Sezaryen sonrası vajinal doğum denen birsey var tabiki her doktor yapmıyor. Bulunduğunuz İlde araştırın beli vardır bunu yapan bi doktor. Şahsen ben böyle bir riske girmem.
Bir arkadaşım yaptı daha bu bahar ilki 6 yaşındaydı bende düşünüyorum kısmet olursa son ayimda doktorla görüşmeye gidicem olur derse inşallah yaparım
Face te ssvd grubu var orda her seyi yaziyorlar.
Her gun bi suru kisi ssvd yapiyor hemde 2 sezeryan sonrasi yapanlar bile var.
Gercekten cesaret isi keske nasip olsa
Bazı doktorlar ilk sezaryen i kendi yapmışsa 2. yi normal doğum yaptırıyor. Arkadaşım istanbulda Ebru Saraç a gidiyordu mecburi sezaryen oldu 2. Yi normal yaparız bi sıkıntı çıkmazsa demiş. Sen önce bi kendi dr unla konuş baktın bakarız ederizBen istemeyerek sezaryen oldum oğlum makat gelişi diye.çok istedim normal olsun ama kalp atışlarıda hızlanınca sonuç sezeryan.
Bilgisi olanların bu konuda beni aysınlatmasını bekliyorum.
Eğer rabbim bi evlat daha nasip ederse normal olması için elimden geleni yapıcam.
Yurtdışında yaşıyorum.
Asıl risk sezeryan sonrası sezeryan görüyor buradaki doktorlar.
Yani herşey yolunda gittiği sürece normale her zaman dönülebilir.
Mesela ben 10 aylık bebeğim var hamileyim.
Normal Doğum diyor doktorlar.
Korkmuyor myum owwww nasıl korkuyorum hemde
Normal doğumda olan kesiden mi bahsediyosunuz iltihap oldu die o bakımla alakalı bişey olabilir.ama evet zorlanma alakalı evet sezeryan dikişleri yırtılabiliyormuş bakalım özelde doktorlar tam teşkilatlar devlette acilde bekle bekle gelirlerse iyi :) gerçekten burda aldığınız veya yaşadığınız tüm bilgileri duymak istiyorum.Bende 5.5 yıl önce doğum yaptım,şimdi hamileyim. Doktoruma sormuştum bu konuyu. Olabilir demişti ama ufakta olsa dikişlerinin zarar görme riski var demişti. Doğum sırasında zorlanacağı için.
Kendi adıma duruma göre karar vereceğim ama riske girmeye gerek var mı bilemiyorum.
Bir yakınımın doğum sonrası dikişleri tutmamıştı,enfeksiyon kapmıstı çok sorunlu bir süreç geçirmişti,bu aklıma geldikce normal doğum düşünemiyorum.
Hayır sezeryan dikişlerinde problem oldu maalesef. Ve tekrar tekrar dikildi. Çok sancılı bir süreçti.Normal doğumda olan kesiden mi bahsediyosunuz iltihap oldu die o bakımla alakalı bişey olabilir.ama evet zorlanma alakalı evet sezeryan dikişleri yırtılabiliyormuş bakalım özelde doktorlar tam teşkilatlar devlette acilde bekle bekle gelirlerse iyi :) gerçekten burda aldığınız veya yaşadığınız tüm bilgileri duymak istiyorum.
normal doğum yaptınız mı acabaBenim de ilk.dogumum sezeryandi.suan doktorumla normal dogum uzerine calismalar yapiyoruz. Hastane sartlari da bu duruma uygun. Ters bir sey oldugunda hemen ameliyathane ekibi hazir bulunuyor. Yuzde 3 luk bir risk orani var. Rahim yirtilmasi yani rüptür riski var. Ama sezeryan risksiz bir ameliyat mi sanki.
Bakalim hayirlisi ne ise gorucez. Daha 3 ayim.var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?