Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Ne güzel şeyler yazmışsın:) hepimizin burası dışında bir hayati var ama buradaki paylaşımlar ve arkadaşlıklar da çok şey katıyor bana. Birbirinizi daha iyi anlıyoruz. Inşallah bundan sonra hep güzel şeylerden bahsederiz.
Aynen katiliyorum sana burasi ve siz arkadaslarim cok sry katiyorsunuz bana da ve ne yasadigimi hissettiginizi bildigim icin cok rahat konusabiliyorum.. insallah canim artik gulme mutlu olma zamanidir bizim icin :) hersey moralle oluyor. Insanin morali bozukken istahi bile kesilyor gerisini sen dusun. Jnsallah iyi olucaz inaniyorum pes pese hamile kalip ps pese dogurcaz :))

aah canım benim aaaaaaah.Rabbim yazdıysa neler olur neler aklımıza bile getiremeyiz maalesef.benim hamileliğimde hiç birşeyim yoktu.tertemiz sapasağlam bi evlat bekliyorduk.doğdu odaya geldi emdi uyudu.misler gibiydi pespembeydi pamuklar gibiydi.krem hastane çıkışı vardı üzerinde bide pembe battaniyeye sarılmıştı.siz düşünün manzarayı.en son saat 11 gibi emzirdim dizlerimin üzerine yatırdım yanımdada eşim bana sarılıyordu.baktı annesiyle babasına.eşimde dediki heh bak işte böyle bize çpil çipil dedi.ama noldu sabahına vefat haberi geldi.
ve şimdi 4 yaşında bi oğlum var RABBİME emanet ama aklım gidiyor.
yani demem şu doğması yaşaması ağlaması ve sana çipil çipil bakması yetmiyor.Rabbim ömürlerini hayırlı ve uzun etsin inşallah.korku hepimizde maalesef içimize işledi ve asla bitmicek ömür boyu

Allah yardımcın olsun senın kı daha zormus bızler yıne sanslıyız

Sagol canım teskkur ederım. Bızmı cok abartıyoruz anlamıyorum kımseyede dert yanmıyorum esım ve sızden baska kımsenın yanında aglamıyorum ama mıllet en yakınındakı bıle benı anlamıyor acına saygı duymuyor ılla bagıra cagıra aglamam mı gerekıyor canım yanıyor dıye kendımı parcalamam mı gerekıyor ben hala unutmadım acım azalmadı arttı ayaktayım dıye ıyı oldum sanıyorlar rahat rahat bebeklerını anlatıyorlar bunu yapan abım Allah yardımcım olsun bazen dıyorum benı nerden anlasın ılk cocugu tabı mutlu olacak ama ben acı cekıyorum ben varken konusmasınlar bebegım aklıma gelıyor kacıyorum artık 2 aydır gormuyordum sonra annemde karsılstık hemen yıne bebek vs yanlarında duramadım nefes alamadım aglayarak namaz kıldım. Hep dıyordum benım oglum 4 ayına gırecek sızın kı dogacak dıye olmadı
ah canım allah yardımcın olsun.kimbilir belkide zamanında bizde böyle hatalar yaptık.biri evladını kaybetmiş dediklerinde aaaaa ne kötü bi arasak olur derdik.ama olay başımıza gelince olaylar farklı oldu.allah yardımcın olsun.ama şunu düşün Rabbim imtihan üzerine imtihan veriyor.sabrını deniyor.hep suskunluğunu koru.eşine dök içini.bu hem seni rahatlatır hemde aranızdaki uhuvveti arttırır.herşeyin bi zamanı var elbette.dolacak kucaklarımız

evet canım ya bende bundan korkuyorum.arkadaşım bebeğini kaybettikten sonra hemen hamile kalamadı.psikoloğa gittim aştım olayı da anca öyle kalabildim dedi.ne bileyim bende bundan korkuyorum.inşallah öyle bişey olmaz.
iftar öncesi duaya çok ama çok inanırım.tayinim çıkmamıştı eşimle ayrıydık.bölge müdürü alamam bekleyeceksin dedi.öyle kötü oldumki ağlaya ağlaya yalnız başıma iftarımı açardım.ama 3 ay sonra kimsenin anlamadığı bi şekilde tayinim olmuştu.Rabbimin ol demesi yetmişti.inşallah evlat konusundada böyle içten dualarımız olur.kızlar nolur birbirimize edelim.
Korkma canim benim hatta korkularinin uzerine git kizim kucucuktu ama bana cok sey ogretti yok sa ben bu kadar guclu durabilir miydim mumkun degil ilk zamanlar oyle kotuydum ki ama zor la kendimi disari attim ise basladim bieaz da zaman etkili oluyor tabi.

