sezeryan dedi ama emin değilim :(

Bebeğinizin kilosu vs. iyi miş gelişimini tamamlayan bebeklerde bence beklemek riskli oluyor yasayan biri olarak söylüyorum hiç strese değmez ben 40.haftamda ne sancı gördüm ne acılma ne agrı nede kanama vede bebegim 3650 di ama kg göre yapılı ve iri bi bebekti rabbim onu kendine özene bözene yaratmıs

Şahsen çatımın ne durumda olduğu umrumda değil her şekilde sezeryan yaptırıcam hamile kalınca.
Bence doktorunuzu dinleyin. Çatınız darsa çok zorlanırsınız.

38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
Canım başka hastahanelerede git. Devlete git özeller genelde sezeryan giyor. Sizde Para gani gani hesabı

38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
canım tabiki başka doktora da gorun. Ayrıca o kilo tahmini pek tutmuyor. Benimkine 3.700 dedi 3.200 doğdu. Çatı ddar mevzusuna da inanmıyorum. Bir arkadaşıma da doktoru öyle dedi ama koz inat etti gayette güzel doğurdu 38 erkeb daha bekle girer kanala. Kendini normal doğumun doğum sonrası konforundan mahrum etme.

Yaptı 2 parmakla bile zorlandım kemikler çok ondeymis
canın ilk catı muayenemde bende iki parmakla çok zorlandım ama çocuk kanala girdikten ve doğum başladıktan sonra açılman oluyor zaten. İstanbuldaysan sureyya merden adlı domtoru tavsiye ederim. gerçekten sen ve bebek için bir sıkıntı yoksa asla sezeyan demiyor.

Niye zorlayıp oranı mahfedeceksin ki? Çocuk büyük, bir sürü dikiş atacaklar, sonra oturamayacaksın bile. Doktor sezaryen diyorsa sezaryen ol.
Yengeme öyle bi dikiş atmışlarki 4 kilo doğdu bebeği ona göre dikişleri hayal et artık :)

çatın darsa normal doğum zor olur ama bence bir doktordan daha görüş almalısın açıkçası ben sezeryan konusunda doktorlara pek güvenemiyorum

En iyisi Sezeryan artık eskisi gibi değil hiçbişey için temizlenmiyor falan diyorlar hikaye artık doktorlar herşeyi yapıyo temizliyor dikiş falan da yok yani ufacık ip gibi çizik oluyo ve git gide kayboluyor hiç bi sıkıntısı yok bence

İçinize sinmediyse bir kaç doktora daha görünün içiniz rahat etsin derim.
Sezeryanı kötülemiyorum ama normali varkende buna yönelmek saçma geliyor. (zorunlu sebep dışında)

Birçookk doktor artık bunu seçiyor çünkü normalden daha kolay 10 dk da bitiyor :)
Annem kardeşimle benide normal doğurmuş.
Kardeşim 4,500
Ben 3,750

sezeryan eski yıllarda olduğu gibi korkunç değil. valla ben de sezeryan ile doğum yaptım. ertesi gün ayağa kalkıp kişisel bakımımı ve bebek bakımını yapabiliyordum. o gün hastaneden çıkmak eve gitmek istedim ama bir gece daha kalalım ne olur ne olmaz diye tutturdu eşim o yüzden bi gece daha kaldık. eve gelir gelmez duşumu yaptım. bebeğimi de 6 ay boyunca sadece anne sütüyle emzirdim. hiç süt sıkıntısı da yaşamadım. karnımdaki amelyat izinin üzeri bantlıydı. bir hafta sonra mı 10 gün sonra mı ne bantı kaldırdıktan sonra hergün krem sürdüm iyileşti. karındaki amelyat yarasının bakımı vajinadaki yaranın bakımına kıyasla bence daha kolay.
eskiden sezeryan olan boydan boya kesiliyor bir hafta hastane yatışı veriliyor ayağa kalkamıyormuş. benim annemin öyle olmuş. ama şimdi teklonoji o kadar gelişmiş ki. neden bebeği riske atasınız?
yine de bebeğin kendisinin doğumu başlatması önemli. önce sancınızın gelmesini bekleyin. çatınız darsa ve doğum ilerlemezse olursunuz sezeryanınızı.

