Şeytanın Bacağını TEMMUZ'da da Kırıyoruz :)

Kızlar günaydınnnnnnnn, haftasonu geldi çattı yine pek şenim pek mutluyum Benim doktorum Folidoce yazmıştı 400 mgc, ondan alıyorum hergün 1 tane

herkeze denk geliş yazıyorlar herhalde folik asiti...

şimdi vitamin takviyesine başladım. halsizlik için verdi dün doktor. birsürüüü vitamin var. içinde folik asit de varmış. diğerine biraz aravereyim dedim. kafama göre iş yapıyorumda hayırlısı....

ben markaların içeriklerinin çok farklı olduğunu düşünmüyorum yaa, için rahat olsun. sadece diğer vitaminle birlikte folik asite devam etmelimiyim diye sorabilirsin doktora. Bildeğim kadarıyla çok önemli çünkü folik asit desteği, eğer eksiklik falan varsa özelilikle

evet önemliymiş. normalde kansızlık yokmuş bende, B12 ye ve demirede baktırdım, onlarda da sorunum yok. vitamin kompleksinin içinde de folik asit 1 mgmiş. hani olmasa devam edeyim dicemde var. zaten kullandığım 2,5 mg..

hmm evet seninki yüksekmiş 2,5 mg.. benim de değerlerime bakıp, başka bir vitamin takviyesine gerek olmadığını söylemişti doktor, sadece folik asit..sanıyorum hamiş kalırsak (inşallahh ) bir süre daha devam ediliyor kullanmaya

bir arkadaş hamilelikten önce folik asit almamış hiç. maş. kızı zeki... alsaydı ne olurdu ki düşünemiyorum...

bir arkadaş hamilelikten önce folik asit almamış hiç. maş. kızı zeki... alsaydı ne olurdu ki düşünemiyorum...

Tabi canım eskiden folik asit mi varmış zaten ama artık biz bilinçli anne adayları doktorlara soruyoruz araştırıyoruz en iyisi en sağlıklısı minnoşlarımız için yapmaya gayret ediyoruz, İnşallah sağlıklı pıtırcık bebeciklerimiz olur inşallahhh

jinekolojivegebelik sitesinden şu yazıyı paylaşmak istiyorum, bi çok arkadaşımız biliyodur tabiki ama bilmeyen bir kişi bile okusa faydası dokunabilir diye düşünüyorum;

Folik asit (folbiol, folic plus v.b ilaçlar) : her hamile bayan için rutin olarak önerilen bir vitamindir. Folik asit B grubu vitaminlerden birisidir. Vitamin B9, vitamin Bc, folic acid, folacin, folasin folik asitin diğer isimleridir. Folik asit yeşil sebzelerde, mercimekte, ıspanakta, cevizde, fındıkta, fıstıkta, karaciğerde, yumurta sarısında, kuru fasülyede, baklagillerde ,ayçekirdeğinde bol bulunur. Ancak sadece bu besinlerin alınması hamilelik döneminde bebekteki anomali riskini azaltmak için yeterli olmaz, mutlaka ilaç şeklinde alınması gerekir.

Hamilelikte folik asitin önemi:
--------------------------------------------
Her hamilelikte önerilmesinin nedeni bu vitamini kullanmayanlarda kullananlara göre bebekte bazı anomalilerin daha fazla görülmesidir. Bu anomaliler nöral tüp defekti denilen (halk arasında bebeğin sırtında açıklık şeklinde ifade edilir) spina bifida, anensefali gibi anomalilerdir.

Folik asit kullanmaya ne zaman başlamalı?
Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.

Folik asit ne zamana kadar kullanılmalı? Ne zaman bırakılmalı?
Folik asit kullanımı hamileliğin 3. ayı (12. haftası) bitene kadar sürmelidir. Arada bazı günlerde nadiren unutulmasI bir probleme sebep olmaz ancak unutmadan her gün doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmakta fayda vardır.

Folik asit ne kadar (günde kaç miligram ve kaç kere) kullanılmalı?
Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir.
Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.
İlacın günde kaç kere alınacağı markasına, ticari formuna göre değişebilir, bunu doktorunuz size tarif edecektir. bazı folik asit ilaçları günde bir kere, bazıları günde 3 kere veya daha farklı alınabilir. Önemli olan ilacın günlük alınan toplam dozudur.

Kızlar benimki 5 mg sanırım doktor beni kansızlıktan ölcek diye korktu bunu verdi.çok geldi şimdik sizinkileri okuyunca.bide ben bazen unutursam günde 2 tane içip arayı kapatıyom.zararı yoktur işallah

Kızlar benimki 5 mg sanırım doktor beni kansızlıktan ölcek diye korktu bunu verdi.çok geldi şimdik sizinkileri okuyunca.bide ben bazen unutursam günde 2 tane içip arayı kapatıyom.zararı yoktur işallah

hoşgeldin asyacım çizgiler ne alemde kızz doktorun önerdiyse devam et tabii.. bende bi kaç defa unutup ertesi gün 2 tane aldım, yapıyorum arada onu

hoşgeldin asyacım çizgiler ne alemde kızz doktorun önerdiyse devam et tabii.. bende bi kaç defa unutup ertesi gün 2 tane aldım, yapıyorum arada onu

canım benimde bugün 16. günüm ama hala çift çizgiyi göremedim canım sanırım sizin dediğiniz gibi 18-22. günler arası yumurtlıycam.inşallah yani.allah sizi inandırsın yumurtlama olmıcakmı diyede korkuyorum.bakalım kısmet ama kasıklarımda gerilmeler ve sancılar var sanırım benimkiler büyüyo sonrada çatlıcaklar:)

yok kızım korkma yumurtlıcan, az kalmış azzz belki de haftasonuna denk gelcek bakalım, sen yine haftasonunu çalışmada geçir, ben de öyle yapıcam

yok kızım korkma yumurtlıcan, az kalmış azzz belki de haftasonuna denk gelcek bakalım, sen yine haftasonunu çalışmada geçir, ben de öyle yapıcam :9

tipine bakarak veriyorlar galiba. ben çok beyazım. millet kansız sanıyor. doktorların ilk istediği test kan sayımı ve demir. tabi normal çıkınca şaşırıyorlar. o kandın doktoruda direk hapı verdi ama yarım dedi... kesin gene kansız görmüştür beni..

yumurtlama diye bahsettiğinizde, tavuk gibi hissediyorum kendimi

hahahaha valla yaa biz güzeeellcee yumurtlayalım, sperm gelsin bizim çatlayan yumurtamızla buluşsun sonrada bebiş oluşsun ne mucizevi bir şey

yok kızım korkma yumurtlıcan, az kalmış azzz belki de haftasonuna denk gelcek bakalım, sen yine haftasonunu çalışmada geçir, ben de öyle yapıcam

Hadi bakalım işallah.inan bana çok merak ediyorum çift çizgiyi nasıl bişi.bide öle bi hal aldıki bende sanki orda çift çizgiyi görünce 15 gün sonrada hamilelikte çift çizgiyi göreceğim kesin miş gibiinsan görmemiş olunca böle oluyo demekki.

adetime 8 gün kaldı, ama hiç bir belirti yok, çok çok az kasıklarımda sızı var 2 gündür, biraz da göğüslerim ağrıyor ama o da çok az , acaba test yapsam kanda çıkar mı :))))

Ben de öyleyim ya ovü. testte çifti görünce bi sevindim bi sevindim gören hamile kaldım sanır senin de az kaldı bi gör zaten sonra gaza geliyo insan Allahım İnşallah biz de göreceğiz çift çizgiyi gebelik testinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…