sezeryan dogumdan kacmayin

YogunGeciyor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
59
14
98
Ben normal dogum isteyenlerdendim fakat fitik olmam ve pelvis kontrolunde canim acidigi icin korkup caymam sebebi ile sezeryan doguma yoneldim. Dogum icin hastaneye hazirlikli gittim. Sezeryan sonrasi hic ama hic agrim olmadi. Eve geldigimde hic yataga yatmadim misafirlerimle sohbet ettim cay ictim. Bebegim suan 5. Ayina girmek uzere ve ayni sekilde hicbir sorunum yok. Acikcasi sezeryani tavsiye edebilirim

öncelikli allah analı babalı büyütsün.tebrik ederim..
ben kesinlikle normal doğum isteyenlerdenim. tabi biliyorum bazen bizim kontrolümüz dışında gelişebiliyor herşey. birkaç hafta önce arkadaşım normal doğum diye gittiği hastaneden sezeryanla çıktı. bende böyle birşey ile karşı karşıya gelebileceğimle hoşlanmasamda yüzleştim. arkadaşımın çok ağrısı vardı.biliyorum her bünye bir değil ama sonuçta ameliyat. sormak istediğim şey. benim çevremde sezeryan yapan herkesin karınları kaldı çünkü bu ameliyat enfeksiyon kapılmaması için en kısa zamanda dikişin yapılması gerekiyor.içierisi temizlenmiyor. sizdede karın kaldımı. bide karnınıza kum torbası kondumu bunu merak ediyorum

Ilk uc ay gobegim fazlaydi. Kalacak zannediyodum ama acikcasi gobegim kalacak diye dert edip mekik de cekmiyodum. 4.aydan sonra kendiliginden kuculdu. Karnima kum torbasi koymadilar.

kanaman çok oldumu peki. o şekilde atılıyormuş duyduğum kadarıyla
Ilk mesajinda allah anali babali buyutsun demissin, bende atlamisim.. cok tesekkur ederim. Aminn. Cumlemizinkini.. 30 gun kadar kanama oluyo tabi. Yogun gecirdigin regl gibi.. kasik agrisi sizisi yok, sadece kanama.

Ilk mesajinda allah anali babali buyutsun demissin, bende atlamisim.. cok tesekkur ederim. Aminn. Cumlemizinkini.. 30 gun kadar kanama oluyo tabi. Yogun gecirdigin regl gibi.. kasik agrisi sizisi yok, sadece kanama.
tahmin ettiğim gibi kanaman olduğundan için temizlenmiş.bende öyle duymuştum. ama bazılarında kanama çok olmuyor benim çevremde karnı aynen kalanların hepsinin kanaması çok az oldu. tecrübeli kişlere soruyorum aradaki farkı anlamak için. eltim doğum yaptı onun çok az oldu kanaması ve karnı şuan 5 aylık gibi ne yapsa düzelmiyor. gerçi yemeği sever spor yapmaz o ama anladığım kadarı ile demekki bu bünyeden kaynaklanıyor.bakalım bende ne olacak.

bende bir ebe olarak kesinlkle normal doğum taraftarıym bunun nedenini kısaca açıklamak istiyorum arkadaşlar izninizle
ilk olarak bebek doğmak istediği zaman anneye uyarı gönderir ve sancı hormonunun tetiklenmesini sağlar bölece doğum başlar yani her bebek aslında doğumu kendi başlatır. anneden salgılanan bu sancı hormonu aynı zamanda sütünün salgılanmasında da rol oynar dolayısıyla annenin sütü doğum sonrasına tam anlamıyla hazırdır bebeği için.yapılan arastırmalarda görülmüş ki normal doğumda bebekte olan hormonal değişimler bebeğin doğumdan sonra anne ile bağlantı kurmasında oldukça faydalı ve anne içinde. Normal doğumla dünyaya gelen bebekler, doğum kanalındaki basınç sayesinde akciğerlerindeki amniyotik sıvıyı atarlar. sezeryanla olan bebeklere göre daha uyanık olur ve daha az yoğun bakıma ihtiyaç duyarlar yine araştırmalar gösteriyorki normal doğan bebeklerde obozite riski daha az. ve bunun gibi bir çok faydası var
sezeryanda ise bebek doğuma hazır oladıgı bi anda gününden daha önce olduğu için bebek stres yaşar ve bu stres coğunluklşa bebeğin erişkinlik hayatına etki eder emme resleksleri daha zayıf ve süt daha geç salındığından beslenmede sıkıntı yaşanabilir vs vs vs
isterseniz doğum öncesi esnası ve sonrası konusunda bana yazabilirsiniz

Gelisiguzel bi tarihte bebegi sezeryan ile aldiriyorsaniz bunlar dogru fakat sanci geldiginde tercih sezeryan ise duruma.gore fayda bile saglayabilir. Bknz; ben.. bu sekil oldugunda sut konusundada sorun yasanmiyor..

