• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yanlış düşünüyorsunuz tabiki düşüncenizi benim dediklerimle değiştirecek değilsiniz ama şurda bir yanlışlık var. normal doğum bebek ölümleri eskiden evde doğumdan kaynaklanıyordu. bir araştırın son 10 yılda bebek ölümlerini. bunun doğum yöntemiyle alakası yok zaten sıkıntılı bir durumda hemen sezeryana alıyorlar...

Öncelikle bunun doğrusu yanlışı olmaz kişiye göre değişir. Zor şartlarda elde edilen bir bebeği doktorlar aman risk olmasın diye sezeryanla doğurtuyorlarsa ben düşünürüm vallahi. Benim çok ama çokkk zor oldu, kimse normalin adını anmadı. Tutun ki bir mucize oldu hamile kaldım, sizce ben normal doğumun riskleri ezberletilmiş biri olarak nasılsa bu kendiliğinden oldu diye tercih edebilir miyim ?

Benim sezeryana bile 2 doktor girdi, hiç ama hiç risk yoktu , tek risk zor olmasıydı. Normal doğumu da evde yapacak değildim (eşimde normal olması için epey baskı yaptı) gene A sınıfı bir hastanede olacaktı. Bu rağmen bırakın beni, A sınıfı tam teşekküllü bir hastanede doktorlar zor bulunan bebek diye normal doğuma cesaret edemiyorlarsa, bu işte birşey vardır diye düşünürüm.

Allah herkese akıl vermiş herkes kendi kararını kendi verir, ben sadece tecrübemi paylaştım. Bu kimseyi korkutma değil. Zor bulunan bebek için normal doğum önerilmiyorsa, niçin diğer bebekler için öneriliyor ? Her bebek çok kıymetli değil midir ? Bu serzenişim tabi ki doktorlara :)

ne demek ılkı zor oldu dıye ıkıncıde ole olurmu dıye..
bunyesını bılmezmı ınsan arkadasım.ben yapamadım dıyorum sana acıdan bayıldım nerdeyse.
sunumu demelıyım pekı sana???

umarım benım gıbı bır normal dogum hıkayen olur ve ardından konusalım ne dusunuyorsun..bunumu dıleyeyım yanı senın ıcın.Allah korusun dıyorum.
kotu bır hıkayeydı oldu bıttı dıyemıyorum 2 sene oldu ama unutamadım.glde ıkıncıyıde normal dusun hadı.2.bıle dusunmuodum zaten kaza oldu..
bana cesaret vermene gerek yok. ben moral ıstemıyorum normal dusunmuyorum zaten.ben cok ıyı gecer belkı bu defa dıyenlere guluyorum sadece.
keske normal dogum hıkayesı ıyı gecseydıde(kı dogum hıkayelerının cok ıyımserıne rastlasamda ıyımserlık gelıyor bana..cok acı cekıyorsun ama sonunda rahatlıyorsun en guzel kısmıda oymus zaten onu bıle yasamadım:))..aman ne var ıkınıosun cıkıyor deseydım:))

ben sana sezeryan olma ikincisinide normalmi dogur dedim arkadsdan örnek verdim ayni degil diye mesela sezeryani kötü gecip ayaklanamayan arkadaslarimizda var sezeryani iyi gecip kendini cabuk toparlayanda,istedin sekil dogumunu yap karisamamki ama herzaman normal dogumdan yanayim benim zorunlu olmadi müddetce adi üstünde zaten NORMAL DOGUM
ALLAH izin verirse 3,4 sene sonra yine bi gebelik istiyorum senin gibi cok zor dogumum gecsede yine tercihim normali olur
büyük konusmimde
bedduan icinde merci :51:

Bunu tavsiye etmeyin nolur, burada bilincli olarak sezaryeni tercih edeceklerin yanisira zorunluluktan sezaryen olabilecek annelerimiz olabilir. Bu tip videolarin sadece psikolojik olarak bile anneleri etkileyecegini dusunuyorum, bu sadece endiseye sevk eder insanlari. Ne normal dogum ne de sezaryen videolari izlenmemeli bence, nacizane fikrim...

