Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Kizlar pihtilasma testi bu yonde cikan ve sonrasinda nasil tedavi olmustunuz????faktr v leiden mutasyonu n/n homozigot normal mutasynu tasimiyor. Mt/mt homozigot mutanyt mtsynu her iki alelde tasiyor.Mt/N heterozigot mutasyinu tek alelde tasiyor...lupus antikoagulan tarama pozitif...active protein c rezistansi apc normalize 0.74. Apc rezstansi/fak.v normalize 1.05
Canim sanirim pihtilasma cikmis sende ama benimkiler daha degisik yaziyor,ben bunlardan cok anlayamadim..bak benimkiler soyle yaziyor
Factor v leiden homozigot normal
Mthfr c 677 heterozigot
Mthfr a 1298 heterozigot...
Boyle devam ediyor..benim mthfr ler heterozigot oldugu icin hafif duzey pihtilasmam varmis,doktorumun dedigine gore pihtilasmaya egilimim varmis yani..factor v leiden mutasyonum olsaydi daha agir pihtilasma var demekmis..
Sana doktor ne dedi bu sonuclara gore??
Ben transferden sonra en dusuk doz kan sulandirici igneye basladim ve hamileligim boyunca kullandim.aspirin vermediler..simdi dogal yoldan deneyecegim icin hamile kalinca igneye basliycam,oncesinde aspirin vermedi...demekki sen bebegini pihtilasmadan kaybettin :( igne kullanarak sonuna kadar gelen cok kisi var,bak mesela ben..38.haftaya kadar geldim,kordon dolanmasaydi oglum simdi kollarimdaydi :(

Canim sanirim pihtilasma cikmis sende ama benimkiler daha degisik yaziyor,ben bunlardan cok anlayamadim..bak benimkiler soyle yaziyor
Factor v leiden homozigot normal
Mthfr c 677 heterozigot
Mthfr a 1298 heterozigot...
Boyle devam ediyor..benim mthfr ler heterozigot oldugu icin hafif duzey pihtilasmam varmis,doktorumun dedigine gore pihtilasmaya egilimim varmis yani..factor v leiden mutasyonum olsaydi daha agir pihtilasma var demekmis..
Sana doktor ne dedi bu sonuclara gore??
Ben transferden sonra en dusuk doz kan sulandirici igneye basladim ve hamileligim boyunca kullandim.aspirin vermediler..simdi dogal yoldan deneyecegim icin hamile kalinca igneye basliycam,oncesinde aspirin vermedi...demekki sen bebegini pihtilasmadan kaybettin :KK43: igne kullanarak sonuna kadar gelen cok kisi var,bak mesela ben..38.haftaya kadar geldim,kordon dolanmasaydi oglum simdi kollarimdaydi :KK43:
Canm cvp verdigin icin cok tesekkurler evet senin sonuclarin daha farkliymis ben daha bugun aldim sonuclari yarin ins doktorumu gidicem cok merk ediyorum ne diyicek ins agir bisey degildir korkuyorum da artik herseyden cnm :(evet cnm int arastyrm hep faktor v olanlarda gebelik zehirlenmesi tansyna bagli zehrlnme olablyrms iyice kotu oldum neden hicbir doktor demiyor bu testi sinir oluyorum ya ben bilmiyordum boyle biseyin oldugunu duymadm bile offf offf oglumu kaybettm yaa bu yuzden bazen kendimi bile sucluyorum ya...bnm bebegime pihti gtms olablrms doktorun dedigine gore oda bebegimi skntiya sokup kordonuna iki kere dolanip dugumlnms kakasini ble yapms icerde bebegm bazen dyrm cani yandimi yavrumun Allahim bir daha yasatmasn cok korkuyrm artik:KK61::KK17:

olamaazzz olamaazzz canimm kiyamam sana yaa 38.haftaya gelince byle olmasi eminim cok cok kotudur tarif edilemez aci ya btn onlemleri almissn ustelik...Allahim en uzun omurlusnden hayirlisindan oglus nasip etsn sana... hepimize ins hepimizden sirayla guzel haberler gelsin inssss hepimizin bebisleri olsun tatlis tatlisss:anneadayı::KK46:Allahim sonuna getirsin kucagimiza alalim hepimiz bebeklerimizi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

