• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan Doğum ?

Çevreden dolayı sezeryana sıcak bakmak...Anlaşılan çevreniz sezaryan sonrası ilk ayağa kalktiginizda iki büklüm yuruyemediginizi, iyileşme sürecinin normal doğuma göre daha zor olduğundan bahsetmemiş. 2 sezeryan ameliyat deneyimim var. Ilkinde son ana kadar normal olması için elimden geleni yaptım ancak çatı muayenesinde çatı darlığı sebebiyle zorunlu sezeryan kararı alındı. Covid pozitif doğum gerçekleştiği için çok ağır geçti. 2.sezeryanda gerçekten çok çabuk toparladım. Şimdiden bunun kararını vermeyin hele ki etrafı dinleyerek asla.
Geçmiş olsun süreçte bakıcam evet

Merhaba, benim sezeryan mecbur oldu çünkü bebeğim erken geldi 31 haftalık doğdu, asla unutamayacağım 10 günü bulan baş ağrısı ve mide bulantısı oldu tabi her bünyeye farklı etkisi vardır onu bilemem ama tekrar Sezeryan olmak istemezdim , bende kötü etki yaptı hala dikiş yerim sızlıyor 1 sene oldu
Geçmiş olsun

Benim sezaryen mükemmeldi. Ama bu şekilde doğum yapmaya da bir gün önce karar verdik doktorla. Artık son haftadaydık ve başı olması gereken yerde değildi. Tedirgin olduğum için sancı beklemek son anda kanala girecek mi stresi yaşamak istemedim. Ama sancım gelseydi o zamana kadar vajinal da deneyecektim.
Çok sevindim sizin adınıza teşekkür ederim yorumunuz için

Öncelikle doğumu bizler değil bebekler karar veriyor 😅 Bende çok korkardım ama 3 yıl boyunca tüp bebek tedavisi gördüm, onca emekten sonra kavuştum. Normal de olsa sezeryan de olsa acı var mı var. Ama bunu yaşayacak olan tek siz değilsiniz. Bir anda başlayacak ve bitecek. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda emin olun o acıları unutuyorsunuz. Normal doğumdan çok korkan sezeryan olması için türlü bahaneler uyduran ben bile normal doğum yaptım elhamdülillah 😅 Bu aşamada önce bebek ve onun sağlığı, sonrasında doktor seçimi çok önemli. Doktorunuza güvendiğinizde zaten akışına bırakıyorsunuz. İnşallah rabbim gönlünüze göre kolayını ve hayırlısını versin. 🥰💐
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:KK200:

Doğum anı bana göre işin en kolay tarafı asıl zor olan gebeliğin başladığı andan itibaren 9 aylık süreç ..kese kalp atışı ile başlıyor sonra her kontrolde acaba iyi mi bir sorun var mı gibi endişe ..stres ..böyle uzadıkça uzuyor ..doğum anı yaklaştıkça zaten artık bir an önce doğsun istiyorsunuz ..o süreci tamamladıktan sonra artık doğumu o kadarda düşünmüyorsunuz illaki birsekilde doğacak yani ama sezeryan ama normal onuda doktor karar verecek
Teşekkür ederim yorumunuz için herkes farklı söylüyor tabi bazıları da hamileliğin en iyi süreç olduğunu söylüyor. Bakalım :dondurma:

Herkes kendi yasadigini bilir. Ben şahsen daha once normal dogum yapmis birisi olarak. Bunu sezeryan dusunuyorum. Daha once sezeryan yapmis birisi normal dusunuyor. Yani dedigim o ki herkesin dogumu bir olmuyor. Bu biraz şans işi çok zor normal dogum yaptim çok iri bebek dogurdum çok zor gunler geçirdim. Ama yine çocuk istiyorum. Normal dogurmak zorunda olsam yine o zorluga ragmen dogururum. Çunku bebegi gorunce. Bebek çiktigi an butun acilarin geçiyor. Oyle bir rahatloyorsn ki. Bunu tarif etmem mumkin degil. Zorlugu en fazla 2 3 hafta. Geçip gidiyor dogumdan korkupta çocuk yapmamazlik yapmam. Hem dusunsene binlerce miy miy kadin doguruyor senmi doguramican.
Çok haklısınız en güzeli olsun bizim için:KK200:

Normal yada sezaryen farkeder mi?
Sürecin içine girdiğinizde ve eğitim aldığınızda aslında bir tercihten ziyade durumun önemine göre hareket edeceğinizi kavrayacağınızı düşünüyorum.

