sezeryan doğumdan çok korkuyorum

sefaljin

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
165
64
298
merhaba,
son kontrolümüzde doktorumuz plasenta previa teşhisi koydu. yani plasenta doğum yoluna yakın bir yerde ve doğum yolunu kapatabilir. ilk kızım normal doğumdu, doğumdan sonra çok çabuk ayaklanmıştım. bunda sezeryan olacak büyük ihtimal ve sezeryan fikri bile beni çok korkutuyor :(

Geçmiş olsun. Henüz hamile değilim ama ben de normal doğumdan çok korkuyorum.
Anesteziden mi korkuyorsunuz peki?

Bu durum değişebilir de. Bana da böyle söylenmişti sezeryan bile riskli oluyormuş ama şuan herşey normal görünüyor.
Gerçi ben her halükarda sezeryan olacağım çünkü ilki de sezeryandı, sadece bebeğin eşi eski dikiş yerine yapışık durmadığı için rüyalarıma girmiyor artık :)

Böyle bir konu açmıştım hatta,belki gelen cevaplara bakmak istersin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...gum-hakkinda-doktorun-soyledigi.951423/page-5

12 haftlkken konuldu bana previa teşhisi aşırı kanamayla gittim benim dogum kanalım tamamen kapalı çıkmazsa yukarıya mecbur sezeryan olcam normal dogum mümkün degil senin içinde geçerli

Geçmiş olsun. Henüz hamile değilim ama ben de normal doğumdan çok korkuyorum.
Anesteziden mi korkuyorsunuz peki?

karnımın kesilecek olmasından, sonraki hissizlikten, doğum sonrası ağrılardan, bebeğime ve 3 yaşındaki kızıma bakamayacak olmaktan... normal doğum candır, hiç korkmayın :)

merhaba,
son kontrolümüzde doktorumuz plasenta previa teşhisi koydu. yani plasenta doğum yoluna yakın bir yerde ve doğum yolunu kapatabilir. ilk kızım normal doğumdu, doğumdan sonra çok çabuk ayaklanmıştım. bunda sezeryan olacak büyük ihtimal ve sezeryan fikri bile beni çok korkutuyor :KK43:
korkma canım çabucak atlatırsın inşallah

Bu durum değişebilir de. Bana da böyle söylenmişti sezeryan bile riskli oluyormuş ama şuan herşey normal görünüyor.
Gerçi ben her halükarda sezeryan olacağım çünkü ilki de sezeryandı, sadece bebeğin eşi eski dikiş yerine yapışık durmadığı için rüyalarıma girmiyor artık :)

Böyle bir konu açmıştım hatta,belki gelen cevaplara bakmak istersin.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...gum-hakkinda-doktorun-soyledigi.951423/page-5

bana da 20. haftada konmuştu teşhis ama kendiliğinden rahim büyüdükçe belki yukarı çıkabilir demişti. doğumlarımız çok yakın sizinle de, geçen hafta teşhisi kesinleştirdi ve bir değişme olmadığını söyledi. teşekkür ederim link için, okuyacağım

12 haftlkken konuldu bana previa teşhisi aşırı kanamayla gittim benim dogum kanalım tamamen kapalı çıkmazsa yukarıya mecbur sezeryan olcam normal dogum mümkün degil senin içinde geçerli

benim de sizin haftalarınızda kanamam olmuştu, şimdilik stabil.. evet normal doğum bebek için de anne için de çok riskli

Sezeryanla doğum yapmak durumunda kaldım. Bebeğim bir türlü kanala girmemişti. Sana bakacak kimse varsa bi nebze kolaylaşıyor. Ama yalnızsan zorluk çekersin ne yazık ki.

Iki bucuk ay önce ben de sezeryan ile bebeğimi aldim kucağıma.korkulduğu gibi değilmiş,gayet memnun kaldım.

karnımın kesilecek olmasından, sonraki hissizlikten, doğum sonrası ağrılardan, bebeğime ve 3 yaşındaki kızıma bakamayacak olmaktan... normal doğum candır, hiç korkmayın :)

bunlardan sadece karnınızın kesilecek olma fikri korkutucu olabilir ..
diğerleri şehir efsanesi.. herkesin bünyesi farklı.. 2 sezeryanım var hissizlik hissi derken neyi kastettiğinizi bile anlamadım.. gündüz 13 civarı doğurdum ertesi sabah 8 de evdeydim .. evi süpürdüm gelen giden olur diye.. kendinizi boşuna korkutmayın.. hayırlısı ne ise o olsun.. sağlıklı doğumlar dilerim..

Geçen kontrole gittiğimde doktora "YouTube da izlemediğim video kalmadı. sezaryen iğrenç, normal doğum korkunç bu bebeği ağzımdan çıkarabilir misin?" Dedim.

Bir de beni düşün her gün kaç taneye şahit oluyorum diye dalga geçti benimle. Ona göre de normal doğum travmatik sezaryen doğum daha rahat görünse de ilk doğum için mecburiyet yoksa tercih edilmemeliymiş.(bunu da bana diyor heveslenme sezaryene diye :D ) Ama zamanı gelince çıkacak fazla seçeneğimiz yok ne gerekiyorsa o yapılacak dedi.

Sana da diyeceğim o ki, mecbur çıkacak. Olumlu taraflarına bak, belki tarih seçeceksin? Bir de ağrı sızı olduğunu sanmıyorum ya, çoğu kadın o izi görmeden iyileştiğine göre abartacak bir şeyi yoktur.

Spinal anestezi olabilirsen sezeryan süper bence
Ben kendi istegimle sezeryan dogum yapmis biri olarak yine seçme şansim olsa kesinlikle sezeryan seçerdim.
Vucut yapisina gore degisiyor ama ben cok rahat atlattim.
İkinciyi de ayni sekilde doguracagim icin mutluyum :))

yakın zamanda iki yakın arkadaşım sezaryen ile doğum yaptılar. ikisi 2.gün kendileri koyup kaldırıyorlardı bebeklerini, kendileri emziriyorlardı gayet rahat. bir de 3 yaşında daha bir evladınız varmış, siz o sevgi ile daha da çabuk ayaklanırsınız zaten hiç merak etmeyin.

Ben sezaryen oldum inanın korkacak hiçbirşey yok.agrı bile hissetmedim sadece ayağa kalkarken dikkatli olmak lazım.ben ameliyattan 5 saat sonra yuruyuşler yaptım cok iyi oldu sizede tavsıyem ayağa kalkmış dolaşmak cok önemli.belki inanmayacaksınız ama 2.gun evi supurup yemek yaptım o derece yani.o yüzden hic korkmayın gayet güzel ayaklanırsınız.

merhaba,
son kontrolümüzde doktorumuz plasenta previa teşhisi koydu. yani plasenta doğum yoluna yakın bir yerde ve doğum yolunu kapatabilir. ilk kızım normal doğumdu, doğumdan sonra çok çabuk ayaklanmıştım. bunda sezeryan olacak büyük ihtimal ve sezeryan fikri bile beni çok korkutuyor :KK43:
ayaklanip ayaklanmamak sana bagli。 ben srzeryan oldum SUKROLSUN Rabbime bir sorun yasamadim ameliyat oldugum gun ayaktaydim.

Back
X