• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

iyim canim... büyük ihtimal erkek dedi doktor... hayirlisi bakalim.. canim rabbim hepimizin gönlündekini versin insallah... doktor erkek deyince zülalimi tekrar kaybettigimi anladim... aglamaktan kendime gelemedim...o kadar kiza odaklanmisimki sanki gecen yildan beri kizimi bekliyordum.. ama onun gittigini beni biraktigini anlayinca ikinci bi sok yasadim desem.. rabbim bol bol sabir versin hepimize...

seni çok çok iyi anlıyorum.ama sanırım doktorun kesin konuşmamış. benim içimde senin hep bir kızın olacağı doğuyordu nedense hala öyle hissediyorum. belkide olmasını istediğim için. yinede sağlıkla alırsın inş.bebeğini kucağına. ne yapalım. bu da bizim kaderimizmiş...elden bir şey gelmiyor. hem unutma artık karnında bebğin senin üzüntülerinide hissediyor. .canım benim yazmayı ihmal etme...... herkese selamlar...

telefonları kapalı yaaa ulaşamıyorum merak içindeyim çok üzüldüm...daha geçen gün konuştuk bana dedi elini çabuk tut hamile kal benimkiyle oynarlar arkadaş olurlar dedi üffff

Allahım acil şifa versiiiiiiiiin Rabbim gün vermişsee Allahın izniyle hayata tutunur inş.........

SELAM 24 KASIM,
Biliyorsun benimde bebeğimin ölüm sebebi bulunamadı. Benim genetik ve pıhtılaşma testleri çıkmış yarın almaya gideceğim. Pıhtılaşma varsa bebeğin haftasından geriye gittiğinden bahsetmişsin. ne kadar geriden geliyormuş.bilgin varsa paylaşırmısın.tşk.ler.
valla cnm benim doktorum 4 bebek kaybetmiş kendisi bu kan pıhtılanmasından 4.cüde anlamışlar ama gelişmemiş bebekler senin hep önce gidiyodu haftasına göre pıhtılanma olsa böle sonuana kadar sağlıklı gitmezdi dedi ama bilemiyorum bende genelde biliyosun doktorlar farklı farklı konuşabiliyo ama anlıyolar bi çok şeyid eistediğin kadar tüm testleri yapalım bişi çıkmıcak dedi çıkmadı da kendide çok uzun süre şoka girmişti bu kadar güzel su bu kadar iyi bi eş ben doğumda canlanıcak sandım dedi am ane bilim yaaaaaaaaaa :( bası şeylere şaşıp kalıyo insan oğlu tpta bi yere kadar sonuç bebeğim yok .......

iyim canim... büyük ihtimal erkek dedi doktor... hayirlisi bakalim.. canim rabbim hepimizin gönlündekini versin insallah... doktor erkek deyince zülalimi tekrar kaybettigimi anladim... aglamaktan kendime gelemedim...o kadar kiza odaklanmisimki sanki gecen yildan beri kizimi bekliyordum.. ama onun gittigini beni biraktigini anlayinca ikinci bi sok yasadim desem.. rabbim bol bol sabir versin hepimize...

ayşemmm maşallah çok şanslısın şimdi biz hangi cinsiyette bebeğimizi kaybetiysek onu istiyorus ister istemez şimdi bende oğlum olsun die can atıyorum resmen benimde kızım olur bak gör:) ama yeterki sağlıklı bebeklerimiz olsun canım kız erkek artık Rabbim ne bahşetmişse.......

Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:

Bir annenin çocuğu ölünce Allah (c.c) meleklerine,

"Kulumun çocuğunun ruhunu aldınız mı?" der. Melekler,

"Evet" derler.

Cenâb-ı Hak, "Onun kalbinin yemişini, hayatının meyvesini kopardınız mı?" der.

Melekler, "Evet" derler.

Allah Teâlâ, "Kulum ne dedi?" diye sorar.

Melekler, "Sana hamdetti. 'Biz Allah’a teslim olmuşuz, ancak ona döneriz' dedi” derler.

