadece tek bir isimle seslenilmesini isteseydim onu koyardım de.
annen baban haklı, zamanla herkes alışır.

Öncelikle bir sakinleş. Baştan ya o ismi koydurmayacaksın yada söylenmesine ses çıkarmayacaksın. Çocuğa bakınca kp aklıma geliyor ne demek yahu? Canın o senin. Adamın ismini dekor olarak koymadıklarına göre söyleyecekler tabi ki. Sen kendi istediğin ismi söyle. Büyüdüğünde çocuk ne dilerse onu kullanır zaten. İnat olarak söylüyorlar diye düşünme o isim kimlikte yazıyor elbette söyleyecekler. Sen dilediğin ismi kullan ve biraz sakinleş zamana bırak.

Bence duymayın
Şuan lohusasınız ve daha çok gerginlik yaşayıp dertlenmeniz normal
Anneniz haklı siz nasıl söylerseniz ismini onu öyle çağırırlar
Birazdaha sakin olun böyle dediklerinde üstüne sizde örneğin sizin söylediğiniz ismi tek başına söyleyin

Önce bi sakin ol! Ve asla lanet okuma. Haklısın, öfkelisin ama olan olmuş. Şu an değiştirme gibi bir şansın yok ve bunu kabullen. Ne yapabileceğini düşün. Evet diğer ismiyle hitap etmek en güzeli. Bircde şöyle düşün lütfen; bir evladın oldu. Anne oldun ve aile oldunuz. Hayatına girebilecek en büyük güzelliğe sahipsin şu an. Ellerinde minicik bir melek var. Bunun kıymetini bil. Adı ne olursa olsun o senin evladın. Adıyla hitap ediyorlar diye de kimseye öfkelenme. Artık bebeğin ismi o ve normali de bu. Üstelik dünyada ismi X olan bir kp bir de senin bebeğin değil. Milyonlarca aynı isimden insan var. Bugünlerine ileride dönüp baktığında kendini ne kadar gereksiz yere üzdüğünü göreceksin. Allah bebeğine hayırlı ömürler versin. Tadını çıkar evladının.

Dur bi sakin ol. Bundan bosanilmaz. Nufus kagidi cikarilirken keske gitseydiniz sizde. Onlarin yaninda ustune basa basa diger ismini soyleyin. Ve onlar yorum yapacak olursa cevap dahi vermeyin. Hic o konu konusulmuyomus gibi davranin. Baska yapacak bisey yok cunku.

Dert ettiğiniz isim değil
İstemediğiniz bi ismi koymaları, dayatmaları bence
Haklısınız da
Onlar paşa soyundan mıymış sen niye babanın adını diretmiyosun da onlar diretiyo
Eşin de iş yok, gidip ortak karar verdiğiniz adı kimliğe yazıdaracaktı. Ama nerde o ana kuzusunda o yürek

Ben hatta isimin bi örnek olduğunu düşünüyorum
Daha birçok şey dayatma ve emri vaki ile kursağınıza diziliyordur

Boşanma tabi, lohusalığı bi atlat biraz sakinleyeceksin
Bunlar destek olacağına köstek olmuş ondan böylesin
Eşine cırla arada rahatlarsın : )

Az çok istemeden koydugumu da biliyorlar inadina inadına kv dedirtiyor herkese duyuyorum.ben yüzlerine de dedim kendi babamin ismini bile koya iki isim koyarım sadece kendi koydugumismi söylerim dedim şimdi onlarda sadece kendi isimlerini söylüyorlar. Görümceler iki isim söylüyor numaradan lanet olsun ya dogdugum evlendigim güne. Ölmek istiyorum arkamda bide bu masum var onların eline kalacak üvey annelere zavallı oglum

sorun isim değil sanırım inada dönmesi.sadece şunu söyleyeyim inan bu dert değil evladın sağlıklı eşinin de tek kurusu çocuğa iki isim koymak olsun.lütfen sakin ol lütfen

canım benim önce bi sakinleş 10 günlük annesin daha ne mutlu sana :) benimde bebeğim olucak evet kayınpederimin ismini bende koymak istemem tabiki ama böylede lanet etmem. neticede 2 ismi var sen diğerini söyle bırak onlar öyle desin veee herşeyden önce Allah sana sağlıklı sıhhatlii bebeğini verdi bundan buyuk ne var canım senden mutluusu yok valla :) başkaları çocugum olsun dye neler yapıyor olmuyor birbaşkası Allah korusun engelli bebekleri oluyor onlar bile lanet etmıyolardır. sen niye bukadar dert ettin çok şükür yavrun yanında isim nedir ki yavrunun kaderi güzel olsun azıcık sakin ol bebeğinide huysuz bi bebek yapıcaksın yoksa kendini topla Allaha şükret anneliğin tadını çıkart:) darısı benim başıma :))

Canım henüz doğum yapmışsın, bunu düşüne düşüne kendine lütfen sinir harbi yaşatma, çözümü olmayan şeyler değil ki bunlar, sadece olaylar çok taze ve olduğu gibi içindesin. Senin şu an ilgilenmen gereken bir bebişin var her şeyiyle sana teslim.
Bunlar zamanla konuşarak aşılabilecek şeyler.

