yanlış düşünüyorsunuz tabiki düşüncenizi benim dediklerimle değiştirecek değilsiniz ama şurda bir yanlışlık var. normal doğum bebek ölümleri eskiden evde doğumdan kaynaklanıyordu. bir araştırın son 10 yılda bebek ölümlerini. bunun doğum yöntemiyle alakası yok zaten sıkıntılı bir durumda hemen sezeryana alıyorlar...
Öncelikle bunun doğrusu yanlışı olmaz kişiye göre değişir. Zor şartlarda elde edilen bir bebeği doktorlar aman risk olmasın diye sezeryanla doğurtuyorlarsa ben düşünürüm vallahi. Benim çok ama çokkk zor oldu, kimse normalin adını anmadı. Tutun ki bir mucize oldu hamile kaldım, sizce ben normal doğumun riskleri ezberletilmiş biri olarak nasılsa bu kendiliğinden oldu diye tercih edebilir miyim ?
Benim sezeryana bile 2 doktor girdi, hiç ama hiç risk yoktu , tek risk zor olmasıydı. Normal doğumu da evde yapacak değildim (eşimde normal olması için epey baskı yaptı) gene A sınıfı bir hastanede olacaktı. Bu rağmen bırakın beni, A sınıfı tam teşekküllü bir hastanede doktorlar zor bulunan bebek diye normal doğuma cesaret edemiyorlarsa, bu işte birşey vardır diye düşünürüm.
Allah herkese akıl vermiş herkes kendi kararını kendi verir, ben sadece tecrübemi paylaştım. Bu kimseyi korkutma değil. Zor bulunan bebek için normal doğum önerilmiyorsa, niçin diğer bebekler için öneriliyor ? Her bebek çok kıymetli değil midir ? Bu serzenişim tabi ki doktorlara :)