Sezaryen doğum sonrası diyetisyen kontrolünde kilo verme günlüğü

new girl

psiko⁉️
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
130
126
103
Merhaba kızlar,
Bu forumda çok eski sayılmam, ama kendimde konu açacak cüreti buldum, zira teşviğe ihtiyacım var.

Benim özetim şu:
60 kilo ile evlendim(boyum 166 cm)
72 ile hamile kaldım
20 haziranda(yaklaşık 65 gün önce) 90 ile doğuma gittim.

Şu an kendi çabamla 74,9 kiloyum.
Bir hafta önce diyetisyene gitmeye başladım. Sütüm çok az. Önceliğimiz doktorumla sütümü artırmak, diyet listemde bu yönde. Çok az kalorili bi liste değil yani.
İki haftadır bir ml bile artmadı sütüm. Diyetisyene gitmeye başladığımdan bu yana (1 hafta oldu) sadece 500 gr verdim. Amaç kilo vermem değildi, süt hacminde artıştı ilk hedefimiz. Ama o da olmadı.

Bu cumartesi 2. Kez gidicem. Bakalım ne kadar gitmiş olacak kilolar:)

Başlangıç hedefim 60 olmak. İdealim 55-56 kg.
Benim gibi olan varsa konuma beklerimmm :)

Ben şunu öğrendim ki sana da söylemek isterim, süt çoksa çoktur,
azsa azdır. tamamen annenin biyolojisiyle alakalı bir durum. Yediklerin yada içtiklerin 1 tık ya etkiler ya etkilemez.
bunu stres yapıp üzülme sakın.

Konunu takip edicem :)

bebişin hayırlı olsun allah sağlıklı uzun ömürler versin..ilk hedefininde yarısını vermişsin (100 gr la) kalınıda kalıcı bi şekilde verirsin umarım konuna gelip bakıcam canım -25 kiloya veda günlüğüm- konusunda mini bi grubumuz var senide bekleriz:)

Ben şunu öğrendim ki sana da söylemek isterim, süt çoksa çoktur,
azsa azdır. tamamen annenin biyolojisiyle alakalı bir durum. Yediklerin yada içtiklerin 1 tık ya etkiler ya etkilemez.
bunu stres yapıp üzülme sakın.

Konunu takip edicem :)

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Ama yine de elimden geleni yapmış olmak adına her yolu deniyorum süt için.
Kısmet.

bebişin hayırlı olsun allah sağlıklı uzun ömürler versin..ilk hedefininde yarısını vermişsin (100 gr la) kalınıda kalıcı bi şekilde verirsin umarım konuna gelip bakıcam canım -25 kiloya veda günlüğüm- konusunda mini bi grubumuz var senide bekleriz:)
Teşekkür ederim.
Yolum uzun. İnşallah şaşmadan devam ederim:)

Merhaba kızlar,

Yarın diyetisyen kontrolüm var. Her hafta gidiyorum malum.

Geçen hafta 74,7 çıkmıştı. Ben az evvel kendimi 73,6 ölçtüm.

Bi de bi ay önceden bir uygulamaya kaydetmeye başladığım ağırlık rakip listemi de eke koyuyorum.(fatsecret)

Bugün çok güzel bi tavuklu pilav ve yaprak sarmayı reddettim :)
Diyet bi gün bitiyo mu acaba? :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 117
Selam millet :KK45:

Bugün diyetisyen kontrolüm vardı.
Korkuyla tartıya çıktım veeee... 71,6 kg!!!!

90 ile doğuma gitmiştim.
Yani doğumun üzerinden 70 gün geçmiş ve ben 18,4 kg vermişimmm :KK28:

Ve doktorun dediğine göre maksimum iki ay sonra ilk hedefim olan 60 kg ya erişebilirmişim.

İnşalllah Allah o günleri de gösterirrr!!!

Hadi iyi geceler:KK25:

Vaay ben böyle bir konu açtığımı bile unutmuşum:) ki zaten kendim çalıp kendim söylemişim...

Şu an 69,0 kiloyum. Bir aydır diyetisyene gitmiyorum. Mantığını anladım çünkü artık.

Hamilelikte aldığım 20 küsür kilonun fazlasını bile verdim çok şükür(23 kilo).

Aktif olarak emzirmedim üstelik, sezaryan doğumla.

Bende durumlar böyle. Yaşasın eskisi gibi olmak!!!

new girl new girl canim sayfani simdi gordum. Ilk yazini okurken acaba ben mi yazmistim diye baktim :) bende 30 mayista dogum yaptim
72 kiloyla baslayip 90 la doguma girdim ve bende 60 kiloyla evlendim.
Oglum 6 bucuk aylik olana kadar sutum azalmasin diye diyet yapmadım. 15 aralikta 75 kiloyla basladigim diyet ve spor sonucu 3 ayda 11 kilo verdim.suan 64 kiloyum. Seni merak ettim. Epeydir yazmamissin. Suan kac kilosun. Devam ettiysen hedefine ulasmissindir diye düşünüyorum

new girl new girl canim sayfani simdi gordum. Ilk yazini okurken acaba ben mi yazmistim diye baktim :) bende 30 mayista dogum yaptim
72 kiloyla baslayip 90 la doguma girdim ve bende 60 kiloyla evlendim.
Oglum 6 bucuk aylik olana kadar sutum azalmasin diye diyet yapmadım. 15 aralikta 75 kiloyla basladigim diyet ve spor sonucu 3 ayda 11 kilo verdim.suan 64 kiloyum. Seni merak ettim. Epeydir yazmamissin. Suan kac kilosun. Devam ettiysen hedefine ulasmissindir diye düşünüyorum

Merhaba B beyazmelek0116
Evet epeydir uğramamışım buralara :)

Kızım 9 aylık oldu.
Ben 68 kiloyum.

Kızım beni hiç emmedi, 3 ay sağarak milim milim süt çıkardım, sonra birden kesildi sütüm.
Kızımın kısmeti bu kadarmış. Ne yaptıysam artmadı. Annemin de hiç sütü olmamış, ablamın da.
O zamanlar çok dert ettim buna. Ama şimdi keşke dertlenmeseydim, anneliğin ilk aylarının tadını daha çok çıkarsaydım diyorum.

Diyeti bırakalı epey oldu.
İşe başladım 2 ay önce. Diyete gerek bile kalmıyor.
Çünkü fiziksel olarak HİÇ ama HİÇÇÇÇ dinlenemiyorum.

Otomatik olarak kilo korumaya geçtim.

Kızım biraz daha büyüdüğünde kendime daha fazla zaman ayırabilirim diye umut ediyorum.
Evde koşu bandım var mesela kullanmaya hiç zaman bulamadığım. Belki onu kullanırım.
Ya da spor salonuna giderim belki, azıcık tek başıma olmayı özlemedim değil :(

Teşekkürler,
Sevgiyle kal.

Back
X