• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

in_ay,tobeguk,aysem merhaba tekrar.Doktor bana 6-7 ay sonra korunmayı bırakabilirsin demişti.Aralıkta oldum sezeryanı yani 5 ay oldu.Ama şu an psikiyatriste gidiyorum ilaç kullanıyorum.Ama geçen dedim ben artık bebek istiyorum falan diye psikiyatrist daha erken diyo ama geçen eşim bi kadın doğum profuna sormuş o da 6 aydan sonra çalışmalara başlayın çok uzatmayın arayı eşin soğur iyice psikolojisi değişir demiş İşte ne biliyim kafam karıştı bi yandan diyorum şu ilaçları bırakıyım bi ayda dinlensin vücudum başlayım diyorum.Amaaan işte arkadaşlar sözde dedim bundan sonra plan yapmıycam nasılsa ne plan yaparsan yap kaderden kaçılmıyo akışına bırak ama o da olmaz ilaçları kullanırken hamile kalırsam çok risk.
Aralık annesiydim ben bazen bakıyorum aralık anneleri ne konuşuyo diye işte sütüm az,yok uyudu uyumadı bi de bize bakın neler konuşuyoruz...:50:
merabalar ,başın sağolsun öncelikle .senin bebeğin neden öldü sebebi ortaya çıkmış mıydı? bi de depresyon ilacı mı kullanıyorsun psikolog mu önerdi

selam canım hoşbulduk.nasılsın görüşmeyeli. daha iymisin. geçen zamanda. benim 3,5 ay oldu..ben buraya yazmaya başladığımda sen 3 ay oldu diyordun. senin beklemem süren ne zaman bitiyor?
bebeğim öldüğünde buraya yazmaya cesaretim ve hevesim yoktu henüz sizin yazılarınızı okuyup okuyup ağlıyordum ya hayat şimdi yazmak da varmış kısmette

evt cnm baya zmn geçmiş dimi çok zor zmnlardı zmn bi şekilde ilaç oluyo işte evt bekleme sürem bitçek gibi ama bu ay da korunuyorum inş bu ay sonuna doğru doktora gidicem güvenilir bi doktordan net cümleler duyduktan sonra nasipse düşünüyorum tabiyki içimde korkular hat safada olsa da özlemde hat safada .......:( sen nasılsın cnm:16:
güvenilir doktorun var mı ? ben de 2 doktora gidiyorum çok güveniyorum ikisine de ama yine de daha güveniliri var mıdır acaba diye de düşünmeden edemiyor insan .gerçi bekle ! diyen doktorları sevmiyorum ben

haa bu arada aysem hamileymişsin inşallah allah bu sefer kollarını doldurur.Biz de senden biraz cesaret alırız.Bu topiğin umudu olur bebişin...

amin canim hepimizin kollari dolar insallah... seninde 5 ay oldu. zaman nede cabuk geciyor.. dedigin gibi bencede ilaclarini birak bir ay sonra calismalara basla.. allah büyüktür canim..

ayşem öle demeyin cnm ya siz önümüzde umutsunuz bize böle şeyler okudukça hamile kalmaktanda korkmaya başlıyorum dediğiniz gibi kaldığımda ilk gebeliğim gibi coşkulu heycanlı olamıcam korkular sarıcak beni die...:(

yaa korkutmak istemiyorum sizleri.. canim gercekten kanama olana kadar cok rahatti ve güzeldi.. kanama olunca o korkularim basa döndü.. simdi heran kanama olacak diye korkuyorum.. sendede digerlerindede farkli olmaz canim bir yanin sevinir diger yanin korkar.. bu korkuyu ne yapsak atamayiz ancak kucagimiza alinca biter gibi geliyor... sonra doktor erkege benzetti ama ikiside olabilir deyince.. kizim öyle bir aklima düstüki sanki onu tam kaybettigimi anladim.. rabbim herseyin hayirlisini versin ama kizim olsa acisi azda olsa hafifler gibi geliyordu bana. simdi erkek olursa aldiklarim hazirliklarim inan hersey pempe ama hersey kendimide tam manasiyla ifade edemiyorum.. sonra sanki erkek olursa üzülürüm gibi saniyor herkes sonra üzüldügüme üzülüyorum karma karisik iste.. ama inan erkek olursa üzülme söz konusu degil.. sanki kizimla ya ne bileyim bak kelimelerle ifade bile edemiyorum icimdekileri. ama siz beni anliyorsunuz degilmi... ben kizimi istiyorum coook özlüyorum onu...hepinizden dua istiyorum. dualarinizdan beni eksik etmeyin ne olur..:14:

hayırlısı olsun.hepimiz için. ben zaman zaman gidip geliyorum tabi.kah ağlıyorum kah gülüyorum.ama bir oğlum olduğu için sizden daha şanslıyım.onunla çok avunuyorum.normaldede çok üstüne düşerdim şimdi ise daha da çocuğun üstüne düştüm. oda bunun farkında. beni kırmamak için elinden geleni yapıyor. şimdi ilkokul mezuniyeti olacak hayırlısıyLA ONUN ALIŞVERİŞİYLE UĞRAştım falan.işte zamanı geçirmeye çalışıyorum.ben haziranda bırakacağım inş.