Tabi tabi çok haklısınız. Ben de aynen böyle düşünüyorum aslında. doğum yapacak kadına zorluk değil, kolaylık anlatılmalı. Çok haklısınız. Benim mesajım vajinadaki bir kat derinin (kas bile değil, deri) 3-4 cm kesilmesi ile kasık üstünden 15-17 cmlik derine inen ve yağ dokusu, kas dokusu ve iç organları da kapsayan bir kesi ile bir tutulması karşısında kendimi tutamayışımın hezeyanıydı. Yani tavsiyem konu sahibi arkadaşa değil, ısrarcı bazı arkadaşlara idi. Ben de zaten kendi doğumumdan sonra izledim sezaryen videosunu.

ben sana sezeryan olma ikincisinide normalmi dogur dedim arkadsdan örnek verdim ayni degil diye mesela sezeryani kötü gecip ayaklanamayan arkadaslarimizda var sezeryani iyi gecip kendini cabuk toparlayanda,istedin sekil dogumunu yap karisamamki ama herzaman normal dogumdan yanayim benim zorunlu olmadi müddetce adi üstünde zaten NORMAL DOGUM
ALLAH izin verirse 3,4 sene sonra yine bi gebelik istiyorum senin gibi cok zor dogumum gecsede yine tercihim normali olur
büyük konusmimde
bedduan icinde merci :51:

buyuk konusmaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
beddua etmedım sende farkındasın gayet ıyı oku derım..
beddua etmem su aralar zaten hamılenın yaptıgı her dua beddua kabul olur derler aman amannn:)))

arkadaşlar normalde sezeryanda ikisinide hem iyi hem kötü yaşayanlar var. benim yengemin biri normal dogumu çok kolay oldu o kadar ki agrısı sancısı olmadı. diger yengemde normal yaptı ama 25 gün oturamadı. eltim zorunlu sezeryan oldu 20 gün ayaga kalkıp kendıne gelemedi çok kötü oldu benimde gözüm korkmuştu bende zorunlu sezeryan oldum ayaga kalktıgım andan itibaren bebegimle hep ben ilgilendim hatta dogru düzgün yatmaya vaktim olmadi zaten tek tim.. normal dogum denenmeli bence zira sezeryandan sonra normal deneme olasılıgı kalmıyo zaten bi sorun varsa hemen sezeryana alıyorlar zaten iki dogum şeklini de kötülememek lazım bence çünkü her insanın yapısı farklı..

beddua etmem su aralar zaten hamılenın yaptıgı her dua beddua kabul olur derler aman amannn:)))

kizim sana söylerim gelinim sen anla bedduasiydi ya neyse :))
dedim ya zaten büyük konusmim diye
burda okadar hamile kizlar var konu sahibide zaten normal dogum istedi icin acmis konuyu onun icin kimseyi korkutmayalim
dogumundada ALLAH yardimcin olsun

merak etme her beddua kabul olmaz,allah büyüktür.:34:

anlıyamadığım dün gölgem,bugün sen ne diye bu kadar normal doğumu kötülediniz:50:

tamam canım 2. si kolay oluyormuş inşallah kararım bu yönde mazallah aksi bi durum çıkmadıkça......
BURADAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUMMM.
özellikle moral verici yorumlar cana getirdi beni ...inşallah sağlık açısından olumsuz bi durum çıkmadıkça normale karar verdim derin nefes al ıkın kurtul kelimelerini tekrar uygulayacağım..ilkinde olduğu gibi nasipse....dualarım da bu yönde..bebeğim sağlıklı gelsin yeter ki Allah ın izniyle..doğum yapacak tüm anneler de hayırlı doğumlar dilerim ..dualarıznız için çook teşekkürler..amin diyelim. :46::21::54:

Amin canım.
Sakın vazgeçme kararından.:34:
Bir avazda kurtul inşallah..

