sezeryan dogumdan kacmayin

Evet klasik tartışma..bende zorunlu olmadıkça sezaryan a karşı olanlardanım .ama malesef ülkemizde doğumların yarısı sezaryan.Bende sezaryan olanlardanım çok normal doğum istememe rağmen,suyum gelmiş hiç suni sancı almadan 2 saat içinde doğuruyordum ki tam doğumhaneye inecekken son anda kafayı yukarı çevirdi bebiş kalp atışları yavaşlayınca acil sezaryana alındım belki eski doktorlar olsa kesin normal yaptırılardı diye düşünüyorum.Evet dünyanın sonu değil sezaryan yaşıyorsun yani.Ben de çok kolay ayağa kalktım tabiki sancılar oluyor gülemiyorsun hapşıramıyorsun öksüremiyorsun geçiyor tabi ki. Ama 1 seneyi geçtiği halde karnınız hissiz bildiğim kadarıylada hep öyle kalacak şahsen beni dikiş izi çok rahatsız ediyor.arada hala sancı girer.Arkadaşlar sonuçta bu bir ameliyat tıp dünyası kapalı ameliyat yapmak için çaba gösterirken biz bebek doğurmak için karnımızı15 cm açtırıyoroz. Evet 2 saat boyunca sancının Allahını çektim tarifi bile yok ama yine normal doğum.Ha bu arada karnın gitme meselesi bence sezaryanla alakası yok yapısal bir durum benim karnım 1 ay kadar sonra dümdüzdü,arkadaşım normal doğuma rağmen hala karnı var.

sezeryandaki kesiğin ağrısı acısı tam olarak kaç günde geçiyor kızlar.ben safra kesemden ameliyat oldum 10 gün sonra anca tek başıma yardımsız yatıp kalkmaya başladım.

suni sancı bir hormon ilaç bile değil .. vucudun salgıladığı hormonu vücuda veriyorlar o kadar... pelvis kontrolü çok basit bir şey birde bunu ne kadar çok abartıyorlar bence düşünme

korse de takamıyorlar pilates falanda yapamıyorsun,korse de karnı sıktığı için dikie zarar olabilir sonuçda acıyor birde korse olmuyor hemen biraz zaman geçmesi gerekir ben 2. günü korsemi giydim ama ... sporada en erken 6 aydan sonra başlayabiliyorsun sezeryanda ama normalde benm 10. günüm istesem şimdi başlarım ama 40 mi beklicem spor içinde

anladığım kadarıyla sezeryan her açıdan sorun ya inşallah mecbur bırakmazlar yoksa piskolojim bozulacak

anladığım kadarıyla sezeryan her açıdan sorun ya inşallah mecbur bırakmazlar yoksa piskolojim bozulacak
hayırlısı neyse o olsun ama doktorunla da konuş canım zornlu kalmadıkça ben normal doğumu beklemek istiyorum de .. illa sezeryan derse başka birdoktorada görün gerçekden gerek varmı diye... sonra kararını verirsin...

Ben36haftalik hamileyim.normal dgm istiyorum ama korkuyorum da. korkumu nasi yenebilirim.bude epidural normal dgm hakkunda ne dusunuyorsunuz

iy
evet öyle düşünüyorum ama ben tüp bebek tedavisi gördümden doktorumdan vazgeçemiyorum ama sezeryan konusunda ne istediğimi biliyor beni mecbur kalmadığı sürece zorlamıycak bu konuda. ama sezeryan dersede başka bir doktora fikir almayı tabii düşünüyorum umarım bu konuda sorun çıkmaz

Haddimi aştığımı düşünsenizde maalesef sezaryen bir doğum şekli değil cerrahi bir müdahaledir. Tüm tıp dünyası bunu böyle kabul ediyor. Evet sonuçta bebek dünya ya geliyor ancak bu vücudunuza yapılan cerrahi müdahale sonucunda gerçekleştiriliyor.
Ancak normal doğumda durum çok farklı annenin tüm bedeni o bebeğin doğması için sistemli bir şekilde çalışıyor. Bebekte iç güdüsel olarak doğumda aktif rol oynuyor. Hem annede hem bebekte salgılanan hormonlar var bunlar sezaryende olamıyor maalesef. O yüzden sezaryen ameliyattır. Kabul edin ya da etmeyin bu gerçeği değiştirmiyor maalesef.
Ayrıca şunu belirtmeden geçemeyeceğim.
İlk doğum sezaryen oldu diye ikincide sezaryen olmak zorunda değil. Eğer başka tıbbi bir engel yoksa normal doğum yapılabiliyor. Ben yaptım. İlk oğlumu 2009 da sezaryenle dünya ya geldi. İkinci oğlumu 2 ay önce normal doğurdum.
Tesadüfen olmadı. çok istedim, araştırdım, hazırlandım. Çok şükür Allahta nasip etti.

