Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Etrafimda olsun burda olsun sanki hep kizini kaybedenin sonra kizi, oglunu kaybedenin de sonra yine oglu olmus. Rabbim sanki aldiginin yerine tesellisini vermis Allah biliyor ya hep ilk cocugum kiz olsun isterdim ama erkek oldugunu ögrenince de cok sevinmistim evlat sonucta. Ama simdi o kiz sevdasi kalmadi hep yine bi oglum olsa da abisinin acisini hafifletse bi avunmalik bi muştu olsa bize diye dua ediyorum. Allah en güzel vekil insallah bu melek annelerinin gönlünden geceni verir ^_^
ay inşallah canım ben öncesinde de oğlum olsun çok istiyordum doktor erkek dediğinde hiç şaşırmamıştım hamile kaldığımda hissediyordum oğlum olacağını sankii rüyamda da erkek görmüştüm ama o kaçıyordu ben kovalıyordum yakalayamıyordum oğlumun melek olacağına delaletmiş :( şu cuma gününün hikmetine rabbim gönlümüzden geçeni hayırlısıyla nasip etsin

Etrafimda olsun burda olsun sanki hep kizini kaybedenin sonra kizi, oglunu kaybedenin de sonra yine oglu olmus. Rabbim sanki aldiginin yerine tesellisini vermis Allah biliyor ya hep ilk cocugum kiz olsun isterdim ama erkek oldugunu ögrenince de cok sevinmistim evlat sonucta. Ama simdi o kiz sevdasi kalmadi hep yine bi oglum olsa da abisinin acisini hafifletse bi avunmalik bi muştu olsa bize diye dua ediyorum. Allah en güzel vekil insallah bu melek annelerinin gönlünden geceni verir ^_^
o değişiyor canım her ikisi de oldu... aynı cinsiyet olan da oldu farklı olanda oldu

Bebegin ayni oglumun bebekligine benzi y or. Tugramda abisine benziyormus biraz daha acik tenli diyorlar. Devamli profil resmine bakiyorum :KK43:
Benim oglumda beyaz tenliydi bu ilk yanimiza getirldigi an kuvezde cok daha guzellesmisti. Esimle hayran hayran seyrederdik onun guzelligini hic gozumun onunden gitmiyor yavrum. Rabbim kendine yaratmis. Senin ne kadarlikti?

bende öyleydim.. bugün ip alıp bişeyler öreyim diyorum kafa dağıtmam lazım..Allah gönlünden geçeni hayırlısıyla versin Esigül..
Amin amin canim benim hepimize inşallah evet örgü güzel bir hobi bende evdeyim sürekli önerdim şimdi vakit olmuyor işten :)
Bu ay insallah güzel haberler veririm size eğer olursa bir tek size söylicem başka kimseye söylemem uzun bir süre hiç kimseye. Öyle söz verdim kendi kendime..

Amin amin canim benim hepimize inşallah evet örgü güzel bir hobi bende evdeyim sürekli önerdim şimdi vakit olmuyor işten :)
Bu ay insallah güzel haberler veririm size eğer olursa bir tek size söylicem başka kimseye söylemem uzun bir süre hiç kimseye. Öyle söz verdim kendi kendime..
bende canım hamile kalınca sadece eşim ve ben bileceğiz annelerimize dahi 4. ayda söyleyeceğiz söz verdik birbirimize diğer akraba arkadaş en yakınlarım bile yolda görürlerse bilecekler en az 6 aylık olunca anlarlarsa bilecekler okuldakiler hariç tabiki :)karnım zaten çıkmıyo benim 5 aylıkken bile belli olmuyordu şimdi de öyle olursa saklamak kolay olacak ..öncekinde zaten 4 aylık olunca etrafımıza duyurmuştuk bir ay sonrada kaybettiğimizi duyurduk çok zor oldu :( inşallah bu defa geç bilecekler hatta doğunca bilecekler iyi olacak :) sen bize söyle biz kimseye söylemeyiz :)

