Seytan diyor defol git !

Ah canim ya senin adiba okadar üzüldümki icinde ki o hirsi da cok iyi anliyorum. Maalesef isim yazildi olay bitdi artik kabulleneceksin sen kendi taktigin isim ile seslen ogluna. Artik iş işten gecti. Lanet olsun bu zorla isim koyduran insanlara ya. Eşin inançlu birisi ise ona anlatki cocugun isim koyma hakki anneye sahip bu islamda böyle tam olarak nerede yaziyor hangi hadis tr geciyor bilmiyorum ama bunu eşine örnek gösterebilirsin ve ona söyleki eger ailen iki isimi de söylemesse hakkimi helal etmem sana de öyle bir dene belki işe yarar eşin de korkar ve ailesiyle konusur. Ama benim eşim dd böyle bir saf ailesine birsey diyeniyor o yüzddn seni anliyorum canim.

Öncelikle Allah hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin .
Tamam şu anda çok sinirlisin loğusa dönemindesin ama tek derdin isim olsun bence bebişin sağlıklıysa daha ne olsun. Ya burada çocuğun sakat olupta konu açıyor olsaydın ne yapacaktın ?
Eğer kimliği daha çıkmadıysa ilk isim olarak kendi istediğin ismi ikinci isim olarakta kp ismini yazdır kimliğe çünkü okul hayatı boyunca hep ilk isimler kullanılır bırak onlar ne isterse onu desinler bak hemde tedaviyle çocuk sahibi olmuşsun tadını çıkarmaya bak derim üzme kendini ...

Bunların. Hepsinin farkındayım ama olmuyor olmuyor telefonda bile.o adama bunuismi XY sadece x değil diyemiyorum çünkü o zaman benim de XY demem lazım ben x i hiç söylemek istemiyorum

Bak şimdi canım, yeni doğum yaptın, 10 güncük olmuş daha bebeğinle yüz yüze tanışalı ^_^
Hayatına apayrı bir soluk getirmişsin, belli ki ilk bebişin.
Seni anlıyorum, uzun bir susmanın, belki anlarlar diye beklemenin ardından, lohusa hali ile birleşen bir öfke bu.
Ama diyoruz ya hepimiz: Bunun şu an için hiçbir şeye bir faydası yok, kendi kendine ve bebişine olur zararın.

Senin bu davranışlarını inan abartılı bile bulmuyorum, şu dünyada en kıymetlimiz olan evladımıza, gönlümüzden geçen ismi verip, herkesin o isimle ona hitap etmesini istemek birer anne - anne adayı olarak en doğal ve çiğnenmesi zulüm gibi gelen hakkımız. İtiraz edemedin iki isim konurken çünkü seni iki koldan manipüle ettiler, onu da anlıyorum, zorunlu gibi hissettin bir an ve sustun kaldın :KK66:

Ama yineliyorum, keskin sirke küpüne zarar. Şu an senin odaklanman gereken çok ayrı bir nimet var evinde, kucağında.
Bırak inadına yaparlarsa yapsınlar, sağır ol, kör ol... Sadece bebişini gör, bebişini duy. Arada çok sinirlenirsen küçük küçük eşine sataşıver. O öfkeyi ne içinde patlamaya hazır volkan gibi kaynat dur, ne de mutluluklarını geciktir. ^_^

Sen söyleme tamam, bir süre tek söyle adını. Hangi isim istiyorsan onu söyle.
Onlar da söylesinler kendi istediklerini, bırak amaaan, kendileri söylesin kendileri dinlesin.
Bak bir arkadaşımız da yazmış hatta, belli bir yaşa gelince bebişin kendisi diyecek babaannesi ile dedesine "Bana öyle demeyin benim adım o değil" diye.

Hadi güzelce elini yüzünü yıka, anne oldun sen artık anne, şükür ki sağlıkla kucağında bebişin, bunları düşün şimdi ^_^
Çözümsüz şeyler değil bunlar.

