Sezeryanla doğum yaptım...Belden uyuşturularak oldum ama senin ki nasıl olacak ?
merhabalar bende cuma gun u 37 hafta olucam suyum azaldıı ıcın doktorum sezeryana alabılırım dedı cuma olmazsa pazartesı ya da salı. genel anestezıden uyandıktan sonra cok zorlanırsın dıyerek epıduralı onerıyor ama ben epıdural yapılırken ya kıpırdarsam korkusuna kapılmıs durumdayım sezeryandan da korkuyırum bı yandan bana bılgı verırmısınız
ben de mecburi sezeryan oldum hiç istememe rağmen ama korkulacak birşey yok gerçekten. normal doğum ağrılar başladığında epidurali yaptılar. o an bulundugumuz yer cok soğuktu ve ben titriyordum. bunu dile getirince yardımcı hemşire bana sarıldı ve kıpırdamamam için yardımcı oldu. başımı cenin gibi önüme eğdim ve rahat bıraktım. işin bu kısmından korkmayın. sabaha bebk kakasını yapınca alelacele ameliyathaneye alındım. bi sürü insan vardı ameliyathanede beni kaldırıp yatırdılar bacaklarımı hissetmiyordum sonra doktor geldi. başladı mı diye sordugumda oo çoktan dediler. inanın hiçbirşey hissetmedim. doktorların muhabbetini dinledim. ta ki bebeğimin sesini duyana dek ve yüzünü görene dek müthiş bi an. lütfen genel anestezi almayın. bu noktada bi tavsiyem olacak. ameliyattan önce ekibe tembihleyin. bebeği size koklatsınlar hatta mümkünse göğsünüze yatırsınlar bebek dokunsun gögsünüze yüzünüze. doktorunuzla konuşun ve ekibe hatırlatın. bana göstermeden götürüyorlardı sormasaydım. sonrasında gaz oluyr biraz atmanız sıkıntı olabiliyor yürütüyorlar zaten. ben ertesi gün sabah atabilmiştim. evde de karnınızda biraz ağrınız oluyor. epey pahalı bi antibiyotik ve ağrı kesici vermişti doktorum antibiyotiği kullandım ağrı kesici almadım 5. gün hiç birşeyiniz kalmıyor. şimdiden hayırlısı olsun..Korkulcak bişey yok diyosunuz yani. Ben hep normal doğumu araştrdım dinledim ama bugun doktorum riskli olur dediği için sezeryanı araştrmaya başladım. Şimdilik bi korkum yok sadece merakediyorum beni nelet bekliyor. Peki çok belirgin bir iz kalıyomu ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim iyi arastir derim bel fitigindam dolayi spinal yada epuduralin onerilmwdigini genel anestesinin tercih edildugunu duymuatum31haftalık hamileyim bel fıtığımdan dolayı sezeryan doğum yapıcam. Sezeryanla doğum yapanlar yardımcı olabilir mi doğum sonrası hakkında bilgilenmek istiyorum
31haftalık hamileyim bel fıtığımdan dolayı sezeryan doğum yapıcam. Sezeryanla doğum yapanlar yardımcı olabilir mi doğum sonrası hakkında bilgilenmek istiyorum
Ameliyattan sonra ne kadar surede sutun geldi canmcanım bende 2 ay once hıc ıstemeyerek mecburı sezeryanla dogum yaptım.cok korkutmuslardı benı yerınden kalkamıyosun aylarca cekıyosun acısını falan dıye...hepsı abartı bence.epıdurallı sezeryan oldum dogundan 20 dk sonra bebegımı emzırdım 6 saat sonra tum hastaneyı turladım.yattıkca agrım artıyordu hep yurudum aılem yanımda olmadıgı ıcın her ısımı kendım gordum 3. gunumde evımı supurup sıldım :) tabı bu surecte acı tecrubelerım oldu...doktor bas agrın olmasın dıye gunde 4-5 fıncan nescafe ıc dedı bana bol bol kahve ıcırdıler meger kafeın sutu kesermıs.cocugumu emzırıcem dıye ıkı aydır neler cekıyorum.daha yenı yenı sutum gelmeye basladı.kafeinden uzak dur dıyebılırım...hayırlı dogumlar sana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?