Bu arada, konu sezeryan mı, normal mi'ye dönmüş galiba. Ona da yazmasam olmaz. Vajinal doğum, anne için de bebek için de her zaman daha sağlıklısıdır. Sezaryen, normal doğumun uygulanamayacağı durumlarda bir cerrahi müdahale olarak kullanılır. Gelişmiş ülkelerde böyle. Ama Türkiye'de galiba kadınların yarısı sezaryen oluyor. Doktorlar bunu tercih olarak kullanıyorlar galiba, bir de bir sürü bahane bulunuyor sezaryene. "Çatı darlığı" denen şey de en popüleri. :) Ben Abd'de yaşıyorum, burada böyle bahaneler yok mesela. Sezaryen sebepleri bellidir.
Açıkçası burada ne sıklıkta ultrason yapıldığını bilmiyorum, hiç sormadım. Sadece sezaryenin bu kadar sık yapılmadığından eminim.bildiğim kadarıyla abd de ultrason da bu kadar yaygın değil,
rivayetlerden böyle duydum,
sen asıl yerden bildirsene :)
ya dediklerin doğru da orası ABD burası TR, ben açıkçası planlı sezaryen oldum, çünkü TRde acil sezeryana alınınca nelerle kaşılaşacağım konusunda tereddütlüydüm.
mesela TR de muhtemelen ekonomik sebeplerle geceleri anestezi doktoru pek bulunmaz, kadın doğumcu hiç bir yerde bulunmaz (orta kalite özel hastaneleri kastediyorum), bu durumda gece hastaneye gittin diyelim, doğum doktorunu arayıp uyandırıp çağıracaklar, anestezi doktorunu uyandırıp çağıracaklar, diğer ekip nereden gelecek allah kerim.
tabi senin acil sezeryana alınman gerekiyorsa tamamen yandığının resmidir.
bence bu seçim de tamamen maddi şartlara bağlı oluyor bundan sonra.
Sezeryanda da genellememek lazım, bende sezeryanla doğdum 44 yıl önce, ki o zamanlar sezeryan çok daha zor bir işlemmiş, çok şükür hiçbir sağlık sorunu yaşamadım bugüne kadar, kızımda sezeryanla doğdu, onda da şimdilik bir sağlık problemi yok, ilerde babasından dolayı kalıtsal alerji sorunları yaşarsa bilemem ama maalesef alerji olursa da sorumlusu babası zira adam ayaklı alerji mıknatısı.
Doğum yaptığım anda da sütüm geldi tabiri caizse tazyikli Çeşme gibiydim
Yine de sezeryana en iyisi bu diyemem, anne ve Bebek için en iyisi, en sağlıklısının kararını doktor vermeli çünkü ama bebek ya da anne sütüyle ilgili kısım kesinlikle hem beslenme hemde bünyeyle alakalı.
Burdaki sezeryan sebeplerinin biride doktor faktörü.Bu arada, konu sezeryan mı, normal mi'ye dönmüş galiba. Ona da yazmasam olmaz. Vajinal doğum, anne için de bebek için de her zaman daha sağlıklısıdır. Sezaryen, normal doğumun uygulanamayacağı durumlarda bir cerrahi müdahale olarak kullanılır. Gelişmiş ülkelerde böyle. Ama Türkiye'de galiba kadınların yarısı sezaryen oluyor. Doktorlar bunu tercih olarak kullanıyorlar galiba, bir de bir sürü bahane bulunuyor sezaryene. "Çatı darlığı" denen şey de en popüleri. :) Ben Abd'de yaşıyorum, burada böyle bahaneler yok mesela. Sezaryen sebepleri bellidir.
Aynen doğru haklısın. Tandır var bilmem bilirmisin,ekmek yapıyorlar içinde. Annem diyor sizi doğurup köşeye bırakıp ordan tandıra ekmek vurmaya giderdik diyeSen de sagol canim, korkacak birsey yok.. Dunya nufusu 6 milyar, hepimizi bir kadin dogurmus, hatta bir tane ile kalmamis, kardes de dogurmus. Dogum o kadar korkunc olsa idi birinciyi yapan ikinciyi asla yapmaz, herkes tek kardes olurdu, degil mi.. Hele burada benim yasimin biraz ustundeki, benden onceki kusagin buyuk cogunlugu 7-12 kardes.. Savas ve buhran senelerinde iyice azalan nufusu yukseltmek kadinlara dusmus, dogurabilen durmadan dogurup acigi kapatmaya calismis.."BAby Boomers"lar diyorlar onlara bugun..
bu olayı daha önce de duydum, olabiliyor demek ki.. hatta ben sezeryan olduğumda en çok bundan korkmuştum, bir de operasyon sırasında uyanmaktan
Haber çok kötü artık bir sonra ki sezaryen de artık ben de korkacagim
Benim ilk sezaryenim mecburiydi sanci ve suyumun gelmesinden sonra mekonyum aspirasyonundan acil almıştı doktor. Ama ikincisinde randevuyla gittim.kaldıı ki sezaryen olma zorunluluğu varsa bile anne bebek dostu sezaryen diye bir şey var.
kasılmalar ve doğum başladıktan sonra sezaryene alınıyor.
mesela bebek makat geliştir, plesante previa vardır filan.
randevu nedir ya?
acil sezaryen de mesela plasenta dekolmanı olur, onda hiç düşünmeden alırlar sezaryene.
Hayır normal doğum ne kadar rahat gerçekleşirse gerçekleşsin bebek travma yaşar. Komplikasyon olma ihtimali de çok fazladır. Kordon dolanması, oksijensiz kalma falan filan. Geçenki haberdeki gibi salak bir hemşireye de denk gelip sağlam çocukta hasar oluşmasına sebep olabiliriz. Risk almaya gerek yok. Sezaryen candır.
benim dikişlerimin üzerinde çok güçlü bir bant vardı bir hafta sonra doktor aldı o bandı. bu hanıma yapmamışlar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?