O zaman Allah Teâlâ, "Kulum için cennette bir ev yapın, o evin adını da, hamd evi diye koyun" buyurur.
Mesnevide Geçen Hikayeler

aslında almamak en doğrusuymuş, Allah nasip ederse gebeliğimde sadece para biriktirecem bişe almıcam, zaten acil kullancamız şeyler hep hazır beşiğine kadar.
evet erken canım ama doktorum zaten psikolojikmen ne zaman hazır hissedersen kendini demişti, hemen olacak mı bakalım.

mesela bende durdum bekledim 36. haftadan sonra aldım erken almak iyi değil dediler die ama sonuç değişmicekse değişmiyo bende bebeğimin hiç birşeyine kıyamıyorum çok dağıtmayı seven biriyim ama onlara kıyamıyorum ondan bi parça gidio sanki....:(onun için saklıyoum Allahım nasip ederse kardeşine giydiricem hepsini inş.......:(

cnm benim benimde hiç bir şekilde sebeb bulunamadı genelde seebeb bulunmayınca kan pıhtılanmasına bakılıyo ve bana aynı şeyi söledi bundan kaybetmiş olamassın çünkü kan pıhtılanması çok yoğun olsa (ben bebeğimi 39+1 de kaybettim de ) bu kadar son haftalara kadar böle sağlıklı gelinmezmiş bebek genelde haftasından geride gidermiş... ama yine de doktorum önlem olarak aspirin kullanırıs demiştiii....

Biz önlemlerimizi alalım gerisi Allah'tan zaten. İnşallah dualarımızı kabul eder. Bizde bebeklerimizi kucaklarız.

canım çooook özür dilerim seni konuşmak zorunda bıraktığım için:17::17::17: o zaman sen isteyene kadar hep başka şeylerden bahsedeceğiz, söz...:29:

hayırdır inaycııım? ikiz falan.. :34::34:
ya bu arada benim de kaç gündür aysem aklımda. çok merak ediyorum onu. profiline baktım bi ara gelmiş gitmiş ama yazışmamış. inşallah kötü bir şey yoktur:44::44:

hayırlısı olsun canım. bir şey sormak istiyorum, sen pıhtılaşma testini genetik bölümüne mi vermiştin, yoksa hematolojiye mi?

Üniversite Hastanesinin Hematoloji bölümünde yaptırdım. Bebeğin dokusunu da kromozom analizi için Ankara Düzen Laboratuarına göndermiştik. Hücre gelişimi olmadığı için sonuç alamadık maalesef.

benim doktor da aynen böyle söyledi ama bizce tamamen bu pıhtılaşmadan dolayı gittiler bizim melekler ben şimdi kullanıyorum aspirin sonra da iğnelerden olucam ( inşallah hamile olabilirsem) ben doktora bu pıhtılaşmanın bebek daha küçükken düşüğe sebep olduğunu öğrendiğimi söylediğimde çok güzel bir açıklama yaptı: damarların boyutları ve bebeğin tutunma kuvveti herkeste farklıdır , senin damarların pıhtılaşmayı daha tolere edebilir boyutlardaymış ve bu kötü bişey ama bu hastalığı taşıyanlara göre çok daha sağlam damarlara sahipsin demişti.

Ömürleri bu kadarmış meleklerimizin ve her şey bunun bahanesi ama yine de tıbbi bir sebebi olması gerekiyormuş doktorlar öyle söylüyorlar. Belki de bizim sebebimiz budur.:26::26:

Kafama şu takılıyor sizlere sormak istedim. Acaba üzüntü kan pıhtılaşmasını tetikliyor olabilir mi? Çünkü ben bebeğimi kaybetmeden bir ay önce ailemle sıkıntılar yaşadım. Hep o kafama takılıyordu. Hep dua ediyordum bebeğime birşey olmasın diye içime mi doğuyordu bilmiyorum...