Teşekkürler Ebe hanım..
Tam olarak benimde anlatmak istediğim buydu..

ilk dogumum sezeryandı ikinci nasip olursa
normal dogumu denemek istiyorum
benim sezeryan sonrası çok agrım oldu
ilk gün yataktan kalkmadım sürekli başım dönüyordu
dediginiz gibi bünye meselesi demekki

İnşallah başarırsınız.
Bende en çok sezaryen sonrası süreçten korktuğum için normal istedim.
İki çocukla bakıma muhtaç bir anne olmak istemedim.
İkinci de doğumdan sonra hemen ayaklandım zaten. Hastaneden çıktığım günün ertesi oğlumu okula kendim götürdüm.
Size ve isteyen tüm annelere nasip olur inşallah

Aman ne iyi.
Normal doğurabildiniz diye kasılın kasılabildiğiniz kadar.
Keyfi sezaryen olacakları vazgeçireceğiz diye uğraşırken mecburi sezaryen olanlara haksızlık ettiğinizin farkında bile değilsiniz.
Sezaryen bir doğum şekli değilmiş.
Siz eğer bir anne iseniz, ufacık bir empati ile hissettirdiğiniz aşağılama duygusunun farkına varabilirsiniz.
Bu da sizin ayıbınız olsun.
Başka tek kelime dahi etmeyeceğim!

Konuyu farklı noktalara götürmeyin lütfen.
Ne normal doğurdum diye kasılıyorum ne de sezaryen olanları aşağılıyorum.
Sizin bakış açınızda ki insanlara bir şeyleri anlatabilirsem diye yazıyorum. Sizin gibi anlamamakta ısrar edenler olacağı gibi belki farklı bir açıdan bakmayı deneyenler de olur eminim. Bende mecburi sezaryen olanlardanım. Çok ta iyi empati kurabiliyorum merak etmeyin.
Ancak siz sadece kendi çerçevenizden bakıyorsunuz.
Sizin düşünce yapınızda ki insanlar yüzünden artık normal doğum yapabilecek durumda ki insanlar kandırılarak sezaryene alınıyorlar. Türkiyede sezaryen oranı %70 lere dayanmış. Yani kadınlarımızın çoğunun çatısı dar, bebeği iri, bebeklerin yarısının boynuna kordon dolanmış. Bunların hepsi kadınlara mecburi sezaryen sebebi gibi dayatılıyor. Ancak hiç biri normal doğumu denemeye engel değil. Kadınlara hazır sunulan sezaryen paketleri.
Normal doğum diyence hep felaket senaryoları yazıyorsunuz ilk mesajınızda yaptığınız gibi. Sezaryende hiç risk yok gibi tavsiye bile edilir duruma geldi. Acaba kaç kişi sezaryene girerken aldığı risklere dair imzalatılan o kağıdı okudu?
Neyse bu yazdıklarımdan kendinize alınacak kırılacak bişeyler çıkarmayın lütfen.
Sizin gibi annelerden tek ricam ilk doğumu olacak anne adaylarına sezaryeni çok matah bir şeymiş gibi ballandıra ballandıra anlatmayın yeter. Ve lütfen tavsiye de etmeyin. İki günde ayağa kalktım. evimi süpürdüm, misafir ağırladım karnım kalmadı bilmem ne hikayelerinizi kendinize saklayın yeter.