iyi geceler kizlar eger bebegim beklerse doguma 4 haftamiz kaldi ama cok korkuyorum bisey olcak diye bir an once zaman gecsn istiyorum nolur dualarinizi eksik etmeyin rabbim sagliklica yavrumu kucagima almayi nasip etsn hepiniz dualarimdasiniz
Canimm ne guzel az kalmis kavusmaniza olumlu seyler dusunmeye calis korkma bebisle bol bol konus bebegini de strese sokma hersey Allahin izniyle cok guzel olucak saglikla sihhatle kucagina al bebegini ins bnde dua ederim senin icin ins cok mutlu olursun bebeginle:)

Canimm ne guzel az kalmis kavusmaniza olumlu seyler dusunmeye calis korkma bebisle bol bol konus bebegini de strese sokma hersey Allahin izniyle cok guzel olucak saglikla sihhatle kucagina al bebegini ins bnde dua ederim senin icin ins cok mutlu olursun bebeginle:)
amin ins canm ya valla stresli bi bebek olcagi kesin her muayene oncesi titreyerek yattm o muayeneye her muayene sonrasida hickira hickira agladm kendjmi o kadar skiyodum ki kotu bisey duycam diye allahm kimseye yasatmasn bizim yasadiklarimizi. allahin izniyle ilk umudunuz ben olucam saglikla alicam kucagima snraa sizler alcaksiniz

amin ins canm ya valla stresli bi bebek olcagi kesin her muayene oncesi titreyerek yattm o muayeneye her muayene sonrasida hickira hickira agladm kendjmi o kadar skiyodum ki kotu bisey duycam diye allahm kimseye yasatmasn bizim yasadiklarimizi. allahin izniyle ilk umudunuz ben olucam saglikla alicam kucagima snraa sizler alcaksiniz
Amin canim insallah bize mutlu haberlerle gel bebisimi aldim kucagima de 4 hafta sonra bzde hep birlikte mutlu olalim :) ve senden cesaret alalim ;) eminim bende oyle korkular yasiycam doktorum 3 ay sonra deneyeblrsn dedi 15 gnu gecti ble ama hala korkuyrm ins 3 ay snra daha iyi hissederim hepimiz minik kuslarimiza kavusalim

Canm cvp verdigin icin cok tesekkurler evet senin sonuclarin daha farkliymis ben daha bugun aldim sonuclari yarin ins doktorumu gidicem cok merk ediyorum ne diyicek ins agir bisey degildir korkuyorum da artik herseyden cnm :KK43:evet cnm int arastyrm hep faktor v olanlarda gebelik zehirlenmesi tansyna bagli zehrlnme olablyrms iyice kotu oldum neden hicbir doktor demiyor bu testi sinir oluyorum ya ben bilmiyordum boyle biseyin oldugunu duymadm bile offf offf oglumu kaybettm yaa bu yuzden bazen kendimi bile sucluyorum ya...bnm bebegime pihti gtms olablrms doktorun dedigine gore oda bebegimi skntiya sokup kordonuna iki kere dolanip dugumlnms kakasini ble yapms icerde bebegm bazen dyrm cani yandimi yavrumun Allahim bir daha yasatmasn cok korkuyrm artik:KK61::KK17:
Heralde benimkide oyle oldu,sıkıntıya girip kordonu dolamis olabilir:KK61:
Hep doktorlarin sucu..
Canim kendini suclama,ben biliyordum tedbirimi aldimda ne oldu sanki..yine kaybettim..doktorlar 3 dusuk olmayinca bu testleri istemiyor,turk kadinlarinin cogunda kan pihtilasmasi var haberleri yok..nerden bilceksinki..ben kendim arastirip yaptirdim hamile kalmadan once de oyle haberimiz oldu,iyiki cok arastiran biriyim,haberim olmasa daha once kaybedicekmisim demekki:KK61:

