sezeryan.. epiduralmi genel mi ?

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
ben 35 haftalık hamileyim. bu ikinci çocuğum inşallah
ilki sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak
ilki geneldi bayıldım, ama ayılmam çok acılıydı hatırlamak bile istemiyorum o acıyla uyanmayı
şimdi acaba epiduralmi olsam diye düşünüyorum ama ben cesaretli bi insan değilim orda ben ayıkken karnımı kestiklerini bilmek hissetmesem bile beni endişelendiriyor
çok kararsız kaldım.
sonuçta narkozda kötü bilemedim yani
artık karar vermem lazım önümüzdeki hafta ameliyat için yapılması gerekenler olacak doktorda soracaktır neye karar verdin diye
çok kararsızım

sitem olarak algılamayın ama ben kızıma hamileyken yani 4 yıl önce falan
konuyu açar açmaz insanlar fikirlerini sunardı
tuhaf geldi...

Haklısın canım. Ben de aynı dertten muzdaribim. Bi konu açıyoruz, derdimize derman buluruz sanıyoruz kimse cevap vermiyor. İlginç. Sorduğun soruya cevap verecek yeterlilikte değilim, keşke yardımcı olabilseydim; ama ben herhalde geneli seçerdim böyle bi durumda. Hayırlı doğumlarımız olsun inşallah. Umarım sorularına yanıt bulursun.

dediğim gibi ben kızıma hamileyken kafama takılan herşeyi buraya yazardım hemen cevaplar gelirdi
tecrübelerinden faydalanırdım arkadaşların
ama görüyorumki bu dönem hamileleri pek yardım sever değil :))

Bence bu kişiye göre değişen bir durum ayrıca sizin bi tecrübenİz olmuş bu başlıktaki çoğu kişinin ilk doğumu terübesi olmayan kişilerin yorumu olmasını beklemek doğru olmaz
Ben epidrual yapacam doğumumu ilk doğumum olacak normal doğum yapamayacağım için üzülüyorum ama en azından o ilk nefesi ağlamayı duyacak olmak bile güzel bir duygu tabi Allah'tan birşey gelmeZse bu şekilde düşünüyorum bence sizde hiç düşünmeyin zaten olası olumsuz bir durumda doktorlar anında müdahale ediyorlar Allah herkese sağlıklı sıhatlı doğumlar yaşatsın...

Ben oğlumun doğumunu bundan 13 sene önce yaptım :) Genel anestezi ile sezeryanla dünyaya geldi oğlum. Şimdi ise 2014 Mart annesi olacağım inşallah.
Genel anesteziyi sonuçta sizde yaşamışsınız biliyorsunuz. Ben bu sefer bebeğimi ilk kucağına alan olmak istiyorum.
Doğar doğmaz hissetmek, görmek ve hemen emzirmek istiyorum.
Bütün bu duyguları yaşamak için de spinal sezeryana karar verdim.
(Spinal mi epidural mi sorusunun cevabını ise kendisi de doğumunu spinal sezeryan ile yaptıran anestezi uzmanı arkadaşımdan aldım)

evet benim ikinci doğumum ama korkularım var
kızım doğduğunda ağlamamış ve 3 gün yoğun bakımda kaldı, eğer ben baygın olmasaydım eminim ben ağlarken dikişimi yapamazlardı
ki bir tanıdığımda aynen öyle oldu, çocuğunun tavşan dudak olduğunu görünce ağlama krizine tutulduğunu ve dikişlerini dikmek için bayılttıklarını biliyorum
beni herşey endişelendiriyor
tabiki olacağın önüne geçilmez o ayrı
aslında istediğim bayılmak ama ondada korkularım var, dediğiniz gibi çocuğumu doğar doğmaz görmek istiyorum cinsiyetinide öğrenmedim
herkesden önce kendim öğrenmek tabiki isterim karar veremiyorum

canım ben sezeryan sonrası bakım servisinde bir süre çalıştım, hemşireyim, hem genel hemde spinal ve epidural anestezili hamilelerin amelayat sonrası servise geldiklerindeki duruma bizzat şahit oldum ve ben olsam kesinlikle genel anesteziyi istemezdim, insanın içi parçalanıyor inleye inleye uyanıyorlar. şu an bende 33 haftalık hamileyim ve spinal anestezi istiyorum Allah nasip ederse. ameliyathane korkun varsa birşey diyemem ama canım

evet o acıyla uyanmak çok zor. ölüyorum sanmıştım, heralde can çıkması böyle birşey demiştim :))
yani bilmiyorumki ameliyat korkum varmı yokmu. yani ameliyat sırasında fenalaşırsam nolacak bayıltırlarmı beni? cesaret iğnesi hapı falan verirlermiki bana acaba :))
arkadaşım ameliyata kahkahalarla girmişti, noluyo dedim cesaret için bişey vermişler fazla cesaretlenmiş :))