Konuyu farklı bir yöne taşıyan ben değilim.
Ve bana "sizin gibi insanlar" yakıştırması adı altında yaptığınız ince hakaretin farkına da vardım merak etmeyin. Benim gibi düşünen insanlar.. Ben ne gibi düşünüyormuşum? Sezaryeni matah birşey gibi göstermiyorum merak etmeyin ben de biliyorum övünülecek birşey olmadığını ama arkadaş soruyor ve ben de kafansında soru işareti kalmaması adına cevaplıyorum çünkü beni cevaplayan yoktu ve ben bilinmez likler ile apar topar alınmıştım ilk doğumumda sezaryenle. Öyle sizin dediğiniz gibi hiçbirşey normal doguma engel değil vs demiyor türliyedeki doktorlar. En azından avuç içi kadar kalan kesimin dışındakiler. Baska seçenek bırakmıyorlar. İkinci hamielliğimfe daha ilk muayenemde doktor bana "ilkin sezaryen olduğu için bu da sezaryen olacak; biliyorsun dimi?" dedi. Bana "dilersen normal doğumu bi deneyelim bak ilk sezaryenin üzerinden 5 sene gibi uzun bir süre geçmiş" DEMEDi. Lütfen gerçekçi olalım. Herkes o bir avuç "sezaryenden sonra bile normal doğumu destekleyen" cesur doktorlara ulaşabilecek durumda değil ve inanın bana ortada suçlanacak birisi varsa bu ben değilim. Tamamen ticari kâr esas alınarak yıllarca uygulanan bu düzenin günah keçisi olarak beni göstermeyin keşke herkes normal doğurabilse ama olmuyor işte. Tekrar ediyorum ben Sezaryeni savunmadım. Sadece bu konuda fikir isteyen sorular soran bir arkadaşa yaşadıklarımı anlatıp başına geleceklere hazırladım. Bütün olan biten bundan ibaret.

inşaallah çok istiyorum normal dogumu
ilk sezeryan ikinci dogumunuz normal mi ben mi yanlış anladım

Siz durumu fazlası ile kişiselleştirdiniz ve aslında sizinle bu konuyu konuşabilmeyi çok isterdim. Ama bu hassasiyetinizle bu mümkün değil. Özellikle yazmıştım kendinize alınacak kırılacak bişeyler çıkarmayın yazdıklarımdan diye. Siz nereden nasıl çıkardıysanız hakaret ettiğim kanısına varmışsınız.
Oysaki ben size sizin dediğiniz gibi hadsiz falan da demedim.
Sadece son olarak şunu söyleceğim. Birileri birşeyleri değiştirmek için çaba göstermezse sizinde rahatsızlık duyduğunuz bu düzen böyle devam edip daha beter hale gelecek. Taa ki ülkemizde rahminde ameliyat kesisi olmayan kadın kalmayana kadar. O nedenledir ki kadınları normal doğumdan korkutmak yerine cesaret vermeyi, sezaryeni şöyle rahat böyle iyi diye anlatmak yerine hayati durumlarda kurtarma operasyonu olduğunu anlatmayı seçmeliyiz.
Sizde eğer sistemin durumunun farkında iseniz ne ala.. sadece gerçeklerimiz farklıymış onu anlıyorum.
Benim tepkim konu sahibinin kendi özel durumunu genele yayıp sezaryeni tavsiye etmesiydi. Ona yazdığım cevap üzerine hadsiz diyerek konuyu bu boyuta getiren de sizsiniz.
Burda bunu sonlandıralım isterseniz. Hassas bir insansınız yazılanları fazla özelinize alıyorsunuz. Eğer gerçekten hakaret ettiğimi düşündüyseniz özür diliyorum sizden.

inşallah canım hayırlısı ile kucana al ... haber bekliyorum senden mutlaka yaz doğum olunca

2 sezeryan doğum yaptım
ikisi de sorunsuz ve çok rahat geçti
olacak arkadaşlar hiç korkmasın

peki karnın toparlandımı yoksa kaldımı. karnına kum torbası kondumu.kanaman çok oldumu merak ettim.
ilk günler oluyor rahim büyüdüğü için onun topaarlanması hemen olmuyor çünkü
40 ım çıktıktan sonra toparlandım
ama vücutla da ilgili bir durum kimisin de oluyor sezeryanı bahane gösteriyor
hayır ikisinde de kum torbası konulmadı

yok benim çevremde sezeryan olan yada bu sitede sezeryan yaptıran herkese soruyorum. kanama ile zaten içerisi temizleniyor anladığım kadarı ile ama kanaması olmayanlarda karın aynen kalıyor.sonuçta ameliyat olduğundan dolayı en kısa zamanda kesilen yerin dikilmesi gerek normal doğumdaki gibi temizlenme söz konusu değil karın ondan dolayı kalıyo zate.her bünye bir olmadığından herkeste farklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…