Arkadaşım,ilkini normal doğurmuşsun.Bir aksilik çıkmazsa ikinci bebeğinide normal şekilde doğurursun inşallah.Hiç doğum yapmamış olsan başkalarının lafıyla korkabilirdin ama tecrübelisin nasıl olduğunu biliyorsun.Böyle laflara kulaklarını tıka bence.Sezeryan olmak zorunda kalırsanda üzülme.Ben mecburen sezeryan oldum.Bünyeye göre değişiyor tabi.10 günlükken dışardaydık.İlk bir hafta biraz sıkıntı oluyor tabi kolay değil ama abartılanlar gibi değil.Sezeryan oldum ama dikişlerim falan sızlamıyor.Yarım kalıyorsun falan diyorlar yok öyle birşey.

alinti yaptin yazida risk varsa deniliyor risk varsa zorunlu demektir zaten ,eger dedigin gibi her normal dogum riskli olsaydi almanyada hic bi bebek dünyaya gelmezdi cünkü burda risk olmadi müddetce sezeryan yasak

Valla Almanya benim baz aldığım bir yer değil, Avrupa ülkesi diye de aaa doğru yapıyorlarmış diyemem. O onların sağlık politikası, ben ülkeme bakarım, ben Türk doktorlarına ve fikirlerine emanetim. Başka ülke kriterleri beni ilgilendirmez.

Yazının genelinde tabi ki risk varsa diyor ama eğer tüp bebekse, kadının bir daha bebeği olma ihtimali zayıfsa doktor sezeryan önerebilir der, Bu da düz mantıkla zor bulunan gebeliklerde doktorlar risk almaz, sezeryanı seçer derken demek ki halen risk olduğuna inanıyorlar demek oluyor.

Öncelikle bu şeklin adı normal doğum değil, vaginal doğum. Bende bu hataya düşüp normal diyiveriyorum bazen. Normal doğum değince herkes eee işte adı üstünde normali bu diyor ki bence hata burada başlıyor. Olması gereken değil iki doğum şeklinde biri sadece.

Sanırım anlatamadığım şu oldu, ben vaginal doğum olmasın, sezeryan olsun demiyorum. Eğer zor gebelikte bebek riske atılmayıp vaginal doğuma alınmıyorsa, niye kolay gebelikte alınıyor deyip doktorları eleştiriyorum, sağlık bakanlığını eleştiriyorum. Yoksa kişileri değil. Her karar kişiyi bağlar. Ben kendi tercihi belirttim.

Milyarlarca doğum yapsam, yine milyarlarca kez epidural sezeryan olurum. Başka videolar beni ilgilendirmez, benim doğum fotoğrafçımın çektiği kendi kaydım var, kan bile neredeyse yok denecek kadar az ve bende zaten epidural olduğu için uyanıktım.

Son düzenleme:
arkadaşlar normalde sezeryanda ikisinide hem iyi hem kötü yaşayanlar var. benim yengemin biri normal dogumu çok kolay oldu o kadar ki agrısı sancısı olmadı. diger yengemde normal yaptı ama 25 gün oturamadı. eltim zorunlu sezeryan oldu 20 gün ayaga kalkıp kendıne gelemedi çok kötü oldu benimde gözüm korkmuştu bende zorunlu sezeryan oldum ayaga kalktıgım andan itibaren bebegimle hep ben ilgilendim hatta dogru düzgün yatmaya vaktim olmadi zaten tek tim.. normal dogum denenmeli bence zira sezeryandan sonra normal deneme olasılıgı kalmıyo zaten bi sorun varsa hemen sezeryana alıyorlar zaten iki dogum şeklini de kötülememek lazım bence çünkü her insanın yapısı farklı..