bende canım hamile kalınca sadece eşim ve ben bileceğiz annelerimize dahi 4. ayda söyleyeceğiz söz verdik birbirimize diğer akraba arkadaş en yakınlarım bile yolda görürlerse bilecekler en az 6 aylık olunca anlarlarsa bilecekler okuldakiler hariç tabiki :)karnım zaten çıkmıyo benim 5 aylıkken bile belli olmuyordu şimdi de öyle olursa saklamak kolay olacak ..öncekinde zaten 4 aylık olunca etrafımıza duyurmuştuk bir ay sonrada kaybettiğimizi duyurduk çok zor oldu :KK43: inşallah bu defa geç bilecekler hatta doğunca bilecekler iyi olacak :) sen bize söyle biz kimseye söylemeyiz :)
En iyisi valla ben ilkinde hemen söylemiştim. Bu sefer bende 4. Ayda falan cinsiyeti belli olunca söylerim annelere yakinimizdakilere benim karnimda geç belli olmuştu sansliyiz :) 6. Ay da hala çıkmamış gibiydi herkes nerende saklıyor çocuğu böyle hamile mi olunur diyorlardı. Çok çatlak im bile olmadı benim son aylarda belli oldu karnım 40 gün kala kaybettim yavrum u zaten :(
Evet birtek size söylicem çünkü biliyorum acımi da sevincimi de içten yaşıyorsunuz benimle :) milletin yapmacikligini kaldıramiyorum artik kapattım kendimi herkese bildiler de ne oldu ben acı çekerken yok oldular ortadan :(

En iyisi valla ben ilkinde hemen söylemiştim. Bu sefer bende 4. Ayda falan cinsiyeti belli olunca söylerim annelere yakinimizdakilere benim karnimda geç belli olmuştu sansliyiz :) 6. Ay da hala çıkmamış gibiydi herkes nerende saklıyor çocuğu böyle hamile mi olunur diyorlardı. Çok çatlak im bile olmadı benim son aylarda belli oldu karnım 40 gün kala kaybettim yavrum u zaten :KK43:
Evet birtek size söylicem çünkü biliyorum acımi da sevincimi de içten yaşıyorsunuz benimle :) milletin yapmacikligini kaldıramiyorum artik kapattım kendimi herkese bildiler de ne oldu ben acı çekerken yok oldular ortadan :KK43:
aynen canım benim :) bilip de ortadan kaybolsalar yine iyi bir de nispet yapanlar var bir de gereksiz sorgu sual edip canımızı yakanlar :( o yüzden biz bize yeteriz :))

Benim oglumda beyaz tenliydi bu ilk yanimiza getirldigi an kuvezde cok daha guzellesmisti. Esimle hayran hayran seyrederdik onun guzelligini hic gozumun onunden gitmiyor yavrum. Rabbim kendine yaratmis. Senin ne kadarlikti?

Ben bebeğimi görmedim doğuma saatler kala kaybettim.38 haftam bitmisti canim. Ben beyaz tenliyim oğlum esmer. Bu defa benim gibi sarışın olacak diyordu m annem görmüş oglumu yuzu sana benziyordu senin gibi acik tenli cok güzel bir bebekti diyor.Yavrumu hic göremedim şimdi her bebekte onu arıyorum senin bebeginde ilk defa oglumu gördüm burnu yandan falan ayni oglum tuna ya benziyor. Tugramda abisi gibi diyorlat burnu ufakmis dudaklar falan. Kotu oldum yine :( dun ultrason kâğıtlarına bakayım dedim bakamadim çok özledim bebeğimi

Ben bebeğimi görmedim doğuma saatler kala kaybettim.38 haftam bitmisti canim. Ben beyaz tenliyim oğlum esmer. Bu defa benim gibi sarışın olacak diyordu m annem görmüş oglumu yuzu sana benziyordu senin gibi acik tenli cok güzel bir bebekti diyor.Yavrumu hic göremedim şimdi her bebekte onu arıyorum senin bebeginde ilk defa oglumu gördüm burnu yandan falan ayni oglum tuna ya benziyor. Tugramda abisi gibi diyorlat burnu ufakmis dudaklar falan. Kotu oldum yine :KK43: dun ultrason kâğıtlarına bakayım dedim bakamadim çok özledim bebeğimi
Allah yardimciniz olsu sabrini versin. En azindan senin tutunacak bi dalin var sukret allah abisine omur versin. Yeni dogacak cocuklarina omur versin. Benin ilk gozagrim simdi zaman nasil gecicek yeniden hamile kalirsam bu korku hep icimde mi olucak diye dusunuyorum. Bebeklere bakiyorum etrafimdan gelip gecen onceden deli gibi her gordugum bebegi severdim. Simdi oyle bos bos bakiyorum bebeklere kimsede benim bebegimin guzelkigi nuru yok diyorum. Allah yerini doldursun ama once yaralarimizi sarip sabir versin bizlere

