Sezeryan doğummu normalmi??

Arkadaşlar benimde en büyük sorunum bu.. panik atağım var ve beni çok zorluyor mesela bi anda nabzım 160lara çıkıyor.. ve üzerine doğum korkusu yaşamaya başladım 29. Haftadayım o kadar korkuyorum ki her iki doğumu da düşünüyorum ama yok işin içinden çıkamıyorum

kesinlikle dogum videoları izleme.sezeryan da bebeginiz sizden yarım saat önce geliyor bekliyor. siz yarı baygın oturamiyorsunuz kucağınıza alamiyorsunuz. soguk havalarda dikiş yerinin sızladigini söylüyorlar.normal de evet ıkınmayı beceremezseniz yada sık yürüyüş yapmadiysaniz yırtılma olacaktır dikiliyor sorun degil. sen ne kadarda normal istesende son anda bebegin durumuna göre değişiyor herşey. AMA NORMAL DOĞUM TERCIH ETMENI İSTERİM. 3 normal yapan birisi olarak..

Ben spinal anestezi ile sezeryan oldum
Gece 1 de oldum sabaha kadar bacaklarımı hiç hissetmedim .
İlk yürüyüş zordu kalkmak oturmak yatmak dönmek yaklaşık 10 gün sırt üstü yattım sadece.
İlk bir hafta hareket ederken zorlandım ama ben hiç yatmadım bebeğim kuvezdeydi devamlı hareket halindeydim .
Sadece dikiş başlarının fazlaca yandığını hatırlıyorum onun dışında ayakta atlattım .
Tekrar sezeryan olursam tek korkum o an hapşırmak öksürmek anı gelen hareketler gerçekten can yakıyor .
Birde en ufak üşütmede hala karnım ağrır 2 sene oldu onun dışında sorun olmadı.
Ben bir nevi normal doğumu da deneyimlemis oldum 2 ay doğum sancısı çektim hep durdular en son gittiğimde doğum başlamak üzereydi son anda sezeryan girdim eğer durum müsait olsaydı normal olsun isterdim gerçekten .
Sağlıkla kucağınıza alın

Beni ameliyat anı ve sonrasında uyuşukluk geçtiği an ki acı korkutuyor. Ağrı kesici yapılıyormuş ama kolayca atlatırız inşallah.
Agri pat diye gelmiyorki yavas yavas uyusukluk gidiyor acida yavas yavas geliyor ama ilac veriyorlar dayanilmicak bi agrisi yok zaten sadece iste yururken ilk bikac gun zorlaniyorsun yatakda donemiyorsun falan destekle yatiyorsun aslinda en guzeli normal doum oan yasiyorsun sonrasinda uyilesmesi cabuk oluyormus ben normal yapmadm hic ama oyle anlatiyorlar hatta ben 10 saat suni sanci cekdm on cm acikligim vardi ama bebek gelemedi kemikler dardi enson acil sezaryene alindim

Senin sezeryan kotumu gectı

Şenol sezeryan kotumu gectı
İlk sezeryan dogumum cok iyi gecti, sezeryan+ ameliyat oldum.
Ve cok buyuk bi ameliyatti.
Evet benim kendi sorunlarimdan dolayi zor bi sezeryan + ameliyet oldu ama iyilesince hic bir sorun yasamadim sezeryan dogumla ilgili.
Zaten doktorum cok cok iyi hekimdi Almanya hemen kabul etti kendisini.
İkinci doğumum cok cok cok cok kotu.
Aman diyorum iyi arastirin iyi bi hekimde sezeryan dogum ile dogurulsun.

Ki ben saglik sorunlarimdan dolayi mecburi sezeryan olmaz zorundaydim.
Normal yapabilen normal yapsın yapamayan cok iyi arastirilmis iyi bi hekimde sezeryan dogum tercih etsin.

Bnm doktorum özel hastane ve bılıdık bır doktorumuz oyuzden brz ıcın rahat sadede doğum esnasında agrı cekıyomuyuz sezeryanda ve cok cok kötümü?

Bn seyden cok korktum normal olursam açılmam olmazsa sonra bıde o acının uzerıne hopp sezeryan oda ıkı ıs kotu yanı bn ozmn bıldıgımden sasmayayım devam seseryana
2 yil once normal dogum yaptim 10 dikisle hastaneden ciktim,ama oyle iylesme suresi cok uzun surmedi 1 hafta icinde dikisler gayet iyidi dusmeye basladilar evet baslarda biraz acikli oldu WC falan giderken ama hemen ayaklandim.
3 gun boyunca dogum icin beklerken bende sezeryan istedim bagira bagira alin beni diye almadilar onlarda inat edip beni cok cektirdiler ama normal dogumu iyiki olmusum toparlanmada hic bir qorun yasamadim hemen ayaklandim dikisler biraz aci verdi batma verdi biraz korku verdi kabizlik oldu ama en ck bir hafta surdu sonra gayet normal hayatima dondum hic birsey olmamis gibi.
Suanda 40+1 dogumu bekliyorum hic acilma yk 1cm bile carsamba gunu dogum gunu verdiler ne olur bilmiyorum ama hersey normalince ilerlerse eyer yine normal dogum olmasini isticem

normal doğum ile gittim bebem doğmadı sezeryan oldum. herkesin bünyesi farklıdır ama bana hangisini olursun desen sezeryan derim