olamaazzz olamaazzz canimm kiyamam sana yaa 38.haftaya gelince byle olmasi eminim cok cok kotudur tarif edilemez aci ya btn onlemleri almissn ustelik...Allahim en uzun omurlusnden hayirlisindan oglus nasip etsn sana... hepimize ins hepimizden sirayla guzel haberler gelsin inssss hepimizin bebisleri olsun tatlis tatlisss:anneadayı::KK46:Allahim sonuna getirsin kucagimiza alalim hepimiz bebeklerimizi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Okadar zorki tarifi imkansiz...ben dogumu beklerken neye ugradigimi sasirdim :KK43:
Iyiki testlerini yaptirmissin,ben yaptirin diye burda yazdimya ordan mi ogrenip yaptirdin yoksa doktorunmu istedi? Eger ben ogrenmende vesile olmussam cok sevincem yaa,kendime faydam olmadi bari burdaki arkadaslarima olsun bildiklerimi paylasayimda:KK43:
Amiiiinnnn insallah canimmmm en kisa zamanda Allah gonlumuze gore versinnnnn :)

iyi geceler kizlar eger bebegim beklerse doguma 4 haftamiz kaldi ama cok korkuyorum bisey olcak diye bir an once zaman gecsn istiyorum nolur dualarinizi eksik etmeyin rabbim sagliklica yavrumu kucagima almayi nasip etsn hepiniz dualarimdasiniz
Canim masallah cok az kalmis Allah sag saglim kucagina almayi nasip etsin bu sefer,insallah sorunsuz bir dogum olsun,rabbim saglikli uzun omurler versin yavruna insallahhhhhh

Amin canim insallah bize mutlu haberlerle gel bebisimi aldim kucagima de 4 hafta sonra bzde hep birlikte mutlu olalim :) ve senden cesaret alalim :KK66: eminim bende oyle korkular yasiycam doktorum 3 ay sonra deneyeblrsn dedi 15 gnu gecti ble ama hala korkuyrm ins 3 ay snra daha iyi hissederim hepimiz minik kuslarimiza kavusalim
Insallah canim,hadi kaldi 2.5 ayin..zaman cabuk gecerde bizde kavusuruz insallah ikinci baharlarimiza..

Simdi sana tavsiyem kendine cok iyi bir perinatolog bul..igne kullanirsan hamileyken, perinatologun ignenin dozunu cok iyi ayarlamasi lazim...bir yandan da hematologa git,oda arada kanindan kontrol etsin..insallah sonumuz hayir olsun bu sefer..

Simdi sana tavsiyem kendine cok iyi bir perinatolog bul..igne kullanirsan hamileyken, perinatologun ignenin dozunu cok iyi ayarlamasi lazim...bir yandan da hematologa git,oda arada kanindan kontrol etsin..insallah sonumuz hayir olsun bu sefer..
Cokkk tesekkurler canm bilgilendirdigin icin bursada doc doktor varms riskli gebelikleri takip edyrms murat arslan. sanirim ona gidicm bide ayni doktoruma devam edicem iki doktora fln gderm herlde belkide uc artk cok korkuyrm.bak bilmiyrdm her ay bakilmasi gerektigini.her ay yaptrcgm test nedr peki kan phtlasma derecesinemi bakyrlar cnm hc blmyrdm phltlsmm oldugunu bile ins tedavisi kolaydir

Heralde benimkide oyle oldu,sıkıntıya girip kordonu dolamis olabilir:KK61:
Hep doktorlarin sucu..
Canim kendini suclama,ben biliyordum tedbirimi aldimda ne oldu sanki..yine kaybettim..doktorlar 3 dusuk olmayinca bu testleri istemiyor,turk kadinlarinin cogunda kan pihtilasmasi var haberleri yok..nerden bilceksinki..ben kendim arastirip yaptirdim hamile kalmadan once de oyle haberimiz oldu,iyiki cok arastiran biriyim,haberim olmasa daha once kaybedicekmisim demekki:KK61:
Kiyamam yaa canm cok zor ins bir daha yasamayiz bebeklerimizi kucagimiza aliriz saglikli sıhhatli...inanmiyrm yaa uc dusuk mu gercekten insan caninn kiymeti yokmus hamile kalmadan herkese yapilsa bize sylense yaptrmazmyz gunah ya valla :( ne guzel cnm sen arastrmssn ben hc duymamstm bunu aklimn ucundn ble gecmezdi bebegimi kaybetmeme sebep olablcgni offff...

