Sezeryan gunu

Doğumun her an başlama ihtimaline karşı planlı sezeryanlar 38. Haftada yapılıyor. Hasta insiyatifine göre birkaç gün ötelenir tabikide ama dediğin tarihlere çekilmesi çok zor. 40 haftalıkken yapalım diyorsun resmen

25. Haftada sezeryan tarihi verilmesi biraz erken değil mi? Benimde sezeryan oldu doktor bebeği ne kadar içerde tutarsak o kadr iyi dedi 39 u geçmesini bekliyoruz dedi ama benim 38 haftada alindi bazi sebeplerden 2 gün önce söyledi

yoo bekliyorlar.
iki sezeryanımda da gün verilmedi. doğum süreci başlayana kadar bekledik.

Ani ameliyatlarda risk çok fazladır. İlki normal doğum için beklemislerdir. İkincisi için ise yine sezaryen sonrası normal doğum için beklemiştir diye düşündüm.

Çok hatırlamamakla beraber planlı ameliyat göre ani ameliyatlarda 3 katına kadar risk artıyor.

ya bebek daha erken gelirse. daha simdiden digum tarihi veren dr da ilginc yani.

[QUOTE="bebeğin doğum tarihi 7 haziran hesaplamalara gire..doktorum Mayıs 27 de sezeryan olacağımı o gün alalim dedi [/QUOTE]

bu 7 haziran 40. haftanın sonu ise doktorun verdiği tarih gayet makul

siz de diyorsunuz olağan doğum tarihi bayram tatili

doktor da tatile gidecek hastanedeki çoğu çalışan da

tabii ki nöbetçi kalacak da onlar da belki yorgun olacak çift nöbet tutup çok para alalım diye belki de olağan şartlarda 5 hastaya bir çalışan düşerken tatilde 10 hastaya bir çalışan düşecek

eşiniz yok mu diğer çocuklarınıza o bakar

bence bayrama kalma riskini almayın ki zaten 10 gün önceye gün vermiş bu da olağan 38+ gibi bir şey olacak

3. Cocuk 3.sezeryan. Doktorunuzun soyledigi tarihe kadar da iceride duramayabilir zaten bebeginiz. 3.hamilelikte bekleyemez fazla,bayram tatiline gitmeyecek olsa da bekleyemez bence.

Üçüncü sezeryanlar riskli sezeryan kategorisine giriyor.Doğumun başlamasına fırsat vermeden belli bir tarihte bebeği çıkarmayı tercih edebiliyor doktor.Sancının başlaması rüptür riskini de beraberinde getirebilir.Birkaç gün ileriye atmayı teklif edebilirsiniz ama çokta uzak bir tarihe atmayın bence.

Ben de annemin durumuna göre ayarladım. Dr un verdiği tarihten bir hafta sonra sezeryan oldum .geç olur falan dedi önce sonra kabul etti. Benimki geç dollenmeydi zaten haftası geriden geliyordu. Bir hafta daha durduğu iyi oldu bence. Tabi sizin durumunuzu da Dr unuz değerlendirir. Bi konuşun en azından.

Sezeryanda 38+1 e girildiği an bebek alınabilir.
Bazı doktorlar 39. haftayı bekler ama geneli 38 de alır.
Çünkü ani başlayan bir doğumla hastane ve ameliyathane hazır olmadan normal doğuma zorunlu hale gelebilir süreç.
Doktorunuzu dinleyin, siz artık zorunlu sezeryan olacak bir gebelik geçiriyorsunuz ve süreci sonuna kadar sündürmenin manası yol.

Ben böyle bir durumda doktora uyardım riske atılacak konu değil oğlumla eşimin Doğum günlerinin arasında bir gün var doktor istersen bekleyelim bir gün daha dediğinde riske atamamıştım

Ben böyle bir durumda doktora uyardım riske atılacak konu değil oğlumla eşimin Doğum günlerinin arasında bir gün var doktor istersen bekleyelim bir gün daha dediğinde riske atamamıştım

oğlum 4 Ağustos doğumlu biz 6 Ağustos ta evlendik

doktor Çarşamba mı Perşembe mi alalım dedi Cuma 6 sı idi

Perşembe mi Cuma mı deseydi Cuma derdim ama Çarşamba mı Perşembe mi dedi Çarşamba dedim

Hafta sonu gelmeden çıksın hastaneden diye planlıyor zira

hatta kp demişti aynı olsaydı iyi olurmuş tarih diye

bu arada benim beklenen doğum tarihim 10 ağustostu tüp bebek olduğu için döllenme tarihi vs netti o nedenle geç aldı biraz ama genelde 38-39 arasında sezeryan oluyor zaten

Evet canım haklısın galiba risk olmasin

Ben 40+1 de sezeryan oldum ama ilk bebeğimdi ve normal Doğum da olabilir diyerek akışına bırakmıştım. Haftası dolunca, harektleri konusunda sürekli endişelenince, açılma olmayınca ve nst de hareketlilik olmayınca panik olup isteğimle sezeryana döndüm.
Beklemek güzel ama sizin için değil sanırım. Kesin olarak belirli nedenlerle sezeryan yapılacaksa Normal Doğumun başlayabilme ihtimalini düşünüyorlar. O yüzden 38 geçince alıyorlar.

Size makul olan en güzel tarihi vermiş. Ayin 7'sini beklerseniz; zaten sancınız gelir ve normal doğum sürecine girmiş olursunuz. Riskli bir durum olur.
Öyle olmasaydı zaten sezeryan olmazdınız, sancınız beklenirdi.
Ayrıca size tarih çok erken verilmemiş mi? Benim bu hafta kontrolüm vardı, hiçbir şekilde tarih vermedi doktorum. Aynı haftalarda olduğumuz arkadaşlarda aynı şekilde tarihi belli olan kimse yok daha.

Sezeryandan sonra 15 günde zor kendime gelmiştim. Ayağa kalkman kendi işini yapman en az 1 hafta sürer. Annenin 2 gün kalması yeterli olmaz ki.

38+3 de alınmıştı oğlum vakit vardı ama yine tarih uyduralım derken olumsuzlukta korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…