Teslimiyet ve kalp edilen dua cok onemli canim cuma saati sela okunurken sela ile ezan arasi da cok dua ederim bugun hepinize de ettim insallah kabul olur :) herseyin hayirlisi saglikli sihhatli uzun omurlu insallah.

Sagol canım teskkur ederım. Bızmı cok abartıyoruz anlamıyorum kımseyede dert yanmıyorum esım ve sızden baska kımsenın yanında aglamıyorum ama mıllet en yakınındakı bıle benı anlamıyor acına saygı duymuyor ılla bagıra cagıra aglamam mı gerekıyor canım yanıyor dıye kendımı parcalamam mı gerekıyor ben hala unutmadım acım azalmadı arttı ayaktayım dıye ıyı oldum sanıyorlar rahat rahat bebeklerını anlatıyorlar bunu yapan abım Allah yardımcım olsun bazen dıyorum benı nerden anlasın ılk cocugu tabı mutlu olacak ama ben acı cekıyorum ben varken konusmasınlar bebegım aklıma gelıyor kacıyorum artık 2 aydır gormuyordum sonra annemde karsılstık hemen yıne bebek vs yanlarında duramadım nefes alamadım aglayarak namaz kıldım. Hep dıyordum benım oglum 4 ayına gırecek sızın kı dogacak dıye olmadı
Canim seni o kadar iyiy anliyorum ki uzme kendini. Boyle kknularda biraz bencil olmak gerekyor aslinda. Kimse seni anlamaz ki bitanem niye takiyorsun kafaya. Sana iyiy gelmeyen bir ortam arkadas es dost neyse olursa hemen uzaklas. Zaten hassassin kimsenin seni daha cok uzmesine izin verme. Mesafe koy araya. Millet ne der diye de dusunme onlar seni dusunmuyor cunku. Daha fazla da yipratma kendini inan ki ben de uzuluyorum okudukca. Cik acik hava ya biraz hva al kendini toparlamaya calis yakin olsaydik gorusurduk valla ikimize de iyi gelirdi :)

ah canım allah yardımcın olsun.kimbilir belkide zamanında bizde böyle hatalar yaptık.biri evladını kaybetmiş dediklerinde aaaaa ne kötü bi arasak olur derdik.ama olay başımıza gelince olaylar farklı oldu.allah yardımcın olsun.ama şunu düşün Rabbim imtihan üzerine imtihan veriyor.sabrını deniyor.hep suskunluğunu koru.eşine dök içini.bu hem seni rahatlatır hemde aranızdaki uhuvveti arttırır.herşeyin bi zamanı var elbette.dolacak kucaklarımız

ınsallah canım esımlede konusamıyorum konusunca hemen susuyor gozlerı dalıyor o zaman onun gozlerınde melgımı goruyorum. Ben ıyı olunca o da ıyı oluyor bunu anladım bazan doluyorum anlatıyorum hemen sessızlık. O mezara kadar kucagına vermısler yuzunu gormus koklamıs yıkarlarken bakmıs belkı o benden daha fazla acı cekıyor

Canim seni o kadar iyiy anliyorum ki uzme kendini. Boyle kknularda biraz bencil olmak gerekyor aslinda. Kimse seni anlamaz ki bitanem niye takiyorsun kafaya. Sana iyiy gelmeyen bir ortam arkadas es dost neyse olursa hemen uzaklas. Zaten hassassin kimsenin seni daha cok uzmesine izin verme. Mesafe koy araya. Millet ne der diye de dusunme onlar seni dusunmuyor cunku. Daha fazla da yipratma kendini inan ki ben de uzuluyorum okudukca. Cik acik hava ya biraz hva al kendini toparlamaya calis yakin olsaydik gorusurduk valla ikimize de iyi gelirdi :)

Sagol canım ıyıkı varsınız. Fazlada uzak degılız:)) Insallah bır gun gorusuruz hatta hamıle hamıle gezerız bıle:))

hiç belli olmaz canım.gün hesabı yapma.benim son hamilelğimde adetim gecikince farketmiştim.noluyorya dedik.çünkü alakasız bi günde olmuştu.hakkında hayırlısı.RABBİM ol desin yeter.bide evet çok hakılısın kimseye söylemeyelim.bide milleti boşver.kim ne derse desin.evladını kaybeden sensin.canım benim Allahım gönlüne göre versin
Amin cnm insaallah. Etrafimda bir suru gebe var benle hamile olanlar dogum yapti cok üzülüyorum gördükçe :(

Canim daha 2 bucuk ay oldu gebeligim sonlandirilali. Ben bebek istiyorum diyorum herkes sasirark bakiyo dur bi acelen ne sakin yapma falan diyolar :KK43: anlamiyo kimse beni