sana katılıyorum arkadaşım.:46::46::46::46::46:

kizim sana söylerim gelinim sen anla bedduasiydi ya neyse :))
dedim ya zaten büyük konusmim diye
burda okadar hamile kizlar var konu sahibide zaten normal dogum istedi icin acmis konuyu onun icin kimseyi korkutmayalim
dogumundada ALLAH yardimcin olsun
sagolasın benım tecrubemden dolayı sezeryanı savunmam..Allah herkese hayırlısını versin..kımse korkmasın ben boyle hıkayelerden korkmadıgım ıcın herkesıde ole sanıyorum sanırım..benımkı kotuydu sızınkı ıyı gecebılır..ama yıne soluorum sezeryancıyım:))
merak etme her beddua kabul olmaz,allah büyüktür.:34:

anlıyamadığım dün gölgem,bugün sen ne diye bu kadar normal doğumu kötülediniz:50:

golgemm adlı kullanıcı var evet ılk yorumu falan yapmıs.okudugumda benım dogumum canlandı gozumde.
fakat bu arkadas anladıgım kadarıyla henuz dogum dahı yapmamıs.tecrubesı olmadan cok kesın konusmus onu bende anlamadım.bılıncaltı korkularından bu sekılde bır yl ızlemıs sanırım o onun dusuncelerıdır ben ılk dogumumda boyle degıldımkı yasadıgım kotu seylerden dolayı kararım bu sekılde.
benım sınırlendıgım konu sezeryanın kotulenmesıydı.kotu sezeryan varsa kotu normal dogumda var dıyorum anlatabıldıysem ne ala.
beddua meselesıne gelınce canın bırısıne dalasmak ıstıyor sanırım.strslıyım zaten benım ıcınde ıyı olur ıstersen:)ben baskasıyla muhattap olurkn bu denlı saldırgan tavırlarına anlam veremedım.

ben gerçekten inanamıyorum. burda nerdeyse bazı arkadaşlar normal doğum çok tehlikeli sezeryan tam ideal normal doğum şekli olduğunu söylicek.şaşırıyorum.normal doğumun hadi riski var sezeryanın hiç yok değil mi?
sezeryan doğumda bir kere günü gelmemiş bir bebeği direk anne karnından alıyorsun borda çocuğun yaşadığı tarmvanın varlığını kimse bilmiyor sanki.
2. olarak anne karnındaki çocuğun gelişimiyle doğum sonrası gelişimini nasıl bir tutuyorsunuz.
çocuk sancıyla uyarılıyor ve dünyaya geldiğinin farkına varoyor. ayrıca doğum yollarından geçerken aldığı bazı yararlı mikroplar diyim çocuğun özellikler alerjık astım gibi hastalıklara yakalanmasını önlüyor.
zorunlu sezeryana diyeceğim hiçbirşey yok ama keyfi olarak bence bencillik yapılıyor. her çocuğun normal doğum hakkı...

Valla Almanya benim baz aldığım bir yer değil, Avrupa ülkesi diye de aaa doğru yapıyorlarmış diyemem. O onların sağlık politikası, ben ülkeme bakarım, ben Türk doktorlarına ve fikirlerine emanetim. Başka ülke kriterleri beni ilgilendirmez.

Yazının genelinde tabi ki risk varsa diyor ama eğer tüp bebekse, kadının bir daha bebeği olma ihtimali zayıfsa doktor sezeryan önerebilir der, Bu da düz mantıkla zor bulunan gebeliklerde doktorlar risk almaz, sezeryanı seçer derken demek ki halen risk olduğuna inanıyorlar demek oluyor.

Öncelikle bu şeklin adı normal doğum değil, vaginal doğum. Bende bu hataya düşüp normal diyiveriyorum bazen. Normal doğum değince herkes eee işte adı üstünde normali bu diyor ki bence hata burada başlıyor. Olması gereken değil iki doğum şeklinde biri sadece.