kızlar konusduqunuz konu dıkkatımı cekdı bır hamıle olarak hamılelıqımın 30. hafdasındayım hasdaneye kontrole qıttıqımde okadar cok hasdalıklar cıkıyokı doqmamıs bebeklerde Rabbım herkese saqlıklı bebekler versın qercekden cok zor hasdanede bır bayanla tanısdım 6 aylık hamıle bebeqıne sakat demısler (Allah kımseye vermesın) uclu testle anlamıslar bendende ısdedıler ben yapdırmadım yapdırmamda neden dersenız Allah korusun yalan yanlıs bısey cıksa pısıkolojımı dusunemıyorum kadın dıyokı 1 aydır ne yedıqımı bılıyorum ne uyuduqumu ınsan oyle daha cok hasda olur Rabbım ne verdıyse basım qozum usdune saqlıklı bebekler nasıp etsın cumlemıze herkese kolay doqumlar versın :16:

Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:

Bir annenin çocuğu ölünce Allah (c.c) meleklerine,

"Kulumun çocuğunun ruhunu aldınız mı?" der. Melekler,

"Evet" derler.

Cenâb-ı Hak, "Onun kalbinin yemişini, hayatının meyvesini kopardınız mı?" der.

Melekler, "Evet" derler.

Allah Teâlâ, "Kulum ne dedi?" diye sorar.

Melekler, "Sana hamdetti. 'Biz Allah’a teslim olmuşuz, ancak ona döneriz' dedi” derler.

O zaman Allah Teâlâ, "Kulum için cennette bir ev yapın, o evin adını da, hamd evi diye koyun" buyurur.
Mesnevide Geçen Hikayeler

ayyy gözleirm doldu resmennn:( işte bunlar bizim kulağımıza küpe olmalı melek annelerim ne kadar dayanılması çok zorrrrr olsada Rabbimden gelen her türlü emre şükretmeliyis........:14:

Son düzenleme:
inayım nasılsın :( kopardın beni böle şeylere hiç dayanmıyorum ben çok güzel birşey paylaşmışın cnm ....

mesela bende durdum bekledim 36. haftadan sonra aldım erken almak iyi değil dediler die ama sonuç değişmicekse değişmiyo bende bebeğimin hiç birşeyine kıyamıyorum çok dağıtmayı seven biriyim ama onlara kıyamıyorum ondan bi parça gidio sanki....:(onun için saklıyoum Allahım nasip ederse kardeşine giydiricem hepsini inş.......:(

Ben de bebeğimin herşeyini saklıyorum kardeşine giydirmek için(Kız bebek isteyen ben, oğlumdan sonra erkek bebek ister oldum). Ama bazen acıtıyor canımı alırken nasıl hayaller kurmuştuk. Hayat işte...

kızlar konusduqunuz konu dıkkatımı cekdı bır hamıle olarak hamılelıqımın 30. hafdasındayım hasdaneye kontrole qıttıqımde okadar cok hasdalıklar cıkıyokı doqmamıs bebeklerde Rabbım herkese saqlıklı bebekler versın qercekden cok zor hasdanede bır bayanla tanısdım 6 aylık hamıle bebeqıne sakat demısler (Allah kımseye vermesın) uclu testle anlamıslar bendende ısdedıler ben yapdırmadım yapdırmamda neden dersenız Allah korusun yalan yanlıs bısey cıksa pısıkolojımı dusunemıyorum kadın dıyokı 1 aydır ne yedıqımı bılıyorum ne uyuduqumu ınsan oyle daha cok hasda olur Rabbım ne verdıyse basım qozum usdune saqlıklı bebekler nasıp etsın cumlemıze herkese kolay doqumlar versın :16:

canım Allah hayırlı doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin sana ve tüm hamilelere...dediğin çok doğru aslında ama şöyle birşeyde var dediler bana mesela 3 lü testte bebeğin rahatsızlığı çıkabiliyo ve doğar doğmaz tedavi için önlem alınabiliyo yada anne karnında.. hani Allah korusun kalp rahatsızlığı falan...bunun için gerekli olabilir belki 3 lü test. yanlışım olabilir arkadaşlar düzeltsin lütfen...banada ikili test için demişti doktor down sendromu için ya o istersen yaptırma diye..Allah hayırlısını versin

Son düzenleme:
inayım nasılsın :( kopardın beni böle şeylere hiç dayanmıyorum ben çok güzel birşey paylaşmışın cnm ....

başka topikte bişey okudum kötü oldum bunuda orda buldum buraya kopyaladım bizede iyi gelir dedim.
şimdi arkadaşımla konuştum bebeğin durumu belli değil ama hala duruyor yani inşallah etkilenmemiştir sağlıkla gelir....

