sezeryan dedi ama emin değilim :(

Benim 40+4 normal dogdu kilosu iki yediyuz kilodu ona ragmen cok zor dogdu cok sancim oldu devletteki doktorum sezaryan demisti ozeldeki uc gun daha bekliyelim istedim sanci olmassa sunu sanci oda olmazsa sezaryan demisti uc gun sonra sanci oldu devlete gittim sanci var diye acilma baslamis sabah gece aldilar beni dogdu ama benim dogumum zor oldugundan bebek strese girmis kuvezde kaldi uc gun kaldi

İki ay önce doğum yaptım. Hep normal doğum istedim, keyfi sezaryene karşıyım, doktorum da önce normal doğum diyen, bu yönde motive eden bir insandı. Lakin çatımın dar olduğu, bebeğin de 3800 gram olduğu anlaşılınca sezaryen önerdi. Ben de ne bebeğimi ne de kendimi sıkıntıya sokmak istemediğim için sezaryene karar verdim, pişman değilim. Hep korkutmuşlardı sezaryen olunca toparlanmak zor oluyor diye, 5 günde toparlandın abartmıyorum. Elbette bünyeden bünyeye değişir ama öyle haftalarca dikiş acısı çekecek değilsiniz neticede. Ben doktorunuzu dinleyin derim.

kesinlikle farklı doktorlara görün özellikle normal doğum yanlısı ya da sezaryenden sonra normal yapan doktorlara görün..
çatı darlığı moda.. eski hatunların hep genişmiş maşallah.. o uğraşmamak için hemen 7 kat kesim loğusalığı burnundan getirecek..

4.5 kilo çocuk doğurulabiliyorsa sen neden doğuramıyorsun?? doğumda çatı genişler zaten.. normal doğum demek bebeğin tam hazır olması demek, normal doğum demek sütünün hemen gelmesi demek, normal doğum demek ilk doğumunu kurtarmak demek..

birde ben 40. haftadaydım bebekte hiç gelecek havası yok dedi dr. 2 gün sonra doğum başladı 3. gün doğdu çocuğum..

kesinlikle başka doktora görünün. oranda yırtılacak diye bişey yok.. zaten gereksiz 7 kat kesilmekle kıyaslanamaz bile. ha mecburi olur amenna..

Bazen ne kadar kendinize endeksli konuşuyorsunuz?
Aha kadın doğururken çocuk sıkıştı o zaman ne olacak?
Sizin 40. haftada yaptığınız doğumu belki o yapamayacak.
Ayrıca süt illa normal doğumda gelmez.
Normal doğum istemiş ama yüksek tansiyondan mecburi sezaryan olmuş biri olarak
7 aylık hamileyken sütüm akmaya başladı. Ameliyattan çıktığımda süt benden önce gelmişti.
Yani bakın herkes aynı değil.
Oran dediğiniz yerde vajina galiba. Elbette yırtılma olur.
2 hafta önce normal doğum diye tutturan yakınım açılma aniden olunca makatına kadar yırtıldı.
İşte buda başka bir örnek.
Demem o ki herkes farklıdır. Her doğumun kendine has komplikasyonları vardır.
Birini göğe çıkartırken diğerini yermek manasız.
Kadın 2 parmakla zorlandım diyor.
Unutmadan, doğum zaten NORMALDE 38. hafta itibariyle başlar.

Yani demem o ki doktorunu dinle kontrol gununu bekle ona gore istisare edersiniz icin rahat edecekse bi doktora daha gorun hem senin daha zamanin var saglikli hayirli kolay dogumun olsun insallah

38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum

4 kg ı gecmez buyük ihtimalle benim de 38. haftada ayni kg cikiyordu. 40+6 da 3920 normal dogumla doğdu. kanala girme konusunda sabah 7.20 de dogmustu gece 4 te yeni yeni kanala giriyordu.

ama çatı konusuna bir sey diyemeyecegim dr unuza guvenmiyorsanız baska bi dr un da fikrini alın. bi de bana elle muayene 40+5 te yaptı dr um ilk defa çatımla ilgili yorumunu ultrasonla soylemisti rahat dogurursun genis diye

Bazen ne kadar kendinize endeksli konuşuyorsunuz?
Aha kadın doğururken çocuk sıkıştı o zaman ne olacak?
Sizin 40. haftada yaptığınız doğumu belki o yapamayacak.
Ayrıca süt illa normal doğumda gelmez.
Normal doğum istemiş ama yüksek tansiyondan mecburi sezaryan olmuş biri olarak
7 aylık hamileyken sütüm akmaya başladı. Ameliyattan çıktığımda süt benden önce gelmişti.
Yani bakın herkes aynı değil.
Oran dediğiniz yerde vajina galiba. Elbette yırtılma olur.
2 hafta önce normal doğum diye tutturan yakınım açılma aniden olunca makatına kadar yırtıldı.
İşte buda başka bir örnek.
Demem o ki herkes farklıdır. Her doğumun kendine has komplikasyonları vardır.
Birini göğe çıkartırken diğerini yermek manasız.
Kadın 2 parmakla zorlandım diyor.
Unutmadan, doğum zaten NORMALDE 38. hafta itibariyle başlar.

siz de bilmeden yorum yapmışsınız. bir arkadaş oran dediği için imada bulundum çirkin olmuş diye..
ayrıca normal doğum en doğalıdır.. mecburi tansiyon vb şeyler ayrıdır..
ben bizzat doktorlardan duydum. çatının saçmalık olduğunu her kadının doğurabilme kapasitesinin olduğunu.
sezaryen de 7 kat her halukarda kesiliyor. bunun kaçarı yok. ama doğal doğumda yırtılma herkes de olmuyor bu..
doğalı dururken nedensiz yere erkenden çocuğu neden yerinden koparsın ki..
ee çocuk 3600 müş. bazen yanılma payıda oluyor + veya -. ya - yönündeyse..
zaten en güzeli sezaryen olacaksa bile sancıyla olmasıdır. avrupa ülkelerinde böyledir. zaten sağlık da ne kadar geride olduğumuzu söylemem gerek bile yok..
komplikasyon dediğiniz şey hayatımızın her alanında var zaten..
ben de 2 parmakla zorlandım.. hatta imkansız doğuramam dedim. öyle olmadı. doğum anı farklı yani..
38. hafta da doğum başlar hatta daha da erken olabilir. ama 42 ye kadar da yolu var. çocuğun anne karnındaki her 1 günü altın değerindedir. bu da değiştirilemez bir gerçek..
keyfi sezaryen anne için de çocuk için de çok zararlı bir ameliyat..