Anlamazlar canım benım zaten bunuda bekleme ben vazgectım artık acı benım yas benım evlat benım ne cektıgımızı bız bılıyoruz. Sen sımdıden bunları dusunme hamıle kalırsan da kımseye soyleme hatta hamılelık planınıda paylasma. Ben sadece bır dostumla paylastım soranlara tekrar dusunmuyorum dıyorum zaten mıllet 2 sene sonra yaparsın olur dıyor ne kadar da kolay soyluyorlar bız burda ayları gunlerı sayıyoruz hatta. 2,5 ay zaten senın ıcın 2,5 yıl gıbı zaman cok agır ve can acıtarak gecıyor mıllet bunu nerden bılsın

Gec olsun guc olmasin sen iyiy olursan karnindaki bebekte iyiy olur biliyorsun sagligini riske atma canim

tabi ki anlatirim ne demek.. ben iki yil bekledim kizimi stres ten olmadi sonra gecen sene kadir gecesi ogrendik varligini 4. Ayimda tansiyon cikti takip altina alindim 1 hafta duzeldi somra bas agrilarim oldu hamileligim sikintili gecti biraz ödem kollarda bacaklarda uyusma gece uyuyamama son zamanlarda iyice bebegin bacaklarimin arasina indigini hissediyordum. 34 haftamiz yeni bitmisti o hafta cok moralsiz halsiz istahsiz lastim. Bebegimin geliskmi iyiydi 45 cmm boyunda 2500 kiloydu kizim bir gece sancilandim yalanci dogum sancisi sandim anlamadim sabah kalktim hareket etmedi biraz durdum sonra cok hafif hareket ettigini hissettim birsey yoktur dedim konduramiyor ki insan sonra iyice durdu hareketler
meger plesanta erken ayrilmis onun sancisiymis ama kanama yok plesantanin arkasinda kaldi demek ki. Acil de ogrendim kizimin öldugunu doktorum sabah sezeryan a aldi ani bebek ölumu tansiyon vurmustur dedi

hic bir tahlil arastirma istemedi ben de doktorumu degistirdim simdi ki doktorum iyi cok sukur simdilik. Gittim anlattim genetik test kan tahlili falan istedi kan pihtilasmasina bakti gittim devlet hastanesinde rica minnet yaptirdim pihtilasma cikti gercekten de yani bebegim benim yuzumden ölmus. Sonra gittim sonuclari gosterdim 3 ay sonra tabi

hamile kalmayi planladigin ay adet olunca coraspin kullanmaya baslayacaksin dedi sonra ben seni cagirixam adet olunca ara dedi bu ay adet olunca aricam iste. Hee birde hamile kaldigini anlamak icin adetinin gecmesini beklemicez ben sana su gun test yap dicem ona gore hicvakit kaybetmeden ignelere baslicaz dedi. Tansiyonumda kan pihtilasmasindan cikiyormus gebelikte . Boyle istebenim hikayem de 3 ay sonra hamile kalabilirsin dedi doktor ben temmuz u bekliyorum 15 subatta dogum yapmistim 5 ay bitecek iste.

Ben dokttora gittikce yaziyorum buraya seni de haberdar ederim insallah bu sefer guzel olacak guveniyorum bu doktora

kan pıhtılasması testı kac gun sonra cıktı canım ben kanı 12.06 da verdım.

cnm benim doktorum senin sağlıklı normal doğumla doğmuş bi kızın var hiç bi test yaptırmana gerek yok tansiyonunda yoktu sen risk grubunda bile değildin bazı şeyler allahtan dedi ama ben yine de normal pıhtılaşma testi tiroid tahlilleri hepsini yaptırdım bişey çıksa keşke ona göre önlem alsam diye hiç bişey çıkmadı genetik testlerde neye bakıyorlar benim kardeşimin eşide dr gerek yok sana ama neyse söyle yaptıralım dedi ve ewt benim kızımda çok hareketliydi dışardan hareketleri anlaşılıyordu benim 3 gün önce sancılarım ve açılmam başlamıştı dr durdurmaya çalıştı daha küçük kilosu yoktur diye kuzenim çocuk dr u keşke doğurtsaydık dedi kaybedince 2300 gr doğdu çünkü bembeyaz kıpkırmızı yanakları ve dudakları vardı kendi çıkmaya çalışmış yavrum kafası tamamen dayanmıştı çıkışa ama bilemedik yetişemedik

yavrum benım... ınsallah cennette kavusursunuz

benim dr da iğne ve aspirin için bazıları kullanılmalı bazıları kanamaya neden oluyor diyor kesin bişey yok dedi biz hiç bişey kullanmayacağız daha dikkatli olacaz ama allah tekrar yaşatırsa yaşatır tedbiri alıcaz başka bişey yapamayız dedi

