Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Amin canim amin ve doktor da cok cok onemli benim doktorum sanki basindan saviyor suan beni korkutuyor ve hamile kalmamla ilgili uc ay demisti simdi baska doktorlara sor dyr guvenmyr demekki kendine bu pihtilasma knusunda. artik degstrcm doktorumu hematologa da gdeyim halledeyim ne varsa btn testlerimi yaptiricam ins hersey guzel olur.icimi rahatlattigin icin cok tesekkurler canim bilgilendirdigin icinde saol :KK66:
Canim icin rahat olsun bak ben igne kullandigim halde 38.haftaya kadar gelmistim,aslinda hep 37 hafta dolunca sezeryanla aldirayim diyordum az kilo almaya baslayinca biraz daha dursunda kilo alsin diye dusundum,keske aldirsaydim ama keskelerin bi onemi yok iste..bundan sonrasi icin kesinlikle beklemeden 37 haftalik olunca aldircaz riske atmiycaz tatlim..evet doktorunu degistir,biran once kendine iyi bir doktor bul,kadin dogumcular kan pihtilasmasindan pek anlmaz zaten,sen simdi kadin dogumcu,perinatolog ve hematologla,ucuyle birlikte yuruteceksin hamileligi..bak burda selver arkadasimiz 3 ay sonra hamile kalmis,sende 5 ay gecince korunma artik,akisina birak canim benim,Allah hayirlisini versin hakkimizda..bundan sonra kendinde arastirmaci ol,ben hep arastirark gecirdim,ne guzel basardim ogluma kavuscam derken kalbi durdu :( bu sefer cok daha dikkatli olmaliyiz

Insallah tatlim ins hersey guzel olur artk umudumu kaybetmeye basliyrm bilmiyorum ki ne tedavisi verickler lupus cddi derecemi pozitif ckti ama bkc test dha olmaliyms anlamak icin mrkla bklyrm kadin dogmcum aspirin gerekir dedi ama ramotolog dha bsy demedi inceliyr dha bakalim.cnm senin doktorn kim kadin dogumcumu bu doktor cok iyi dedigin Allahm iyi doktorlarn eline dusursun ins
Bu adam kadın doğumcu daha önce Şevket Yılmaz'a çalışmış sen bilirsin ben kafanı karıştırma k istemm ama bizim burda gürkan Mumcu die bi Prof varya onu gmhic sevmiolarr dün abla yaşadıklarını anlattı ağladım gerçi artık sadece Rabbim istesin yeyerr gerisi boss bombos

Bu adam kadın doğumcu daha önce Şevket Yılmaz'a çalışmış sen bilirsin ben kafanı karıştırma k istemm ama bizim burda gürkan Mumcu die bi Prof varya onu gmhic sevmiolarr dün abla yaşadıklarını anlattı ağladım gerçi artık sadece Rabbim istesin yeyerr gerisi boss bombos
Hangi testler i istedi senden bu doktor canım

arkadaslar anlatmis ya canim doktor ihmallerini benim de ihmalden oldu sanciyla gittigimde gelmedi doktor hakkimi helal etmiyorum :KK43:
Ne kadar vurdumduymaz oluyor bu doktorlar yaa.yanlış hatırlamıyorsam 40. Haftaya kadar gelmiştin dimi canım bir dahakine sakin bir doktora gitme bende öyle yapıcam hem Üniv. Hastanesinde perinatologa hemde özele gitcem. banada erken olmaması için ilaçları vermedi doktor Allah onu bildiği gibi yapsın ne diyeyim biz gözümüzün nuru bebeklerimizi kaybediyoruz ama onların zerre umrunda değil.

Canim icin rahat olsun bak ben igne kullandigim halde 38.haftaya kadar gelmistim,aslinda hep 37 hafta dolunca sezeryanla aldirayim diyordum az kilo almaya baslayinca biraz daha dursunda kilo alsin diye dusundum,keske aldirsaydim ama keskelerin bi onemi yok iste..bundan sonrasi icin kesinlikle beklemeden 37 haftalik olunca aldircaz riske atmiycaz tatlim..evet doktorunu degistir,biran once kendine iyi bir doktor bul,kadin dogumcular kan pihtilasmasindan pek anlmaz zaten,sen simdi kadin dogumcu,perinatolog ve hematologla,ucuyle birlikte yuruteceksin hamileligi..bak burda selver arkadasimiz 3 ay sonra hamile kalmis,sende 5 ay gecince korunma artik,akisina birak canim benim,Allah hayirlisini versin hakkimizda..bundan sonra kendinde arastirmaci ol,ben hep arastirark gecirdim,ne guzel basardim ogluma kavuscam derken kalbi durdu :KK43: bu sefer cok daha dikkatli olmaliyiz
Cok saol tatlim cesaretlendirdigin icin insallah bir daha yasamiycaz bende oyle dusunuyorm hele o haftalara gelebilsem insallah Allah nasip ederse hersey olur guzel Allahim hepimize nasip etsin bol bol dua edicem.kadin dogumcuyu degistiricem baska bakiyorum doc.dktr buldm daha gtmedm iyi oldugunu duydum rskli gebeliklere bakiyrms.ramotoljide isim btsin en yakn zamanda hematologa gdcm gerekli btn testleri yaptricm.igneleri hematlglarn dedigi gbimi kullanmstn cnm yksa perinatlgmu ayarliyrdu?btn testlerden snra doktorlara sorucm bir risk yoksa hamile klmmda korunmayi hemen brakicm.insallah tatlim sende biran once hamile kalirsin bebisine kavusursun :)