Tamam çok sinir bozucu, ben olsam ne yapardım... Herhalde ben de sinir içinde kalır, çevreme karşı iyiden iyiye yırtıcı bir hale gelirdim. Çocuğunun adı hakkında karar ağırlığı anne - babada olmayacak da kimde olacak? Ahh, esas eşinin (affedersin) eşekliği şu yaşadıklarınız.

Konuşursun açık açık, en olmadı çıngar çıkarır rahatlarsın.
Ama sırası değil canım, yeni anne oldun... Sen bebişine istediğin ismiyle seslen, duyma şimdilik onları.

Sizce ne yapim bu insanlara gittigimde surat asip hep soğuk mu durayim
Eşime ya git konuş iki isim söylesinler yada bosanalim deyip onu mu araya koyayim
ay saçmalama sakın öyle bsey yapma eşini araya flan sokma istediklerini söylesinler siz 3 kişilik aile oldunuz lutfen su sorunları oencerden at ve anne baba olmanın tadını çıkartın yaaa

Canim burnuma geldi 10 gün önce doğum yaptım.İlk hamile kaldığım günden beri isim kavgamiz var.Eşimin açık açık ve ailesinin kapalı baskıları sonucunda ismini koydurdu kp!

İki ismi var bunlar göstermelik olarak ailemin yanında iki isim söylüyorlar. Ama lanet olası telefonda ve kendi içlerinde hep kp ismini söylüyorlar.
Hergün arayip x nasıl demesinden eşimle kavga etmekten kendi annemlerin yanında ağlama krizlerine görmekten bıktım. Bu işin içinden nasil cikicam bilmiyorum aklımda hep boşanmak ve aileden kurtulmak var şeytan diyor al cocugu bin git bi otobüse cehennemin dibine kadar.
Annem babamın esimin ağzında sürekli aynı laf ayda 2 3 görecekler bırak öyle desinler sen ne ogretirsen onu soyleyecek ilerde vs vs.. tamam da bu artık bi inat malzemesi oldu gorumcelere ve kaynanaya. .Eltim dede aynı sorun var kaynanamin adı onunkide sadece o ismi söylüyorlar çocuk. 2 yaşında bide onla aynı binadalar o çocuk diğer ismini bilmiyor bile ..
Eşime binlerce kere istemedigimi söyledim ama maddi olarak (düğün zamani doğum gibi zaruri seylerde) filan kp den destek aldığı için ki onuda alma dedim benim ailem onların yaptığının on katını yapıyor ama nedense gözükmüyor.

Bana bi akıl verin yalvaririm dayanamiyorum sinirimden kafayi yicem çocuğum la ilgilenemiyorum yüzüne baktıkça kp geliyor aklıma lohusaligim hamileligimi evlilifim hayatım zehir oldu..Eşim iki taraflı idare ediyor net bı tavrı yok beni bu hale getirdiği için ondan da sogudum artık. .kaderime lanet olsun

dur bi ya..
kendi kendini doldurup durma..
bırak onlar istediği ismi söylesin ama hergün yanında olan sensin sen hangi isimle hitap edersen öğreneceği isim odur..
kendisi istemeyecek aklı başına geldiğinde onlar diğer isimle hitap edince benim ismim o değil diyecek.. sabırlı ol torunları vursun onları..
lohusalığın verdiği sıkıntıyla işi boşanmaya çekip gitmeye getiriyorsun şu anda..
ancak erkeklerde bu durumda arada kalıyorlar ..

Bebeğinizin ismi sizin beğenmediğiniz isimmi, veya kabul edebileceğiniz bir isimmi? Yani Memiş, Durmuş gibi isimlerin kabul edilmesi daha zor.
Ama anladığım kadarıyla siz isme değil, kv ve kp inadına kızmışsınız. Boşverin ilk zamanlar konuşsunlar dursunlar. Bebek büyüdükçe zamaninin yüzde 90nı sizinle geçirecek ve onlardan fazla etkilenmez

Back
X