Sezeryan doğum yapanlar !!!!

gulsahalp

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
18
0
6
İzmir
31haftalık hamileyim bel fıtığımdan dolayı sezeryan doğum yapıcam. Sezeryanla doğum yapanlar yardımcı olabilir mi doğum sonrası hakkında bilgilenmek istiyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sezeryanla doğum yaptım...Belden uyuşturularak oldum ama senin ki nasıl olacak ?

O kadar rahattım ki anlatamam...
Doğumdan hemen sonra çocuğumu emzirdim hiçbir ağrım olmadı ..
Sadece 5-6 saat sonra biraz gaz sancısı çektim.. Şiddetli adet sancısı gibi... Dikiş yerlerim ertesi gün yürüyken ağırdı ki bu da normal...
İnanın korkacak hiçbir şey yok...

Korkulcak bişey yok diyosunuz yani. Ben hep normal doğumu araştrdım dinledim ama bugun doktorum riskli olur dediği için sezeryanı araştrmaya başladım. Şimdilik bi korkum yok sadece merakediyorum beni nelet bekliyor. Peki çok belirgin bir iz kalıyomu ?

Yaklaşık 7-8 cm kadar ince bir cizgi önceleri kırmızı sonra kahverengi bir hal alıyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhabalar bende cuma gun u 37 hafta olucam suyum azaldıı ıcın doktorum sezeryana alabılırım dedı cuma olmazsa pazartesı ya da salı. genel anestezıden uyandıktan sonra cok zorlanırsın dıyerek epıduralı onerıyor ama ben epıdural yapılırken ya kıpırdarsam korkusuna kapılmıs durumdayım sezeryandan da korkuyırum bı yandan bana bılgı verırmısınız

Epidural takılırken sizi birisi tutuyor olacak zaten. Benim dogum sancilarim baslamisti acilmam olmayinca sezeryana alindim o halde hareketsiz durmak icin cok çaba harcadim eminim sizinki daha kolay olacaktir. Sezeryandan korkacak birsey yok sadece ilk ayaga kalkmak ve ilk gaz cikarmak çok zor sonrasi geliyor zaten benim diclomec ilaca alerjim oldugu icin agri kesici alamadim o yuzden ilk iki günde zordu benim için
Hayırlı dogumlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok teşekkür ederim herkese biraz daha rahatım şimdi. Hamileliğin son dönemindeyim sürekli kuruyorum kafamda korkum yoktu hıc sımdı gunyuzune cıktı ama tavsıyelerınız ve destegınız sayesinde daha iyi hissediyorum kendimi :) umarım saglıkla kucagına alır tum hamile arkadaslar meleklerını dogum yapmıs arkadaslar ise saglıkla buyutsunler meleklerını
Yarın sabah doktora gıdecegım bı ıhtımal alabılır beni hayırlısı diyorum artık umarım dogum sonrası hikayemi yazmak bana da nasip olur. ...

2 hafta önce spinal yöntemle doğum yaptım. Bendeki tek sorun gebelikte bel bölgemde ödem oluşması sebebiyle iki kemik arasını bulup anesteziyi verememeleri ve buna mukabil doğum sonrası takribi bir hafta boyun tutulması oldu. Benim hatam operasyon sorası hemen sade nescafe içmemekti. En önemli tavsiyem bu olabilir size. Çünkü vücuda verilen ilaçlar en çabuk kafeinli içecekler sayesinde atılıyormuş. Çok korkarak girmeme rağmen operasyona, gayet güzel ve rahat geçti her şey umarım sizinkisi daha sorunsuz olur. Allah sağlıklı bir şekilde çocuğunuzu elinize almayı nasip etsin.

[QUOTEhalp, post: 36400174, member: 605646"]Korkulcak bişey yok diyosunuz yani. Ben hep normal doğumu araştrdım dinledim ama bugun doktorum riskli olur dediği için sezeryanı araştrmaya başladım. Şimdilik bi korkum yok sadece merakediyorum beni nelet bekliyor. Peki çok belirgin bir iz kalıyomu ?

Bende sezeryanla sogum yaptim.ayni gece ayaga kalktim.ama agrilarim 3 ay sürdü. Belkidehic oturmadigim icin.korkma cnm.sezeryanin zorluğu kişiye gore değişir. A bence abartildigi gibi korkulucak bisey yok:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE]