Okadar zorki tarifi imkansiz...ben dogumu beklerken neye ugradigimi sasirdim :KK43:
Iyiki testlerini yaptirmissin,ben yaptirin diye burda yazdimya ordan mi ogrenip yaptirdin yoksa doktorunmu istedi? Eger ben ogrenmende vesile olmussam cok sevincem yaa,kendime faydam olmadi bari burdaki arkadaslarima olsun bildiklerimi paylasayimda:KK43:
Amiiiinnnn insallah canimmmm en kisa zamanda Allah gonlumuze gore versinnnnn :)
Tatlim zaten ameliyatim zor gecmsti doktorum demisti kanin cabuk pihtilasyr belki buda sebep olmstr kirkin cknca gel demisti ama inan doktorum demese bile yaptrcaktim doktoruma sorcaktm sizden de cok bilgi aldim ogrendm bir cok seyi hepinize tesekkurler:) mesela perinatoluga burda ogrendm her doktor riskli hamileye bakamazmis ins kacirdigimiz bsy olmaz gereken btn testler yapilirda bir daha yasamayiz cok korkuyrm

canım maşallah ne güzel bitirmişssin çok az kalmıs allahın izniyle inşallah saglıcakla kucagına alrısın bizede umut olursun bende 25 haftamdayım inşallah ne olur doguma giden annein duası kabul olurmuş allahın izniyle bizleride unutma ...allahım yar ve yardımcın olsun iyilik melekleri yanında olsun canım bebegiini kucagına al kokla onu mis gibi ..bıdaha yasatmasın inşallah rabbim kimseye ..

canım maşallah ne güzel bitirmişssin çok az kalmıs allahın izniyle inşallah saglıcakla kucagına alrısın bizede umut olursun bende 25 haftamdayım inşallah ne olur doguma giden annein duası kabul olurmuş allahın izniyle bizleride unutma ...allahım yar ve yardımcın olsun iyilik melekleri yanında olsun canım bebegiini kucagına al kokla onu mis gibi ..bıdaha yasatmasın inşallah rabbim kimseye ..
Edacım maşallah 25 haftalık olmuşsun Rabbim sağlıcaklar kucağına aldırsın inan çok sevindim.Cesaretinden dolayı tebrik ediyorum seni sağlıklı,sıhhatli ve de ömürlü olur inşallah bebeğin Rabbim yüzünü güldürsün inşallah

Aynn kullanmadım hiç bişe hatta bana tahlil yaptrma gerek yok bebeğin çok iyiydi dd ler ama ben yaptrdimm suyu normaldi Kakasini yapmamış strese gitmemiss Allahım in takdiri tabikide ama önlem alinabilirdii bilmiorum artikk sadece Rabbim istesin nn nasip etsinn o istese dıii yaşardı ama ellerinden geleni yapmadılar ve ben o doktoru gördüm sonra başka bişe için gitmiştim hastaneye aradılar bunu 3 aylık gebe kanaması varmış kulaklara duydum getrmeyin ne gerek var bişe olmaz kanamadann ddd
cnm bende 33+0 da dekolman yaşadım bana da test yaptırma dediler bende yaptırdım ve senin ki gibi çıktı pıhtılaşma sonuçlarım ama ben kaç farklı doktora gittiysem sorduysam bu pıhtılaşma bizim için bişey ifade etmez tek başına beraberinde tansiyon bebekde gelişme geriliği falan olmadan dediler faktör v leiden önemliymiş onlar için bana perinatologların dediği sakın asğirin kullanma hamile kalmanı engelleyebilir 12-22-32 haftalarda gelirsin bakarız biz bi sorun görürsek o zaman da başlayabilirsin korkma dediler cnm bilgin olsun

Edacım maşallah 25 haftalık olmuşsun Rabbim sağlıcaklar kucağına aldırsın inan çok sevindim.Cesaretinden dolayı tebrik ediyorum seni sağlıklı,sıhhatli ve de ömürlü olur inşallah bebeğin Rabbim yüzünü güldürsün inşallah
TSK ederim cnm hayırlısı inşallah bu sefer kucagimq alacagimq inanıyorum allahın izniyle Rabbim yardım edecek inş hepimize

Back
X