Sezaryene Makyajla Girmek

STY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
198
1
96
Antalya
kızlar 15 gün sonra sezeryanla doğum yapacağım kısmetse günüm belli olduğu için (tabi inşallah oğluşum gününden önce acele etmezse ) fön çektirip hafif bi makyaj yapmak istiyorum. cildim solgun gözükmein die fondoten rimel ve hafif allık.. makyajla girenler varmıı? merak ediyorum ojenin yasak olduğunu biliyorum ama makyaj hakkında bi bilgim yok ama bi sakıncası olacağını düşünmüyorum sadece dudaklar ve tırnaklar önemli die biliyorum..

merhaba girerken saça bone geçirirler toka falan izin verilmiyor çıkana kadarda makyaj falan kalmaz terden ..merak ettim neden makyajlı girmek istiyorsunuz?

hafif makyajdan bir şey olmaz ki,kendinizi iyi hissedecekseniz neden olmasın.Moral önemli.Ama arkadaşın dediği gibi başınızda bone olacak,saçınızın şekli bozulabilir.Terliyeceğinizi sanmıyorum,ıknma olmayacak nede olsa,ameliyathane de soğuk zaten,yani makyaj bozulmaz

kedin bende rimellenip girerim yani ilerde bunu hep düşünmüşümdür

keSin bende rimellenip girerim yani ilerde bunu hep düşünmüşümdür

rimeliniz suya dayanıklı değilse sakın öyle bir hataya düşmeyin çünkü ameliyatta gözler yaşarabiliyor.ben çıktığımda gözlerimde çapak vardı.akmış rimellerle yatmak istemiyosanız rimel sürmeyin.ayıldıktan sonra yaparsınız makyajınızı.pudranız fondoteniniz de bulaşır birbirine girer.boğazınından tüp salacaklar hortum sabit dursun diye bantla yüzünüze yapıştıracaklar.daha sayayım mı?

evet sezeryan boyunca bozulmaz ama çıkarken ağrı falan olunca ister istemez terliyolar bide kayınvalide anne varsa yanınızda uzak tutun ozmn ellerinde mendiller yüzünüzü silmeye çalışabilirler temizlemek için kendilerince:)))

boğazınızdan niye tüp saldılar,bantla niye yüzünüzü kapattılar,anlamadım.Sorun mu vardı ki?

boğazınızdan niye tüp saldılar,bantla niye yüzünüzü kapattılar,anlamadım.Sorun mu vardı ki?

ameliyat sırasında nefesinizi kontrol etmek için ciğerlerinize tüp salıyorlar.siz hissetmiyorsunuz ama, çünkü baygınken yapılıyor.uyanıkken yapılamaz.hiç filmlerde belgesellerde izlemediniz mi?tüm genel anesteziyle yapılan ameliyatlarda böyle yapılır.isterseniz doktorunuza sorun.

Genel anestezide hortum mu tup mu adi neyse artik, saliniyor maalesef. Dudak kenarinda hafif agri yapar. Benim bantlanmamisti. Yani sanirim. İz felan yoktu ama bir operasyonumdan sonra dudagimin kenari cok agrimisti. Bogaz da acayip kurur bu arada.

Dogumdan sonra, yamulmayanlar ki bazilarini narkoz pek sarsiyor,makyaj daha kolay yapabilirler.
İlla oncesinde yapmak isteyenlere, benim gibi sıkıntılılarsa kalici makyaj oneririm. Yoksa maymunluk olasi yani.

genel anestezide makyajı sildirdiler bana
ama ablam spinal oldu ve özellikle makyaj yapıp girdi

Ben daha once myom ameliyati gecirdim ve sezaryen seklinde yapildi.

Saclarima fonumu de cektirdim, fondoten dahil makyajimi da yaptim oyle girdim ama 10 sene onceden bahsediyorum. Ciktigimda makyajim silinmemisti.

Simdi doguma girerken yine sezaryen olacak kismetse. Saclarima fonumu yine cektiririm. Makyaji cok hafif de olsa mutlaka yaparim. Doktoruma danisicam tabi ki.

benim doğum yaptığım hastane izin vermiyordu, sonuçta sezaryen bir ameliyat ve bazen morarma, kızarma, beyazlama...işte çeşitli renk değişiklikleri olabiliyormuş yüzde bu çok önemliymiş.özellikle göz makyajına ve rimele asla izin yoktu. ama ben hayatımda hiçbr fotoda doğumdan çıktığımdaki kadar güzel çıkmamıştım...

sanırım hastaneye göre değişiyor
benim arkadaşımda makyaj yaptı
doğuma girmeden sildirdiler
genel anestezi değildi
epidural oldu

Ben ilk hamileliğimde gece sancım yavaş yavaş başlayınca makyaj yapıp gitmiştim ama sezeryan olmak zorunda kalınca ojelerimi çıkarttılar göz makyajım kalmıştı. Doğumdan sonra tam bir felaketmişim gözlerim mos mor olmuş tipim iyice kaymış zavallı annem de bana birşey oldu zannetmiş:)) Şimdi ikinciye hamileyim kısmet olursa bu sefer waterproff ürünler kullanıp girmeyi düşünüyorum. Sonuçta hasta değiliz güzel görünmek istiyorum ben doğum sonrası bir sürü insan geliyor hem de ben kendimi çok daha iyi hissediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…