Ah sabır sabır dayanacak gücüm kalmadı artık. Hepsi eşimin suçu zaten.beni bu hale o getirdi herşeyimi zehir ettiriyor o insanlara eşim den de herseyden de vazgeçtim seslerini duymak yüzlerini görmek bile istemiyorum nasıl dayanicam onlar o ismi.söylerken sanki.içime ateş atıyorlar

ama bu şekilde düşünürseniz işin içinden çıkamazsınız..
sonuç olarak o çocuk sizin onların nasıl hitap ettiğinin hiçbir önemi yok.. ayrıca ismi ne olursa olsun ne farkeder ki..
artık olan olmuş.. en güzel zamanlarınızı kendinize zehir etmenin bir anlamı yok..
biraz rahat olun..

O kadar abartmissiniz ki inanamadım okuyunca..
Benim de cocuklarimin ikinci isimleri kp ve kv ye ait.kimliklerine yazıyor ve herkes ilk isimleri ile hitap ediyor. Ama kv ve kp isteseydi kendi isimlerini söylemeyi gönülleri olsun ne olacak ki derdim.ve inan ben kv mi hiç sevmem.oda beni sevmez.buna rağmen üç günlük dünya zaten yaşlı insanlar der sesimi çıkarmazdim.
Böyle minik şeylere takılıp ta hayatı zindan etmeye değmez. Ama sanırım siz lohusa olduğunuz için çok hassas bir dönem geçiriyorsunuz.
Sakinleşin alın bebeğinizi kucağınıza koklayın öpün. .bu günler geri gelmeyecek. .

bı yandan bnde ıstemezdm dıye dusundum ama bı yandanda rabbım saglıklı hayrlı bı ewlat nasıp etsndeısı ne olrsa olsun dıyorum.... asıp kısmet ne deym hayrlısı bakalmmm

Canim burnuma geldi 10 gün önce doğum yaptım.İlk hamile kaldığım günden beri isim kavgamiz var.Eşimin açık açık ve ailesinin kapalı baskıları sonucunda ismini koydurdu kp!

İki ismi var bunlar göstermelik olarak ailemin yanında iki isim söylüyorlar. Ama lanet olası telefonda ve kendi içlerinde hep kp ismini söylüyorlar.
Hergün arayip x nasıl demesinden eşimle kavga etmekten kendi annemlerin yanında ağlama krizlerine görmekten bıktım. Bu işin içinden nasil cikicam bilmiyorum aklımda hep boşanmak ve aileden kurtulmak var şeytan diyor al cocugu bin git bi otobüse cehennemin dibine kadar.
Annem babamın esimin ağzında sürekli aynı laf ayda 2 3 görecekler bırak öyle desinler sen ne ogretirsen onu soyleyecek ilerde vs vs.. tamam da bu artık bi inat malzemesi oldu gorumcelere ve kaynanaya. .Eltim dede aynı sorun var kaynanamin adı onunkide sadece o ismi söylüyorlar çocuk. 2 yaşında bide onla aynı binadalar o çocuk diğer ismini bilmiyor bile ..
Eşime binlerce kere istemedigimi söyledim ama maddi olarak (düğün zamani doğum gibi zaruri seylerde) filan kp den destek aldığı için ki onuda alma dedim benim ailem onların yaptığının on katını yapıyor ama nedense gözükmüyor.

Bana bi akıl verin yalvaririm dayanamiyorum sinirimden kafayi yicem çocuğum la ilgilenemiyorum yüzüne baktıkça kp geliyor aklıma lohusaligim hamileligimi evlilifim hayatım zehir oldu..Eşim iki taraflı idare ediyor net bı tavrı yok beni bu hale getirdiği için ondan da sogudum artık. .kaderime lanet olsun
yaa arkadaşım sen kendine dert arıyorsun yapma böyle.ne var olsun iki isimli...biraz relaks ol pozitif bak hayata bir isimden öldün bittin boşadın attın adamı.
olmaaaazzzz... olmaaaazzzz ....olmaaaaaazzzz...
yapma böyle sen onların yanında sinir oldugunu belli ettiğin sürece onlar tek isim söylemeye devam edicekler.
bak sana bişey söyleyimmi çocugunu sağlıklı bir şekilde kucagına aldın deme allaha şükret.varsın adı fadime ... varsın adı abuzettin olsun.sağlıklı olsun...
bak ben bebeğimi kucağıma aldım sağlık problemi vardı adının benim için hiiiç önemi yoktu canı sağdı yaaaa bana yetiyordu.bak 11 yaşında biz halaaaa dr lardayız.allahıma çok şükür iyi canı sağ ama çok zor.benim çocugumun adı şukufe olsun ama sağlıklı olsun dünyaları veririm.sakın yapma takma seni çok rahatsız ediyorsa git mahk kararıyla yanlış yazıldı de adını nüfustan sildir.
boşanıp o çocugu babasız ve aile sevgisi görmeden büyütmeye hakkın var mı.
bak etrafına kim çok mutlu ? herkezin bir derdi var ama idare ile uyum içinde devam ettiriyoruz.
konunda haklısın ama ama haklı olman bazı gerçekleri değiştirmiyor.
ALLAH SAĞLIK VERSİNNNN
bu arada bol bol melisa çayı iç iyi gelicektir.