Bnm doktorum özel hastane ve bılıdık bır doktorumuz oyuzden brz ıcın rahat sadede doğum esnasında agrı cekıyomuyuz sezeryanda ve cok cok kötümü?
Benim ikinci doğumumu yaptırab doktorumda cok iyi bi hastanenin tavsiye edilen doktoruydu.

Sizin doktorunuz iyi olabilir ben doktorunuza bisey demiyorum, sezeryan olacak diger kisilerin de bilinclenmesi icin yazdim.

Bu konu kişiden kisiye değişir.
Kimi hiç bisey olmamış gibi fıldır fıldır geziyor, kimi çok zorlanıyor bu sizin vücudunuza bağlı.

Yalnız doğumdan sonra hemşirenin karnınıza bastırarak icinizde ki parçaları düşürmenize izin vermeyin çok acılı, ilk dogumumda hem sezeryan doğum hem ameliyat oldum. Hemşire geldi karnıma bastırdı o kadar acılı ki, diğer hemşire elini tuttu yapma diye.

İkinci sezeryan dogumumda hemsire vajinanizdan aliyor elini sokup alta dogru ittiriyor icerideki parcalar akıyor hiç acılı bi işlem değil bu aklınızda bulunsun.

Yanı bende sezeryanımı tavsıye ederım dıyorsunuz

Yanı bende sezeryanımı tavsıye ederım dıyorsunuz
Hayır…

Kimseye nasıl dogum yapması gerektiğine dair tavsiyede bulunmuyorum.

Diger yorumumu okusaydiniz normal dogum yapabilen normal yapsın yazdım.

İyi okuyun ben mecburi sezeryan doğum yapan bi kişiyim.

Aaa ben normal doğum yapamam deyip sezeryan masasına yatmadım.

Benim gebeliğim riskli olduğu için sezaryen olacağım. Uyuşukluk geçtikten sonra ki ağrılar nasıl bir ağrı? Dayanılmayacak gibi mi?
Ben hiç ağrı kesici kullanmadim eve çıkınca hastahanede serumla veriyorlardı büyük ihtimalle ağrım olmadi hiç ama gaz cikartmak çok çok önemliymis kabız olmuştum ama o zaman canım çok acıdı dikişlerden dolayı

Doktorunuza panik atak hastası olduğunuzdan bahsettiniz değil mi?
Normal doğum korkusunu doğum hakkında bilgi edinerek ve nefes egzersizleri yaparak yenebilirsiniz. Doğum videoları izlemeyin ve doğum hikayeleri okumayın.
İlk gebeliğimde doğum korkumu Ayşe Öner'in "Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı" kitabı sayesinde yenmiştim. Şimdi de Marie F. Mongan'ın "HypnoBirthing" adlı kitabına başladım. Tavsiye ederim.

Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız .
Ama bana kalırsa , normal doğum yapmanızda herhangi bir sıkıntı yoksa , normal doğum yapın . Hem kendi sağlığınız hemde bebeğinizin sağlığı için . Normal doğumda bebek kanaldan sıkışarak geldiği için ciğerde ki suyu atıyor , daha dirençli oluyor . Bebekken bronşit olma olasılığı düşüyor .
İlk doğumda ben kendi tercihimle sezeryan oldum ve dünyalar kadar pişmanım . Ağrı sancı hepsi geçiyor ki zor da geçirmedim bu süreci . Ama çocuğuma haksızlık yapmış gibi hissetim hep bilmiyorum . En güzeli normal doğum , korkmayın . İnanın sezeryan daha zor . 7 katmanın kesildiği tek ameliyat . Sonuçta bıçak altına yatıyorsun . Hem sizin sağlığınız hemde bebeğinizin sağlığı için bence normal doğum en iyisi .

hissetmek değil de o ameliyat ortamı geriyor beni. hakkımızda hayırlısı olsun, inşallah kolay toparlanırız.
Haklısınız, bunları yaşayacağımı biliyorum ve bile bile tercih ettim. İnşallah yine de kolay bi şekilde atlatmak nasip olur.
Ben serklaj oldum(rahim ağzına dikiş atıldı) 21. haftamdan beri tuvalet harici kalkmıyorum. Oturmam bile yasak. O yüzden kendimde normal yapma gücünü bulamıyorum. Sizde iki doğumu yaşamızsınız daha zor olmuştur.
ay ne güzel bende kolayca toparlanırım umarım evet ya gaz cıkarmak ve kabız olmamak önemliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…