Gebelikten önce düşünülmesi gereken tek konu ileride çocuğuma ruhsal olarak da maddi olarak da bir gelecek sağlayabilir miyim diyebilmek...

Doğum hikayesi duymasa niyetiniz çok zor bir gebelik sonrasında covid geçirdim erken doğum yapmam gerekti. Müthiş bir sezaryen geçirdim. Ancak şunu biliyorum ki doktorum yanımda olduğu sürece bilinçli bir şekilde yönlendirdiği sürece normal doğum da kolay olurdu.
Çok haklısınız doktor seçimi çok önemli onun yönlendirmesi fln. Geçmiş olsun çok sizin için çok sevindim:KK200:

Ne bileyim insan yine de düşünüyor. Tabiki herkeste farklı ama insan deneyimleyenlerden birşeyler duymak istiyor.
İste yasamadan bilinecek bir durum değil diyorum bende burada sezeryan şöyle normal dogum böyle yazilmasi bir sey ifade etmeyecek. Hamile kalmadan bunlari dusunmeyin 9. Ayda karar verilir dogum şekline o zaman dusunursunuz doktor muayene eder normal dogum bekleyecez yada sezeryan olacak şu sebeple der o zaman bakarsiniz

Yani doğum tüm hayatın içinde bir kaç saatlik bir ağrı acı yaşayacaksınız. Zaman geçince hatırlamıyorsunuz bile. Eninde sonunda bitecek bir süreç olarak bakmalısınız

Ne bileyim insan yine de düşünüyor. Tabiki herkeste farklı ama insan deneyimleyenlerden birşeyler duymak istiyor.
Bu forumda doğum hikayeleri diye başlık vardı. Orayı açın bakın, dakika dakika doğumunu anlatan bir çok üye var.

Yani doğum tüm hayatın içinde bir kaç saatlik bir ağrı acı yaşayacaksınız. Zaman geçince hatırlamıyorsunuz bile. Eninde sonunda bitecek bir süreç olarak bakmalısınız
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Kesinlikle gerekmedikçe sezeryan olmayın derim ilk iki normal üçüncü sezeryan oldum iki doğum arasında nasıl fark yokmuş yedi yıl geçti hâlâ pişmanlığı içimdedir,önceden iki normal doğum sonrası yine dümdüz bir karnım vardı sonrasında eski kilomu bırakın beş kilo daha zayıf olduğum halde şişkin bir karın bırakıyor size ayrıca orada oluşan sallanan iğrenç bir deri parçası sırf bunun için ameliyat olmak istiyorum kıyafetlerden bile belli oluyor düşünün,sırf çocuğun kilosunu büyük hesapladıklarından o kadar normal doğamayacak gibide değilmiş ama bazı doktorların işine geliyor ayrıca sezeryanın iyileşme süreci çok daha uzun normal doğum ile kıyaslanamaz bile siz iki doğum arası fark yok diyenlere asla kulak asmayın inanın bir sezeryan yerine şimdiki aklımla üç normal doğum yapmayı yeğlerim

Ben daha evlenmeden doğumdan korkuyordum😁
O an geldiğinde sanki hiçbir şey düşünmüyorsun gibi acaba nasıl olacak çok canım yanacak mı gibi düşünceler olmuyor pek
Ben kontrole gittim elime kâğıt verip doğumhaneye gönderdiler kendimden beklemeyeceğim şekilde sakindim
Bu deneyimi yaşadığım için mutluyum aslında
Hiç böyle düşüneceğimi düşünmezdim