Bende sezery

ben de mecburi sezeryan oldum hiç istememe rağmen ama korkulacak birşey yok gerçekten. normal doğum ağrılar başladığında epidurali yaptılar. o an bulundugumuz yer cok soğuktu ve ben titriyordum. bunu dile getirince yardımcı hemşire bana sarıldı ve kıpırdamamam için yardımcı oldu. başımı cenin gibi önüme eğdim ve rahat bıraktım. işin bu kısmından korkmayın. sabaha bebk kakasını yapınca alelacele ameliyathaneye alındım. bi sürü insan vardı ameliyathanede beni kaldırıp yatırdılar bacaklarımı hissetmiyordum sonra doktor geldi. başladı mı diye sordugumda oo çoktan dediler. inanın hiçbirşey hissetmedim. doktorların muhabbetini dinledim. ta ki bebeğimin sesini duyana dek ve yüzünü görene dek müthiş bi an. lütfen genel anestezi almayın. bu noktada bi tavsiyem olacak. ameliyattan önce ekibe tembihleyin. bebeği size koklatsınlar hatta mümkünse göğsünüze yatırsınlar bebek dokunsun gögsünüze yüzünüze. doktorunuzla konuşun ve ekibe hatırlatın. bana göstermeden götürüyorlardı sormasaydım. sonrasında gaz oluyr biraz atmanız sıkıntı olabiliyor yürütüyorlar zaten. ben ertesi gün sabah atabilmiştim. evde de karnınızda biraz ağrınız oluyor. epey pahalı bi antibiyotik ve ağrı kesici vermişti doktorum antibiyotiği kullandım ağrı kesici almadım 5. gün hiç birşeyiniz kalmıyor. şimdiden hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
bir de ben ameliyattan sonra akşama kadar hep yattım çok fazla serum verdi doktorum sanırım 3 4 tüp taktılar arka arkaya kızdım hatta yatağa bağladı beni diye ama öyle olmasa bile çok ağrım ve gazım vardı ağrı kesicinin etkisi hemen geçiyodum onuda saatlerle yapıyolar.. doğum yapmamış gibiydim. karnım kocamandı. anca gece olunca yürüttüler. sanırım bu yüzden gazımı atamadım ertesi güne kadar. benimle doğum yapan bi kız vardı niye bilmiorum ama hiç ağrısı yoktu ve hep gezindi. amma da dayanıksızım diye hayıflandım. hastaneden cıkacagı sırada süslenmiş püslenmiş vedaya geldi. benimse adım atacak halim yok. herneyse 5. gün hastanede topuk kanı için karşılaştık iki büklümdü çok sancısı varmış dayanamamış. bense tamamen iyileşmiştim. tavsiyem çok gezinmeyin. hele ki gaz sorununuz çözüldüyse yatın dinlenin.

Canim iyi arastir derim bel fitigindam dolayi spinal yada epuduralin onerilmwdigini genel anestesinin tercih edildugunu duymuatum

canım bende 2 ay once hıc ıstemeyerek mecburı sezeryanla dogum yaptım.cok korkutmuslardı benı yerınden kalkamıyosun aylarca cekıyosun acısını falan dıye...hepsı abartı bence.epıdurallı sezeryan oldum dogundan 20 dk sonra bebegımı emzırdım 6 saat sonra tum hastaneyı turladım.yattıkca agrım artıyordu hep yurudum aılem yanımda olmadıgı ıcın her ısımı kendım gordum 3. gunumde evımı supurup sıldım :) tabı bu surecte acı tecrubelerım oldu...doktor bas agrın olmasın dıye gunde 4-5 fıncan nescafe ıc dedı bana bol bol kahve ıcırdıler meger kafeın sutu kesermıs.cocugumu emzırıcem dıye ıkı aydır neler cekıyorum.daha yenı yenı sutum gelmeye basladı.kafeinden uzak dur dıyebılırım...hayırlı dogumlar sana :)

ben iki ay once epidural sezeryan oldum.cok memnunum.hic yardim alnadan bebebegime baktim.ilk 3 gun biraz zorlandim ama okadarda zor olmadi.hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insAllah

ben iki ay once epidural sezeryan oldum.cok memnunum.hic yardim alnadan bebebegime baktim.ilk 3 gun biraz zorlandim ama okadarda zor olmadi.hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insAllah

Bir bucuk ay once epidual sezeryan oldum onceleri cok kormustum fakat korktugum gibi deyildi en guzelide bebegimin ilk aglamarini benim duymam onu ilk goren annesi olarak benim olmamdi sonrasinda aksam kalkip yurumek zorunda kaldim iste o cok kotuydu ertesi gunse kendi istegimle taburcu olduk ne agrim vardi ne sizim yaramda cok cabuk iyilesti suan hic bir agrim yok herkeze hayirli dogumlar dilerim

Sezeryandan sonra ayağa kalkana kadar hersey cok basit geliyor ayağa kalkmaya çalışırken anlıyorsunuz zorluğu bu da sizin azminize bağlı 2 3 güne yürürken olan agri azalıyor yatıp kalkarken zor oluyor sabır gerekiyor o da bir ameliyat sonuçta ama korkulacak bisey yok doktorunuza güveniyorsanız sorununuz olmucaktir

Ameliyattan sonra ne kadar surede sutun geldi canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…