arkadaşlar şu an itibariyle 37+3 günlük hamileyim.bu zamana kadar hep normal doğum istedim,bebeğim genelde iri görünüyor,40. haftanın sonunda 4 kiloyu geçebileceğini söylüyor dr ama normal doğurabilirsin diyor( çatı muayenesi falan da yapmadı neye göre bunu söylüyor bilmiyorum)yalnız 2 gün bile gecikse sezryen yapacağını da söylüyor.benim de kafam çok karıştı,yarın kontrolüm var o zaman drla da açıkça konuşacağım,yani hem normal doğumun sancılarını çekip sonra da ameliyat olmaktan korkuyorum,bu ihtimal kuvvetliyse direkt sezaryen istemeyi düşünüyorum artık.
gelelim soruma...bu konuda herkes değişik şeyler söylüyor.sezaryen olduktan kaç gün sonra günlük hayatınıza döndünüz?yani yemek yapmak,bebeğinizle rahatça ilgilenebilmek gibi...bir de çok yoğun ameliyat acısını ne kadar süreyle hissettiniz?
ben apandisit ameliyatı oldum,onunla kıyaslayabilir miyim sizce?eğer öyleyse abartılacak bi durum yok..
cevaplarınızı heyecanla bekliyorum
canım bende sana şimdi özelden yazacaktım ne kadarlık oldun diye..hızla sona yaklaşıyorsun40 haftasına kadar gelmezse 4 kiloyu geçerse doğumun zor olabilir.
bu toparlanmada herkese göre değişiyor,kesin bir iyileşme süreci yok sezeryanın
kuzenim tam anlamıyla 20 günde toparlandı..kendi işini yapmaya başladı
çok yakın bir arkadaşımın yanında refakatçi kaldım,ilk gecesi çok kötüydü,bebeğe ben baktım,arkadaşıma yardımcı oldum.2 gece kaldı3. günü çıktı hastaneden.oda kendi işini yapmaya 15 gün sonra başladı
şimdide en yakın arkadaşlarımdan biri sezeryan oldu,o bir haftada döndü..
dediğim gibi kişisine göre değişiyor toparlanma.
hakkında hayırlısı neyse o olsun canım..ayyy artık senin haberini beklicez
Öncelikle Allah bir avazda kurtarsın diyim..Herkes gibi sizde kuzunuzu sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın inşallah..
Bu konu herkese göre değişiyor aslında!Ben oğlumu epidural sezeryan ile dünyaya getirdim.Her anına şahit oldum,çok güzeldi.Yanımda temizlenmesi,temizlenme süresince gözgöze gelmemiz,hemşirelerin yanıma getirip bana onu koklatması ,öptürmesi ve ben öpünce ağlamasının kesilmesi ,herşey harikaydı ve çok konforluydu..
Ameliyattan 2 saat sonra ayağa kalktım..Fıldır fıldır gezdim ve ertesi gün tabucu oldum.Eve gelir gelmez ilk banyomu kimsenin yardımı olmadan kendim yaptım..Hiçbir işim için yardım istemedim..Bir gün bile (bebeğim 5,5 aylık şuan) kesi ağrısı yaşamadım :)) ama ben bunu biraz epidurale borçluyum.Çünkü epiduralden ameliyattan çıktıktan sonra ağrı kesici veriyorlar,ertesi güne kadar ertesi gün epidurali çıkarıp kalçadan ağrı kesici yapmışlardı..Dolaısıyla hiç acı yaşamadım,hemde hiç.Tamamen yavruma odaklandım..
Doğumunuz normalde olsa sezeryanda olsa Allah hayırlı olanı versin..
Benim maceram böyleydi..
Sevgiler,kolay doğumlar...
canım yaa,çok sağol.evet herkes tetikte şu an benim haber bekleniyor,bakalım ne zaman olacak doğum,40 ı bekler mi bilmiyorum.sezaryen olursa zaten haftaya falan biter herhalde,düşününce çok heyecanlanıyorum...
yakın zamanda yeni normal doğum yapmış bikaç akrabamı ziyerete gittim,onlara sordum,ikisi de dikiş acılarının 15-20 günde geçtiğini söyledi.e ne anladım ki ben bu işten,hem normal doğum yap,hem de 20 gün acı çek...bilmiyorum belki de acı eşikleri çok düşük,ben pek öyle değilimdir çok şükür..