Iyi degilmiymis cnm o prof.bende int arastrdm iyi sanmistim gurkan mumcuyu iyi ki gtmemisim o zmn off doktor bulmak cok zor peki doc doktor murat arslan hakknda kotu bsy duydnzmu?oda rskli gebelige bakiyrms bde yalcin kimya var perinatlgms cnm duydunmu onu iyimi?ben malesef burali degilim o yuzdn blmiyrm hic doktor fln izmirliym hic iyi doktor bilgim yok of:( iyi bir doktor bulursn cnm banada soylersn cok sevinirim

Iyi degilmiymis cnm o prof.bende int arastrdm iyi sanmistim gurkan mumcuyu iyi ki gtmemisim o zmn off doktor bulmak cok zor peki doc doktor murat arslan hakknda kotu bsy duydnzmu?oda rskli gebelige bakiyrms bde yalcin kimya var perinatlgms cnm duydunmu onu iyimi?ben malesef burali degilim o yuzdn blmiyrm hic doktor fln izmirliym hic iyi doktor bilgim yok of:KK43: iyi bir doktor bulursn cnm banada soylersn cok sevinirim
Yasadigim gebelik zehrlnmesi preeklampsiyi doktorlar onceden anlayablyrms bebege kan akisi yavsliyrms ama bnm doktorm hc anlamadi bazi doktorlr risk tasidigini ble bkc ay oncdn anliyrms resmn bebegm ihmal ugruna gtti dusundukce aklimi kacircak gbi oluyrm hakkimi helal etmyrm bnde hesabi sorulsn :KK61:Bir daha asla tek br doktora gvenmem smdide bir doktorn dedigine inanamiyrm nolck halim blmiyrm.bde doktorm moral vericegine tedavi edicm dyecegne dyr ki belki hamile kaldiginda daha once ilk uc aynda preeklampsi olablrsn dyr rahat raht snr oldum ya resmn risk almak istemyr basindn atti beni

Cok saol tatlim cesaretlendirdigin icin insallah bir daha yasamiycaz bende oyle dusunuyorm hele o haftalara gelebilsem insallah Allah nasip ederse hersey olur guzel Allahim hepimize nasip etsin bol bol dua edicem.kadin dogumcuyu degistiricem baska bakiyorum doc.dktr buldm daha gtmedm iyi oldugunu duydum rskli gebeliklere bakiyrms.ramotoljide isim btsin en yakn zamanda hematologa gdcm gerekli btn testleri yaptricm.igneleri hematlglarn dedigi gbimi kullanmstn cnm yksa perinatlgmu ayarliyrdu?btn testlerden snra doktorlara sorucm bir risk yoksa hamile klmmda korunmayi hemen brakicm.insallah tatlim sende biran once hamile kalirsin bebisine kavusursun :)
Canim bana doktorlar igne kullanmana gerek yok dediler ama benim icim rahat etmedi,cunku cok arastirmistim,benimle ayni mutasyona sahip kisiler cok bebek kaybetmislerdi,hayir ben igneyi birakmiycam dedim hem perinatologa hemde hematologa..ikiside kullanmana gerek yok demisti,ne bicim doktorlarsa anlamadim,ben kime guvenicem diye merak ediyorum simdi :( sadece birtane prof bana kullandigim dozdan bir yuksegini kullanmam gerektigini soyledi,benimde kafam karisti,cunku ne fazla ne eksik kullanmamiz lazim,az dozda zararli cok dozda...bisey olmaz artik heralde derken bebegime kordon dolandi kalbi durdu..bende sıkıntıya girip kordonu oylemi doladi diye süpheye düstum..ama profa defalarca sordum kan pihtilasmasindan mi oldu yoksa sadece kordondan mi diye,malesef kordon kazasi dedi :( simdi ben o profla devam edicem,dogumumu da o yaptirdi,psikolojik olarak hazir oldugunda korunma dedi,bende bu ay basliycam bakalim ne zaman olcak ve dogal yoldan olcak mi cok merak ediyorum..prof sen benim sozumden cikma,baska hic kimsenin dedigini yapma dedi,bakalim neler olacak..