Insallah canim tez zamanda beklemeden kalirsin insallah bende önümüzdeki ay dusunuyorum kismet olursa insallah

Iyiyim canım çok şükür baya ayrı kaldım sizden internet yoktu bir haftadır.
Bekleyiş içindeyim önümüzdeki hafta pazartesi test yaptiricam tabi adet olmazsam o zaman a kadar.
Psikolojim alt üst olmuş durumda geçen gün rüya gördüm hamile ymis im bebeğim hareket etmiyor diye Ağlıyorum hastanede ordan oraya kosuyorum. Sonra doğum oluyor ama annem doğuruyor bebeği güzel bir erkek bebek.

Bugün yine rüya gördüm sanki gerçek gibiydi. Evde test yapıyorum ileten tek çizgi sonra bekliyormus um 2 çizgi oluyor öyle sevinirim bagiriyorum hamile im diye uyandım meğer ruyaymis :KK43:

öyle işte sen nasılsın bu arada hamile kalan arkadaşlar var sanırım :) son durum nedir kızlar ?? :)
Ben beklemedeyim:) 29-30 Ağustos adet tarihi. Daha baya var yani. Bu ay evlilik Yıldönümü hediyesi olarak bebek haberi veririm eşime inşallahhh:)

öyle canım tabi herşey Allah tan..ben bu halde hamile kalabildim ama iş hamile kalmaklada bitmiyor işte..rabbim önce bize ve eşlerimize sağlık versin gerisi hallolur. artık herşeyi takacak mecalim kalmadı..
Doğru söylüyorsun. Allah öncelikle bize, sevdiklerimize sağlık versin; sonra kucaklarımızı hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun.

Allah yardimciniz olsu sabrini versin. En azindan senin tutunacak bi dalin var sukret allah abisine omur versin. Yeni dogacak cocuklarina omur versin. Benin ilk gozagrim simdi zaman nasil gecicek yeniden hamile kalirsam bu korku hep icimde mi olucak diye dusunuyorum. Bebeklere bakiyorum etrafimdan gelip gecen onceden deli gibi her gordugum bebegi severdim. Simdi oyle bos bos bakiyorum bebeklere kimsede benim bebegimin guzelkigi nuru yok diyorum. Allah yerini doldursun ama once yaralarimizi sarip sabir versin bizlere

Amin canım. Her evladin yeri ayri ilki ikincisi beşincisi yokmuş ayni aci. Ama Allahima şükürler olsunki bir oğlum var şimdi kaybetme duygusu yaşadığım için fazla üzülmek yas tutmak istemiyorum bilmeden gunaha girerim diye devamli benden kötü durumda olanlari düşünüp sukrediyorum. Evlat cok baskaymis anneligimi tam anlamıyla ikinci oglumda anladim Allah baska dert vermesin bugunlerimize sukurler olsun. Geçici süre oglumdan ayriyim su an cok uzulsemde inşallah ogluma kavusurum buna inanıyorum o zaman bebegimi kucagimdan hic birakmayacagim. Allah izin verirse bebegim olursa Tuğra ismini koyarmiyim bilmiyorum ama hep Tugram mis gibi sevecegim sadece ona ben tugra demek isti y orum insallah olur bu sene hamile kaliriz bebeklerimizi kucagimizw almak nasip olur. Sen ne zaman korunmayi birakmayi düşünüyorsun ilk sezeryanin genelde 6 ay yeterli diyorlar. Ben 2 sezeryan oldum

Iyiyim canım çok şükür baya ayrı kaldım sizden internet yoktu bir haftadır.
Bekleyiş im önümüzdeki hafta pazartesi test yaptiricam tabi adet olmazsam o zaman a kadar.
Psikolojim alt üst olmuş durumda geçen gün rüya gördüm hamile ymis im bebeğim hareket etmiyor diye Ağlıyorum hastanede ordan oraya kosuyorum. Sonra doğum oluyor ama annem doğuruyor bebeği güzel bir erkek bebek.

