Sezaryen Doğum

Green Day

Değermişuleşdünyaiçinsonsuzahiretiniyakmaya
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
890
6.695
68
Merhaba,
22 haftalik hamileyim. Ilki sezaryendi bu da oyle olacak haliyle. Doktorum dogumumun 1 subat oldugunu soyledi fakat ben kac tane hesaplayici denediysem hepsinde subat ayinin ikinci haftasi ya da son haftasi cikti. Sezaryen ikinci dogumda bebek 38. haftada mi alinir? Ikinci sezaryen ameliyati olan ya da bekleyenler yardimci olursa sevinirim.

Merhaba. Benim iki sezaryen doğumum oldu. İkisinde de sancıyı bekledim. İlk doğumumda sezeryan olup olmayacağı belli değildi. Sancım başladı ama Doğum ilerlemeyince sezeryana alındım.40+5 te. İkinci doğumum sezaryen olacağı kesindi . Yurtdışında doğum yaptım . Burda da normal doğum tarihime kadar beklediler. Verdikleri tarihten bir gün önce suyum geldiği için acil sezaryene alındım. Ama siz gene de doktırunuzu dinleyin. Hatta neden erken aldığını sorun. Belki fazla risk almak istemiyordur. Doktorunuza güvenin bence. Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum size..

Teşekkür ederim cevapladığınız için. Yalnız ben 40+5 derken neyi kastettiniz anlamadım mazur görün.

Teşekkür ederim cevapladığınız için. Yalnız ben 40+5 derken neyi kastettiniz anlamadım mazur görün.
Yani 40 hafta 5 gün sonra sezeryan olmuş.
Bana da Türkiye’de erken alıyorlar gibi geliyor. Doğumu bekleyin sancınız gelirse sezeryan olursunuz. Ama bunu doktorunuzla paylaşın.
Zaten sezeryan bir Doğum şekli değildir, ameliyattır. Tek Doğum vardır o da vajinal doğumdur.

Tesekkur ederim verdigin bilgi icin sezaryenin ameliyat oldugunu ben de biliyorum.

Tekrarlanan, planlı sezaryen doğumlarda bebek 38 hafta civarı alınır evet. Kendiliğinden doğumun başlanması beklenemez çünkü
Bu da yeterli bir süre. Bebeğe zararı yok.

Bana 37 için gün verilmişti ama ben 30 da yaptım 38 normal artık yani günü dolmuş sayılır. 37 den öncesi prematüre olarak hesaplanıyor. Şimdiden hayırlı doğumlar sağlıkla al bebisini kucağına

Merhabalar hayirli olsun öncelikle. Türkiye de 38. Hafta 2. Sezeryan için yeterli süre plarak görülüp dogum için gün veriliyor sebebine gelecek olursak evde sancı cekmek daha once sezeryan olmuş biri icin risk taşır sanciyls gerilen rahim ruptur yani yırtılma riski taşıyor. Doktorda planli olmasini istiyor haliyle hem riske girmemek hemde kendi programini buna göre ayarliyor.

30 derken

Valalhi bna doktorum hep bebek anne karninda 2 gun dursa bile kar bizim icin derdi. O yuzden ilk sezeryan tarihimi 39+4 de verdi. Dedim cok gec deilmi diye hyr dedi bebegin anne karninda durmasindan daha ii bisi yok dedi. Nese gittim o gun hastaneye oglen alackti sezeryana nst de agrilarim cikmis ben hissetmiyirum ama sabah hemen aldilar acil sezeryana. Doktor dedi ameliyatta. Bugune degilde yarina randevu verseymisim bebek beklemez mis dedi. simdi hamile degilim ama eger 2.ye hamile kalirsam yine en gec 38+ yi beklerim. Doktorunla konus erken olmasin de. Eger erken olursa bebegin grami dusuk cikar ve sekeride duser sarilik olur allh gostermesin...

benim ikiside sezeryan ikiside tarihli doğmadı doğmaya karar verdiklerinde gittim hastaneye..
doğum süreci ne zaman başlarsa o zaman gidin sizde.

38 şart değil bir sıkıntı yoksa 1 hafta daha bekleyebilirsin. Eski sezeryanlı olunca doktorlar riske atmak istemiyor 38i doldurunca alıyorlar ama zorunlu değil. Benim 2.sezeryanım oldu 24günlük şuan. Tam 38de alındı ama benim kanamam oldu yoksa bir kaç gün daha bekleyecektir.ilk Doğumum 36 haftalık oldu o zaman da açılma başlamıştı, sancım da çoktu. 38 çok erken değil yani bebeğin kilosu iyiyse.. Sağlıkla kavuşun...

Benim iki sezeryan, ilkinde zaten normal dogum diye gidip sezeryan oldum su- sanci hepsi vardi.. ikincide de sancim geldiginde gidip sezeryan oldum.. doktorunuzla konusun iciniz rahat edecekse sanciniz geldiginde gidin ama gece tutarsa sabaha kadar sikinti yaratabilir onu doktorunuza danisin mutlaka.. hayirli dogumlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…