Kesinlikle gerekmedikçe sezeryan olmayın derim ilk iki normal üçüncü sezeryan oldum iki doğum arasında nasıl fark yokmuş yedi yıl geçti hâlâ pişmanlığı içimdedir,önceden iki normal doğum sonrası yine dümdüz bir karnım vardı sonrasında eski kilomu bırakın beş kilo daha zayıf olduğum halde şişkin bir karın bırakıyor size ayrıca orada oluşan sallanan iğrenç bir deri parçası sırf bunun için ameliyat olmak istiyorum kıyafetlerden bile belli oluyor düşünün,sırf çocuğun kilosunu büyük hesapladıklarından o kadar normal doğamayacak gibide değilmiş ama bazı doktorların işine geliyor ayrıca sezeryanın iyileşme süreci çok daha uzun normal doğum ile kıyaslanamaz bile siz iki doğum arası fark yok diyenlere asla kulak asmayın inanın bir sezeryan yerine şimdiki aklımla üç normal doğum yapmayı yeğlerim
Göbek zamanla gidiyor diyorlar gitmiyor mu
Benimki dört kiloya yakın doğdu. Zor bir doğumdu ama doğdu yani

üç çocuğumu da sezaryenle dünyaya getirdim. Hiçbirinde de öyle aman aman bir sorun yaşamadım. İkinci gün ayağa kalkıp çocuğumla kendim ilgilendim. Her hamileliğimde 40 kilodan 52 kiloya kadar çıktım. Doğurduğum hafta aşağı yukarı aynı kiloma geri döndüm. Sezaryen göbeği dedikleri şeyin ne olduğunu inanın bilmiyorum, çünkü hiç yaşadığım bir şey değil. Herkeste farklı etkileri olabiliyor demek ki. siz bir hamile kalın, doğum başladığı ya da şu gün sezaryen olacak denip tarih alındığı an da süreç başlıyor ve olup bitiyor.

3 "normal" dogum sonra yine öyle isterim imkanim olsa. Sezeryan kolay gibi görünüyor, ama yinede büyük bir ameliyat. Yani normal bir ameliyatin riskleri neyise orda da var. O yüzden normal dogumdan sonra kadinlarin yardima ihtiyaci varsa, sezeryan dogum yapanlara da iyi bakim lazim. Ama nedense onu öyle "basit" gösteriyorlar ki bazilari sanki dogum yapmamis gibi görüyor. Doktorunuzla bu karari verin. Saglik acidan bir sorun yoksa, sahsen sezeryani tercih etmezdim

3 "normal" dogum sonra yine öyle isterim imkanim olsa. Sezeryan kolay gibi görünüyor, ama yinede büyük bir ameliyat. Yani normal bir ameliyatin riskleri neyise orda da var. O yüzden normal dogumdan sonra kadinlarin yardima ihtiyaci varsa, sezeryan dogum yapanlara da iyi bakim lazim. Ama nedense onu öyle "basit" gösteriyorlar ki bazilari sanki dogum yapmamis gibi görüyor. Doktorunuzla bu karari verin. Saglik acidan bir sorun yoksa, sahsen sezeryani tercih etmezdim
Teşekkürler güzel yorumunuz için :KK200: zamanı gelince duruma göre karar vericem

38 haftalık bir hamile olarak şunu soyliyim doğumu hele ki şimdiden düşünmemeye çalış. Bu günü gelince seni ekstra strese sokmaktan başka biseye yaramaz. Ben mesela kesinlikle daha sağlıklı olduğuna inandığım için normal doğum istiyorum ve çok şükür şimdilik durumum buna müsait ama yasayacaklarimi hiç sorgulamiyorum. Çünkü kendimi biliyorum sorgularsam,sorup sorusturursam ya sezeryana dönerim yada şu en güzel zamanlarimi Allah'ım napicam nasıl olcak diye tırnaklarımı yiyerek geçiririm. Kendimden yola cikarak söylüyorum en rahatı akışına bırakmak ve yaşayıp görmek. Bu arada iki doğumda benim için iki ucu b.klu değnek çünkü hayatımda hiç ameliyat olmadım ve sezeryanda benim için aşırı korkutucu olabilir üzerinde düşünürsem 🤣

Back
X