canim al bendende o kadar. ogullarimin üstüne bende cok düsüyorum. onlara birsey olacak diye deli oluyorum.. aman oglum dikkat edin diyorum.. onlarda bunun farkinda büyük insan gibi anne merak etme yanindayiz.. allaha sükürler olsun iyiki varsiniz diyorum öpüp kokluyorum.. annenin gülleri cicekleri diye severim. hadi canim hayirlisiyla hazirani bekleyelim.. rabbim gönlüne göre bir tane daha kiz verir insallah.

bebeğim öldüğünde buraya yazmaya cesaretim ve hevesim yoktu henüz sizin yazılarınızı okuyup okuyup ağlıyordum ya hayat şimdi yazmak da varmış kısmette

canim bende kizim öldükten sonra buraya üye oldum ama hic yazmadim sadece okuyup okuyup senin gibi sadece agladim.. sonra tekrar hamile olunca yazmaya basladim.. benimde cesaretim hic yoktu ama cogu sefer bütün hikayemi yazdim yazdim sonra sildim... zaman hersey ilactir...

tobegük senin bebeğin ölüm sebebi pelvis previa ( yanlış yazmış olabilirim) değildi di mi bu bebek öldüğü için mi oldu yoksa bebek bundan mı öldü anlamadım tam olrak

canım plasenta previa erken doğuma, şiddetli kanamaya, rahmin zedelenmesine ya da (eğer acreataya dönüşürse) alınmasına neden olan, bazen annenin hayatını tehlikeye atan bir anormallik. bebeğin ölümüne neden olmuyor. bu yüzden bebeğimin ölüm sebebi bilinemiyor. yani bebeğin ölümü ve bu durum 2 farklı olay. yani anne için daha travmatik. sonraki gebelikte olacak diye bir şart yok ama risk faktörü çoook artıyor. o yüzden dr.lar bekleyin diyor.
canım bu arada özelden attığım mesajı aldın mı?

yaa korkutmak istemiyorum sizleri.. canim gercekten kanama olana kadar cok rahatti ve güzeldi.. kanama olunca o korkularim basa döndü.. simdi heran kanama olacak diye korkuyorum.. sendede digerlerindede farkli olmaz canim bir yanin sevinir diger yanin korkar.. bu korkuyu ne yapsak atamayiz ancak kucagimiza alinca biter gibi geliyor... sonra doktor erkege benzetti ama ikiside olabilir deyince.. kizim öyle bir aklima düstüki sanki onu tam kaybettigimi anladim.. rabbim herseyin hayirlisini versin ama kizim olsa acisi azda olsa hafifler gibi geliyordu bana. simdi erkek olursa aldiklarim hazirliklarim inan hersey pempe ama hersey kendimide tam manasiyla ifade edemiyorum.. sonra sanki erkek olursa üzülürüm gibi saniyor herkes sonra üzüldügüme üzülüyorum karma karisik iste.. ama inan erkek olursa üzülme söz konusu degil.. sanki kizimla ya ne bileyim bak kelimelerle ifade bile edemiyorum icimdekileri. ama siz beni anliyorsunuz degilmi... ben kizimi istiyorum coook özlüyorum onu...hepinizden dua istiyorum. dualarinizdan beni eksik etmeyin ne olur..:14:

inan anlıyorum canım. hatta dr. olur verse bile ben hamileyken ruhen senden beter olacağımı düşündüğüm için -tabi biraz da rahatsızlığın korkusundan- 1 yıl bekleyim diyorum. :nazar:maşallah kuzum sana sen gene iyisin psikolojik olarak.:nazar: kim bilir belki de evdeki 2 gülünün desteğiyle oluyordur bu:nazar:

Doğum yaptıktan sonra şoktaydım galiba. Bebeğimi kaybetmenin acısı azalacağına her geçen gün daha çok artıyor. O kadar unutkan olan ben hamileliğimin ilk anından itibaren her anı hatırlıyorum. Her anımı ona adamışım galiba. Onun için yapmışım her şeyi. Bütün zamanımı onunla geçirmişim. O kadar büyük bir boşluktayım ki. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ve bazen kendimi düşünürken buluyorum bir sebep arıyorum bebeğimin ölümüne. Her gün yeni bir sebep buluyorum ve her gün yeni bir keşkem oluyor.

