sezaryan ile doğum

Sahinehat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
44
1
86
41
arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak 7 aylık hamileyim ve bebeğim sezaryanla alınacak acaba sezaryandan sonra nasıl zorluklar çekiliyor ve sezaryanın loğusalığı oluyor mu?bir de sütün gelişi nasıl oluyor?yardımcı olursanız çok mutlu olucam

merhaba cnm.ben epidural sezeryan oldum.çok bi zorluk çekmedim.sütümde hemen geldi.3 günde tamamen ayğa kalkmıştım

canım ben doğumumu bebeğim karnımda oksijensiz kaldığı için acil sezeryana alınarak yaptım.. benim için doğumun en zor yanı bebeğimin yoğun bakımda kalmasıydı...
ağrı ve acı olayını sorarsan da sedyeden yatağa koyarlarken ve ilk kez ayağa kalkarken canım acıdı ilk gün çok az 2.gün ise sütüm normal seviyede geldi...
ama yavrumun yanımda olmaması kadar canımı hiç bişey acıtmamıştı endişeni anlıyorum ama ne kadar ağrın olursa olsun bebeğini gördüğün an hiçbişeyin kalmıyor..

arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak 7 aylık hamileyim ve bebeğim sezaryanla alınacak acaba sezaryandan sonra nasıl zorluklar çekiliyor ve sezaryanın loğusalığı oluyor mu?bir de sütün gelişi nasıl oluyor?yardımcı olursanız çok mutlu olucam

sezeryandan sonra dikişlerim ilk gün çok ağrıdı ama gün gün azaldı. 4. gün bebeğimi kendi başıma kucağıma alabiliyordum. ilk ayağa kalkış ve wcye oturmakta zorlandım.sezeryandan sonra 43 gün sürdü benim lohusalık. ruhsal anlamda soruyorsan ben depresyona girdim ama 20 gün sonra evdeki kalabalık gidince ben kendime geldim. sütüm hemen geldi. ruhsal olarak çöküntüde olmak sütümü etkilemedi çok şükür.

sezaryen doğum normal doğum kadar zorluğu olan bir doğum bana göre
ilk gün dikişlerin acıyor
yapılan ağrı kesiciler sayesinde onu da atlatırsın
doktorunun maharetine ve özellikle de senin bünyene (acı eşiğinin düşük olup olmamasına bağlı) kalmış
kuzenim bir ayda ayağa kalktı ben 3. gün ayaktaydım
moral destek çok önemli
sütün gelmesi 2 3 günü bulabiliyor
bebeğimi ilk emzirmeye getirdiklerinde hiç süt gelmedi
ben de çay kaşığına sağıp verdim, tüm gücümle bastırdım göğsüme tabii
birkaç damla bile yeterli oluyor.
zaten bebeğini kucağına alınca lohusalıktı ayağa kalkmaktı bunların hepsi aklından uçup gidiyor
hayırlı doğumlar dilerim..

Ben 2 hafta önce epidural sezeryan doğum yaptım. anestezi uzmanım da süperdi valla... ınsanlar genelde kadın doğum uzmanlarını ince eleyip sık dokuyorlar ama bence anestezi uzmanı da en az kadın doğumcu kadar önemli...

Sezeryan sırasında ayaklarım uyuşmadı bile... Hiçbirşey hissetmedim. Kızımı doğar doğmaz kucağıma verdiler...

Odama geldikten 5-10dakika sonra kızımı emzirdim:) operasyondan 4-5 saat sonra ilk yürüyüşümü yaptım. 2 gece hastane de kaldım. Ama 2.gece sırf hemşirelerden birşeyler daha öğreniyim diye -keyfi- bir kalış oldu... Bu süre zarfında epiduralim hep takılıydı. Hiç ağrım olmadı diyebilirim. sadece oturup kalkarken dikiş yerlerinizde bir sızlama oluyor.