Az çok istemeden koydugumu da biliyorlar inadina inadına kv dedirtiyor herkese duyuyorum.ben yüzlerine de dedim kendi babamin ismini bile koya iki isim koyarım sadece kendi koydugumismi söylerim dedim şimdi onlarda sadece kendi isimlerini söylüyorlar. Görümceler iki isim söylüyor numaradan lanet olsun ya dogdugum evlendigim güne. Ölmek istiyorum arkamda bide bu masum var onların eline kalacak üvey annelere zavallı oglum

senin doğum hormonların birbirine girmiş çıldırmış tavan yapmış.. belli ki iyi değilsin ve bence psikolojik bi destek almalısın.
bunun için boşanılmaz, kafa yenmez, ölmek istenmez.. bu nasıl bi acıtasyon nasıl bi ruh halidir??
sana iki tokat atıp kendine getirmek istiyorum..
evladın var artık senin.. ismi senin istediğin isim olmadı diye ölmek istiyorsan öl.. hakkaten çocuğun sana bunları yaşatan insanların eline mi kalsın istiyorsun??
küfür mü ediyorlar çocuğuna? kabul mu etmiyorlar? inadına veya gıcığına söylemeleri neyi değiştirir ki?? rabim sana sağlıklı bir çocuk vermiş en büyük hediyen bu ismi şu veya bu olmuş evladının varlığından daha önemli olamaz..
konuştukça, yazdıkça doluyorsun..
sütün kesilir, çocuğun da huzursuz olur.. bunları düşünüp bi sakinleş arkadaşım..

esim buyuk kizima kv.im ismi koydu. kizimin ismini hic kabullenemedim. esim cok istedi diye razı oldum.ama ismi yüceltende, güzelleştirende insanın kendisi. daha yeni doəum yaptın ilk başlarda bende senin hissetdiklerini yaşadım.zaman geçtikce, bebeğiyini sevdikce ismide sana güzel gelecek.

Ayyyy sinir oluyorum başkasının çocuğuna isim koymaya çalışanlara! Kardeşim bu çocuk kimin? Benim! Kim yaptı bu çocuğu? Kocam ve ben! Kim doğurdu bu çocuğu? Ben! O halde kendine bir çocuk yap ve ona kendi ismini ver bi zahmet!!!

Sizinde isim mevzusu mu sonuç nedir simdi.
ismi ben verdim oğluma babam dahil kayınbabamın adında ısrar ettiler sonuç dedimki benim oğlumun ismi benim oğlumundur kayınbabamı napacağım adam zaten başımızda ,hatta dedim ki Allahıma kitabıma bol bol küfrederim :KK70:tabiki şaka eşim kitabını bilen biridir yani dikkat eder görevlerine erkek çocuğun isim hakkı annenindir dediğim o an olay bitti.zaten eşimde bende ilerde bir oğlumuz olursa ismi bu olsunda hemfikirmişiz..ama baskıya eşim yenilirdi ben de biraz bastırdım ..hele benim babama ne vazifeyse kayınbabanın adı diye tutturdu anneme kayınbabam babada babam eşşek başımı dedim sonra babamda sustu.

Canim burnuma geldi 10 gün önce doğum yaptım.İlk hamile kaldığım günden beri isim kavgamiz var.Eşimin açık açık ve ailesinin kapalı baskıları sonucunda ismini koydurdu kp!