Gelisiguzel bi tarihte bebegi sezeryan ile aldiriyorsaniz bunlar dogru fakat sanci geldiginde tercih sezeryan ise duruma.gore fayda bile saglayabilir. Bknz; ben.. bu sekil oldugunda sut konusundada sorun yasanmiyor..
aslında sezeryan bir doğum biçimi değil sadece kurtarıcı bir ameliyattır tabiki bebeğin ve annenin durumuna göre sezeryan yapılmalıdır. bende sizin gibi düşünüyorum eğer sezeryan gerekiyorsa bu şu gün gel alalım değil sancın başladığı anda gel alalım olmalıdır ama tabi yol şartları hastaneye gelebilme durumlarının sorunolduğu yerde sezeryan için gün verilebilir bölesi anne ve bebek için daha sağlıklı olcaktır bence ama maalesef günümüzde artk sezeryan modern bi doğum şlekli olarak görülmektedir ve sezeryan oranın %60 civarındadır.

canım bu bünyeden bünyeye değişiklik gösteren bir durum. sezeryanda rahat olanda var, yatanda var. allahta ebeğine uzun ömürler versin. benim için öp.

Siz ameliyat sonrasını rahat geçirdiniz diye mi tavsiye ediyorsunuz sezaryeni ? Keşke hiç böyle bir konu açmasaydınız ballandıra ballandıra sezaryeni anlatmasaydınız. Birde pelvis muayenesinde ağrım oldu diye bir korku salmasaydınız insanlara.
Sizin ki ben safra kesemi aldırdım çok rahat ettim sizde aldırın der gibi ameliyat tavsiyesi olmuş.

Her iki doğumu da deneyimlemiş biri olarak Normal doğum gibisi yok diyorum. Ayrıca normal doğumun korkulacak bi yanı da yok.

Bak orda fitiktanda bahsetmisim.. sartlar bendeki gibiyse elbetteki sezeryani tavsiye ediyorum. Pelvis kontrolu icin sen cok kolaydi diyebilirmisin yada neden saklama geregi duyasin..

bende 40.haftadayım normal doğumu bekliyorum ama gelmezse sezaryen olucam kendimi şartlamıyorum bebeğim in ne iyiyse o olsun.kaldıki saklamaya gerek yok peşvis kontrolü çok can uakan bişey.
fikrinizi merak ettiğim bi konu var oda suni sancı..bebeğe zaaarı var die duydum o yzden denemek istemiyorm hiç

Herkes fikrini paylasiyor bu guzel ama gercekci olmak lazim tabi. Yukarda arkadas sizinki safra kesemi aldirdim cok rahat ettim der gibi olmus diyor ve arkasindan normal dogum gibisi yok diye de ekliyor. Cok manidar bi yaklasim:) sezeryan bicok sekilde ihtiyac olabiliyor. Normal dogum gibisi yok diyip cok kotu sonuclarlada karsilasabilirsiniz. Benim bebegim kiymetli bu yuzden sizin gibi hangisi uygunsa onu yapin dedim ve memnun kaldim. Suni sanci almadim. Sirtima bi igne vurdular sadece.

canım suni sancının bebeğe şu zararı var yada yok diyemem ama kısaca anlatayım sana bir ebe olarak
suni sancı tabiki normal sancıya nazaran anne için daha zor çünkü yaradılışımıza göre anne sancı yapan hormonu salgılarken aynı zamanda epinefrin dediğimiz bir hormanu da salgılatır buda ağrı hissini azaltır ama suni sancı direk damara enjekte edildiğinden vücut yanı sıra einefrin hormonunu salgılayamaz ve daha çok ağrı hissedilmiş olur ağrıyla anne daha fazla ajite olur ve buda bebeğe stress olarak yansır ama uzayan travaylarda suni sancı belli noktalkardan sonra verilmeye başlandığında doğum için önemli rol oynar...