2 hafta sonra eliptik bisikletime binmeye başladım:)

sevgiler...

herkese merhaba.14 günlük anneyim.sezeryanla doğum yaptım ve bi hafta sonunda anca kendime gelebildim.şuanda bu göbeği nası toplayabilirim onun derdine düştüm,doğal olarak:)ama hep bi tedirginlik içindeyim karnıma bişey olcak gibi geliyor...

vala acı eşiğine bağlı ben 1 hafta yataktan tek başıma kalkamadım ilk kalkış zor gün gün azlıyo geneldi benim
sütüm malesef 4 gün geldi

ben ilk oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim, ikinci miniğimi de hayırlısıyla sezeryanla dünyaya getiricem. benim gerçekten çok kolay oldu maşallah. gözümü daha ameliyathanede açtım :)) sonra odama getirdiler oğluşum da geldi. süt hemen geldi çok şükür o konuda bir sorunum olmadı. akşama doğru hastane içinde yürüyüşe geçtim. sadece 1 gece kalıp ertesi gün çıktım, kalmak istemedim. evde de çok nazlanmayıp yürüdüm. kısaca çok güzeldi inşallah sizinki de kolay geçer a.s.

ben normal ağrısız doğum yapacaktım ama bebeğin kordonu dolanınca gece 3 buçukta sezareyana alındım tabiki epidural sezaryen ameliyat sırasında bebeğimim hemen gördüm doktorlarla sohbet ettim konuştum beni kestiklerini bile duydum tabi acı hisstemedm sadece belden aşağısı uyuşuk odaya getirildiğimde hemen bebeğimi emzirdim çünkü süt hemen geliyo epiduralde sezaryandan çıktıktan 6 saat sonra yürüdüm sadce ilk ayağa kaltığımda baş dönmesi göz karaması oluyo ertesi gün akşama kadar yürüdm çünkü doktorum devamlı yürü dedi yürümessen çabuk iyleşmez dedi dikişleri acımasına rağmen yürüdüm ama bende çok uykusuzluk vardı uyuyamadım bir kaç gün

ben genel anestezıydım ve sanırım ağrı eşiğim düşük.. 20 gun yatıp kalkrken zorlandım..

ılk yürüken bayagı bı acı çekmıstım..

bı daha hamıle kalmak mı dedim ama sadecebır yıl dayanıp ıkıncıye hamıle kaldım..

ama bu kez bırıncıden daha çok korkuyorum..

sadece tek tavsıyem nette dogum göruntulerı ızlemeyın.. sanırım ızlemeden doguma gırmek cok daha kolay.

allahım hepimizi sağlıkla kurtarsın ve beeklerımızı kucagımızaalmayı nasip etsın arkaaslar..

ha 3 gun ha bes gun sonunda bıtecek ve anne olacagız.. katlanırız da sanırım bu kadarına..

Öncelikle tüm hamilelere hayırlı doğumlar diliyorum,sezeryan bir ameliyat sonuçta,elbetteki ağrıları oluyor,ben genel anesteziyi de epidurali de yaşadım,epiduralde gerçekten çok rahattım,çabucak ayağa kalktım,yürüdüm,sütümün gelmesi 2 günü buldu.Çabucak iyileşip ayağa kalkmak da bünyeden bünyeye değişir.Arkadaşların da dediği gibi bebeğini gördüğün an dünya duruyor zatenn:ecrin_bebek:

ben genel anestezıydım ve sanırım ağrı eşiğim düşük.. 20 gun yatıp kalkrken zorlandım..

