Yurtdisinda oyle evet. En saglikli dogum normal dogum canim. Yurtdisindakiler biliyorlar isi. Bir yakinim tam 3 gun sanci cekti eve gidip geldi yurtdisinda. Bizimkiler isin kolayina kaciyor biraz da parayaArkadasimin ilk dogumu sezeryan olmasina ragmen dr 42.haftayi bekledi.hatta normal dogum denedi acilmasi olmayinca sezeryan a aldi.
Yurt disinda yasiyorum bu arada.bi baska arkadasimda 2. Dogumunu normal yapti.simdi bi arkadasim daha hamile o da normal dogum yapacak ikinciyi.
Ya burdaki doktorlar cok cesur ya da ordakiler bi tuhaf ben anlam veremedim.
Kimi duysak sezeryan.7 cm acilmayla sezeryan yaptırilan arkadaşlarım var turkiye de.burda bebek ters ve hayati bi tehlike olmadigi sürece sezeryan yapilmiyo.ya yurtdisinda yasayanlarin kiymeti yok normal dogum yaptiriliyo ya da ordakilerin cani çok kiymetli..
Bana sadece tarih verdi. Doktorum kesin degil. Ilk muayene de oyle demisti.İlk sezeryandı benimki 39. Haftada aldı
Ama sezeryan için bir sağlık sorunu yahut bebeğin sıkıntısı yoktu
Tüp bebek sezeryanla alınır deyip tam 39 aldı
Sizinki buradaki takvimde 12 şubat görünüyor araya hafta sonu vs girdiği için 10 gün önce alıyor gibi çok da erken değil sanki
Evet sanki dogurmadik ve sezeryan diyor arkadas bi de beni duzeltmeye calisiyor.Konuyla ilgili değil yorumum çünkü daha sadece bir kez sezeryan oldum.. Ancak gelip doğum vajinaldir diğeri ameliyattır gibi sözler söylenmesin lütfen normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanın acısını aylarca çektim! Hiç kolay değil yataktan kendin doğrulamaman sağa sola dönememen çocugunu kucaklayamaman ağrılar sızılar.. Üç ay bitti hala arada sızlar..yani biz de çatır çatır doğurduk :) çatır çutur kestiler anacım..
Madem oyle niye Allahu Teala 40 haftada gebelik tamamlaniyor deseydin. Cok biliyolar valla.2. Dogum um 37+1 de oldu.
Doktor öyle uygun gördü.
Başka doktor 14 Şubat a gün verirken, benim doktorum 27 ocakta aldı.
Bebekler 37 haftada gelişimini tamamliyomus dedi.
Sezaryen dogum bebege daha cok zarar veriyor.Sanirim ben de olsam sizin gibi sezaryen olurdum . Onca zorlukla kazanılmış bebek sonuçta insan nasıl risk alsın ?
Hepimiz isterdik belki normal doğum ama, tabiiki onların sağlığı herseyden önemli ..
Ozur dilerim yanlis anlasildim sanirim. Hani regl gununu sorarlar ki kac haftalik gebe oldugunu ogrenmek icin. Ultrasonda baktiginda 23 mayis reglimin ilk gunu dememe ragmen ultrason daha buyuk gosterdi. Hatta bana baska doktora gidersen 9 mayis de dedi.İlk doğumum normal başladı, açılma olmayınca sezaryen Doğum oldu.
2. De sezaryen sonrası vajinal Doğum denemek istedim. Ama sağlık sorunumdan dolayı uygun aday değildim, sezaryen Doğum olacağı kesinleşti.
Ve Doğumun başlamasını bekledim.
Anne karnında 1 gün 1 gündür.
Bebek Doğuma hazır olsa, zaten 38 de doğar.
Kendiliğinden Doğumun başlaması beklenemez diye bir şey söz konusu degil, uygun aday ile normal Doğum bile yapılır.
Konu sahibi ben doktorunuzu değiştirmenizi öneririm.
Eğer bir rahatsızlığınız, önceden geçirilmiş bir ameliyatınız vs yoksa taaaa subat ta olacak Doğuma bugünden gün veren doktora güvenmezdim ben olsam.
Tatile mi çıkacak, kongresi mi var anlamadım.
Gebeyi kendine bağlamaya çalışmış gibi görünüyor buradan bakınca.
Ozur dilerim yanlis anlasildim sanirim. Hani regl gununu sorarlar ki kac haftalik gebe oldugunu ogrenmek icin. Ultrasonda baktiginda 23 mayis reglimin ilk gunu dememe ragmen ultrason daha buyuk gosterdi. Hatta bana baska doktora gidersen 9 mayis de dedi.
Yalniz ilk dogumum sezaryen oldu. Altini cizerek.Görümceme de sezeryan için gün verildi fakat o normal doğum zamanını bekledi. İstersen normal doğum zamanını bekleyebilirsin. 40.haftada sezaryene alındı.
Sezaryenden sonra normal Doğum bile yapılır.Yalniz ilk dogumum sezaryen oldu. Altini cizerek.
Yalniz ilk dogumum sezaryen oldu. Altini cizerek.
Ilk dogumumda 5 ay hastanelerde süründüm.Sezaryen dogum bebege daha cok zarar veriyor.
Bebek anne karında ne kadar kalırsa onun için o kadar iyidir bir günü bile çok fark ediyor onun gelişimi için çok çok mucizevi bir yer anne rahmi. Ben sezaryenden sonra normal doğum yaoan doktor bulmasını öneririm ama istemiyorsa en azından doğumun kendiliğinden başlamasını beklemek isteyen bir doktor bulmasını tavsiye ederim. Allah onun en doğru gününü saatini belirlemiş sezaryen de olacaksa onu beklemek bence daha doğru.Tekrarlanan, planlı sezaryen doğumlarda bebek 38 hafta civarı alınır evet. Kendiliğinden doğumun başlanması beklenemez çünkü
Bu da yeterli bir süre. Bebeğe zararı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?