Bugün yine rüya gördüm sanki gerçek gibiydi. Evde test yapıyorum ileten tek çizgi sonra bekliyormus um 2 çizgi oluyor öyle sevinirim bagiriyorum hamile im diye uyandım meğer ruyaymis :KK43:

öyle işte sen nasılsın bu arada hamile kalan arkadaşlar var sanırım :) son durum nedir kızlar ?? :)

Iyi olmana sevindim canim.Bende iyi y im cok şükür.gunleri saymayi biraktim bana iyi geldi zaman gectikce sevini y orum. Onumuzdeki hafta Dogan beye gidicez eylul adetimi olup korunmayi birakmayi dusunu y orum herseyden once hayirlisi olsun tabi.
Bende hamile oldugumu bebegim harekey etmiyordu agliyordum sonra hareket etmeye basladi. Insan gercekmis gibi kotuoluyor. Sen bu hafta galiba bir yere gidecektin ozelden yazarsin canim merak ettim

Sukur cok agrim yok.ara ara.rahimde batmalar var ama dr yuzu gormek istemiyorumm

Aynen canim hastane ortami beni çok geriyor testlerimi yaptirdim daha doktora gostermeye gidemedim yoruldum sanki simdi sil baştan ve arti olarak 9 ay korkuyla gececek ama Allah izin verirse sonunda cok guzel mukafati olacak. Burda hamile kaldigimizdada insallah tabi birbirimize destek olup haftalari birlikte saymak nasip olur

Amin canım. Her evladin yeri ayri ilki ikincisi beşincisi yokmuş ayni aci. Ama Allahima şükürler olsunki bir oğlum var şimdi kaybetme duygusu yaşadığım için fazla üzülmek yas tutmak istemiyorum bilmeden gunaha girerim diye devamli benden kötü durumda olanlari düşünüp sukrediyorum. Evlat cok baskaymis anneligimi tam anlamıyla ikinci oglumda anladim Allah baska dert vermesin bugunlerimize sukurler olsun. Geçici süre oglumdan ayriyim su an cok uzulsemde inşallah ogluma kavusurum buna inanıyorum o zaman bebegimi kucagimdan hic birakmayacagim. Allah izin verirse bebegim olursa Tuğra ismini koyarmiyim bilmiyorum ama hep Tugram mis gibi sevecegim sadece ona ben tugra demek isti y orum insallah olur bu sene hamile kaliriz bebeklerimizi kucagimizw almak nasip olur. Sen ne zaman korunmayi birakmayi düşünüyorsun ilk sezeryanin genelde 6 ay yeterli diyorlar. Ben 2 sezeryan oldum
Benim henuz acin cok yeni yirmi gun oldu dogum yapali 15 gun once yitirdim evladimi bu piskolojiyle zor once toparlanmaliyim. Kanamam yeni bitiyor ne zaman adet gorurum bilmiyorum. Kiloda vermem lazim. Oglumda kiloluydum hamile kalmadan once diyet yapip oyle hamile kalayim demistim ama ogrendimki hamileymisim. 82 kiloyla hamile kaldim vucudum asiri odem topladi 105 le doguma girdim odemden tam uyusmadim. Dikis atilirken ben aci hisettim. Odaya getirfiklrrinde ayaklarimi oynatiyodum. Adli tip doktoru ibceleme yaparken annenin kan degerleri cok dukmus demis. 7 le girmisim sezeryana bu degerlerle riskli bi dogum yapmis anneye bi sey olabilirdi demis. Kuzum beni mi korudu diyorum bazen beni allmayan rabbim onu mu aldi :( dun tartildim 88 e dusmusum.19 gunde 17 kilo yirmi kilo daha vermem lazim. Doktor 1 yil dedi ama rabbin ne derse o olur. Fakat su durumda acim cok taze zaten zaman her seyin ilaci

Benim henuz acin cok yeni yirmi gun olum yapali 15 gun once yitirdim evladimi bu piskolojiyle zor once toparlanmaliyim. Kanamam yeni bitiyor ne zaman adet gorurum bilmiyorum. Kiloda vermem lazim. Oglumda kiloluydum hamile kalmadan once diyet yapip oyle hamile kalayim demistim ama ogrendimki hamileymisim. 82 kiloyla hamile kaldim vucudum asiri odem topladi 105 le doguma girdim odemden tam uyusmadim. Dikis atilirken ben aci hisettim. Odaya getirfiklrrinde ayaklarimi oynatiyodum. Adli tip doktoru ibceleme yaparken annenin kan degerleri cok dukmus demis. 7 le girmisim sezeryana bu degerlerle riskli bi dogum yapmis anneye bi sey olabilirdi demis. Kuzum beni mi korudu diyorum bazen beni allmayan rabbim onu mu aldi :KK43: dun tartildim 88 e dusmusum.19 gunde 17 kilo yirmi kilo daha vermem lazim. Doktor 1 yil dedi ama rabbin ne derse o olur. Fakat su durumda acim cok taze zaten zaman her seyin ilaci