Sanırım anlatamadığım şu oldu, ben vaginal doğum olmasın, sezeryan olsun demiyorum. Eğer zor gebelikte bebek riske atılmayıp vaginal doğuma alınmıyorsa, niye kolay gebelikte alınıyor deyip doktorları eleştiriyorum, sağlık bakanlığını eleştiriyorum. Yoksa kişileri değil. Her karar kişiyi bağlar. Ben kendi tercihi belirttim.

Milyarlarca doğum yapsam, yine milyarlarca kez epidural sezeryan olurum. Başka videolar beni ilgilendirmez, benim kendi doğum fotoğrafçımın çektiği kendi kaydın var, kan bile neredeyse yok denecek kadar az ve bende zaten epidural olduğu için uyanıktım.

farkindaysan riskli gebelikte sezeryan olunmali diyoruz bizde demi sen nasil sezeryani savunuyorsan bende NORMAL dogumu savunuyorum senin tercihin beni ilgilendirmez ama normal dogumdanda vatandaslarimizi korkutmayalim :kkk:

Milyarlarca doğum yapsam, yine milyarlarca kez epidural sezeryan olurum. Başka videolar beni ilgilendirmez, benim doğum fotoğrafçımın çektiği kendi kaydım var, kan bile neredeyse yok denecek kadar az ve bende zaten epidural olduğu için uyanıktım.

ayakta alkıslıyorum...........

sagolasın benım tecrubemden dolayı sezeryanı savunmam..Allah herkese hayırlısını versin..kımse korkmasın ben boyle hıkayelerden korkmadıgım ıcın herkesıde ole sanıyorum sanırım..benımkı kotuydu sızınkı ıyı gecebılır..ama yıne soluorum sezeryancıyım:))

golgemm adlı kullanıcı var evet ılk yorumu falan yapmıs.okudugumda benım dogumum canlandı gozumde.
fakat bu arkadas anladıgım kadarıyla henuz dogum dahı yapmamıs.tecrubesı olmadan cok kesın konusmus onu bende anlamadım.bılıncaltı korkularından bu sekılde bır yl ızlemıs sanırım o onun dusuncelerıdır ben ılk dogumumda boyle degıldımkı yasadıgım kotu seylerden dolayı kararım bu sekılde.
benım sınırlendıgım konu sezeryanın kotulenmesıydı.kotu sezeryan varsa kotu normal dogumda var dıyorum anlatabıldıysem ne ala.
beddua meselesıne gelınce canın bırısıne dalasmak ıstıyor sanırım.strslıyım zaten benım ıcınde ıyı olur ıstersen:)ben baskasıyla muhattap olurkn bu denlı saldırgan tavırlarına anlam veremedım.

ben mi saldırganım,aç oku yazdıklarını istersen dalaşan sensin,bana faşist diyende sensin:51:

ben gerçekten inanamıyorum. burda nerdeyse bazı arkadaşlar normal doğum çok tehlikeli sezeryan tam ideal normal doğum şekli olduğunu söylicek.şaşırıyorum.normal doğumun hadi riski var sezeryanın hiç yok değil mi?
sezeryan doğumda bir kere günü gelmemiş bir bebeği direk anne karnından alıyorsun borda çocuğun yaşadığı tarmvanın varlığını kimse bilmiyor sanki.
2. olarak anne karnındaki çocuğun gelişimiyle doğum sonrası gelişimini nasıl bir tutuyorsunuz.
çocuk sancıyla uyarılıyor ve dünyaya geldiğinin farkına varoyor. ayrıca doğum yollarından geçerken aldığı bazı yararlı mikroplar diyim çocuğun özellikler alerjık astım gibi hastalıklara yakalanmasını önlüyor.
zorunlu sezeryana diyeceğim hiçbirşey yok ama keyfi olarak bence bencillik yapılıyor. her çocuğun normal doğum hakkı...