Başka bir doktora daha muayene olun.Gerçekten dar ise ve normal doğum diye tutturursanız hem normal doğum acısı hem sezeryan acısı cekersiniz.Bebekte sorun olması da muhtemel

Evet sezeryana karşıyım. Ve inatla olmadım çok mutluyum. Kesinlikle sezeryana alıcaz dediler şiddetle karşı çıktım. Oh iyi yapmışım Ben o doktorları haksız çıkardım çocuğum 4250 gr. 42.haftada sapasağlam doğdu. Yarım saate girdim çıktım dualarla. Ve ben başardım. Sende başarabilirsin neden olmasın. Çokta inanmamak lazım uğraşmamak için sezeryan diyorlar. Ama doğumu yapan sensin o değil ki.

Evet sezeryana karşıyım. Ve inatla olmadım çok mutluyum. Kesinlikle sezeryana alıcaz dediler şiddetle karşı çıktım. Oh iyi yapmışım Ben o doktorları haksız çıkardım çocuğum 4250 gr. 42.haftada sapasağlam doğdu. Yarım saate girdim çıktım dualarla. Ve ben başardım. Sende başarabilirsin neden olmasın. Çokta inanmamak lazım uğraşmamak için sezeryan diyorlar. Ama doğumu yapan sensin o değil ki.
çok şükür sapasağlam çıkmışsınız canım ama ya bişey olsaydı doktorlar uyardıkları halde dinlemedim diye pişman olmayacakmıydın.

Sonuç kötü de olabilirdi. Şanslıymışsınız sadece... 42.haftada anne karnında kakasını yutabilirdi. Ya da kanala girip çatı dar olduğu için çıkamayabilirdi. Vakumla çekilirken bir yeri hasar görebilirdi. Oksijensiz kalabilirdi...

Neden tıbbi zorunluluk olup olmadığı belli değilken kafasına göre karar versin. Bireysel tecrübelerinizi anlatmak yerine başka bir doktora daha danış deyin en azıdan...

Sonuç kötü de olabilirdi. Şanslıymışsınız sadece... 42.haftada anne karnında kakasını yutabilirdi. Ya da kanala girip çatı dar olduğu için çıkamayabilirdi. Vakumla çekilirken bir yeri hasar görebilirdi. Oksijensiz kalabilirdi...

Neden tıbbi zorunluluk olup olmadığı belli değilken kafasına göre karar versin. Bireysel tecrübelerinizi anlatmak yerine başka bir doktora daha danış deyin en azıdan...
Kesinlikle katılıyorum. Kuzenimi normal doğurtmaya uğraşan doktorlar bebeği ancak köprücük kemiğini kırarak çıkardılar. İri Bebek değildi ama çatı darlığı vardı annede.

Ben insanları anlamıyorum sen iri doğurmuş olabilirsin,normal doğurmuş olabilirsin ama uzman değilsin neticede. Her doğuran bir şey söylüyor. Doktorlar niye var o Zaman? Mesela eşim teyzesi de 4 kilo normal doğurmuş parçalandım resmen diyor. Keşke sezeryan olsaymışım diye yanıyor. Ben de bu örneği vereyim o Zaman.

Y yorqunn eğer hiç içine sinmiyorsa bir doktora daha danış. Aynı tereddüdü ben de yaşadım. Doktor muayene dahi etmeden bebeğin gelişimi ve tansiyon sorunum nedeniyle 39+0da sezeryan önerdi. Doktora çok güvendiğim halde sorguladım kafamda günlerce. En sonunda doktoruma güvendiğim için, boş yere sezeryan yönlendirmeyeceğine karar verdim.

Sonuç olarak sezeryan tarihinden bir gün önce suyum geldi. Ebe muayene etti ve hiç açılma yoktu. Bir süre daha bekledikten sonra sezeryanla aldılar. Çok çok korktuğum halde çok rahat geçti. Hemen ayaklandım, ikinci geceyi sadece tedbirden hastanede geçirdim. Eve dönünce de normal hayatıma devam ettim.

Kesinlikle katılıyorum. Kuzenimi normal doğurtmaya uğraşan doktorlar bebeği ancak köprücük kemiğini kırarak çıkardılar. İri Bebek değildi ama çatı darlığı vardı annede.

Ben insanları anlamıyorum sen iri doğurmuş olabilirsin,normal doğurmuş olabilirsin ama uzman değilsin neticede. Her doğuran bir şey söylüyor. Doktorlar niye var o Zaman? Mesela eşim teyzesi de 4 kilo normal doğurmuş parçalandım resmen diyor. Keşke sezeryan olsaymışım diye yanıyor. Ben de bu örneği vereyim o Zaman.

Ben de sezeryandan çok korktuğum halde mecbur kaldım. Doktorundan Allah razı olsun, benim korkuma rağmen doğru olana yönlendirdiği için. Çok da rahattım yani.

Back
X