Ben de bebeğimin herşeyini saklıyorum kardeşine giydirmek için(Kız bebek isteyen ben, oğlumdan sonra erkek bebek ister oldum). Ama bazen acıtıyor canımı alırken nasıl hayaller kurmuştuk. Hayat işte...

evt cnm hayat bu bize neler getiricek bilmiyoruski onun içinn Allahım beterlerinden korusun diyorum........

Son düzenleme:
başka topikte bişey okudum kötü oldum bunuda orda buldum buraya kopyaladım bizede iyi gelir dedim.
şimdi arkadaşımla konuştum bebeğin durumu belli değil ama hala duruyor yani inşallah etkilenmemiştir sağlıkla gelir....

inşş cnm inş sağlıkla kucağına alır kokusuu içine çeke çeke sever büyütür inş....:14:

inşş cnm inş sağlıkla kucağına alır kokusuu içine çeke çeke sever büyütür inş....:14:

amin canım inşallah zor tuttum kendimi telefonda ağlayıp kızın moralini bozmayayım diye...
resimlerime bakıyorum sana gösterim diye yeni resimde yokmuş burda :))

ben doğum yapalı da aynı süre oldu biliyorsun, 3 buçuk ay.... geçen gece biz de bi deneme yaptık bakalım inşallah tutar, eşim 6 ay beklemeyi düşünüyordu galiba, ama abktı ki ben çok üzülüyorum yeniden başladı çalışmlara. canım bu kadar yıprtma kendini, zamana bırakalım hakkımızda en hayrlı zaman ne zamansa o gün olsun. aynı günlerde doğum yapmışız inşallah aynı günlerde de hamile kalıp birlikte geçiririz bu süreci inşallah hayırlısıyla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza.

canımm, herkesin iç dünyası farklı ilerliyor, üzülme, vardır bunda da bi hayır, inan şu an bazen kendimizi hala hamile gibi hissetmek daha zor.

Allah'ım yardımcıları olsun, inşallah bişey olmamıştır canım???

canım şöyle düşün, rabbim sana kız evladı da yaşattı erkek evladı da yaşatacak hayırlısıyla gelsin de :nazar:
ben bişe farkettim ya da böyle denk geldi, ilk bebeğini kim kaybettiyse çevremde ikinci bebeğin cinsiyeti başka oluyor

ben de 3,5 ay önce doğum yaptım dikişlerim bazen yanıyor ama doktorum içerdeki yara iyileşiyor dedi
korunmayı bıraktık, ki zaten doğru düzgün de korunmamıştık.
rabbim hepimize hayırlı zamanda versin

kızlar çevremde doğum yapanları sıraya dizdim dün, eşime dedim şuna şunu şuna bunu götürcem kızdı benm bebğime alınmış en ufak bir iğneyi bile bi yere götürmeyeceksin dağıtmayacaksın sağa sola, yeni bebeğimizde kullanıcaz onları.
haklı mı sizce yoksa ben onları evden yok mu etmeliyim???

Ben de eşin gibi düşünüyorum,kızımın hiçbirşeyini dağıtmadım dağıtmam da :50: belki saçma ama kızıma ihanet ediyormuşum gibi gelir

MERHABA,
Aramıza hoşgeldin, senin hikayeni bilmiyoruz sanırım.Bende izmirdeyim. burada pek İzmirden kimse yok.

Hoşbulduk canım

Tobeguk da geçen gün sorduğunda bu konu üzerinde konuşmaya hazır değilim demiştim.Kendimi yeni yeni toparlıyorum.

Kısaca şöyle söyleyim yaklaşık 2.5 ay oldu kızımı kaybedeli.34 haftalıktı kuzum sadece 2 gün yaşadı :43:

Back
X