- 2 Mart 2023
- 269
- -15
- 18
- 24
- Konu Sahibi nur kaynak
-
Cok cok acı yoktur bnce serum flnda takıyolarSezeryan dogum yaptim keske normal yapabilseydim dedim ki basindan beri sezeryan diye tutturuan bendim gerci saglik durumudq normale müsait degildi ama sezeryanda sonraki aci bicak yarasi bildigin zor yani
Sezeryan cok da kotu degıl yanıBenim anestezim spinaldi. Ameliyathanede bekleme salonuna alininca basladi agrim sizim spinalin etkisi gecmeye baslamisti orda agri kesici yaptilar galiba veya yanlis olmasin odaya cikincami yaptilar emin degilim. Ama spinalde evet ameliyat bitince en azindan 1 saat sancili geciyor damardan verilen agri kesici ise yarayana kadar bak belki 1 saat degil daha azdir o an oyle gelmistir bana. Sonrasi tabi daha rahat agri oldukca damardan takviye veriliyor. Asil mesele ayaga kalkip ilk adimlarda o biraz zor oluyor ama destekle vs hallediliyor sonrasinda saga sola doneyim derken yatakta kendini yukari cekeyim derken oturup kalkarken tabi yaniyosun yani. Eve gelince 1 hafta kadar devam ediyor azalarak en son ani hareketlerde dikislerde yanma oluyor bunuda goze almak lazim neticede bicak yarasi
Sezaryen olurdum cunku sonrasi rahatti belki doktor eliylede alakalidir bilemiyorum. Aksine sezaryenden snra toparlanamayan gunlerce yatanlar var ama ben eve geldigimde yatmamistim bile. Normal dogumla ilgili en buyuk kaygim benimde sanci cekip cekip acilmamin olmama durumuydu. Annemin dogumu yani benim dogum cok cok zor olmus fazla kesigi olmus sanirim beni en cok etkileyen hikaye buydu. Onemli olan bebegin sagligi annenin mutlulugu ben normal dogum deneseydim mutlu olmazdim net
Umarim guzel gecer ameliyatin. Bence biraz kisiylede alakali yani eger cani tatli aciya dayaniksiz isen her turlu zorlanirsin yine atlatirsin ama biraz dirayetliysen aci esiginde iyiyse kolay atlatirsin neticede oyle yada boyle bi iyilesme sureci bu gun gectikce aci hafifliyor hareket kabiliyeti artiyorAynı korkularla sezaryen olmaya karar verdim.
Normal doğumun belirsizliklerini kaldıramam. Seçim hakkım var madem; seçimimi yaptım.
Benimki de spinal olacak.
Size maşallah.
Ben de hemen ayağa kalkarım umarım.
Çok motive etti yazdıklarınız.
Benim degildi canim. Diyorum ya iyilesme surecim hizli ilerledi cok sukur dikislerimde sorun olmadi iltihaplanma vs olmadi doktoeum dogumdan bi sure sonra korse ( çok sıkı bir korse degil) takmami istedi o bana okadar destek olduki korseyi gece cikartirdim her hareketimde canim daha cok yanardi gunduz hep takardim ve cok daha rahat hareket ederdim ameliyat yerini sabit tuttugu icin sanirim aciyi azaltiyoduSezeryan cok da kotu degıl yanı
Benim doktorum proftu belkide bukadar rahat gecirmemin sebebi buydu kimbilir tecrubeli pratik eller sonuctaMecburi sezeryan doğum yapan bi anne olarak…
Eğer sezeryan doğum yapacak iseniz bu konuda çok iyi tecrübeli bir doktora sezeryan dogum yaptırın.
Sezeryan sakarı, , sezeryan doğum agrısı, gebe kalamama vs vs yasamamak için.
İlk doğumumu yapan doktor Almanyaya gittiği icin iyi diye ikinci sezeryan doğumumu yapan doktor hayat kalitemin içine etti.
Aman diyorum dikkatli olun.
Zor canin aciyor tabiki ama öldüm bittim mahvoldum acisida degil günün sonunda unutuyosun hafiflemis oluyorCok cok acı yoktur bnce serum flnda takıyolar
Bende senin gni dusunuyorum kolay atlatmamin en buyuk sebebi doktorum sonra benim yapim gercekten kisisel bi durum degiskenlik gosterirBence doktorunuz nasil yonlendiriyorsa öyle düşünün.
Sezeryan doğum kişiden, kişiye ve doktordan, doktora değişir.
Bende sezeryan doğum yaptım, ama çok çabuk toparlandım. Benden ve doktorumdan kaynaklı diye düşünüyorum...
Benim degildi canim. Diyorum ya iyilesme surecim hizli ilerledi cok sukur dikislerimde sorun olmadi iltihaplanma vs olmadi doktoeum dogumdan bi sure sonra korse ( çok sıkı bir korse degil) takmami istedi o bana okadar destek olduki korseyi gece cikartirdim her hareketimde canim daha cok yanardi gunduz hep takardim ve cok daha rahat hareket ederdim ameliyat yerini sabit tuttugu icin sanirim aciyi azaltiyodu
Aynen ben genel olarak tez canlı bir insanım. Doktorum da çok destegi de çok oldu. İkiz gebelik zaten riskli olduğu için mecburen ve planlı bir doğum olduBende senin gni dusunuyorum kolay atlatmamin en buyuk sebebi doktorum sonra benim yapim gercekten kisisel bi durum degiskenlik gosterir
Bi bakiyim önüme çikan ilk medicalden almistimHangi korseyi kullandınız peki?
Markası ne? İnternette varsa paylaşır mısınız?
Ne tarz bir korse?
Doktorun prof, doc, yar doç, operatör olmasının hiç bir önemi yok.Benim doktorum proftu belkide bukadar rahat gecirmemin sebebi buydu kimbilir tecrubeli pratik eller sonucta
Oyy ne guzel ikizAynen ben genel olarak tez canlı bir insanım. Doktorum da çok destegi de çok oldu. İkiz gebelik zaten riskli olduğu için mecburen ve planlı bir doğum oldu
Sağol canimmOyy ne guzel ikiz
Prof derken amacim tecrubesini vurgulamakti el pratigi daha coktur illakiDoktorun prof, doc, yar doç, operatör olmasının hiç bir önemi yok.
Önemli olan doktorun süper sezeryan ameliyatı yapması.
Hangi korseyi kullandınız peki?
Ne tarz bir korse?
Bunlara yakin bi korseysiHangi korseyi kullandınız peki?
Ne tarz bir korse?
Yok yok sizi eleştirmek icin yazmadim inanin.Prof derken amacim tecrubesini vurgulamakti el pratigi daha coktur illaki
Yaziyla iletisimde aksakliklar olabiliyor ifade bicimimizi gormeyinceYok yok sizi eleştirmek icin yazmadim inanin.
Amacinizi yanlis anlamadim benim ikinci dogumumu yapan doktoru, baska bi doktor cok iyi cok iyi ovdu ovdu o vesile ile gittim.
Maf etti beni.
Sayesinde yumurtalıklarım ultrasonda gözükmüyor artık, sezeryan dogum agrilari ile yaşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?