İki ismi var bunlar göstermelik olarak ailemin yanında iki isim söylüyorlar. Ama lanet olası telefonda ve kendi içlerinde hep kp ismini söylüyorlar.
Hergün arayip x nasıl demesinden eşimle kavga etmekten kendi annemlerin yanında ağlama krizlerine görmekten bıktım. Bu işin içinden nasil cikicam bilmiyorum aklımda hep boşanmak ve aileden kurtulmak var şeytan diyor al cocugu bin git bi otobüse cehennemin dibine kadar.
Annem babamın esimin ağzında sürekli aynı laf ayda 2 3 görecekler bırak öyle desinler sen ne ogretirsen onu soyleyecek ilerde vs vs.. tamam da bu artık bi inat malzemesi oldu gorumcelere ve kaynanaya. .Eltim dede aynı sorun var kaynanamin adı onunkide sadece o ismi söylüyorlar çocuk. 2 yaşında bide onla aynı binadalar o çocuk diğer ismini bilmiyor bile ..
Eşime binlerce kere istemedigimi söyledim ama maddi olarak (düğün zamani doğum gibi zaruri seylerde) filan kp den destek aldığı için ki onuda alma dedim benim ailem onların yaptığının on katını yapıyor ama nedense gözükmüyor.

Bana bi akıl verin yalvaririm dayanamiyorum sinirimden kafayi yicem çocuğum la ilgilenemiyorum yüzüne baktıkça kp geliyor aklıma lohusaligim hamileligimi evlilifim hayatım zehir oldu..Eşim iki taraflı idare ediyor net bı tavrı yok beni bu hale getirdiği için ondan da sogudum artık. .kaderime lanet olsun
Esin arada kalmis ve seni ezmek degil niyeti anladigim kadariyla.. Hatta gonlunu de almaya cabaliyo demekki, ki '2-3 ayda bi gorecekler' diyo.. Kendine bu kadar dar etme dunyayi.. Esinle sizsiniz onemli olan.. O da babasi sonucta,minnet duyup koymak istemistir.. Seni ezmemesi onemli, isim misim degil.. Iki isim koymus olmasi da ezmek manasina gelmez..

Az çok istemeden koydugumu da biliyorlar inadina inadına kv dedirtiyor herkese duyuyorum.ben yüzlerine de dedim kendi babamin ismini bile koya iki isim koyarım sadece kendi koydugumismi söylerim dedim şimdi onlarda sadece kendi isimlerini söylüyorlar. Görümceler iki isim söylüyor numaradan lanet olsun ya dogdugum evlendigim güne. Ölmek istiyorum arkamda bide bu masum var onların eline kalacak üvey annelere zavallı oglum
tavrını duyan görende ooooo bişey var sanıcak... ya takmaaaa yok bunda bişey allah dermansız dert vermesin...
aldı boşadı cocuga üvey ananın eline vardi.face diye düşünmeye başladım.

Bana evliligimin ilk zamanlari esimin ninesi daha ortada cocuk bile yokken,siz ne koyarsaniz koyun ben x dicem demisti inatla ve gıcık bi sekilde, o geldi aklima simdi:KK51: ne anlarlar ki insanlarin hayatlarina burunlarini sokmaktan.
Bosanmak cok agir bi karar bu konuda. Mantikli dusun derim. Onlar oyle seslensin, sen kendi koydugun isimle seslen. He bu davranis cocuga olumsuz yansir mi psikolojik acidan orasini bilmem. Bi orta yol bulmak lazim, bastan rest cekip koymasaydin keske.

ya allah aşkına şu takıldığınız şeye bak ,bir evlilik ancak bu kadar basit bir sebeple çıkmaza sokulur ,alt tarafı bir isim ,canı içinde mi sen ona şükret ,sağlıklımı sen ona şükrret daha ne deyimki,öyle bir hiddetle yazmışsınız ki görende gerçekten çok çıkılması güç bir durumdasınız sanar.

Ay Allah aşkına ya olan olmuş yani bir isim mevzusu yüzünden de çocuğu alıp gitmek falan bana abartı geliyor artık hiç mi eşinizin iyi huyları yok o kadar emeği bir anda atmak ne kadar kolay sizin için siz ayrılmayı sevgiliden ayrılmak sanıyorsunuz herhalde çocuğunuzu da düşünmüyorsunuz. İki isim konmuş zaten telde olsa ne olur geldiklerinde deseler ne olur yani. O çocuk sizin söylediğinizi benimseyecek ve inanın belli bir yaşa gelince de sırf onu kullanacak onlarda onu söyleyecekler abartmayın yani.

Back
X