Bazi doktorlarda o kadar iyi ki izmirde arkadasimla ayni anlarda hamile kaldik sayilir bnden iki hafta ondeydi ikizlere hamileydi.kan pihtilasmasini buldu doktoru igne baslatmis.daha sonra arkdsmn agrilari basladi 26.hftada erken dgm rski olustu doktor surekli ignelerle kontrl altina aldi cger gelistici flnda yapms hatta o donem on gun hastanede yatti yemesinden icmesine karisiyrdu yolculuklari ble yasakladi cok ilgiliydi ve 38.hafta doldu iki tane oglu dunyaya geldi bylede doktorlar var Allah bizide byle iyi boyle ilgili basarili doktorlarla karsilastirsin islerimiz rast gitsin insallah aminnnn

Yasadigim gebelik zehrlnmesi preeklampsiyi doktorlar onceden anlayablyrms bebege kan akisi yavsliyrms ama bnm doktorm hc anlamadi bazi doktorlr risk tasidigini ble bkc ay oncdn anliyrms resmn bebegm ihmal ugruna gtti dusundukce aklimi kacircak gbi oluyrm hakkimi helal etmyrm bnde hesabi sorulsn :KK61:Bir daha asla tek br doktora gvenmem smdide bir doktorn dedigine inanamiyrm nolck halim blmiyrm.bde doktorm moral vericegine tedavi edicm dyecegne dyr ki belki hamile kaldiginda daha once ilk uc aynda preeklampsi olablrsn dyr rahat raht snr oldum ya resmn risk almak istemyr basindn atti beni
Canim sen kesinlikle baska bi doktora gitmelisin..o doktorun dediklerine bakma..kan pihtilasmasiyla doguranlar nasil doguruyorlarmis ozaman..benim doktorum 2 kere bakti dopplerle kan akisina falan,hatta ben baska bi uzmana da gittim ona da baktirdim kan akisina,her sey normaldi,loku lokur kan gidiyor hem kalbine hem beynine dediler,her sey normal dediler hatta kan akisinin sesini bile dinlettiler..ben onlari dusunerek kordondan olduguna inandim ama icimde bir suphede var yani,belki o kontrollerden sonra beslenemedi ve strese girip kordonu doladi,ufff amaaannnn 1 gunde oldu bitti hersey,dusundukce cok uzuluyorum ve oglumu cok ozledim,buhranlardayim cok agresiflestim...

Ne kadar vurdumduymaz oluyor bu doktorlar yaa.yanlış hatırlamıyorsam 40. Haftaya kadar gelmiştin dimi canım bir dahakine sakin bir doktora gitme bende öyle yapıcam hem Üniv. Hastanesinde perinatologa hemde özele gitcem. banada erken olmaması için ilaçları vermedi doktor Allah onu bildiği gibi yapsın ne diyeyim biz gözümüzün nuru bebeklerimizi kaybediyoruz ama onların zerre umrunda değil.

Evet canim 40 in icindeydik :( ben de eger bi gün yeniden hazir hissedersem tek bi doktora güvenmicem onlarin kalbi tas olmus bizim acimizdan haberleri yok

Bazi doktorlarda o kadar iyi ki izmirde arkadasimla ayni anlarda hamile kaldik sayilir bnden iki hafta ondeydi ikizlere hamileydi.kan pihtilasmasini buldu doktoru igne baslatmis.daha sonra arkdsmn agrilari basladi 26.hftada erken dgm rski olustu doktor surekli ignelerle kontrl altina aldi cger gelistici flnda yapms hatta o donem on gun hastanede yatti yemesinden icmesine karisiyrdu yolculuklari ble yasakladi cok ilgiliydi ve 38.hafta doldu iki tane oglu dunyaya geldi bylede doktorlar var Allah bizide byle iyi boyle ilgili basarili doktorlarla karsilastirsin islerimiz rast gitsin insallah aminnnn
Ah canım ahh dusunsene bende otuz ikide kaybtttimm işte benim o arkadaş bu ddgim doktora gitti 12 haftalıkken Doppler bakmış bebekte akımları nda sorun var die aspirin başlatmış 12 haftalıkken sonra kasilmalar başlamış magnezyum başlamış sonra bebek aşağı inmiş sakin kalkma rapor al demiş dusunsene tabikide Allahım in takdiri ana dusunsene böle doktorlar da var ne denir bilmiyorumm bende gittim ona ben o gttmde okadar agladimkii adamı dinleyemedim bilee eşim çok güvendi ona şimdi bende hatırlıyorum çok mantıklı di solediklerii hersey biyerde nasip ama biz tedbir alalım takdir Allahım dan bizi muhtaç etmesin kimseye ama iyi insanları vesile kilsinnn

