ben 35 haftalık hamileyim. bu ikinci çocuğum inşallah
ilki sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak
ilki geneldi bayıldım, ama ayılmam çok acılıydı hatırlamak bile istemiyorum o acıyla uyanmayı
şimdi acaba epiduralmi olsam diye düşünüyorum ama ben cesaretli bi insan değilim orda ben ayıkken karnımı kestiklerini bilmek hissetmesem bile beni endişelendiriyor
çok kararsız kaldım.
sonuçta narkozda kötü bilemedim yani
artık karar vermem lazım önümüzdeki hafta ameliyat için yapılması gerekenler olacak doktorda soracaktır neye karar verdin diye
çok kararsızım
ilki geneldi bayıldım, ama ayılmam çok acılıydı hatırlamak bile istemiyorum o acıyla uyanmayı
şimdi acaba epiduralmi olsam diye düşünüyorum ama ben cesaretli bi insan değilim orda ben ayıkken karnımı kestiklerini bilmek hissetmesem bile beni endişelendiriyor
çok kararsız kaldım.
artık karar vermem lazım önümüzdeki hafta ameliyat için yapılması gerekenler olacak doktorda soracaktır neye karar verdin diye
çok kararsızım
evet o acıyla uyanmak çok zor. ölüyorum sanmıştım, heralde can çıkması böyle birşey demiştim :))canım ben sezeryan sonrası bakım servisinde bir süre çalıştım, hemşireyim, hem genel hemde spinal ve epidural anestezili hamilelerin amelayat sonrası servise geldiklerindeki duruma bizzat şahit oldum ve ben olsam kesinlikle genel anesteziyi istemezdim, insanın içi parçalanıyor inleye inleye uyanıyorlar. şu an bende 33 haftalık hamileyim ve spinal anestezi istiyorum Allah nasip ederse. ameliyathane korkun varsa birşey diyemem ama canım
evet o acıyla uyanmak çok zor. ölüyorum sanmıştım, heralde can çıkması böyle birşey demiştim :))
yani bilmiyorumki ameliyat korkum varmı yokmu. yani ameliyat sırasında fenalaşırsam nolacak bayıltırlarmı beni? cesaret iğnesi hapı falan verirlermiki bana acaba :))
arkadaşım ameliyata kahkahalarla girmişti, noluyo dedim cesaret için bişey vermişler fazla cesaretlenmiş :))
işte bende onu bilemiyorum. ortaokuldayken bademcik ameliyatı olmuştum bayılmadan. hem acıyı hissetttim hemde hiç iyi avranmamışlardı. korkularım var evet ama o an nasıl olurum onu bilemiyorumevet canım bak sende yaşamış biri olarak biliyorsun nasıl zor olduğunu. sonuçta kesik acısı, o acıyı bi hemen hissetmek var bide 4-5 saat sonra hissetmek var ki o zamana zaten aşırı acı kalmıyor taze yaran geçmiş oluyor aşırı ağrıların olmuyor olduğunda da ağrı kesicilerle dinebiliyor. canım bu arada AMELİYATHANE korkun varmı bilmiyorum demiştim yani sana yapılan müdahaleyi görmesen de ortamı göreceksin canlı canlı şahit olacaksın , birçok kişi bu yüzden istemiyor epidurali ama en iyisi o bence, hem genel anestezide sana yapılan anestezi bebeğe de ulaşıyor bebek de etkileniyor ama epidural bebeğe ulaşmıyor, daha da sağlıklı yani, eğer fenalaşacak olursan ya sakinleştirici yaparla yada direk bayıltırlar genel anesteziye geçerler
işte bende onu bilemiyorum. ortaokuldayken bademcik ameliyatı olmuştum bayılmadan. hem acıyı hissetttim hemde hiç iyi avranmamışlardı. korkularım var evet ama o an nasıl olurum onu bilemiyorum
ama sanırım kararımı verdim epidural olmayı düşünüyorum
çok teşekkür ederim ilgine. sanada Allah hayırlı doğumlar nasip etsin
çok kararsız kaldım.
çok kararsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?