Evet kanamaya neden oluyormus o zaman ıkısınden bırını kesıyorlarmıs. Isımız Allah a kaldı artık.Resmen ortada kaldım belırsızlık var ne yapacagımı bılmıyorum Benımde saglıklı oglum var ama dogum kontrol hapı kullandım duzenlı o da pıhtılasma yapıyormus zararları varmıs yanı

Anlamazlar canım benım zaten bunuda bekleme ben vazgectım artık acı benım yas benım evlat benım ne cektıgımızı bız bılıyoruz. Sen sımdıden bunları dusunme hamıle kalırsan da kımseye soyleme hatta hamılelık planınıda paylasma. Ben sadece bır dostumla paylastım soranlara tekrar dusunmuyorum dıyorum zaten mıllet 2 sene sonra yaparsın olur dıyor ne kadar da kolay soyluyorlar bız burda ayları gunlerı sayıyoruz hatta. 2,5 ay zaten senın ıcın 2,5 yıl gıbı zaman cok agır ve can acıtarak gecıyor mıllet bunu nerden bılsın
Aynen öyle 1 sene yapma bebek diyolar :( bende cok korkuyorum ama elimde degil civi civiyi soker hesabi bu aci baska türlü kabuk baglamaz.. ya bide bana bunu diyenler ya hamile ya bebehi var bekara kari bosamak kolay basina gelmeyenler bilemiyo malesef

Amin cnm insaallah. Etrafimda bir suru gebe var benle hamile olanlar dogum yapti cok üzülüyorum gördükçe :KK43:
Canm soleme kmseye hamile kalinca da ben iki arkadasm haric kimseye solenedm komsulardan bes aylik oldm bir ay snra da annemin yanina gidip dogurup gelcem allahn izniyle. Insanlarn bakislarndan bile tiksindim iyice herkes doktor kesiliyo basima

Evet kanamaya neden oluyormus o zaman ıkısınden bırını kesıyorlarmıs. Isımız Allah a kaldı artık.Resmen ortada kaldım belırsızlık var ne yapacagımı bılmıyorum Benımde saglıklı oglum var ama dogum kontrol hapı kullandım duzenlı o da pıhtılasma yapıyormus zararları varmıs yanı
senin sonuçların çıksın bende merak ediyorum çünkü genetik olan bişey mantıkende sonradan olmaz ilk çocukda sende de sorun olmamış senin tansiyon sorunun varmış bence iyi bir diyetle tansiyonunu kontrol altında tutarsın ve 38. haftayı beklemezsin 37 dedin mi sezayana aldırırsın kendini canım çünkü 36 dan sonra bebek kilo bile almıyormuş pek fazla anne karnında aslında neleri düşünüyorum ne yaparsak yapalım istersek dr umun dediği gibi 9 ay hastanede yatalım bizim elimizde değil sonucu değiştirmek biz ancak süreci iyi yaşamaya bakmalıyız gerisi rabbimin elinde kaderimiz tek duam rabbim öncelikle bizlere sonra çocuk isteyen hiç bir kadına bu acıyı bi daha yaşatmasın

kan pıhtılasması testı kac gun sonra cıktı canım ben kanı 12.06 da verdım.
Canim normalde teste baktim 20 gun icinde cikmis ama randevu veriyorlar ya genetik degerlendiriyor onun icin genetigin bos vakti e gore randevu verdi oradaki kiz 1 ay 3 gun sonra cikmis gibi oldu. Gittik sobuslari aldik genetik doktorunun yanina gittik sikintyi anlatti sonra da dogan bey e gittik canim.. sana randevu vermedi mi genetikteki kiz

cnm şimdi okudum kan pıhtılaşması sonradanda olabiliyormuş bende en kısa zaman da hastaneye gidip tekrar kan verecem bakalım bişey çıkacak mı

Esigul canım doktor banada korunmayi bıraktıktan sonra her ay yirmidordunci günü tahlil yapalım pozitif i gördüğümüz anda aspirin kleksan hemen başlıca z dd ben bu konuyu çok araştırdım kimisi de korunmayi bırakır bırakma z aspirin e hamileliği öğrenince de kleksan a başlayout ya bide şole bişe var bazen naparsan yap olmuyo ama içten gelen tek bi dua herseyi deyistirio kızlar hepimiz n yüreği yanii oo birbirimize dua edelim ins bizlerde bu sefer kucağımiza alirz sapasağlam hayırlı ömürlü ewlatlarimz olurr ya aminnnnnn dua edelim birbirimize ya bide bişe sorcam sizdede ole oluyomu ben şimdi diorum ki hersey güzel olcak kavuşacaz ins diorum bu sefer Rabbim in izniyle sonrada bazen ole bi boşluk ole bi sıkıntı aynı acıyı yaşamak ya Allahım korusun ama bu sefer güzel olcakk ins bu günlerin yüzüne Rabbim yüzümüze bakinnn aminnnnnnn ins seneye bebiş lerden bahsederzz

Back
X