Ağzına sağlık. Dediğim gibi 4500 gr bir tosunu 40 hafta beklemiş ama doğuramayınca sezaryene girmiş biri olarka söylüyorum. Doğaya güvenin, bedeninize güvenin, bebeğinize güvenin. Sezaryen hayat kurtarır, modern tıbbın en büyük buluşlarında biridir. Ama bir ameliyattır, bir tedavi şeklidir, bir doğum şekli değildir. Mesela ben de evde 4300 gr kadar doğmuşum ve annemde ciddi hasar bırakmışım. Keşke ben doğduğumda da sezaryen yapılıyor olsaydı da annem o kadar zor bir doğum yapmasaydı. Ama yine keşke benim bebeğim 4500 gr değil de 4000 gr olsaydı da ben onu onun istediği zaman onun kararı ile dünyaya getirebilseydim. Eldivenli bir çift el, onun o sıcacık yuvasını delip çekip almasaydı. allah var, yalan söyleyemem, doğumuumdan 2 gün önce hala doktora şansımızı deneyelim diye dil döktüm. "Sen bilirsin "İyi ki normal doğum yapmadın, bu bebek çıkmazmış." dediler. Hatta abartı gelecke ama bebek sezaryen kesisinden zor sığdı normal doğum gibi doktor üstten bastırarak iteledi. Ben buna rağmen arada gözlerim dolarak ah ederim.

farkindaysan riskli gebelikte sezeryan olunmali diyoruz bizde demi sen nasil sezeryani savunuyorsan bende NORMAL dogumu savunuyorum senin tercihin beni ilgilendirmez ama normal dogumdanda vatandaslarimizi korkutmayalim :kkk:

:))))))) neyse diyecek lafım yok anlamayana ne demek istediğimi nasıl anlatabilirim.

Unutmadan, biraz önce yazacaktım belki hata vardır, hemen uyarmayayım ayıp olmasın dedim ama sanırım hata değil tekrarlandığına göre.

Nasıl derler, sizin Almanya'da insanlar tanımadıklarına "sen" diye hitap ediyorlar galiba. Herkes nasıl kabul eder bilemem ama eğer benle alıntı yaparak yazışacaksanız yada kavga edeceksiniz lütfen SİZ deyin, netice tanışmıyoruz ve arkadaş değiliz.

Elele gel bak topik ne halde.

Kapattır şekerim konuyu.

Herkes kendi doğumunu sezaryenini anlatıyor..:9:

Ağzına sağlık. Dediğim gibi 4500 gr bir tosunu 40 hafta beklemiş ama doğuramayınca sezaryene girmiş biri olarka söylüyorum. Doğaya güvenin, bedeninize güvenin, bebeğinize güvenin. Sezaryen hayat kurtarır, modern tıbbın en büyük buluşlarında biridir. Ama bir ameliyattır, bir tedavi şeklidir, bir doğum şekli değildir. Mesela ben de evde 4300 gr kadar doğmuşum ve annemde ciddi hasar bırakmışım. Keşke ben doğduğumda da sezaryen yapılıyor olsaydı da annem o kadar zor bir doğum yapmasaydı. Ama yine keşke benim bebeğim 4500 gr değil de 4000 gr olsaydı da ben onu onun istediği zaman onun kararı ile dünyaya getirebilseydim. Eldivenli bir çift el, onun o sıcacık yuvasını delip çekip almasaydı. allah var, yalan söyleyemem, doğumuumdan 2 gün önce hala doktora şansımızı deneyelim diye dil döktüm. "Sen bilirsin "İyi ki normal doğum yapmadın, bu bebek çıkmazmış." dediler. Hatta abartı gelecke ama bebek sezaryen kesisinden zor sığdı normal doğum gibi doktor üstten bastırarak iteledi. Ben buna rağmen arada gözlerim dolarak ah ederim.

Benim kızlarım da sezaryenle doğdu.

Yazdıklarını okuyunca ban de üzüldüm şimdi:14::14:

Back
X