Doğum yaptıktan sonra şoktaydım galiba. Bebeğimi kaybetmenin acısı azalacağına her geçen gün daha çok artıyor. O kadar unutkan olan ben hamileliğimin ilk anından itibaren her anı hatırlıyorum. Her anımı ona adamışım galiba. Onun için yapmışım her şeyi. Bütün zamanımı onunla geçirmişim. O kadar büyük bir boşluktayım ki. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ve bazen kendimi düşünürken buluyorum bir sebep arıyorum bebeğimin ölümüne. Her gün yeni bir sebep buluyorum ve her gün yeni bir keşkem oluyor.

canım allah sabır versin inşallah... normal bu yaşadıkların tatlım.. ama normal hayatına normalmişsin gibi! dönmeye çalışmak iyi gelecektir sana.
canım kendini şuçlama lütfen. evet o zamanları hepimiz hergün hatırlayıp yaşıyoruz. evet biz de deli gibi bebeğimizin ölüm nedenini araştırıyor, düşünüyoruz.
annem bana hep "eğer ömrü olsaydı taşın altına koysak da yaşardı" der. aslında bebeklerimizin ölüm sebebi belli. allah bizim için şefaatçi yaratmış ve nefesleri bu kadarmış. gerisi sadece olayın bahanesi...
canım güçlü olmaya, iyi düşünmeye çalış. bizim de bir gün yüzümüz gülecek elbet:34::34:
bu arada ne kadar olmuştu doğum yapalı?

Son düzenleme:
canım yaa..sebebini söylemedilermi dr.
Gebeliğimde herşey normaldi, hiç bir sorun yoktu. Kordon dolanması da olmadığı için doktor kan pıhtılaşması olabileceğini söyledi. Onun için de test yaptırdım cuma günü. Yani benim kafamda kurduğum şunu yapmasaydım şu şöyle olmasaydıdan başka bir sebep yok şimdilik.

canım allah sabır versin inşallah... normal bu yaşadıkların tatlım.. ama normal hayatına normalmişsin gibi! dönmeye çalışmak iyi gelecektir sana.
canım kendini şuçlama lütfen. evet o zamanları hepimiz hergün hatırlayıp yaşıyoruz. evet biz de deli gibi bebeğimizin ölüm nedenini araştırıyor, düşünüyoruz.
annem bana hep "eğer ömrü olsaydı taşın altına koysak da yaşardı" der. aslında bebeklerimizin ölüm sebebi belli. allah bizim için şefaatçi yaratmış ve nefesleri bu kadarmış. gerisi sadece olayın bahanesi...
canım güçlü olmaya, iyi düşünmeye çalış. bizim de bir gün yüzümüz gülecek elbet:34::34:
bu arada ne kadar olmuştu doğum yapalı?
İnşallah biz de bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız canım. Ben 5 nisanda doğum yaptım, bebeğimin öldüğünü biliyordum ama normal doğum için iki gün bekledim hastanede. Bir sürü serum, ilaç verdiler ama hiç sancım olmadı.

Son düzenleme:
İnşallah biz de bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız canım. Ben 5 nisanda doğum yaptım, bebeğimin öldüğünü biliyordum ama normal doğum için iki gün bekledim hastanede. Bir sürü serum, ilaç verdiler ama hiç sancım olmadı.

amin canım. çok normal böyle olman. çok yeniymiş daha. kendine biraz zaman tanı. ama bu olayın bir suçlusu yok. bunu unutma! hıı elimiz kolumuz bağlı mı oturacağız? tabiki hayır. biz tedbirimizi alıp, çabamızı gösterip, dua edeceğiz. sonra da allahın izniyle bebeğimizi kucağımıza alacağıııız:46::46:

amin canım. çok normal böyle olman. çok yeniymiş daha. kendine biraz zaman tanı. ama bu olayın bir suçlusu yok. bunu unutma! hıı elimiz kolumuz bağlı mı oturacağız? tabiki hayır. biz tedbirimizi alıp, çabamızı gösterip, dua edeceğiz. sonra da allahın izniyle bebeğimizi kucağımıza alacağıııız:46::46:

Allah dualarımızı kabul etsin...

Back
X