Ve tabi
tabikde o arkadaş da kavuştu bebegine anlicann bole işte sözün bittt gi yer benim gözyaşı im kalmadı artık ağlarken sanci yoo düşün damarlarimm ama napıyım özlüyorum cokk ciğeri m yanioo inş kardeşi gelirde sağlıkla biraz olsun açım dinsin yaşam a sebeb olsunn Allahım kimseyi ewlatlar la yakmasijnnn inş bizimde yasadigmizii son acılar olsunnn aminnnnnnnnnnnnnn

Bide duymadım canım murat arslan die Bülent Kayhan i duydum onu çok övüyor ama ben yalçın Gürel e gitcem

Canim bana doktorlar igne kullanmana gerek yok dediler ama benim icim rahat etmedi,cunku cok arastirmistim,benimle ayni mutasyona sahip kisiler cok bebek kaybetmislerdi,hayir ben igneyi birakmiycam dedim hem perinatologa hemde hematologa..ikiside kullanmana gerek yok demisti,ne bicim doktorlarsa anlamadim,ben kime guvenicem diye merak ediyorum simdi :KK43: sadece birtane prof bana kullandigim dozdan bir yuksegini kullanmam gerektigini soyledi,benimde kafam karisti,cunku ne fazla ne eksik kullanmamiz lazim,az dozda zararli cok dozda...bisey olmaz artik heralde derken bebegime kordon dolandi kalbi durdu..bende sıkıntıya girip kordonu oylemi doladi diye süpheye düstum..ama profa defalarca sordum kan pihtilasmasindan mi oldu yoksa sadece kordondan mi diye,malesef kordon kazasi dedi :KK43: simdi ben o profla devam edicem,dogumumu da o yaptirdi,psikolojik olarak hazir oldugunda korunma dedi,bende bu ay basliycam bakalim ne zaman olcak ve dogal yoldan olcak mi cok merak ediyorum..prof sen benim sozumden cikma,baska hic kimsenin dedigini yapma dedi,bakalim neler olacak..
Canim bak banada iste biri igne kullancaksin onlem olarak dyor preeklampsi yasayan btn kisiler ikincide ne olursa olsun pihtilasma olmasa ble igne kullanmslar kan akisi olsun bebek beslensn dye tansynda ckmasn dye kan basnci ykseldi bnde de Allahm ins birdaha olmam inss.bde pihtilasmam da var gbi gzukuyr kimi düşük dedi hala inceleniyr kafam o kdr cok karisti ki kime inancgma sasrdm artk.canim igne verdiyse bu prof.demek riske atmiyr iyi gbi baksana dozu ble yukseltmeyi sylems bu doktorada gt kendine guveniyr belli ki benm dedigimi dinle demis.benm doktorum yine korkuyor resmn basindan atiyor ona gt buna gt demeye basladi nerdeyse hic hamile kalma dicek hep korkutuyor beni

Canim benim doktorumda oyleydi..cok ilgiliydi ben sormadan anlatirdi herseyi,sen dayanamazsin ne zaman istersen gel derdi,her sey cok yolundaydi taa ki 34.haftaya kadar,34.haftada hic kilo almadi ben cok uzuldum stres yaptim,dopplerle inceledi zaten hemen,kan akisi normaldi,hareketleri iyiydi,her sey normal gorunuyor yoksa ben seni hemen yatirir bebek icinde ciger gelistirici igne yaparim dedi,sen korkma dedi,sonra 10 gunluk tatile cikti,geldigimde tekrar inceleriz hem haftasi da buyumus olur dedi,geldiginde hemen gittim yine her sey yolundaydi hemde olmasi gerekenden cok kilo almisti,oyle olunca icimiz rahatladi,sonraki 10 gunde yine olmasi gerekenden az kilo almisti ben yine cok korktum ama doktor demekki cok kilolu dogmuycak baska aciklamasi yok dedi..ben hep iki doktora gidiyordum,o doktorumdan ciktim diger prof olan doktoruma gittim,hocam cok az kilo almis biseymi var dedim,oda her sey yolunda dedi..4 gun sonra hareketlerini hissedemeyip gittim kalbi durmustu..prof kordon dolanmis dedi..o yuzden simdi doktorlarida suclayamadim,cunku bakilmisti.kordonu nasil gormediniz yaa dedim,eger geldiginde dolanmis olsaydi mutlaka gorurdum dedi,saniyelik seyler bunlar dedi,2 saat icinde olur biter dedi..hic bisey diyemedim...hani ihmal ettiler desem ihmal etmelerine gerek kalmadan ben sık sık kontrole gitmistim,onlarda bakmisti..profun dedigi tek sey "takdiri ilahi,ser gorunen her seyde bir hayir vardir kizim,demekki omru yokmus " oldu...cunku oda cok uzuldu..

Back
X