Cnm bende 31 haftalık hamileyim Doktor normal gibi görünüyor ama daha sonra bakarız dedi ben doğumdan çok korkuyorum yerinde olsam genel yerine yinede diğerini seçerdim

evet canım bak sende yaşamış biri olarak biliyorsun nasıl zor olduğunu. sonuçta kesik acısı, o acıyı bi hemen hissetmek var bide 4-5 saat sonra hissetmek var ki o zamana zaten aşırı acı kalmıyor taze yaran geçmiş oluyor aşırı ağrıların olmuyor olduğunda da ağrı kesicilerle dinebiliyor. canım bu arada AMELİYATHANE korkun varmı bilmiyorum demiştim yani sana yapılan müdahaleyi görmesen de ortamı göreceksin canlı canlı şahit olacaksın , birçok kişi bu yüzden istemiyor epidurali ama en iyisi o bence, hem genel anestezide sana yapılan anestezi bebeğe de ulaşıyor bebek de etkileniyor ama epidural bebeğe ulaşmıyor, daha da sağlıklı yani, eğer fenalaşacak olursan ya sakinleştirici yaparla yada direk bayıltırlar genel anesteziye geçerler

işte bende onu bilemiyorum. ortaokuldayken bademcik ameliyatı olmuştum bayılmadan. hem acıyı hissetttim hemde hiç iyi avranmamışlardı. korkularım var evet ama o an nasıl olurum onu bilemiyorum
ama sanırım kararımı verdim epidural olmayı düşünüyorum
çok teşekkür ederim ilgine. sanada Allah hayırlı doğumlar nasip etsin

Allah razı olsun canım Allah sana da hayırlı kolay doğumlar nasip etsin..

benim ilk gebeliğim,tecrübem olmadığı için ne desem eksik olur.
ki zannımca burdaki çoğu anneninde ilk gebeliği olduğundan,tecrübe gerektiren durumlardaki konulara çok yazamıyorlar diye düşünüyorum.
ben sizin yerinizde olsam bu konuyu 2013 mart annelerine sorarım.ben arada soruyorum sağolsunlar çok ilgililer,cevapsız bırakmıyorlar.
onun dışında doğum yapanlar başlığı var gebelik bölümünde,konuyu birde orda açın bence.
herkes doğum yaptığı için illa bi fikir alırsınız
onun dışında,epidural bana daha cazip geliyor nedense ama düşününce ayıkken kesildiğini bilmekte acayip bi duygu olur gerçekten
anestezi ile yapılan bir sefere mahsus bi rahatsızlık verdiyse size tekrar düşünebilirsiniz,
gene aynısı olacak diye bişey yok.
benim komşum 2 çocuğunuda epiduralle yapmış,çok rahattı diyor.

Bende 2009 da genel ile sezeryan oldum ve ayılırken kesik yerimde şiddetli bir ağrı ile uyandım öyleki sanki o an kesiyorlardı beni ama ağlayarak yada çığlık atarak uyanmadım sadece tamamen kendime geldiğimde karnım acıyor dedim hemşire düzelecek cnm merak etme dedi o ses beni sakinleştirdi ve 5 dakika en fazla sürdü o ağrı . Şimdi mart 1 inde sezeryan olucam inş doktorum ısrar ediyor belden uyuşturalım diye ama ben yine genel istiyorum belden iğne yaptırmak bana ürpertici geliyor ameliyathane korlum yok aslında güzelde olurdu uyanık olmak ama hem dediğim gibi bele iğne yaptırmak korkutuyor beni hemde ayaklarımın felç gibi saatlerce kalmasıda sinir bozucu bişey doğal olarak ben yine geneli tercih edicem cnm. uyuyayım uyanayım oğluşum kucağımda olsun 5 dk çekerim o sızıyı bişey olmaz inş. Tabii bu arada doktorum hala beni ikna edebileceğini sanıyor

Herkese merhaba,

bende ilk doğumumu bebek 34 haftalıkken aniden geldiği için genel anestezi ile oldum. normal doğum çok istiyordum ama kısmet olmadı. genel anestezi sonucu kötü bi şekilde uyanmadım ama bu ikinci gebeliğimde bebek ters durdugundan yine erken olacak malesef. Bu sefer en azından epidural olup o ilk aglayısını görsem o anı normla doğum gibi yaşasam diye düşünmüyo değilim. henüz doktorla konusmadım bakalım o neler diyecek. ona göre karar vereceğim

benim de 3. doğumum olacak ilk ikisi epidural anestezi ile sezaryen olmuştu. epidural anestezi de de etkisi geçince çok acı çekiyorsun dikişler çok ağrıyor ilk gece sabaha kadar bağırdım ben 2 doğumumdada..epiduralde belden iğne yapılıyor tek endişem kıpırdarım da ters bir yere denk gelir felç olurum diye korkmuştum çok şükür bir terslik olmadı

benim doktorum spinal yapmayı düşünüyor, çevremde epidural ve spinal anestezi uygulananların daha memnun olduklarını duydum hep

Spinal yada epidural sezeryanı tercıh edersen ve sezeryan anında cok heyecanlanır panik
Olursan genel anestezı yaparlar.o yönünü düşünme. Allah o an öyle bir cesaret veriyorki zaten bence kesinlikle
Dayanabilirsin.
Ben 2010 da mecburi spinal sezeryan oldum cok memnun kaldım.
Allah kısmet ederse Marttada normal dogum yapıcam bi aksilik çıkmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…