Canim benim ozur dilerim bu kadar yeni oldugunu bilmiyordum. Bende 5 nisanda kaybettim. Zaman gercekten herseyin ilaci. Inan bazen kendini daha kotu hissetsende zaman gectikce hayata tekrar tutunmayi basaracaksin insallah. BEn cogu kez tukendigimi hherseyin anlamsiz oldugunu dusundum zaman gecmez bu aci hep boyle kalacak kac ay disari çıkamadı m insanlardan kactim ama buraya yazdikca rahatladım burdaki arkadaslardan cok sey öğrendim. Annelik cok zormus bunu anladim ama bir o kadrda guzel bunun icin tekrar denemeye karar verdim bu da beni hayata bagladi. Bende oglumun beni korudugunu dusunuyorum gebelik zehirlenmesi yasadim 2 saat daha gec gelseydiniz ice kanamam olduğu icin anneyi de kaybederdik demis doktor. Lohusayken bir ruya gordum daha bir hafta olmamisti. Ruyamda bir erkek sesi "planli teslimiyet haftada bir gun alilesini görebilir " diyordu ve ben bu cumleyi sayiklayarak uyandım cok agladim peki ben görecek miyim diye soru y ordum. Simdi sanki cuma günleri o gunmus diye hissediyorum ve en buyuk tesellim ebedi hayatta zaten ogluma insallah kavusacagim bu dunya gecici bizim sinavimiz. Ben oglumu yok saymiyorum benim 2 oglum var sadece biri suanlik yanimda degil.Allah bugunlerimizi aratacak baska dert vermesin. Sana tavsiyem bol bol dua et sifani Allahta ara ondan yardım dayanma gucu iste inan huzur bulacaksin. Birgun acimdan dayanamayacak hale gelmistim inan bebegimi kaybettigim zaman bile oyle olmamaistim cok agladim cok kotuydum ruhuma sifa ver Allahim diye yalvardim cok sukur sabah ilk defa huzurla uyandim. Yine cok kotu oldugum zzamanlar oluyor ama o gun ki gibi değil

Benim henuz acin cok yeni yirmi gun oldu dogum yapali 15 gun once yitirdim evladimi bu piskolojiyle zor once toparlanmaliyim. Kanamam yeni bitiyor ne zaman adet gorurum bilmiyorum. Kiloda vermem lazim. Oglumda kiloluydum hamile kalmadan once diyet yapip oyle hamile kalayim demistim ama ogrendimki hamileymisim. 82 kiloyla hamile kaldim vucudum asiri odem topladi 105 le doguma girdim odemden tam uyusmadim. Dikis atilirken ben aci hisettim. Odaya getirfiklrrinde ayaklarimi oynatiyodum. Adli tip doktoru ibceleme yaparken annenin kan degerleri cok dukmus demis. 7 le girmisim sezeryana bu degerlerle riskli bi dogum yapmis anneye bi sey olabilirdi demis. Kuzum beni mi korudu diyorum bazen beni allmayan rabbim onu mu aldi :KK43: dun tartildim 88 e dusmusum.19 gunde 17 kilo yirmi kilo daha vermem lazim. Doktor 1 yil dedi ama rabbin ne derse o olur. Fakat su durumda acim cok taze zaten zaman her seyin ilaci
Canım benim yaaa:( hepimiz aynı durumdayız. Çok zor zamanlar geçirdik. Hala da çok zor ama zamanla bu duruma alışıyorsun.
Ilk 5-6 ayın zor geçecek. Sakın tutma kendini. Ağlamak geliyorsa içinden Ağla. Kendini suçlama ben çok yaptım bunu ama herşey daha da köyü oluyor.
Bizim tek tesellimiz Allah'a sığınmak. Bol bol sabır dile. Inşallah zamanla açın bitmeyecek ama onunla yaşamayı öğreneceksin. Güzel Allahım nasip eder cümlemize inşallah kucaklarımız evimiz dolar.
Ve gerçekten de sıkıldığında buraya yaz. Bana buraya yazmak çok iyi geldi. Çünkü aynı şeyleri yaşadık. Birbirimizi daha iyi anlarız.
Allahım yüreğine ferahlık versin.

Back
X