sonda bu kadar kötü bişey mi yaa???
sonda bu kadar kötü bişey mi yaa???
Benim doktorumda sonda takmadı.Benimde en çok korktugum şeydi ama zaten sonda takılsaydı epiduralim yapıldıktan sonra takmalarını söyleyecektim..
Kesiyi yatay olarak pubik kemiginin yaklasin 4 parmak uzerine yapiyorlar, yaklasik 10 cm falan sanirim. Kesi yeri belli degil ama uzeri kat yapti sanki. Eminim herkesin farklidir. Bu arada ben de dogum sancisi cektim ama acilmama bakilmadan sezaryene alindim. Dogum sancisi hic de kotu bir sey degilmis. En azindan dayanilmayacak bir sey degil kesinlikle.maşallah sen de çok hızlı toparlanmışsın...kesi demişsin de onu merak ediyorum ben de,tam olarak nerden kesiyorlar,yatay mı dikey mi ?dikey saçma sanki yataydır herhalde,bir de genişliği ne kadar?
Ben ufacık bir acıya bile dayanamam hemen tansiyonum düşer =) Doğumda ne yapacağım Allah bilir
Esracım iyi haberlerini bekliyoruz
merhaba hanimlar herkese saglikli kolay dogumlar diliyorum. sezeryandan once lag(v)man yapildi mi nail yaziliyordu unuttum, yani bagirsaklarin bosaltilmasi?
kızlar doktordan geldim.10 gün sonraya tekrar çağırdı,bebeğin kilo artış hızına bakacak,böyle devam ederse sıkıntı olacak gibi...cihazın yanılma payını da hesaplıyorum yine de fazla çıkıyor dedi.çatı muayenesini de yapacak haftaya,ona göre doğumu konuşuruz artık dedi.bakalım artık beklemekten başka çare yok,belki 10 güne kalmadan kendi gelmeye kalkar kızım,şimdiki kilosuyla normal doğum da zor olmaz zaten
Hadi bakalım canım herşeyin hayırlısı..
Önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı..Dualarım seninle..
Merhaba bu tip konuları okuyorum ara sıra herkesin anlatımı farklı sanırım bu tamamen kendini hazırlamak ve bakış açısıyla alakalı bişey. Kişi kendi bünyesini bilir zaten ağrı eşiği düşük insanların olayı yaşayışı farklı yada dayanıklı kişilerin bakış açısı farklı. Ben 36+6 da sancım başlayarak hastaneye gittim. Bana göre çok zor olmayan ama bir başkasına göre oldukça zorlu olabilecek bir hamilelik süreci geçirmiştim. Bebeğimin hiç sağlık problemi yoktu çok şükür ama ben çok kiloluydum 2 kere sırtımda kas sıkışması olmuştu acile kaldırıldım bu nedenle 48 saat ölüyorum sandım ve hamilelğimin 4. ayı itibariyle başlayan öksürük hala devam ediyordu ve şiddeti hiç eksilmeden üstelik. Ama buna rağmen ben hiç bir zaman zor bir hamilelik geçiriyorum düşüncesi geçmemişti aklımdan. Can taşıyordum hayata benimle bağlanan ve doğar doğmaz hayatı boyunca bana ihtiyacı olacak minik bir can tek odağım oydu bu nedenle yaşadığım hiçbir sıkıntı umrumda değildi. Sancım başlayıp doğuma gittiğimdede hiç öyle anlatıldığı gibi dayanılmaz bir durum yoktu. Hatta sabaha karşı 05:30 da başlayan sancıların doğum sancısı olduğuna inanamamıştım ancak 3 saat sonra doktoru aradım . Hemen hastaneye git cevabı bile doğumun başladığına inandıramamıştı beni. Hastaneye gittiğimde 5cm açılmam gerçekleşmişti bile ama ben anlamamıştım inatçı kızım kendini doğum kanalında ilerletmiyordu çünkü kanala yamuk girmişti bu nedenle sezeryana karar verdiler ilk tepkim epudral olmasıydı herşeyi görmeliydim iyikide öyle olmuş. Anestezist çok kilolusun bir kere denerim tutmassa genele çeviririm dediğinde üzülmüştüm ama inanıyordum tutacaktı. Sancı geldikçe bebeğime daha çok yaklaştığımı hissettim sadece zaten devamlı bir sancı değil bir süre sonra geçiyor 2 dakika rahatlıyorsun sonra yeniden giriyor ameliyathaneye girdiğimde sancılarım 3 dakikada birdi. Sedyeden masaya geçirdiler ve masada yan oturmamı istediler ayaklarımı sarkıttım önüme bir adam geçti ve omuzlarını sıkı sıkı tuttum o anda epudralim ardındanda spinalim takıldı hiç bişey hissetmedim . Bebeğim kanala girmiş olduğu için normalden daha zor ve uzun bir ameliyat gerçirdim. Meleğimi yanağıma eşim dayadı bebeğim babasının kollarındaydı öptüm kokladım dünyanın en güzel anı . Sonra bebek ve baba çıktı 1saat sonra ben çıktım zaten epudralin etkisi 8 saat sonra geçti ama hala takılı olduğu için düzenli olarak ağrı kesici veriyorlardı hiç bir ağrım olmadı
8. saat ayağa kalktım üzerimi değiştirdiler biraz koridorda yürüdüm. 3.gün saçıma fön çektirdim fotoğraflarımız çekildi eve çıktık bebeğimin altını kendim değiştirmeye başladım tabiki oturup kalkarken biraz canım yandı yardım aldım ama bu normaldi normal doğum yapanlardada sezeryanlardada oluyordu. Öksürüğüm 1 ay devam etti öksürürken canım yanmadımı yandı ama umursamadım. Dikişlerin bitiş noktalarında 15-20 gün batma yaşadım o kadar 20 gün sonra herşey normale dönmüştü. Doğumu öğlen 12:30 yapmıştım ertesi sabah duşumu aldım hiç kendimi bırakmadım. Ama benimle aynı anda doğum yapan başka insanlar benim taburcu olduğum gün daha ayağa kalkmayı denememişlerdi bile dediğim gibi bu kişiden kişiye deyişen bişey önceden stresini yaşamayın normal doğum şansınız varken sonuna kadar deneyin bende sancılarımı sonuna kadar yaşadım ameliyathaneye girdiğimde 10 cm açılmıştım ama bebeğim kendini ittirmediğim için sezeryan oldum. Sancıları sonuna kadar çekip sezeryana girmek istemem demeyin dayanılmaz değil o sancılar. Hem çok zor olsaydı kimse 2.yi doğurmazdı rahat olun herkesin başına geliyor insanlık tarihi kadar eski bir olay allah herkese hayırlısını versin. Sondadanda korkmayın zaten anesteziden sonra takılıyor çıkartılırkende hiç canınız yanmıyor. Ben çok kastım kendimi hiçte korktuğum gibi olmadı.Ayrıca tüm çekilen acılar unutuluyor merak etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?