2-3 sene önce lokal anesteziyle apandisit ameliyatı oldum ben..15-20 gün sonrasında kızılaya alışverişe gitmiştim,1 ay olmadan da işe başladım..tabi acısı vardı ama o da bi ameliyat sonuçta,sezaryen daha kolay olur diyor bazıları...kafam o kadar karıştı ki.bir de dediğim gibi doktorum sürekli normal doğum diye ısrar ediyor bana,hem bebek iri diyor,hem biliyorsun gebelik şekeri var bende..tabi ben de her fırsatta normAl doğum istediğimi belirttim,pek kapı açmadım diğerine ..o da farkında herhalde bunlardan ekstra para koparmak zor hiç uğraşmayım falan diyor demek kiçünkü nerdeyse her hastasını sezareyene yönlendiren bir dr kendisi.
Genel anestezi ile sezaryen oldum, ertesi gun ayaktaydim, ucuncu gun mutfak topluyordum. Anneler beni zorla lohusa yatagina yollasa bile bir anlami yoktu yatmamin cunku ceylan gibi sekiyordum neredeyse. Kesi acisi oldu elbette ama bir yere yanlislikla degersem falan oyle oldu. Hic zorluk yasamadim, yine de normal dogum yapmis olmayi dilerdim cunku karnimdaki kesinin goruntusunden nefret ediyorum.
canım şu an kilosunu bilmiyorum,15 gün önce 3 kiloydu..yarın öğrenince yazarım 3400 falan bekliyorum yarın için bakalımevet artık kilo aldıracak şeylerden yemiyorum pek,zaten sıkıldım da sürekli sağlıklı beslenmekten,bi doğum yapayım bir daha ne et yiyeceğim ne yoğurt ne süt
sen çabuk toplanmışsın bak doğumdan sonra,benim konuştuklarım biraz nazlılardı zaten.20 gün oturamadım dediler yaa,20 gün ne demek??hiç bi avantajı kalmaz o zaman normalin.ilk doğumlar daha zor oluyor herhalde,gerçi senin de ilk doğumunmuş ama işte kişi faktörü
ne kadar güzel anlatmışsın şimdi doğurasım geldi vallagüzel dileklerin için de çok teşekkür ederim,inşallah hayırlısıyla kurtuluruz hepimiz.
canım ben başından beri normal doğum yapıcam diye kendime telkin verdim kolay olacak dedim hiç zorlanmıcam dedim..gerekli egzersizleri falanda yaptım
düşündüğüm gibide oldu..
ya nazlıları sorma,sezeryanda olslar normalda olsalar mızmızlanırlar..
yanında kaldığım arkadaş aşırı nazlıydı bebeği emzirteyim diyorum bağırıyor acıyor diye
dr doğrulman lazım diyor acıyor diye bağırıyor
sondayı çıkartıyorlar bağırıyor..ilk bağırdığında çok acıyor herhalde yazık dedim.ama sondada bağırınca yok yo bu nazlıymış dedim..bakalım 2. doğum nasıl olacak...inşallah en az ilki kadar kolay olur
öncelikle normal doğumu deneyin suni sancıyla başlatılsın ama olmazsa sezeryana geçiş yapılsın,suni sancıyla doğum yapma ihtimaliniz yükse çünkü,tam değil ama kısmen normal hayatına dönmeniz 10 günden sonra başlar,otorup kalkarken destek almak gerekecek,her doğumun kendine göre zorluğu var tabiki..ben 7.günden itibaren kendim baktım bebeğime..ve normal doğum istediğim için 42hafta olunca zorla tahliye ettik biz:)suni sancı verildi ama sancım olmadı işe yaramadı mecburen sezeyan oldum..
BENDE genel anestezi ile sezeryan oldum hiçte anlattıkları gibi korkulcak birşey yokmuş..tekrar seezeryan ol deseler ameliyattan değilde SONDADANNNNNN KORKARIMM BERBTT..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?