Ben de iki doğumunda sezeryan oldum. İlkinde uzun süren saatler boyu açılmam ve sancım yoktu. Yüksek tansiyonumdan ötürü suni sancı da veremedi Doktoruma ve mecburi sezaryene girdim. Genel anestezi idi ve cok zordu. Bir ay kendine gelememiştim.
İkinci çocuğuma da sezaryen ile sahip oldum. İlki sezaryen diye.. Ve bu sefer hastanem ve Doktorum çokçok iyiolduğu için rahattım. Spinal anestezi ile oldum ameliyatımı. Bur kaç saat sonra ayaktaydım. Evet bana kum torbası koydular sıcak ağır birşeydi hissstmiştim. Karnım zamanla azaldı kalmadı ama itiraf ediyorum ikinci çocukta daha zor kilo veriliyormuş:),
Ayrıca sutum de hemen geldi hem de hemşireler bile maşallah dedi hiç de gecikmedi yani.
Şimdi;
Elbette ki sezaryen övünülecek birşey değil. Fakat "sezaryen bir doğum şekli değil, ameliyat" diyenlere de simirlenmefen edemiyorum. Bu nasıl bir hadsizliktir! Her iki şekilde de bir can dünyaya gelip doğmuyor mu? Evet! O zaman neden sezaryen bir doğum şekli değilMİŞ??
Konu sahibi muayene sırasında çok canım yandı diye ameliyat oldum diyor ve tepki alıyor. Ya sezaryen olmayıp o şekilde normal doğa girseydi? Tam bebek çıkacakken acıyla kendini kassaydı ve bebeğin kafası sıkışıp havasız kalsaydı?? Bu daha mı iyi olurdu? Ama normal ya, bu sizin için de olağan bir durum olarak karşılanırdı eminim. Yeter ki sezaryen olmasın! Nedir bu bilinç anlayamıyorum.
Laflarımı yanlış anlamasını kimse. Çok isterdim normal doğumu yaşamak. Ama olmadı, olamadı Allah nasip etmedi ne yapayım? İntihar mı edeyim? Lütfen inandığımız şeyleri savunurken daha az kırıcı olalım.

Sezaryen, doğumun doğal olmadığı durumlarda karın ve rahmin kesilerek bebğin alındığı cerrahi bir işlemdir ve genellikle vajinal doğumun bebeğin veya annenin sağlığını riske atacağı durumlarda gerçekleştirilir.yani kimseye sezeryan olmayın kesinlikle normal doğuracaksınız diyen yok tabiki gerekli durumlardda sezeryan yapılmalıdır.ama gunumuzde bu durum kadınlar arasında 'ayy nasıl doğuracaksın ben sezeryan istiyorum daha kolay ' gibi bi duruma geldi ben bir ebe olarak bunun yanlışlığını savunuyorum bu konu hakkında cok arastırma yaptıım hala da yapıyorum doğum şekli tektir oda normal doğum sezeryansa normal doğumun herhangi bir nedenle gerçekleştirilemediği durumlarda anne ve bebeğin sağlığı için yapılan kurtarıcı bir ameliyattır

ilk dogumum sezeryandı ikinci nasip olursa
normal dogumu denemek istiyorum
benim sezeryan sonrası çok agrım oldu
ilk gün yataktan kalkmadım sürekli başım dönüyordu
dediginiz gibi bünye meselesi demekki

arkadaşım ben de cevap vermek istiyorumbuna ben normal doğum yaptım3 arkadşım sezeryan yaptı inan benim bir sürü çatlağım olmasına rağmendoğumdan 5 günsonra karnım dumduzdu ... sezeryan olanlrın ise hepsinin karnı kaldı...korse giydim ben sezeryan olmadığım için rahat oldu korse...ve parça parça etler düştü inan elimin yarısı kadar kirli kanlar aktı hep salya gibi ... ama sezeryan olan arkadşlarım şaşırdı onlarda böyleolmamış...ben normal oldu dikişlerim olmasına rağmen 5. gün her işimi kendm yapmaya başladım genç kız halıme döndm .. karnmda dümdüz oldu nerdeyse ...sezeryanda kımısı hemen topladı kımısı hala felçli gibi.. ama hepsinin karnı kaldı

evt. bende ondan dolayı ve içerinin ancak normal doğumda temizlenebileceğini bildiğimden normal istiyorum.vede çabuk ayağa kalkılıyor.ben normal olsun diye elimden geleni yapıcam ama oldu ya hani sezeryan olursa korse takılamazmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…