Bir doktordan daha görüş al istersen ama çatın darsa zor olur. Bende sezaryen ile doğum yaptım. Hiçte lohusalığım burnumdan gelmedi. 2-3 gün daha dikkatli oldum. Hastaneden eve geldiğimde göğsüm taş gibi şişmişti.sağmak zorunda kaldım okadar çok sut vardı. Hastane de de vardı. Normal doğum yapıp benden çok daha fazla sıkıntı yaşayanlar var oyuzden kişi için ne sağlıklıysa doktor karar verdin

Normal doğum yapanların sezeryanı bu kadar kötülemesini anlamıyorum. En sonunda bide mecbursa olabilir bişey diyemem demiyorlar mi iyice sinir oluyorum :KK11:

1 gün aralıklı sancı çektim 2. Gün sancim sıklaştı hastaneye öğlen 11 de girdim aksam 10 hala doğum olmadı neler yaşadım açılmam oldu sancı kendi sancim suni değil ama olmadi nedeni rahim ağzı yukarıdaymis ve devlet hastanesinde ve bu sezeryan konularının yoğun olduğu dönemde mecburi sezeryan oldum.
Siz sezeryan böyle şöyle deyip en son mecburi ayrı diyince o son cümleniz tatmin edici olmuyo. Keyfi duruma karşıyım bende tabi ama sezeryan ı da bu kadar kötüleyip durmayın

Ben de mecburi sezeryan oldum oldum. Evet sonrasi benim icin cok zordu. Fakat bebegim gercekten büyüktü. Ona bakip ben bunu nasil normal dogurabilirdim diyorum bazen.
Bir de bebegim gidili falan dogmustu yani, iceride gelisimi tamamlanmis üzerine gidi falan ne varsa yapmis. Normal dogursaydim herhalde yine bircok problemim olacakti. Zaten o büyüklükte gecemedi catimdan. Mecburi olunca mecburi oluyor gercekten.
Benim sabaha kadar ugrastilar bebek cikamadi. Is ciddilesince sezeryana aldilar.

Ben de mecburi sezeryan oldum oldum. Evet sonrasi benim icin cok zordu. Fakat bebegim gercekten büyüktü. Ona bakip ben bunu nasil normal dogurabilirdim diyorum bazen.
Bir de bebegim gidili falan dogmustu yani, iceride gelisimi tamamlanmis üzerine gidi falan ne varsa yapmis. Normal dogursaydim herhalde yine bircok problemim olacakti. Zaten o büyüklükte gecemedi catimdan. Mecburi olunca mecburi oluyor gercekten.
Benim sabaha kadar ugrastilar bebek cikamadi. Is ciddilesince sezeryana aldilar.

Oyyy Tosun gıdı yapmış bir de :)

Mumkunse normal olsun tabi de zorlamanin da alemi yok.
Ayrica sezaryen olanin sutu hemen gelmez kanısına nasil varilmis anlamis degilim.
Yengem normal dogum yapti 3 gun tek damla süt gelmedi.
Ben epidural sezaryen oldum. Odaya gectikten sadece 1 saat sonra hemsire sut kontrolu icin gogsumu sıktı suratina ve formasina sicradi...
Kimsenin moralini bozmaya gerek yok.

Sizin emin değilim demeniz bir şeyi değiştiriyor mu? Doğumda doktor normal yapamazsın derse çatır çatır sezaryen doğuracaksınız. Çatınız dar diyor yani normal doğum diye diye niye bebeği ve kendinizi riske atıyorsunuz?

Tibbi bilginiz olmadan insanlarin hayatlarini tehlikeye atacak seyler onermeyin ya. Yok 5 kilo doguran nasil doguruyomus, yok ben dogurmustum sende yaparsin. Su durumda konu sahibinin yapacagi tek şey icine sinmedigi icin baska doktora gorunmek.

Mumkunse normal olsun tabi de zorlamanin da alemi yok.
Ayrica sezaryen olanin sutu hemen gelmez kanısına nasil varilmis anlamis degilim.
Yengem normal dogum yapti 3 gun tek damla süt gelmedi.
Ben epidural sezaryen oldum. Odaya gectikten sadece 1 saat sonra hemsire sut kontrolu icin gogsumu sıktı suratina ve formasina sicradi...
Kimsenin moralini bozmaya gerek yok.

Benim oğlum ilk sütü ameliyathanede beni dikerlerken emdi,anında gelmiş genellemeler çok yanlış

Tibbi bilginiz olmadan insanlarin hayatlarini tehlikeye atacak seyler onermeyin ya. Yok 5 kilo doguran nasil doguruyomus, yok ben dogurmustum sende yaparsin. Su durumda konu sahibinin yapacagi tek şey icine sinmedigi icin baska doktora gorunmek.

Eskiden anne bebek ölüm oranlarına bi bakmak yeterli aslında, yani doğuramıyolarmış aslında, ölüyolarmış

Back
X