ılk yürüken bayagı bı acı çekmıstım..

bı daha hamıle kalmak mı dedim ama sadecebır yıl dayanıp ıkıncıye hamıle kaldım..

ama bu kez bırıncıden daha çok korkuyorum..

sadece tek tavsıyem nette dogum göruntulerı ızlemeyın.. sanırım ızlemeden doguma gırmek cok daha kolay.

allahım hepimizi sağlıkla kurtarsın ve beeklerımızı kucagımızaalmayı nasip etsın arkaaslar..

ha 3 gun ha bes gun sonunda bıtecek ve anne olacagız.. katlanırız da sanırım bu kadarına..

bencede netten kesinlikle izlemeyin ben 34gün önce epidural szeryan oldum doğum a kameraya aldılar tümünü değil tam başlarken ve bebek doğuktan sonrası merak ettim yeni daha netten bakayım dedim kapadım hemen bbeğim elimde çok mutluyum yeter dedim
2 gün zor sütüm 3 gün geldi ama ağız sütü geldi 10 dk sonra mzirdim oğlumu 1 hafta yatıp kalkerken zordu.normal yapmak isterdim ama şimdiki normallerde alttan veya 4 dikişli öle olduktan sonra sezeryan yaparım diyodum evvelden de ölede oldu
şimdi herşeyi yapıyorum önlm olsun diye ağır kaldırmıyorum uznıp gerinmiyorum

ben ilk doğumumu normal yaptım 8 saat sancı çektim hiç açılma olmamıştı çoçuk 4 gün geç kalmıştı tehlikedeydi öldüm öldüm dirildim hemşireler saat başı eldiveni takıp takıp alttan beni bağırta bağırta baktılar meğer elle orayı açıp suyu patlatmışlar doğumhaneye yerde sürünerek girdim ıkınmaktan anüsüm doğum sonrasında dıştaydı günlerce basur fitilleri kullandım oturamadım.şu an normal doğum yapmamaya yeminliyim sezeryan olmak istiyorum en azından kesik acısını çekerim su an 5 aylık hamileyim herkes aman normal ol falan diyor ama onu çeken bilir.daha önceden ameliyat tecrübem var dikiş kesik acısı öle aman aman değil herkese sağlıklı başarılı doğumlar dilerim

ben de kizim su yuttugu icin son anda sezeryan oldum genel anesteziyle ..belden uyusturup yarim yapalim dedi dr ben dayanamam uyumak istedim o tercihtir tabi.narkozun etkisinden ayilmam biraz uzun surdu ama uyandigimda cok rahattim agrim sizim yoktu ...ertesi gun ayaga kalktim hafif hafif yurudum sonraki gunler daha da iyi oldum...ama sutum biraz gec geldi...5 gun yattiktan sonra evimize gelicektik ama dikislerim acildi ama alerji olmusum o yuzden.yani sende d eolacak diye birsey yok.herkesin bunyesi farkli..korkma canim aklina kotu seyler getirme insallah sag salim bebegine kavusursun.

ben birde sezeryanın loğusalığıyla ilgili bilgi almak istiyorum..

oncelikle merhaba arkadaslar siteye yeni uye oldum umarim iyi vakit geciririz.. Yazilan yorumlari okudum 10 aylik evliyim hamile deilim dogumdan cok korktugum icinde hamile kalmak istemiyorum.. Allah yardim etsin hepimize..

bende 36 haftalık hamıleyım sanırım sezeryan olacagım bebegımın boynunda kordon bulunmakta cunkü.tecrübelerını paylasan arkadaslara cok tesekkür ederım...

canım bende herşeyim normal gitmesine rağmen normal doğumdan korktuğum için 14martta epidural anestezi ile sezeryan doğum yaptım ve de hiçte korkulacak birşey yok..2 3 gün biraz zorluk çektim ve sonra sonra herşey daha kolay oldu..bizim millet abartmayı çok sevdiği için aman sezeryan çok zor..keşke bütün ameliyatlar sezeryan gibi olsa..allah yardımcın olsun çünkü oda gelip geçiyor

spinalli sezeryan doğum yaptım .Neler yaşadığımı tek tek anlattım . video mu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz :) merak ettiğiniz herşey için tıklayın =)

Back
X